MENÚ
Home >> Fem >> Acció Social >> Cobertura de necessitats bàsiques

Acció Social

L’Acció Social es centra en l’atenció i l’acompanyament a les persones que es troben en situació o risc d’exclusió, en el seu procés de promoció i desenvolupament integral i en l’exercici dels seus drets, alhora que en la prevenció d’aquestes situacions de vulnerabilitat.

Cobertura de necessitats bàsiques
No disposar dels mínims ingressos necessaris per cobrir les despeses més bàsiques de la llar fa que molts cops sigui complicat veure la sortida. 

Volem donar cobertura a les necessitats més bàsiques de persones i famílies (alimentació, roba…) per tal de poder pal·liar situacions de vulnerabilitat més extrema i facilitar iniciar un procés de promoció de la persona i recuperació de la seva autonomia.

Aquí pots consultar les dades del programa referents a l'any anterior

 

Servei d’Aliments

El servei d’aliments s’adreça a persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica, per tal de contribuir a la cobertura de les seves necessitats bàsiques d'alimentació, oferint també eines per al desenvolupament personal des de l'enfocament del dret a l'alimentació saludable i sostenible. També permet accedir a formació bàsica en temes nutricionals, de salut i consum responsable, a través de tallers que s’obren a la comunitat per tal de fomentar hàbits saludables. Es treballa de forma coordinada amb els serveis socials, que són qui valoren la situació de vulnerabilitat.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Amer, Anglès, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Bescanó, Blanes, Bonmatí, Breda, Caldes de Malavella, Calella de Mar, Canet de Mar, Cassà de la Selva, Castelló d'Empúries, Fornells de la Selva, Hostalric, La Bisbal d'Empordà, La Cellera de Ter, Llagostera, Malgrat de Mar, Palamós-Sant Joan, Pineda de Mar-Santa Maria, Portbou, Riudarenes, Sant Gregori, Sant Feliu-Vall d'Aro, Santa Susanna, Sils, Tossa de Mar.
 

Centre de Distribució d’Aliments

Els Centres de Distribució d’Aliments són fruit d’un conveni amb diverses entitats i institucions públiques i privades, amb la finalitat de promoure la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene de famílies en situació de pobresa econòmica. Alhora s’ofereix suport i formació sobre alimentació i hàbits saludables.


Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Alt Empordà Interior, Baix Ter, Garrotxa, Girona, Lloret de Mar, Palafrugell, Pla de l'Estany, Roses, Salt, Santa Coloma de Farners.

Rober

Espai que permet que persones amb pocs recursos econòmics puguin accedir a roba de segona mà i parament de la llar en bon estat, que provenen de donacions i que persones voluntàries han posat a punt per a donar-hi una nova vida.

El Rober és un espai de reciclatge que promou els valors de sostenibilitat i solidaritat entre les persones, i treballa conjuntament amb l’Espai en Cor i el Taller de Costura, per oferir un punt de trobada i atenció per a persones en situació de vulnerabilitat.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Alt Empordà Interior, Arenys de Mar, Baix Ter, Blanes, Breda, Calella, Canet de Mar, Cassà de la Selva, Castelló d'Empúries, Girona, Hostalric, La Bisbal d'Empordà, L'Escala, Llagostera, Maçanet de la Selva, Malgrat de Mar, Palafrugell, Palamós-Sant Joan, Pals, Pineda de Mar-Santa Maria, Pla de l'Estany, Portbou, Roses, Sant Feliu-Vall d'Aro, Santa Coloma de Farners.

Menjador social

Persones en situació d’alta vulnerabilitat, troben en el menjador social un espai on poder accedir a àpats sans i equilibrats, alhora que un espai de convivència on trencar l’aïllament que sovint impliquen les situacions de pobresa i exclusió social. En algun cas, també compten amb la possibilitat d’utilitzar el servei de dutxa i de bugaderia, per a persones que no tenen accés, en el seu dia a dia, a aquests serveis tan bàsics.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Palamós-Sant Joan i Pineda de Mar-Poblenou.
 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG