MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Pineda de Mar - Sta. Maria

Pineda de Mar - Sta. Maria

Horari i on som

Horari d'atenció telefònica:
Dilluns de 10 h a 12 h

Càritas Pineda de Mar - Santa Maria
C/ Sant Antoni, 15
08397 Pineda de Mar
Telèfon: 93 76 24 278
 

Què fem

ACOLLIDA I ACOMPANYAMENT
 
Servei d'acollida i acompanyament integral
Escoltem les persones que s’adrecen a Càritas per millorar la seva situació i establim amb elles un pla de treball, coordinat amb altres agents del territori, per ajudar a superar les situacions de vulnerabilitat.
Tel.  93 762 43 71 - 651 88 13 75
Dilluns de 9:30 h a 12 h

Taller d'Atenció Lingüística i Cultural (TALC)
Facilitem l’aprenentatge del català com a element d’inclusió social i potenciem l’autonomia de les persones migrants a través del coneixement de l’entorn cultural, administratiu i social, alhora que afavorim la participació a la comunitat.
De dilluns a dijous de 19:30 h a 21 h i dimarts i dimecres de 15:15 h a 16:30 h


COBERTURA DE NECESSITATS BÀSIQUES

Servei d’Aliments  
Cobrim les necessitats bàsiques d’alimentació de persones i famílies en situació de vulnerabilitat, alhora que oferim formació en temes nutricionals, de salut i consum responsable.
Dijous de 16 h a 18:30 h
 
El Rober
Cobrim les necessitats bàsiques de roba en el marc d’un espai de reciclatge que promou els valors de sostenibilitat i solidaritat entre les persones, i ofereix un punt de trobada i atenció a persones en situació de vulnerabilitat.
C/ Del Mar, 60
Dilluns de 10 h a 13 h, dimecres i divendres de 17 h a 19 h
 
Servei d’Ajuda Econòmica (SAE)
Oferim ajudes econòmiques puntuals a famílies en situació d’alta vulnerabilitat, per fer front a despeses molt bàsiques, mentre treballem amb la persona per a revertir aquesta situació.
Amb cita prèvia. 
 

ACOMPANYAMENT A LES PERSONES GRANS

Grans Moments
Fomentem les relacions intergeneracionals entre persones grans que viuen en centres residencials i joves estudiants, contribuint al benestar i l’envelliment actiu de les persones grans i a l’experiència solidària dels joves.


INFÀNCIA, JOVES I FAMÍLIA

Servei d’Intervenció Educativa (SIE)
Oferim un espai de relació, treball en valors i reforç educatiu, a estudiants de primària i/o secundària en situació de vulnerabilitat, per contribuir a garantir la igualtat d’oportunitats en l’educació de tots els infants, comptant també amb les seves famílies i de forma coordinada amb l’entorn social i educatiu.
Dilluns i dimarts de 15 h a 17 h


ASSESSORAMENT JURÍDIC

Servei d’Assessorament a l'Immigrant (SAI)
Proporcionem assessorament legal i suport jurídic per resoldre qüestions relacionades amb temes d’estrangeria.


PROJECTES ESPECÍFICS

Dutxes solidàries 
Oferim un espai on tenir cura de la higiene personal. Aprofitant el temps d'espera, els oferim un cafè amb galetes i comentem la seva situació. En alguns casos, si no tenen on rentar la roba se'ls proporciona una targeta per anar a la bugaderia. Per altra banda, si no tenen on cuinar fem la pertinent derivació al Menjador Social de Sant Joan de Poblenou.
Cada dilluns, excepte festius.

Punt d'Assessorament Energètic 
Assessorem en matèria energètica: noves tarifes, canvis legislatius, potències mal contractades, etc. Organitzem una trobada i en cada cas es fan les gestions necessàries. Si cal, i es vol, una persona especialitzada fa una visita a domicili per comprovar tota la instal·lació i veure on hi ha la despesa energètica innecessària. També duem a terme tallers grupals on s'explica, de forma més genèrica, tota aquesta informació i resolem dubtes davant les noves normatives.
Hores convingudes, dilluns al matí.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG