MENÚ
Home >> Diem >> Memòria

Memòria

Memòries

La memòria 2019 ens mostra que la pobresa crea aïllament i que haurem de passar de la desvinculació a continuar enfortint la comunitat, per no deixar cap persona sola. Palpem les desigualtats que aboquen a molta gent a haver de buscar recursos de forma desesperada. Aquesta indignació ens reforça el compromís de continuar acompanyant les persones perquè siguin reconeguts els seus drets bàsics.
 

La societat i cadascú de nosaltres haurem de passar del gran desconcert a la confiança. Una confiança que ens ha de portar a aprendre a caminar per noves rutes. 
 

Abans de la crisi, l’informe FOESSA ens alertava que l’exclusió social a Catalunya afectava quasi un 20% de la població, és a dir, a l’entorn d’un milió i mig de persones. Aquesta situació estava condicionada per la cronificació de les dificultats, l’acumulació de problemes socials i l’augment de la desigualtat.
 

Enmig de la pandèmia, hem visualitzat l'increment del nombre de persones que s’han vist obligades a sol·licitar aliments. Unes perquè no poden acudir als seus llocs de treball, d’altres perquè ja subsistien en feines submergides. En els primers dos mesos, les demandes s’han multiplicat per tres.
 

Això ens ha portat a explicar a la societat la realitat que no es veu, a demanar suport humà i econòmic i a iniciar un diàleg amb les administracions a tots nivells. 
 

Són moltes les persones que durant les setmanes de confinament s’han ofert com a voluntàries per ajudar en el que calgués, ampliant els equips de voluntariat. Moltes d’elles són nois i noies joves que han volgut fer una passa al davant. El personal contractat també ha fet un gran esforç per acompanyar els equips i treballar per a les persones més vulnerables. Tota aquesta feina ha comptat amb el suport de particulars, entitats i empreses, que hi han contribuït amb el seu suport econòmic i material. A totes aquestes persones volem dir-los: moltes gràcies. 

 

Consell diocesà

Memòria Càritas Diocesana Girona 2019 Memòria Càritas Diocesana Girona 2018 Memòria Càritas Diocesana Girona 2017 Memòria Càritas Diocesana Girona 2016 Memòria Càritas Diocesana Girona 2015 Memòria Càritas Diocesana Girona 2014 Memòria Càritas Diocesana Girona 2013 Memòria Càritas Diocesana Girona 2012 Memòria Càritas Diocesana Girona 2011
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG