MENÚ
Home >> Fem >> Acció Social >> Assessorament Jurídic

Acció Social

L’Acció Social es centra en l’atenció i l’acompanyament a les persones que es troben en situació o risc d’exclusió, en el seu procés de promoció i desenvolupament integral i en l’exercici dels seus drets, alhora que en la prevenció d’aquestes situacions de vulnerabilitat.

Assessorament Jurídic
Tenir la situació regularitzada és el punt de partida per accedir als drets més bàsics per part de les persones immigrants. El fet de no disposar de permís de residència o treball comporta no tenir dret a una feina digna el què, en la major part dels casos, comporta no poder disposar d'una vivenda en condicions ni dels recursos per cobrir les necessitats més bàsiques. 

Fem un acompanyament integral a les persones immigrants, assessorant-les i acompanyant-les en el seu procés de regularització, des del principi fins al final, per contribuir a fer efectius els seus drets socials. Alhora, les persones immigrants, en molts casos, són víctimes d'incidents racistes i/o discriminatoris. Treballem també per fer visibles aquestes realitats, acompanyant les persones per denunciar aquestes situacions i realitzant accions de sensibilització.

Aquí pots consultar les dades del programa referents a l'any anterior

 

Servei d’Assessorament a l’Immigrant (SAI)

Oferim assessorament jurídic especialitzat en matèria d’estrangeria a persones en situació de mobilitat i risc d’exclusió social, i acompanyament jurídic en la tramitació telemàtica de sol·licituds de residència i/o treball, per tal de promoure la igualtat d’oportunitats i afavorir la justícia i la cohesió social. Posem al centre de la nostra atenció la dignitat de la persona i promovem la seva autonomia, així com l’accés als drets dels participants.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Alt Empordà Interior, Blanes, Cadaqués, Calella, Garrotxa, Girona, La Bisbal d'Empordà, Llagostera, Lloret de Mar, Palamós-Sant Joan, Pineda de Mar-Santa Maria, Pla de l'Estany, Sant Feliu-Vall d'Aro
.

Servei d'Assessorament contra el Racisme i la Discriminació (SARD)

Combatem el racisme, la discriminació i la xenofòbia amb recursos de sensibilització i suport a les víctimes. Denunciem actituds i accions que no respecten la convivència, i afavorim la igualtat d’oportunitats i la cohesió social amb un discurs inclusiu i de respecte a la diferència.
Girona.

 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG