MENÚ
Home >> Fem >> Acció Social >> Assessorament Jurídic

Acció Social

L’Acció Social es centra en l’atenció i l’acompanyament a les persones que es troben en situació o risc d’exclusió, en el seu procés de promoció i desenvolupament integral i en l’exercici dels seus drets, alhora que en la prevenció d’aquestes situacions de vulnerabilitat.

Assessorament Jurídic
Tenir la situació regularitzada és el punt de partida per accedir als drets més bàsics per part de les persones immigrants. El fet de no disposar de permís de residència o treball comporta no tenir dret a una feina digna el què, en la major part dels casos, comporta no poder disposar d'una vivenda en condicions ni dels recursos per cobrir les necessitats més bàsiques. 

Fem un acompanyament integral a les persones immigrants, assessorant-les i acompanyant-les en el seu procés de regularització, des del principi fins al final, per contribuir a fer efectius els seus drets socials. Alhora, les persones immigrants, en molts casos, són víctimes d'incidents racistes i/o discriminatoris. Treballem també per fer visibles aquestes realitats, acompanyant les persones per denunciar aquestes situacions i realitzant accions de sensibilització.

Aquí pots consultar les dades del programa referents a l'any anterior

 

Servei d’Assessorament a l’Immigrant

Disposar d’assessorament jurídic especialitzat per a resoldre qüestions relacionades amb temes d’estrangeria, ajuda a afrontar els processos de tramitació administrativa i legal que s’afegeixen a les dificultats personals, familiars i emocionals que pateixen les persones migrants en situació vulnerable. Alhora, facilita l’accés als drets socials.

Per garantir un assessorament rigorós, fem un seguiment constant de la normativa vigent i la seva aplicació, el que ens permet també poder denunciar les situacions d’injustícia i indefensió que es generen entorn als processos migratoris. També oferim accions formatives i de sensibilització per a persones immigrades, professionals socials i per la societat en general.

Des de la pandèmia, degut a la dificultat d’accés a l’administració a través de cita prèvia, assumim també les presentacions telemàtiques de documentació davant l’Oficina d’Estrangeria, de les persones més vulnerables que no disposen de mitjans econòmics per pagar un servei professional privat.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Alt Empordà Interior, Blanes, Cadaqués, Calella, Garrotxa, Girona, Llagostera, Palamós-Sant Joan, Pineda de Mar-Santa Maria, Pla de l'Estany, Sant Feliu-Vall d'Aro
.

Servei d'Assessorament contra el Racisme i la Discriminació

Oferim recursos per sensibilitzar i lluitar contra la normalització dels discursos racistes, la discriminació i la xenofòbia. Acompanyem i donem suport a les víctimes d'aquestes situacions per evitar que quedin invisibilitzades. Denunciem les actituds i accions que no respecten aquest marc de convivència, promovent un discurs inclusiu, de comprensió i respecte a la diferència que afavoreixin la igualtat d’oportunitats, la justícia i la cohesió social.
Girona.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG