MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Alt Empordà Interior

Alt Empordà Interior

Horari i on som

Horari
De dilluns a divendres de 9 h a 13 h

Horari Rober 
Dilluns, dimarts i dimecres de 9 h a 13:30 h i de 16 h a 18 h
Dijous i divendres de 9 h a 12 h

Càritas Alt Empordà Interior 
Pl. Sant Vicenç de Paül, 2
17600 Figueres 
Tel. 972 50 41 52
figueres@caritasgirona.cat

 

Què fem

ACOLLIDA I ACOMPANYAMENT
 
Servei d'acollida i acompanyament integral
Escoltem les persones que se’ns adrecen i establim un pla de treball per superar les situacions de vulnerabilitat.
Amb cita prèvia.

Taller d'Atenció Lingüística i Cultural 
Oferim tallers lingüístics per a persones nouvingudes amb l’objectiu que aprenguin la llengua i coneguin l’entorn per poder participar de la comunitat.
Inscripcions al setembre.

COBERTURA DE NECESSITATS BÀSIQUES

Centre de Distribució d'Aliments 
Els Centres de Distribució d’Aliments són fruit d’un conveni amb diverses entitats i institucions públiques i permeten cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene de persones i famílies amb greus dificultats econòmiques, a través d’un sistema d’entrega dignificada i equitativa.
C/ Escoles, 4, Figueres. 
 
El Rober
Reutilitzar la roba descartada i potenciar-ne el consum sostenible entre les persones amb pocs recursos econòmics són alguns dels objectius d’aquests espais, que representen una activitat històrica de l’entitat, i que s’han modernitzat  i  adaptat a les necessitats actuals.
- Figueres: Plaça St. Vicenç de Paül, 1.
De dilluns a dijous de 10 h a 13 h i de 16 a 19 h i divendres de 10 h a 13 h.

 
Servei d’Ajuda Econòmica
Oferim ajudes econòmiques puntuals a famílies   en  risc d’exclusió per fer front a despeses bàsiques i revertir situacions d’alta vulnerabilitat.

ACOMPANYAMENT A PERSONES GRANS
 
Apadrinar un Avi 
Fomentem les relacions intergeneracionals entre persones grans que viuen en residències i voluntariat jove de centres educatius per lluitar contra la solitud no volguda i l’aïllament. Durant la pandèmia, la majoria de trobades i accions han estat telemàtiques.
Amb cita prèvia.

Ser Gran en Dignitat 
Acompanyem les persones grans que viuen en residències o al seu domicili per lluitar contra la solitud no volguda i l'aïllament. Aquesta tasca la duem a terme a través de visites o trobades telemàtiques gràcies a persones voluntàries.
Amb cita prèvia.

INFÀNCIA, JOVES I FAMÍLIA
 
Servei d’Intervenció Educativa 
Obrim espais i oferim acompanyament per garantir la igualtat d’oportunitats en l’educació de tots els infants, comptant amb la participació de les famílies i de l’entorn educatiu.
Amb cita prèvia.
 
Proinfància 
Abordem l’exclusió a través d’un model d’atenció d’infants de 0 a 18 anys que mobilitza les famílies i l’entorn educatiu i social en espais de trobada compartits durant tot el curs escolar.

SENSE LLAR I HABITATGE
 
Sense llar
Sortim al carrer per localitzar i contactar amb persones en situació de sensellarisme amb l’objectiu d'evitar que la manca d’habitatge empitjori les situacions d’exclusió social i que les persones puguin tenir autonomia i millorar la seva qualitat de vida.
 
 Pisos d’Acollida Temporal per a la Inclusió 
Dones i mares amb fills a càrrec que pateixen precarietat econòmica severa conviuen de manera temporal en pisos compartits per millorar l’autonomia personal.

ASSESSORAMENT JURÍDIC 
 
Servei d’Assessorament a l’Immigrant 
Proporcionem assessorament legal i suport jurídic per resoldre qüestions relacionades amb temes d’estrangeria.
Amb cita prèvia.

ITINERARIS D'INSERCIÓ SOCIOLABORAL 
 
Intermediació amb empreses - Incorpora 
Un equip professional, en el marc del Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”, fa d’intermediari entre les persones ateses per Càritas que han rebut orientació i acompanyament i que participen activament en la recerca de feina i les empreses que ofereixen llocs de treball.
 
Orientació Sociolaboral
Millorem el nivell d’ocupabilitat de les persones amb especial dificultat per trobar feina a través d’un itinerari personal.
Amb cita prèvia. 

ECOSOL - EMPRESA D'INSERCIÓ
Fomentem la inserció laboral a través de la contractació de personal per al Centre de Distribució d’Aliments i impulsant el servei de missatgeria sostenible.
 

 
Memòria Alt Empordà Interior 2021 Memòria Alt Empordà Interior 2020 Memòria Alt Empordà Interior 2019 Memòria Alt Empordà Interior 2018 Memòria Alt Empordà Interior 2017 Memòria Alt Empordà Interior 2016
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG