MENÚ
Home >> Fem >> Acció Social >> Acollida i Acompanyament

Acció Social

L’Acció Social es centra en l’atenció i l’acompanyament a les persones que es troben en situació o risc d’exclusió, en el seu procés de promoció i desenvolupament integral i en l’exercici dels seus drets, alhora que en la prevenció d’aquestes situacions de vulnerabilitat.

Acollida i Acompanyament
Acollir i acompanyar les persones, especialment les que es troben en situacions més vulnerables, és part de la nostra missió. 

Volem que les persones que s’adrecen a Càritas se sentin acollides i acompanyades en el seu procés de desenvolupament personal, social i emocional, i puguin millorar la seva realitat més immediata. Sempre, des de la implicació personal, el treball comunitari, la defensa dels drets i la incidència en les causes. 


Aquí pots consultar les dades del programa referents a l'any anterior

Servei d'Acollida i Acompanyament Integral

El servei d’acollida és, molts cops, la porta d’entrada a l’entitat, on l’escolta de la situació de cada persona i família que s’adreça a nosaltres ens porta a valorar conjuntament la situació i marcar un pla de treball, amb un seguit d’accions que ajudin a iniciar un procés de millora personal i familiar.

Treballem des de la implicació de les persones, la relació d’ajuda, la perspectiva comunitària i l’atenció integral i coordinada amb serveis socials i altres agents del territori, per transformar les condicions de vida i superar plegades les situacions d’exclusió social.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:

Alt Empordà Interior, Arenys de Munt, Baix Ter, Blanes, Cadaqués, Calella, Garrotxa, Girona, La Bisbal d'Empordà, Lloret de Mar, L'Escala, Malgrat de Mar, Palamós-Sant Joan, Pals, Pineda de Mar-Santa Maria, Pla de l'Estany, Portbou, Salt, Sant Feliu-Vall d'Aro, Santa Coloma de Farners, Santa Susanna. 
 

Fem Comunitat

Cada setmana, persones en situació de vulnerabilitat i persones voluntàries ens trobem i compartim inquietuds i estratègies per a trobar solucions a les situacions que vivim, potenciant l’ajuda mútua, la vinculació a recursos i entitats del territori i la participació social. A mesura que s’avança, el grup va gestionant-se cada cop de forma més autònoma.

La finalitat és afavorir l’empoderament de les persones per a que siguin protagonistes del seu propi canvi i tinguin més fàcil accés als drets més fonamentals, permetent així transformar la seva realitat més immediata.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Garrotxa, Girona, Lloret de Mar, Salt, Sant Feliu - Vall d'Aro. 

Espai amb Cor

Participants i persones voluntàries ens trobem a l’Espai amb Cor per a realitzar diferents activitats (trobades, tallers de formació, sortides, activitats comunitàries…) que ens ajudin a establir nous vincles i reforçar la xarxa de contactes, com a part d’un procés que ajudarà a la promoció personal de les persones participants i facilitarà la seva implicació en activitats de la seva comunitat.

El treball comunitari permet que les persones puguin restablir els vincles amb el seu entorn i esdevenir membres actius de la societat, alhora que ajuda a superar l’aïllament i l’exclusió. L’Espai amb Cor està vinculat a l’activitat del rober i fomenta també la sostenibilitat i el consum responsable.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Hostalric, Lloret de Mar, Salt, Tossa de Mar. 


 

 

Taller de Costura

Reunir-se per compartir coneixements pràctics de costura, de reutilització i reciclatge de la roba i, alhora, fomentar els vincles entre persones d’una comunitat per evitar les situacions d’aïllament i exclusió social. Aquesta és la clau dels Tallers de Costura, uns espais de cohesió i enfortiment, que agrupen majoritàriament dones, en situacions molts diverses, gràcies a la implicació de voluntariat.

Al taller de costura les dones troben un espai propi, d’acollida i relació, on iniciar-se en els coneixements bàsics de costura i, amb el temps, aprendre també tècniques més avançades de confecció. És una activitat vinculada al rober que fomenta també la sostenibilitat i el consum responsable.


Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior
 

Càritas locals on es realitza:
Amer, Anglès, Bonmatí, Girona, La Cellera de Ter, Malgrat de Mar, Salt, Santa Coloma de Farners.
 

Horts Comunitaris

Cultivar un hort és una activitat positiva per a la salut física i emocional de les persones que atenem. Alhora permet millorar la cohesió i els vincles entre les persones, evitant l’aïllament i l’exclusió. Els horts són també espais plens de vida, que ajuden a dinamitzar parcel·les desocupades del municipi.

Diversos ajuntaments han creat projectes d’horts urbans orientats al cultiu de productes hortícoles per a l’autoconsum i, des de Càritas, persones participants i voluntàries, amb suport tècnic, participem en aquest projecte comunitari que ajuda a l’apoderament de les persones participants. També organitzem xerrades sobre horticultura ecològica, autoconsum i visites de grups d’escoles, entre moltes altres activitats.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Amer, Begur, Castelló d'Empúries, Palafrugell, Sant Feliu-Vall d'Aro. 

Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural

Aprendre la llengua de la societat d’acollida és un aspecte bàsic per poder-se integrar, compartir experiències amb el veïnat, entendre els comunicats de l’escola o optar a una feina.

Mitjançant aquests tallers, persones nouvingudes aprenen la llengua, especialment a nivell oral, alhora que coneixen l’entorn a través de diferents activitats i sortides. També els serveix per a conèixer les pautes culturals, administratives i socials necessàries per a poder-se desenvolupar autònomament a la nostra societat i esdevenir ciutadans actius de la comunitat.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Alt Empordà Interior, Amer, Anglès, Baix Ter, Blanes, Bonmatí, Calella, Cassà de la Selva, Garrotxa, Girona, La Bisbal d'Empordà, La Cellera de Ter, Llagostera, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar-Santa Maria, Pla de l'Estany, Salt, Santa Susanna, Tordera.

S@ntir

La inestabilitat laboral, la manca d’habitatge digne, els processos migratoris, les trajectòries personals associades a l’exclusió social… Aquests i altres moments de trencament en la vida de les persones ens aboca a situacions d’alta fragilitat, i fan necessari disposar d’eines i estratègies psicològiques per afrontar aquests canvis.

S@ntir vol donar resposta a aquesta necessitat, vetllant pel benestar psicològic i social de les persones més vulnerables i fomentant el sentiment de comunitat, a través de l’atenció individual, grupal, i tallers psicoeducatius.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Garrotxa, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Palamós-Sant Joan. 
 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG