MENÚ
Home >> Fem >> Acció Social >> ECOSOL, Empresa d'inserció

Acció Social

L’Acció Social es centra en l’atenció i l’acompanyament a les persones que es troben en situació o risc d’exclusió, en el seu procés de promoció i desenvolupament integral i en l’exercici dels seus drets, alhora que en la prevenció d’aquestes situacions de vulnerabilitat.

ECOSOL, Empresa d'inserció
Economia Solidària (ECOSOL) és l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona.
La Missió d'ECOSOL és facilitar la inserció laboral de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral des d'una empresa econòmicament rendible, en la qual es mantenen criteris de qualitat en la prestació de serveis i la gestió, contribuint així al desenvolupament sostenible en l'àmbit mediambiental, econòmic i social.

La nostra orientació social i la condició d'empresa d'inserció reconeguda fan que tinguem reservats el 70% dels llocs de treball per persones en risc o en situació d'exclusió social.

Aquí pots consultar les dades del programa referents a l'any anterior

*Hi ha hagut diverses actualitzacions pel que fa a algun dels projectes, ja que o bé s'ha deixat de fer o bé ha evolucionat i s'ha reinventat.

La memòria 2020 és una fotografia de l'impacte provocat per la crisi sociosanitària a les persones més vulnerables. La demanda d'ajuda no ha parat de créixer i la resposta de Càritas ha estat sòlida, gràcies al compromís del voluntariat, els socis/es i donants i les empreses i organitzacions que ens han acompanyat. Ara toca pensar en el futur amb esperança, teixir vincles de proximitat per no deixar ningú enrere i, sobretot, reconstruir una normalitat més justa socialment.

Objectius:
Generar oportunitats de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social perquè puguin integrar-se al mercat laboral ordinari i incorporar-se a la societat de manera autònoma i participativa. Aprendre a treballar treballant.

Destinataris:
Persones aturades usuàries de serveis socials públics i que participen en les accions dels itineraris integrats de Càritas Diocesana de Girona.

Càritas locals on es realitza:
Alt Empordà Interior, Garrotxa, Girona, Pla Estany i Salt.
 
Canal de denúncia
Política de Gestió Bones Pràctiques Ambientals Declaració ambiental 2021

Ecosol disposa de la Certificació de Sistemes de Gestió de Qualitat ISO 9001:2015, de la Certificació de Gestió Mediambiental ISO 14001:2015 i de la Certificació de registre EMAS amb el número ES-CAT-000482, aplicables exclusivament a les activitats que consten en els certificats que s'ajunten a continuació:

Certificat ISO Certificat EMAS

Aquest programa compta amb el finançament del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.Bicicletes

La planta de muntatge industrial de bicicletes de Vilablareix ofereix serveis professionals de muntatge a diverses marques del sector de la bicicleta. L'any 2020, en aquesta línia de treball, hem realitzat contractes a jornada completa amb una durada mínima de 3 mesos, prorrogables fins als 36 mesos, segons el procés de cada persona participant.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior
 

Cafeteria El Coro

La línia d’hostaleria d’Ecosol té la base a les instal·lacions d’El Coro de Sarrià de Ter, gràcies a l’acord de cessió de l’equipament per part de l’ajuntament del municipi des de l'any 2016. La gestió d’aquest espai ens ha permès formar personal, crear oportunitats en el sector i generar llocs de treball d’inserció subjectes al conveni de l’hosteleria.

Durant el 2020, s’hi han ofert 3 llocs de treball d’inserció (una jornada completa i dos a temps parcial) per un període mínim de 6 mesos prorrogable fins als 24 mesos.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior
 

Recollida de roba, sensibilització ambiental i confecció

El 2020 ha estat l'any de consolidació d'aquesta activitat des de la gestió i coordinació pròpia d'Ecosol. Es realitzen feines de recollida de roba, tant de contenidors de la via pública, com excedents dels robers o donatius de particulars, i, a més, es realitzen accions d'informació i tallers de sensibilització mediambiental a la província de Girona. Els projectes es fan en partenariat amb Formació i Treball (empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Barcelona) i en coordinació amb el projecte moda RE de Cáritas Española.

El 2020 s'han mantingut i consolidat els 2 llocs de treball d'inserció. A confecció s'han mantingut els llocs de treball als tallers de producció de bosses i altres productes de moda fets amb material reciclat; a Banyoles es continua amb l'activitat i hi ha 2 llocs de treball d'inserció i a Olot es consolida el taller amb 2 llocs de treball.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior
 

Gestió de magatzem

Es duen a terme tasques de gestió de magatzem, encarregada de caixa i atenció al públic en 9 Centres Distribució d'Aliments en diferents poblacions de la diòcesi: Girona, Salt, Roses, Olot, Lloret de Mar, Figueres, Banyoles, Torroella de Montgrí i Santa Coloma de Farners. En aquesta línia de treball s'ofereix un contracte de, mínim, 21 hores setmanals, subjecte al conveni del comerç, entre 6 i 36 mesos. El 2020 s'han ofert 11 llocs de treball d'inserció, 9 d'encarregats de botiga i 2 de mosso magatzem. I també s'han pogut tenir 2 llocs de treball fent neteja i desinfecció d'aquests espais.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior
 

Manteniment i neteja d'edificis

Prestació de serveis de manteniment integral i neteja a diferents empreses, comunitats de veïns, despatxos, administracions i particulars. A les persones treballadores en inserció en aquesta línia se’ls ofereix un contracte de treball mínim de 21 hores per setmana durant 6 mesos, prorrogables fins a 24 mesos.

Durant el 2020 s’han mantingut els 21 llocs de treball existents. També s’ha consolidat l’activitat de manteniment integral d’edificis amb 2 llocs de treball d’inserció.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior
 

Missatgeria Sostenible

L'any 2016 s'inicia aquesta nova activitat de repartiment de paqueteria al centre de Girona amb tricicle elèctric, a partir dels acords de col·laboració amb les empreses SEUR, ASM, DHL i Correos express. Durant el 2020 s'han augmentat els convenis de col·laboració amb empreses i comerços locals, s'ha consolidat i ha crescut aquesta línia, a la qual s'ofereix un contracte subjecte al sector de serveis de mínim 6 mesos a jornada completa i, durant el 2020 s'hi ha mantingut els 9 llocs de treball (7 a Girona, 2 a Figueres i 3 a Olot).

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior
 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG