MENÚ
Home >> 50 Càritas A prop teu >> Salt

Salt

Horari i on som

Horaris
A causa de la crisi sanitària, el despatx és obert amb moltes limitacions. Per demanar cita prèvia al Servei d'Acollida, truqueu dimarts, dijous o divendres de 10h a 12h al tel. 669 73 98 30, o presencialment a l'Hotel d'Entitats els dimarts i dijous de 10h a 12h. Agost tancat. 

Despatx
Hotel d’Entitats, Despatxos 1.07 i 1.09 Carrer Sant Dionís, 42 17190 SALT Tel. 972 24 24 72 salt@caritasgirona.cat http://www.caritasgirona.cat/salt

CDA (Centre de Distribució d’Aliments)
C/ Pere Coll i Guitó, 6

Espai amb Cor (Rober, Trobades, Formació,...)
Passeig Marquès de Camps, 6

Estiu (07/06 fins al 01/10): De dilluns a dijous de 9h a 13h
Hivern: Dilluns i dimarts: 9.30h – 12.30h i 16.30h – 18.30h Dimecres i dijous: 9.30h – 12.30h  
També es poden deixar les donacions de roba als contenidors vermells d’Ecosol.
 

Què fem

Acollida
Acollim i acompanyem persones i famílies en situació d’alta vulnerabilitat social treballant per la seva promoció i millora de la seva qualitat de vida. La nostra intervenció es basa en l’escolta activa, la identificació de la demanda i la valoració de la situació social de la persona o família atesa mitjançant un pla de treball personalitzat per ajudar-les a afrontar la circumstància en què es troben.

SIE (Servei Intervenció Educativa)
Espai de suport educatiu per treballar coneixements, hàbits, actituds i habilitats socials d’infants de primària i adolescents (1r i 2n d’ESO) que presenten dificultats en el seu procés d’escolarització. Es combina l’atenció individual realitzant un reforç en tasques acadèmiques i una intervenció grupal amb activitats lúdico-formatives, tallers i sortides. Es treballa en coordinació amb els centres escolars i amb una atenció preferent a les seves famílies.

Fes Més
Facilitem eines i recursos a joves de 16 a 20 anys per garantir un adient procés d’escolarització en estudis post-obligatòris, incidint en els factors de risc del jove. Es realitza un procés d’acompanyament individual amb cadascú per cercar i proporcionar els recursos més adients per assolir amb èxit la formació que el permetrà avançar tant en la vessant educativa com en la seva posterior incorporació al mercat laboral.

Servei d’Ajuda Econòmica
Facilitem ajudes, de caire excepcional, per cobrir necessitats bàsiques d’urgència social com a complement puntual i subsidiari als ajuts públics.

Aliments/CDA (Centre de Distribució d’Aliments)
Ajudem a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació des de la promoció de la persona. El CDA és un projecte fruit d’un conveni marc amb diferents entitats privades i ens públics que permet pal·liar les necessitats bàsiques en alimentació i higiene, de manera temporal, tot comptant amb la corresponsabilitat dels participants. Desenvolupem també tallers formatius per fomentar l’autonomia de les famílies en temes d’alimentació saludable, economia domèstica i estratègies d’estalvi familiar. Al projecte també hi participa Ecosol s.l.u, empresa d’inserció de Càritas, per facilitar llocs de treball a persones amb vulnerabilitat social. Càritas fa la gestió del projecte amb personal contractat i voluntariat i les administracions i entitats privades aporten l’equipament,consums i finançament. El Banc dels Aliments aporta aliments en espècie.

PATI (Pisos d’Acolliment Temporal per la Inclusió)
abitatge temporal a dones (amb fills o sense) en situació de precarietat socioeconòmica extrema. Facilitem suport per reorientar la seva situació personal i potenciar la seva autonomia. A Salt disposem de 2 pisos, un cedit per la Parròquia de Sant Cugat i l’altre pel Consorci de Benestar Social Gironès Salt.

Proinfància
És un programa de l’Obra Social de la Caixa realitzat conjuntament amb diverses entitats socials. Càritas en fa la coordinació.
Adreçat a nens o adolescents les famílies dels quals, en situació de pobresa, estan o poden estar en procés d’atenció o acompanyament social.
Es treballa la màxima coresponsabilització de les famílies en el procés de millora i es maximitzen totes les possibilitats.

Fem Comunitat: Punt d’activació i escolta
Acompanyem, orientem, formem, intermediem i donem suport a persones amb especials dificultats per trobar feina per millorar la seva ocupabilitat i facilitar la seva incorporació al món laboral. Dissenyem un itinerari personalitzat d’orientació sociolaboral i de millora de competències personals, transversals i d’accés al mercat laboral a persones aturades i amb especials dificultats d’inserció laboral.

Prospecció d’empreses
Oferim eines perquè les persones que acompanyem tinguin els recursos necessaris per trobar feina i mantenir-la. Oferim Personal per cobrir llocs de treball. Disposem d’una borsa de persones que ha finalitzat els itineraris formatius laborals de Càritas. Oferim també pràctiques formatives associades a un curs per millorar la seva ocupabilitat.

Espai amb Cor
Espai d’acollida, trobada, coneixença i formació. Rober: Proporcionem roba de segona mà, gràcies a donatius i col·laboracions desinteressades, a canvi d’un donatiu simbòlic per dignificar el lliurament de la roba. Es facilita també l’entrega social gratuïta als col·lectius més vulnerables i en situació d’alta precarietat econòmica. Apostem per la cultura de la reutilització, el reciclatge i el consum responsable de roba i material tèxtil. Tallers de Costura: Espai formatiu pràctic de costura que permet adquirir coneixements de reutilització i reciclatge de roba, i que alhora faciliten la trobada i la cohesió social entre diferents col·lectius, l’aprenentatge inicial de la nostra llengua i del nostre entorn, i la creació de relacions de suport i veïnatge.

Acompanyament a Persones Grans
  • Ser Gran Amb Dignitat: Oferim acompanyament, escolta, conversa i afecte.. a persones grans en situació de solitud per millorar la seva autoestima, benestar personal i autonomia. Fem visites setmanals de voluntaris domicilis i a residències. 
  • Apadrinar un Avi: Posem en relació joves estudiants i persones grans que viuen en centres residencials, fomentant la relació intergeneracional, a través de les visites dels joves als centres.

Fem Comunitat: Grups d’Empoderament
Dins el programa Salut i Crisi oferim tallers formatius i vivencials on els participants poden intercanviar coneixements i experiències segons les seves capacitats i necessitats en temes d’alimentació saludable, estratègies d’estalvi a la llar, empoderant-les per poder cercar solucions als nous reptes que els suposa l’afectació de la crisi a la seva feble economia domèstica.

TALC (Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural)
Espai on es promou l’acollida de col·lectius immigrants a la nostra societat, s’ofereix l’aprenentatge inicial oral de la nostra llengua potenciant el coneixement de la nostra cultura i el nostre entorn, en un context de convivència entre diferents cultures.

SAI (Servei d’Assessorament per a Immigrants)
Oferim informació, orientació, assessorament legal i el suport jurídic necessari per resoldre qüestions relacionades amb temes d’estrangeria. (Aquest servei actualment s'ofereix als despatxos de Càritas a Girona)

Sensibilització
Actes solidaris i publicacions que ajuden a donar a conèixer les accions de Càritas en base a la realitat i consciencien i animen a la participació i col·laboració.

 
Memòria Salt 2020 Memòria Salt 2019 Memòria Salt 2018 Memòria Salt 2017 Memòria Salt 2016 Memòria Salt 2015 Memòria Salt 2014 Memòria Salt 2013 Memòria Salt 2012
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG