MENÚ
Home >> 50 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
25
Novembre
2021

Continua la quinzena del Gran Recapte

Continua la quinzena del Gran Recapte 2021 que es clourà aquest proper cap de setmana, als supermercats i botigues de tot el país, que s'hi han volgut sumar.
Aquest projecte és una porta oberta a la solidaritat; a pensar en les persones del nostre entorn que pateixen vulnerabilitat i alhora és una invitació a actuar, a aportar-hi, cadascú, el seu granet de sorra. Cal que hi pensem!
19
Novembre
2021

Donatiu de Terra de Remences a Càritas

Aquesta setmana, Terra de Remences ha fet efectiu a Càritas Garrotxa el donatiu de 1.500€ com a contraprestació per la col·laboració d'alguns voluntaris de Càritas en la darrera Marxa Cicloturística.
La vinculació de l'esport amb el voluntariat i amb la solidaritat ens enforteix com a país i ens fa més bones persones.
19
Novembre
2021

Col·laboració d'Integra a la campanya del SolidariSac

Una desena de joves del programa IFE d'Integra de la Garrotxa, acompanyats de les seves professores, col·laboren aquests dies en el projecte del SolidariSac de Càritas Garrotxa.
Es procura que la seva participació també els sigui profitosa en la seva formació i, assessorats per dos voluntaris de Càritas, es procura que puguin intervenir en bona part del procés d'elaboració i distribució del producte que aquests dies s'està confeccionant.
19
Novembre
2021

Formació inicial Apadrinar un avi 2021 2022

A Càritas Garrotxa fa setmanes que es treballa en el nou curs del projecte Apadrinar un Avi. Precisament aquesta setmana s'ha dut a terme la formació incial a la nova promoció d'uns 20 joves voluntaris provinents de l'INS Montsacopa i de l'Escola Pia.
L'activitat d'acompanyament se centrarà en 6 residències de gent gran de la comarca i prendrà diversos formats, en funció de les possibilitats de cada moment: activitat presencial, intercanvi de vídeos o intercanvi de cartes.
En qualsevol cas, el projecte vol alleugerir la solitud de les persones grans i enriquir els joves amb l'experiència dels avis. 
13
Novembre
2021

Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia també al 2021

Un any més Lluèrnia i Càritas Garrotxa han renovat el seu conveni de col·laboració.
La simbiosi entre solidaritat i art ens fa a tots molt més forts i estableix un marc normalitzat que enriqueix ambdós àmbits de la vida ciutadana.
13
Novembre
2021

Gran Recapte 2021

Aquesta setmana s'ha presentat als mitjans de comunicació de la comarca la 12a edició del Gran Recapte que organitza el Banc d'Aliments i que, a la nostra comarca, compta amb la col·laboració del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Càritas Garrotxa i els ajuntaments de totes les poblacions.
A Catalunya, al Gran Recapte de l’any 2020, es van recollir gairebé 8 milions d’euros, que es correspon amb més de 5 milions de quilos recollits. En el cas de les comarques gironines, les aportacions fetes al Gran Recapte van augmentar un 45% respecte de l’any 2019.
En aquesta edició, el Banc d’Aliments ha volgut donar un pas endavant per millorar la recollida virtual i ampliar i millorar la participació en la campanya del petit comerç.
L'edició d'aquest any opta, també, per la recollida d'aportacions amb diners la qual cosa rendibilitza molt més les donacions facilitant les compres més adequades, dels productes més necessaris i en el moment que més facin falta. 
 
08
Novembre
2021

Nova activitat dels grups Fem Comunitat de Càritas Garrotxa

Els grups de Fem Comunitat han programat una nova activitat oberta a tothom per al dia 11 de novembre a les 10 del matí, als locals de Càritas Garrotxa: Trobada amb Stop Racisme per parlar de lloguers, un tema que preocupa i molt a moltes persones, avui per avui.
Cal fer, abans, inscripció prèvia al 659142741.
07
Novembre
2021

Gran assistència al concert de Gòspel d'aquest diumenge

Prop de 200 persones han assistit aquest diumenge al concert de Gòspel organitzat per Càritas Garrotxa.
Tam Tam Gòspel, Gòspel Cor Garrotxa i Cor Gòspel Girona ens han ofert avui, un concert amè, vibrant i d'un gran nivell, amb interpretacions variades i que han emocionat i fet viure el gòspel al públic assistent.
La recaptació del concert anirà adreçada al desenvolupament d'un nou programa de Càritas pensat per a persones molt vulnerables, el Pretaller.
05
Novembre
2021

Taller de Remeis Naturals als Tallers de TALC

Aquest dijous, el grup TALC3 de Càritas Garrotxa ha iniciat el taller de REMEIS NATURALS PER A LA SALUT FAMILIAR amb la Gemma Serra. En aquesta primera sessió han elaborat un xarop amb ceba, llimona, sucre i mel, per als refredats.
 

22
Octubre
2021

Torna al concert de Gòspel per Càritas

Torna el concert de Gòspel per Càritas, el proper diumenge, 7 de novembre, a les 6 de la tarda a la Sala el Torín, amb els ja tradicionals tres grups: Gòspel Girona, Tam Tam Gòspel i Gòspel Cor Garrotxa.
Es poden trobar entrades a Càritas Garrotxa (972272840) i una hora abans a la mateixa sala El Torín d'Olot.
21
Octubre
2021

Nous continguts d'informàtica als Tallers de Càritas

Als Tallers de Càritas Garrotxa hem afegit darrerament nous continguts d'informàtica bàsica per tal de capacitar les persones per a esdevenir usuaris competents. Aquests coneixements són avui per avui tan necessaris com la resta de l'alfabetització i de la cultra general que s'hi treballa. Fem Comunitat sense deixar ningú enrere.
18
Octubre
2021

Fira de Sant Lluc d'Olot Octubre 2021

Aquest cap de setmana de la Fira de Sant Lluc d'Olot, Ecosol i Càritas Garrotxa han estat presents amb una parada a la fira per vendre productes artesanals confeccionats al nostre cosidor social.
La presència de Càritas és necessària també en aquests espais per visibilitzar la tasca que es fa des de Càritas en l'àmbit de l'economia social. Cada venda de qualsevol dels nostres productes ha ajudat a potenciar llocs de treball d'inserció en l'àmbit comarcal.
13
Octubre
2021

Tornen els Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural de Càritas

Amb l'arribada de l'octubre, tornen els Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural de Càritas Garrotxa (TALC).
Són quatre cursos adreçats a dones il·lusionades i amb ganes d'aprendre, totes adultes, que no es resignen a la seva situació i que es volen superar.
El coneixement fa comunitat, en canvi el desconeixement aïlla i empobreix. A Càritas apostem pel camí de la formació i del coneixement.
 
06
Octubre
2021

Presentació del llibre "La Moixina. Un geografia emocional", de Miquel Macias, al Restaurant la Moixina d’Olot

Gairebé un centenar de persones han assistit aquest dimecres, a les 7 del vespre, a la presentació del llibre d’en Miquel Macias. L’acte ha començat amb una salutació i agraïment per part del president de Càritas, qui ha destacat la generositat de l’autor i la de tots els  col·laboradors fent donació dels beneficis de la venda del llibre a Càritas Garrotxa i ha aprofitat per fer, també, una breu referència al programa “Fem Comunitat” destinatari dels diners recollits. A continuació ha pres la paraula Pilar Ferrés que ha fet un repàs -trimestre a trimestre, seguint els passos d’en Miquel- de les obres pictòriques i dels autors que també s’han emocionat davant d’aquests mateixos paratges. Després ha sigut la Margarita Casacuberta que, en una extensa i interessant glossa, ha destacat les qualitats literàries de l’obra i la importància de les paraules per transmetre tota la riquesa vivencial -i fins les dels més petits detalls- que els paratges de la Moixina han despertat en l’autor. A continuació ha pres la paraula en Domènec Moli per convidar-nos a tots a seguir els passos d’en Miquel fent una nova passejada pels paisatges de la Moixina amb una nova mirada, observadora, sense presses, i deixant-se impregnar per les emocions que fins ara ens poden haver passat desapercebudes.

Finalment, en Miquel Macias ha tancat la presentació amb unes paraules emocionades. Després d’agrair les nostres mostres d’ajut que ha rebut, ha explicat les motivacions i el perquè d’un llibre tan diferent que s’endinsa en la descripció i en la vida d’un paisatge des de la perspectiva d’un geografia veritablement emocional.

L’acte s’ha conclòs amb un refrigeri ofert amablement pel Restaurant La Moixina, a tots els assistents.

03
Octubre
2021

Presentació del darrer llibre de Miquel Macias a benefici de Càritas

Aquest dimecres, 6 d'octubre, a les 7 del vespre, i al restaurant La Moixina d'Olot es farà la presentació del darrer llibre de Miquel Macias: 

                                La Moixina. Una geografia emocional

La presentació de llibre anirà a càrrec de Mita Casacuberta i hi parlaran, també: Domènec Moli, Pilar Ferrés, l'autor, Miquel Macias, i Càritas Garrotxa.
L'acte és obert a tothom.
El llibre es vendrà a 20€ als següents punts de venda:
- Llibreria Drac
- Quiosc El Gurn
- Quiosc de la Pça. Clarà
- Restaurant La Moixina
- Agrobotiga del Passeig
- Cooperativa de la Vall d'en Bas
- Oficina de Turisme d'Olot
- Cal Russet
- Càritas Garrotxa
- A diverses botigues de l'ACO: Can Manxa, Calçats Rovira, Calçats Baldiret, La Sabata, Can Morera, Can Carbasseres... 

27
Setembre
2021

Les festes de Sant Miquel homenatgen les entitats garrotxines

En el marc del pregó de les festes del barri de Sant Miquel d'Olot d'quest any, la Comissió de festes i l'Associació de Veïns han volgut retre un senzill homenatge a les entitats més representatives i a particulars que han dut a terme una tasca encomiable durant la pandèmia que encara estem patint.
Càritas Garrotxa ha rebut amb satisfacció aquest gest de reconeixement i els ha agraït, també, el treball que ells duen a terme com a voluntaris en favor del barri, de la ciutat i de les persones.
31
Agost
2021

Càritas Garrotxa i Ecosol a la Botiga al carrer d'Olot

Aquest cap de setmana, Càritas Garrotxa i Ecosol (l'empresa social de Càritas) hem estat presents, tant divendres com dissabte, a la Botiga al Carrer d'Olot. Hi hem venut articles confeccionats al nostre cosidor social, i hem mostrat, un cop més, a la ciutadania una part de l'activitat que Càritas du a terme per ajudar les persones més vulnerables per tal que puguin desenvolupar les seves capacitats i així progressar en la seva total inserció en el món laboral.
18
Agost
2021

Presentat el nou partit de futbol solidari de la UE Olot

Avui, als locals de la UE Olot, s'ha fet la presentació del nou partit de futbol entre la UE Olot i el Nàstic de Tarragona, a benefici de Càritas Garrotxa, que tindrà lloc el poper dissabte 21 d'agost, a 2/4 de 7 del vespre.
Càritas Garrotxa i la UE Olot van signar el 2011 un conveni de col·laboració que incloïa la realització d'un partit anual a benefici de Càritas. L'any 2020, a conseqüència de les mesures restrictives de la pandèmia, aquest partit no es va poder dur a terme.
El preu de les entrades serà de 5€ per als socis i de 10€ per als no socis del club.
29
Juliol
2021

Nova col·laboració d'Ecosol i Càritas Garrotxa amb l'Ajuntament d'Olot

L'ajuntament d'Olot ha prioritzat la inserció social en la contractació d'un nou equip per a tasques de neteja a diferents barris de la ciutat. La gestió i la coordinació d'aquests nous llocs de treballs s'ha adjudicat a Ecosol i Càritas Garrotxa. Una bona mostra més de la col·laboració i bona sintonia entre administracions locals i entitats socials que ens fa treballar junts vers els mateixos objectius socials, prioritzant sempre les necessitats de les persones.
24
Juliol
2021

Productes del Cosidor de Càritas Garrotxa i Ecosol (3)

Al cosidor de Càritas Garrotxa, conjuntament amb ECOSOL, oferim llocs de treball a persones amb dificultats per accedir al món laboral. Hi venem productes artesanals de qualitat, la majoria fets amb materials reciclats.
Si en vols comprar, truca'ns i t'informarem: Montse (644.39.71.29), Roser (676.34.68.50).
24
Juliol
2021

Productes del Cosidor de Càritas Garrotxa i Ecosol (2)

Al cosidor de Càritas Garrotxa, conjuntament amb ECOSOL, oferim llocs de treball a persones amb dificultats per accedir al món laboral. Hi venem productes artesanals de qualitat, la majoria fets amb materials reciclats.
Si en vols comprar, truca'ns i t'informarem: Montse (644.39.71.29), Roser (676.34.68.50).
23
Juliol
2021

Estiu de sortides als grups de Fem Comunitat

Aquest estiu es continuen fent totes les sortides programades per als grups de Fem Comunitat de Càritas Garrotxa.
Sant Privat, Platja de Sant Martí d'Empúries, Font de la Puda de Sant Jaume de Llierca... això també és "Fer Comunitat". No es pot estimar allò que no es coneix. Aquesta és la clau.
25
Juny
2021

Butlletí informatiu núm. 30 de Càritas Garrotxa

Fem difusió del nou Butlletí informatiu núm. 30 de Càritas Garrotxa.
Després d'un període tan complicat com el que hem viscut, és una satisfacció comprovar la tasca que entre tots hem dut a terme. També ens hem d'alegrar de com s'han pogut desenvolupar els diferents programes, malgrat les dificultats que tots recordem.
30_Butlleti___informatiu_C__ritas_Garrotxa_JUNY_2021.pdf
25
Juny
2021

Memòria 2020 de Càritas Garrotxa

Difusió de la Memòria 2020 de Càritas Garrotxa. Una altra oportunitat de passar revisió a la feina que entre tots fem.
Ens emplacem a continuar fidels al nostre objectiu: fer costat a les persones més vulnerables.
Mem__ria_C__ritas_Garrotxa_2020.pdf
25
Juny
2021

Cloenda de les activitats de TALC

Aquesta setmana s'han fet les activitats de cloenda del curs dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa a Olot i a Sant Feliu de Pallerols.
Malgrat les dificultats imposades per les restriccions de la pandèmia, la valoració dels cursos ha sigut molt positiva. També de les dificultades se'n pot aprendre si se saben llegir i ajuden a reflexionar i a prendre decisions encertades.
La valoració de les alumnes assistents també ha sigut molt positiva i aquests dies s'han començat ja les renovacions de la matrícula per al curs que ve. 
11
Juny
2021

Aula Format fabrica prestatges per al CDA

Els alumnes d'Aula Format, dirigits pels seus professors, han construït i muntat diversos prestatges per renovar els actuals del CDA de la Garrotxa. Aquesta inicitiva tindrà continuïtat amb la construcció de més prestatges, en una segona fase. Tot ha estat construït a partir de palets reciclats del mateix CDA.
05
Juny
2021

Càritas necessita voluntaris per a la Gent Gran

Càritas Garrotxa necessita voluntaris per acompanyar persones del programa de Gent Gran (Ser Gran en Dignitat).
T'animes a col·laborar-hi? Només suposa el compromís d'1 hora a la setmana.
Truca'ns: 972272840.
Gràcies!
05
Juny
2021

Productes del Cosidor de Càritas i Ecosol (1)

Al cosidor de Càritas Garrotxa, conjuntament amb ECOSOL, oferim llocs de treball a persones amb dificultats per accedir al món laboral. Hi venem productes artesanals de qualitat.
Si en vols comprar, truca'ns i t'informarem: Montse (644.39.71.29), Roser (676.34.68.50).
04
Juny
2021

Tancament del curs 2021 del Projecte Apadrinar un avi

A Càritas Garrotxa, aquesta setmana s'ha fet el tancament del curs 2020-21 del projecte Apadrinar un Avi. Malgrat les restriccions per la pandèmia, una dotzena de joves han pogut desenvolupar el programa previst (el curs passat van ser 60). Tots els joves han manifestat la intenció de continuar el proper curs i s'han mostrat molt satisfets de l'experiència viscuda i d'haver pogut ajudar a fer un xic més feliços les persones grans amb qui han entrat en contacte. També aquests avis han expressat el seu agraïment i satisfacció per com s'han pogut fer les coses, malgrat les circumstàncies.
31
Maig
2021

Taller de Bellesa natural per a usuaris del CDA

Després de les quatre edicions dels tallers d'"Alimentació i cuina: 5 vegades al dia" i de "Casa neta en un món net", acabem aquest primer període de formació amb el taller de "Bellesa natural amb aliments del rebost". En un context en què el benestar emocional de les persones és més fràgil encara que abans de la pandèmia, aquest taller ha sorgit de la necessitat de dedicar una estona al nostre propi benestar, entenent la bellesa com una manera de tenir cura d'un mateix, tant per dins com per fora. Així, la Gemma Serra, remeiera de la comarca, ha explicat i posat en pràctica diverses "fórmules" per la cura de la pell, el cabell, per elaborar i utilitzar mascaretes facials i maquillatge, protegir-se del sol i un llarg etcètera, fent accessible tot això a les persones que no poden permetre's la compra dels habituals cosmètics i afavorint també la salut i la protecció del medi ambient. El taller s'ha pogut fer a l'aire lliure, per garantir encara més les mesures COVID, i també per poder observar i conèixer diverses plantes que són útils per al taller.

27
Maig
2021

Alumnat de TALC visita la Pça. Mercat d'Olot

Alumnat de TALC de Càritas Garrotxa han fet avui una classe pràctica a la Plaça Mercat d'Olot.
No cal dir que fer una classe en context real, ajuda a aprendre significativament i a més és un pas endavant per fer comunitat en el sentit més ple de la paraula. No hi ha cap dubte que aquest és el camí.
22
Maig
2021

Xerrades als joves de Secundària

De seguida que les normes Covid ho han permès, voluntaris de Càritas Garrotxa han recuperat les xerrades als centres de secundària. És imprescindible que els joves de secundària sentin de primera mà el testimoni dels voluntaris de Càritas.
12
Maig
2021

Te'n recordes de la campanya de recollida d'ordinadors de Càritas?

Te'n recordes de la campanya de recollida d'ordinadors vells de Càritas Garrotxa? A data d'avui s'han recollit més de 50 ordinadors de diverses donacions, dels quals més de 30 aparells ja s'han reciclat i lliurat a famílies vulnerables amb fills en edat escolar.
La campanya continua activa. Pensa-hi. Gràcies!!
28
Abril
2021

Sortida de TALC als camps de colza

Entre les múltiples activitats de les classes de TALC, de Càritas Garrotxa, aquests dies han aprofitat per visitar diversos camps de colza de l'entorn.
Una cosa tan senzilla com aquesta pot esdevenir un gran aprenentatge si se sap llegir i se li sap treure un ensenyament.
23
Abril
2021

Activitats pròpies de Sant Jordi al TALC

Els grups de TALC d'Olot i de Sant Feliu de Pallerols han dut a terme, aquests darrers dies, activitats específiques per entendre la festa de Sant Jordi i les  tradicions pròpies d'aquesta data.
És important que les persones nouvingudes amb qui formem comunitat coneguin les tradicions que ens han configurat com a país, i hi puguin participar i enriquir-les. 
23
Abril
2021

Per Sant Jordi, els joves d'Apadrinar un avi, visiten les residències

Aquest any, malgrat les restriccions i totes les prevencions, un grup de joves del programa Apadrinar un avi, de Càritas Garrotxa, han pogut visitar les persones grans acompanyades, a les seves residències. La trobada ha sigut molt emotiva i els joves han pogut compartir amb els avis uns sentiments i desitjos que feia temps que tenien necessitat de comunicar.
22
Abril
2021

Xerrada sobre les vacunes

El projecte "Fem comunitat" de Càritas Garrotxa, ha organitzat per al dimarts 27 d'abril, a les 10 del matí, una xerrada formativa sobre el tema de les vacunes a càrrec de la biòloga Cristina Pera Feixas. La xerrada és oberta a tothom, cal fer, però, reserva prèvia trucant al telèfon: 659142741.
Càritas aposta per la formació -també sobre els àmbits més quotidians- com el millor camí per atendre millor les persones més vulnerables.
 
09
Abril
2021

El projecte de Missatgeria sostenible de Càritas i Ecosol

Aquesta setmana s'ha fet difusió, per Olot TV i per la Xarxa de TV locals, del projecte de Missatgeria sostenible de Càritas i Ecosol.
Aquest és un projecte que ofereix llocs de treball a la Garrotxa, a persones vulnerables i, alhora, fa un servei a la Comunitat i al Medi ambient.
Càritas Garrotxa fa una crida a empreses, Administració i també a particulars per a què ajudin a consolidar aquesta iniciativa social, recolzant-la i fent-ne difusió.
Pots recuperar aquí l'entrevista:

http://www.alacarta.cat/fetamida/tall/missatgeria-sostenible-i-solidaria

08
Abril
2021

Interessant testimoni d'una participant de Càritas

J.Ll. Navarro ha entrevistat avui una participant de Càritas Garrotxa al programa "L'economia en el punt de mira", de Ràdio Olot.
Darrere del nom fictici de Victoria s'hi amaga la crua realitat de la violència de gènere que tantes persones -generalment dones- pateixen, massa vegades en silenci.
Aquesta dona valenta, gràcies al suport de Càritas i dels Serveis Socials podrà refer la seva vida.
Si vols recuperar aquesta interessant entrevista pot fer-ho al següent enllaç:
25
Març
2021

Càritas Garrotxa amplia les edats d'atenció a les persones grans

Els voluntaris de Càritas Garrotxa que acompanyen persones grans que pateixen solitud no volguda fan un treball que no té preu. El programa "Ser Gran en Dignitat" de Càritas amplia, a partir d'ara, les edats d'atenció a persones grans que ho necessitin, a partir de 65 anys.
Si coneixes persones que ho necessitin, informa'ns, sisplau, i ens hi posarem en contacte. (Càritas Garrotxa 972.272840).

25
Febrer
2021

Defunció de la Roser Masó

Aquests dies hem hagut de lamentar la mort de la Roser Masó: 84 anys, 25 de voluntària a Càritas Garrotxa. Una persona senzilla, afable, positiva, sempre disposada a servir de manera anònima i sense protagonismes, i amb total disponibilitat. Un gran exemple a seguir. T'estimarem sempre, Roser!
08
Febrer
2021

Renovat el conveni de col·laboració amb Olot TV

Olot TV i Càritas Garrotxa han renovat avui el seu conveni de col·laboració mitjançant el qual la televisió de referència de la comarca ofereix el seu mitjà per difondre els anuncis socials de la nostra entitat.
Càritas Garrotxa -els seus voluntaris i tècnics- es veuen enfortits per aquest suport, així com el d'altres mitjans de comunicació comarcal, perquè els dona veu i reconeixement de la tasca que entre tots duem a terme, enfront de la pobresa més propera.
06
Febrer
2021

"Apadrinar un avi" malgrat la pandèmia

El projecte "Apadrinar un avi" de Càritas Garrotxa continua ben viu malgrat les limitacions pròpies de la pandèmia i de les dificultats que suposa acompanyar persones grans de molt de risc i, a més, en residències geriàtriques.
Si bé el curs passat eren uns 60 els joves participants en 10 residències geriàtriques, aquest any només s'ha pogut desenvolupar amb una desena de joves i en dues residències de la comarca.
El que, en tot cas, no ha variat és la voluntat d'acompanyament a les persones grans que pateixen solitud no volguda.
25
Gener
2021

Estratosfèrics dona a conèixer la recaptació final del projecte

Els quatre joves organitzadors del projecte "Estratosfèrics" han donat a conèixer la quantitat recollida, finalment, en l'exitós projecte dut a terme d'enviament d'una sonda a l'estratosfera amb els desitjos de moltes persones. Els diners recollits han sigut 3.704,80€ que han donat al programa d'Acollida de Càritas Garrotxa.
Càritas ha agraït reiteradament a aquests joves emprenedors la seva iniciativa, així com també el seu entusiasme i il·lusió en un projecte que ha tingut molt ressò mediàtic i que ha convidat moltes més persones a col·laborar-hi.
17
Gener
2021

Els alumnes de 6è de Primària de l’Escola Pla de Dalt donen l’import de l’excursió de final de curs al CDA

Els alumnes de 6è de Primària del curs passat de l’Escola Pla de Dalt d’Olot, juntament amb l’AFA de l’escola, havien organitzat al llarg del curs 2019/2020, diverses activitats per recollir diners amb la finalitat de poder anar de colònies per acomiadar el curs. Donat que la crisi sanitària va impedir que fessin la sortida programada, van acordar destinar una part dels diners a la compra de llibres per al nou institut i la resta -718,35€- al Projecte del Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa (CDA). Un cop feta la donació, Càritas ha agraït la seva generositat i els ha felicitat per la maduresa expressada amb aquesta decisió tan valenta i responsable.
                                                                                                                                                                                                                                  (Foto cedida per Prisma) 

 

04
Gener
2021

Divuit ajuntaments de la comarca col·laboren amb Càritas

Divuit dels vit-i-un ajuntaments de la comarca de la Garrotxa han col·laborat econòmicament amb Càritas Garrotxa, al llarg del 2020. Ens sentim orgullosos del suport d'aquests 18 ajuntaments amb els quals hem compartit projecte i compromís contra la pobresa i l'exclusió social. Amb el suport de les institucions comarcals també som molt més forts i eficients.
04
Gener
2021

Voluntariat de Càritas Garrotxa

A Càritas Garrotxa hem volgut començar el nou any fent un gran aplaudiment als 200 voluntaris de l'entitat.
Parlem de més de 1.200 hores de servei i de voluntariat al mes, i de més de 14.500 hores de voluntariat a l'any.
És un gran privilegi comptar amb tot aquest potencial i impressiona pensar en el buit que quedaria si tot aquest servei algun dia es deixés de fer.
04
Gener
2021

Agraïment a les empreses col·laboradores de Càritas Garrotxa

En el moment de tancar l'any 2020, Càritas Garrotxa ha vologut fer públic el seu agraïment al centenar llarg d'empreses que durant aquest any han donat suport a Càritas Garrotxa: fent alguna aportació econòmica, comprant el SolidariSac, oferint llocs de treball, etc.
Ha estat una prova més del compromís empresarial donant suport a Càritas i confiant en el seu projecte social. Això, sens dubre, ens fa molt més forts i eficacos.
30
Desembre
2020

Publicat el Butlletí informatiu núm. 29 de Càritas Garrotxa

Publicat el nou Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa, el número 29, de desembre de 2020.

Hi trobareu bona part de l'activitat duta a terme a la nostra Càritas al llarg d'aquests darrers tres mesos i hi percebreu, també, la força, el dinamisme i la col·laboració de moltes persones per fer possible la valuosa tasca que entre tots fem.

29_Butlleti___informatiu_C__ritas_Garrotxa_DESEMBRE_2020.pdf
22
Desembre
2020

L'Home dels Nassos del CIT col·labora amb Càritas

Aquest dilluns, al matí, s'ha fet, a la seu del Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot la presentació de la làmina de l'Home dels Nassos, obra de l'artista garrotxí Tavi Algueró i, a la tarda, a l'ajuntament, la roda premsa de presentació de l'acció del CIT, per al dia 31 de desembre, entre les 10 i 13h, a la plaça Rector Ferrer d'Olot.
Durant el matí, l'Home del Nassos es passejarà pels carrers del centre d'Olot, mentre a la parada del CIT es regalarà la litografia d'enguany que forma part de la col·lecció del Farandolàrium.
Voluntaris del CIT i de Càritas romandran a la parada i recolliran els donatius que es facin en rebre la làmina. Tots els diners recollits, el CIT els donarà a Càritas Garrotxa. 
 
14
Desembre
2020

Nou conveni de col·laboració amb Ràdio Olot

Un any més, Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han signat un conveni de col·laboració, mitjançant el qual Ràdio Olot es compromet a difondre les falques i els espots publicitaris elaborats per l'equip de voluntaris de Càritas que inclouen les principals accions gestionades per Càritas així com la difusió dels missatges socials derivats dels programes d'atenció a les persones que Càritas Garrotxa du a terme.  
14
Desembre
2020

Les alumnes de TALC a Sant Feliu participen a la Ruta del Pessebre


Els grups de TALC de la Garrotxa, tant els tres d’Olot com el de Sant Feliu de Pallerols, estan a la recta final del primer trimestre amb una valoració molt positiva de la seva trajectòria en aquests mesos tan complicats.
En el marc de l’acció comunitària, el grup de Sant Feliu ha participat, aquest any, en la Ruta del Pessebre que es fa al municipi. Així, s’organitzà una activitat conjunta entre les alumnes i les responsables del Pessebre per explicar el projecte i demanar la seva implicació. L’acció concreta ha estat la confecció d’uns tapissos, tant cosits com pintats, amb bons desitjos de les alumnes per tota la població. Després, una de les voluntàries, els ha unit fent diversos murals. El resultat serà una parada més en el recorregut de la ruta.
04
Desembre
2020

Donació d'Energy Tools a Càritas Garrotxa

Petits gestos fan grans coses. Avui, Energy Tools ha fet entrega a Càritas Garrotxa dels 650€ recollits a la guardiola dels cafès que l'empresa posa a  disposició dels treballadors.
Un senzill gest quotidià que sumat a la d'altres ha fet possible una aportació generosa als programes socials que Càritas desenvolupa.
26
Novembre
2020

L'ajuntament d'Olot recolza econòmicament el projecte d'acollida de Càritas

L'ajuntament d'Olot ha reconegut la tasca de Càritas Garrotxa, i en concret del programa d'Acollida, i l'ha impulsat amb una aportació econòmica de 15.000€. Arran de la davallada d'ingressos patida per Càritas per la impossibilitat de realitzar algunes activitats programades per a la captació de recursos, per culpa de la pandèmia, l'ajuntament d'Olot ha decidit fer aquesta aportació econòmica a Càritas Garrotxa per garantir la continuïtat de la seva activitat social, i particularment del programa d'Acollida.
26
Novembre
2020

Nou cicle de xerrades d'Accions Comunitàries

El dia 9 de desembre s'inicia, amb la primera de les xerrades, el nou cicle de conferències de les accions comunitàries del projecte "Fem comunitat" de Càritas Garrotxa.
El tema proposat per les participants és el de les al·lèrgies, i comptarà amb la formació de la Dra. Rosa Figueres.
Càritas entén que la formació és la millor manera de potenciar l'empoderament de les persones assistents a aquest projecte, per això mira de desvetllar entre elles la necessitat d'aprendre, sempre a partir dels seus propis interessos i necessitats.
16
Novembre
2020

Donatiu a Càritas del Pessebre Vivent de Joanetes

El Pessebre Vivent de Joanetes ha fet entrega de la seva aportació a Càritas Garrotxa, per valor de 4.000€.
Amdues entitats signen anualment un conveni de col·laboració de manera que el Pessebre Vivent, fa anualment una donació a Càritas, en funció del nombre d'entrades venudes en cada edició del Pessebre. Càritas Garrotxa, per la seva part, es compromet a donar a conèixer aquesta donació i a posar de manifest el compromís solidari de tots els participants del Pessebre, fent costat a l'acció social de Càritas Garrotxa.
 
16
Novembre
2020

Curs de "Cuina d'aprofitament" per a usuaris del CDA

Als locals de Càritas Garrotxa s'ha dut a terme avui la primera sessió del taller "Cuina d'aprofitament", pensat per a usuaris del CDA, però obert a altres persones no usuàries.
Aquest taller, com altres cursos i tallers, va quedar ajornat, a causa del confinament del mes de març, i ara es du a terme en format més reduït i adoptant les mesures de prevenció adequades.
El taller consta de 8 hores i la finalitt és donar receptes per no llençar res de menjar i prevenir el malbaratament. En la mateixa formació s'hi inclouen continguts vinculats a la salut emocional amb tècniques de relaxació i altres.
16
Novembre
2020

Presentat el nou Gran Recapte 2020 a la Plaça Mercat d'Olot

A la Plaça Mercat d'Olot s'ha fet la presentació de la col·laboració dels placers en la nova campanya del Gran Recapte.
Les diverses parades del mercat d'Olot, també se sumen, doncs, a la recollida de diners per a aquesta nova edició.
En la presentació s'ha tornat a fer l'explicació del nou format propostat aquest any pel Banc d'Aliments i s'ha insistit en la necessitat de despertat actituds de compromís i solidaritat davant de la necessitat que pateixen moltes persones -també de la comarca- a causa de la pandèmia i de la cronificació d'una pobresa, ja anterior a la Covid-19, i que moltes persones ja arrossegaven.
14
Novembre
2020

El servei de missatgeria de Càritas augmenta la seva plantilla

El servei de missatgeria sostenible de Càritas Garrotxa i Ecosol ha augmentat la seva plantilla.
És una satisfacció poder oferir llocs de treball d'inserció, i alhora un servei rigorós, eficient i mediambientalment correcte.
La demanda d'aquest servei per part d'empreses i particulars ha propiciat aquest creixement. Gràcies per fer-nos confiança!
13
Novembre
2020

Continua la col·laboració d'IFE Integra amb Càritas

Aquesta setmana i la que ve un nou grup -d'una desena de joves- del programa IFE Integra continuen col·laborant en el SolidariSac. Aquesta vegada ho fan encaixant les bosses ja envasades i preparant les comandes per a ser servides d'immediat.
La col·laboració d'aquest grup de joves, que és molt valorada per Càritas, forma part de la formació laboral pràctica del programa. L'activitat està assessoada per dos voluntaris de Càritas Garrotxa.
11
Novembre
2020

Presentació de la nova edició del Gran Recapte

Ahir, a la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa, es va fer la presentació de la nova edició del Gran Recapte, organitzada pels Bancs d'Aliments de Catalunya. Hi van assistir la consellera d'Acció Social del Consell, la regidora d'Acció Social de l'ajuntament d'Olot i el president de Càritas Garrotxa.
La presentació va servir per fer una crida a la ciutadania a col·laborar en aquesta nova edició afectada per la situació de la pandèmia i per les nefastes conseqüències que això està generant en molts sectors de la nostra societat, particularment els més vulnerables.
Tanmateix s'hi va explicar el nou format de participació, a partir de col·laboracions econòmiques -tant per la web com presencialment en els supermercats i botigues- en substitució de la recollida de productes en espècie.
06
Novembre
2020

Nova col·laboració de l'ajuntament de les Preses amb Càritas

La Comissió de festes i l'ajuntament de les Preses han fet entrega a Càritas Garrotxa dels diners recollits en les darreres festes del municipi.
Malgrat les restriccions, la Comissió va dur a terme algunes activitats molt ben acollides per la població en les quals s'invitava els assistents a fer una col·laboració amb Càritas pel procediment de la taquilla inversa.
Els diners recollits ajudaran a donar cobertura als programes d'atenció a les persones.
06
Novembre
2020

Ajornament d'enlairament dels Estrtatosfèrics

Degut a les retriccions derivades de la pandèmia, l'organització de Lluèrnia i els promotors de l'activitat dels Estratosfèrics han acordat ajornar el llançament de la sonda a l'espai, prevista per al 14 de novembre. Properament s'informarà de la nova data per dur a terme l'enviament a l'espai dels desitjos recollits.
La part positiva d'aquesta pròrroga és que hi haurà més temps per participar en l'activitat i això permetrà augmentar el nombre de col·laboracions.
06
Novembre
2020

Joves del projecte IFE Integra col·laboren en el SolidariSac

Una quinzena de joves del programa IFE Integra han col·laborat aquesta setmana en l'envasat del SolidariSac.
La participació d'aquests joves és un valor afegit al projecte social del SolidariSac de Càritas i suma esforços amb una altra entitat del Terer Sector, com és Integra, amb qui comparteix la voluntat de servei i d'atenció a les persones més vulnerables.
Properament un altre grup de joves d'Integra també col·laborarà en l'activitat de Càritas.
06
Novembre
2020

Avança a bon ritme la nova campanya del SolidariSac

Des de fa algunes setmanes, els voluntaris de Noves Iniciatives de Càritas Garrotxa estan treballant intensament en la nova edició del SolidariSac.
Els contactes amb les empreses i entitats compradores del producte solidari de Càritas continuen acollint-lo amb interès i es preveu una campanya tan exitosa o més que la dels darrers anys.
La majoria de les bosses, ja tallades, ja han estat cosides per voluntàries, les nous ja han estat comprades, ja es diposa de les etiquetes i, en aquests moments, ja s'estan envasant i es comencen, fins i tot, a repartir als compradors.
Aquesta campanya aporta uns beneficis econòmics a la nostra Càritas que s'adrecen directament al suport dels programes d'atenció a la pobresa.
 
29
Octubre
2020

Encén la lluèrnia contra la pobresa

Continua a bon ritme la venda de lluèrnies en els punts de venda col·laboradors. Recorda: punts de venda del setmanari La Comarca d'Olot, pastisseria El Cacau, Oficina de Turisme d'Olot i fleca Ca la Nàsia.
Amb l'encesa de la teva lluèrnia lluita, també, contra la pobresa! 
29
Octubre
2020

Fem Comunitat segueix amb les passejades pels entorns de la comarca

Les sortides de "Fem Comunitat" continuen endavant amb les degudes mesures de protecció, pels entorns de la comarca. Aquests dijous, a les colades basàltiques de Sant Joan les Fonts. Un tresor paisatgístic que tenim a tocar i que, fins avui, era desconegut per totes les participants.
22
Octubre
2020

Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia (i 2)

Continua la venda de lluèrnies per al festival de la llum d'aquest any i de suport a Càritas Garrotxa.
Per adaptar-nos al nou format de Lluèrnia d'aquest any, la venda de lluèrnies per a Càritas també es prorrogarà fins al 28 de novembre.
Recordem els punts de venda: tots els llocs habituals de venda del setmanari La Comarca d'Olot, Oficina de Turisme d'Olot, Pastisseria el Cacau i Fleca Ca la Nàsia.
Encén la teva llum per il·luminar Lluèrnia i en contra de la pobresa!
19
Octubre
2020

Pensant en un nou projecte: El Pretaller

A Càritas Garrotxa no ens oblidem de les persones amb més dificultats d'inserció laboral. Per això estem treballant, des de fa algunes setmanes, en el disseny d'un nova formació adreçada a persones que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat: El Pretaller.
Es tracta d'oferir una formació intensiva que inclou: alfabetització elemental, coneixement oral de la llengua, formació laboral, i especialització laboral específica (en aquest primer any en l'àmbit de la neteja).
El curs constarà de més de 400h de formació, durarà un any i inclourà tres dies intensos de formació a la setmana.
En aquests moments s'està treballant per acabar de dissenyar el projecte, el seu finançament, selecció de l'alumnat, etc., amb la voluntat que, per al gener, es pugui iniciar ja la formació.
14
Octubre
2020

Es reprenen a Càritas els Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural

Aquest octubre, hem reprès -amb assistència de gairebé 40 alumnes- els Tallers d'Acollida Lingüìstica i Cultural (TALC), adaptant espais, metodologia i amb un nou impuls a l'aprenentatge de les noves tecnologies.
14
Octubre
2020

Importància dels programes laborals de Càritas

A Càritas Garrotxa, hem notat petits canvis en la tipologia de participants als programes laborals. Darrerament, s'estan acostant a Càritas nous perfils que no hi arribaven els últims anys, per això seguim treballant des de l’orientació laboral atenent les persones des d'una perspectiva integral i molt individualitzada. Cada persona és diferent i necessita processos diferents, respectuosos, però eficients.
09
Octubre
2020

Butlletí Informatiu núm. 28 de Càritas Garrotxa

Amb l'arribada del nou curs, us enviem un nou Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa, el núm. 28. És important que tots coneguem la feina que es du a terme amb la col·laboració de tots i cada un de vosaltres.

També ens sembla interessant que tots conegueu la tasca que es desenvolupa en accions i programes de la nostra Càritas en els quals potser no hi esteu directament implicats.

Molta confiança i molta força a tots en aquesta etapa complicada de la pandèmia.
28_Butlleti___informatiu_C__ritas_Garrotxa_OCTUBRE_2020.pdf
07
Octubre
2020

Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia

"Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia". Comença la campanya de distribució i venda de lluèrnies per il·luminar la important festa de Lluèrnia que, com és sabut, aquest any es farà de forma extensiva durant tot un mes, per evitar concentracions.
Càritas disposa de diversos punts de venda d'espelmes: els habituals de distribució del setmanari La Comarca; el matí del dissabte 17 d'octubre, als exteriors de la Pça. Mercat d'Olot; en alguns bars i en els punt d'informació de Lluèrnia.
Il·luminem Lluèrnia en la lluita contra la pobresa!
06
Octubre
2020

Donatiu de Terra de Remences a Càritas Garrotxa

El Club Ciclista Bas (Terra de Remences) ha lliurat a Càritas les aportacions voluntàries fetes per molts esportistes en la darrera Marxa Cicloturística, en el moment de fer la inscripció.
Els organitzadors de la Marxa proposaven als inscrits de fer una col·laboració econòmica, a alguna entitat social de les proposades.
Càritas Garrotxa ha agraït a l'entitat el seu compromís vehiculant la solidaritat dels esportistes.
06
Octubre
2020

Parada de Càritas Garrotxa al Mercat de Besalú

Avui, dimarts, ha sigut el primer dia de la parada de Càritas Garrotxa al Mercat setmanal de Besalú. Els voluntaris de Càritas a Besalú hi venen productes fabricats als Cosidors socials de Càritas i Ecosol. Els voluntaris estan satisfets de la resposta de la gent al primer dia. També serem presents a la Botiga al Carrer  que se celebrarà a la vila el proper diumenge, 11 d'octubre.
 
 
03
Octubre
2020

Arrenca amb força "Estratosfèrics"

Estratosfèrics. L'l'il·lusionant projecte solidari de 4 joves garrotxins ha arrencat amb força. Fins al dia 17 d'octubre, data en què es vol fer l'enlairament del coet a l'estratosfera, en el marc de Lluèrnia, es poden escriure els desitjos a l'Oficina de Turisme d'Olot o bé online a: www.estratosferics.com.
L'acció inclou l'aportació mínima de 3€ per a Càritas Garrotxa. També s'hi poden fer aportacions de 5€ (dos desitjos); 10€ (inclou el regal d'una mascareta); de 15€ (inclou el regal d'una bossa d'Estratosfèrics); de 20€ (inclou el regal d'una mascareta i d'una bossa d'Estratosfèrics).
Tots els productes de regal s'han confeccionat al Cosidor social de Càritas Garrotxa i Ecosol.
 
30
Setembre
2020

Voluntaris de Besalú vendran productes d'Ecosol i Càritas

A partir del dimarts, 6 d'octubre, voluntaris de Besalú tindran una parada estable al mercat setmanal de Besalú, per a vendre-hi mascaretes i altes productes elaborats en els cosidors de Càritas que gestiona Ecosol (l'empresa d'economia solidària de Càritas).
Els mateixos voluntaris també seran presents a la Botiga al Carrer, que es durà a terme a la vila, el diumenge 11 d'octubre.
30
Setembre
2020

Les caminades de Fem Comunitat continuen a bon pas

Continuen les caminades pels volts d'Olot, amb voluntat de conèixer i estimar el país d'acollida. Fa poc, els Aiguamolls de la Moixina, després la Muntanya Pelada; aquesta setmana Sant Valentí de la Pinya. Dimarts que ve hi tornarem...
30
Setembre
2020

Bona participació a la xerrada sobre la Covid-19

Amb una bona assistència, i sobretot amb una gran particpació, s'ha dut a terme la primera de les xerrades del cicle de "Fem Comunitat", a Càritas Garrotxa. El tema era: "Aclarim dubtes sobre la Covid-19". La sessió ha anat a càrrec de la Dra. Rosa Figueres, qui ha aconseguit crear un clima de proximitat i de participació entre les persones assistents, sense mancar-hi, en cap moment, el rigor i el contingut obre la temàtica de la pandèmia.
29
Setembre
2020

El projecte de reutilització d'ordinadors avança a pas ferm

En aquests moments ja s'han recollit 12 ordinadors per al projecte  de recollida i reutilització d'aparells per a fills de famílies vulnerables. Gairebé tots són aprofitables.
La campanya continua, i els voluntaris de Càritas continuen treballant en la recuperació i actualització dels aparells.
Properament començarà la distribució dels ordinadors a famílies conegudes que realment en tenen necessitat.
19
Setembre
2020

Tornen les caminades per la Garrotxa

"Fem Comunitat" de Càritas Garrotxa reprèn les caminades per Olot i els seus voltants, amb la voluntat de compartir, conèixer i estimar el país, la seva gent i els valors més universals. Punt de concentració a Càritas Garrotxa. Caminades cada dimarts de 10 a 12. Degut a les mesures Covid, cal fer reserva prèvia al 972272840.
18
Setembre
2020

Nou cicle de xerrades de Fem Comunitat

A Càritas Garrotxa s'ha programat un nou cicle de xerrades del Projecte "Fem Comunitat". El temes es van decidint entre totes les participants, a partir dels seus interessos i necessitats.
De moment s'ha programat la primera per al dimecres, 30 de setembre, a les 10 del matí. El tema: "Aclarim dubtes sobre la Covid-19". La formació anirà a càrrec de la Dra. Rosa Figueres.
Per assistir-hi cal fer reserva al 972.272840.
17
Setembre
2020

Donatiu de la Marxa Vall de Bianya

Els organitzadors de la XL Marxa Popular de la Vall de Bianya han fet el donatiu a Càritas d'1€xparticipant. Aquesta caminada es va dur a terme el passat 8 de març, a frec del darrer confinament generalitzat.
Càritas agraeix l'ajut i la fidelització d'aquesta entitat i el seu compromís en la lluita contra la pobresa. Això ens esperona a tots a no defallir.
Cartell_Anunci_Marxa_Bianya_2020.tif
16
Setembre
2020

El projecte "Estratosfèrics" pensa en Càritas

‘Estratosfèrics’ és el nom del projecte solidari que han creat quatre joves garrotxins. La iniciativa es basa en el disseny, creació i llançament d’una sonda espacial a l’estratosfera per recollir fons per a Càritas Garrotxa i els afectats per la crisi del coronavirus.
En aquest sentit, tal com detallen els mateixos protagonistes, la proposta va néixer de la inquietud d’aquest grup de joves amants de la ciència –en Ferran Delgà, l’Elena Mansilla, en Joan Plana i la Martina Cots- per posar el seu granet de sorra i ajudar davant la crisi social i sanitària per la pandèmia de la COVID-19.
Per fer-ho, només caldrà lliurar una aportació voluntària i fer arribar els seus desitjos o somnis a través de l’Oficina de Turisme d’Olot o, en línia, mitjançant el web: www.estratosferics.com; que entrarà en funcionament pròximament. Tots els diners recollits es lliuraran íntegrament a Càritas Garrotxa.
Podeu seguir els avenços i desenvolupament del projecte a través de les xarxes socials del projecte a Twitter, Instagram, Facebook i LinkedIn. El llançament es realitzarà el pròxim dissabte 14 de novembre al matí dins del Festival Lluèrnia.

02
Setembre
2020

Projecte de reutilització d'ordinadors

Aquesta setmana, Càritas Garrotxa ha iniciat un projecte de recollida d'ordinadors amb la voluntat de recuperar tots els que siguin possibles i lliurar-los a estudiants de famílies vulnerables.
L'actual situació i la més que probable activació de les classes per via telemàtica, durant el curs que ara s'iniciarà, fa del tot necessari que tots els alumnes disposin d'ordinadors per poder seguir les classes. I no podem deixar de cap de les maneres que els infants i joves de famílies amb menys recursos vegin limitada la seva progressió degut a la falta de mitjans tècnics. Voluntaris de Càritas Garrotxa treballen ja en aquesta iniciativa.
07
Agost
2020

Entrevista amb l'alcalde d'Olot

Una representació de la Comissió de Noves Iniciatives de Càritas Garrotxa ha mantingut, avui, una entrevista amb l'alcalde d'Olot, Pep Berga.
La conversa ha sigut cordial i profitosa i ha suposat un bon impuls i un inestimable suport a la tasca que du a terme Càritas, en uns moments francament difícils.
31
Juliol
2020

La regidora de Comerç, Empresa i Turisme de l'ajuntament d'Olot ens visita

Gemma Canalias, regidora de Comerç, Empresa i Turisme de l'Ajuntament d'Olot ha visitat aquesta setmana el projecte Cosidor que Càritas Garrotxa i Ecosol desenvolupen als locals de Càritas.
La visita ha sigut molt profitosa, no només per conèixer de primera l'acció social que s'hi du a terme i la qualitat dels productes que s'hi fabriquen, sinó també per obrir vies de col·laboració i de suport de la regidoria cap a Càritas. Acords que s'aniran desenvolupant en les properes setmanes i que suposaran un nou impuls a una activitat laboral que només pretén oferir llocs de treball dignes a persones amb vulnerabilitat.
22
Juliol
2020

Continuen les caminades amb voluntat formadora

Organitzada pel programa Fem Comunitat de Càritas Garrotxa, cada dimarts al matí del mes de juliol, es fa una caminada pels volts de la Garrotxa amb la doble voluntat de conèixer els entorns d'una forma saludable, però, sobretot, amb la intenció de facilitar un espai comunicatiu que permeti compartir i enriquir-se mútuament amb la conversa reposada que ajuda a crear vincles i a saber donar i rebre. 
15
Juliol
2020

Nou impuls a la Missatgeria Sostenible

El projecte de Missatgeria sostenible de Càritas es consolida i creix cada dia que passa. Aquesta setmana hem rebut dos vehicles nous que ajudaran a fer més eficient i millor, encara, la feina de repartiment.
Aquest projecte -no cal dir-ho- no té una finalitat lucrativa i es desenvolupa dins del marc de l'economia social.
12
Juliol
2020

La comunitat cristiana ucraïnesa pensa en Càritas

La comunitat cristiana ucraïnesa de la Garrotxa ha lliurat a Càritas la totalitat de la seva col·lecta per ajudar les persones més vulnerables de la nostra comarca.
Pensar en les persones que passen necessitat és fer Càritas i és, també, estimar el país d'acollida i la seva gent.
 
10
Juliol
2020

Nous cartells per al CDA dels alumnes de l'Escola Petit Plançó

L'Escola Petit Plançó ha lliurat al CDA de Càritas Garrotxa els 22 nous cartells elaborarats pels alumnes de 4t de Primària, durant aquest curs, per tal d'ambientar el Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa.
Els cartells són d'una gran qualitat plàstica, i la seva confecció ha suposat una activitat educativa molt important per als alumnes, alhora que una acció generosa i solidària.
L'activitat s'emmarca en el conveni de col·laboració i de suport de l'Escola Petit Plançó cap a Càritas Garrotxa.
08
Juliol
2020

Butlletí Informatiu núm. 27 de Càritas Garrotxa de Juliol 2020

Amb aquest nou Butlletí informatiu presentem l'activitat de Càritas en aquest darrer període, així com la previsió del desenvolupament dels programes socials. La raó de ser de Càritas és la d'ajudar les persones més vulnerables i en aquest projecte hi estem compromesos tots. Som conscients que la tasca és immensa, però n'és d'immensa, també, la força i la voluntat de servei de tots plegats.
27_Butlleti___informatiu_Ca__ritas_Garrotxa_JULIOL_2020.pdf
06
Juliol
2020

Caminades per la natura

Els grups d'Accions comunitàries han organitzat per a aquest mes de juliol l'activitat "Caminades per la natura". Dues hores per visitar, conèixer, compartir, fer salut..., però sobretot afavorir la convivència i la participació en la vida social de les persones de l'entorn de Càritas.
Una activitat oberta a tothom.
03
Juliol
2020

Tancament del curs al Projecte Apadrinar un avi

Aquests dies, 60  joves de la Garrotxa han tancat, telemàticament, aquest curs del Projecte "Apadrinar un Avi". Les valoracions han sigut molt positives malgrat els inconvenients de la Covid-19.
Ha estat una lliçó de compromís com a voluntaris de Càritas Garrotxa: "Heu sabut ser feliços fent feliços els altres".
04
Maig
2020

Continua el degotall de col·laboracions amb Càritas

En aquests moments d'incertesa i que tot apunta a una nova crisi social de dimensions poc previsibles, continua arribant a Càritas un degotall d'oferiments de col·laboració desinteressada per ajudar les persones més vulnerables. En aquesta ocasió, ha sigut la Goretti, en Roy i en Silvestre qui han ofert a Càritas Garrotxa una participació, durant un any, dels ingressos del seu establiment rural, ubicat a la Rectoria de Sant Miquel de Pineda.
Càritas agraeeix aquest gest -de pensar en els altres- a la vegada que ens ajuda a tots a no defallir en aquesta tasca, de fer costat als qui més pateixen del nostre entorn.
Més informació a:
https://www.larectoriadesantmiquel.com/ca/ 
https://www.larectoriadesantmiquel.com/ca/donem-pel-covid19/donatius/
 
26
Abril
2020

És l'hora de la solidaritat

Immersos com estem en l'estat d'alarma per la Covid-19, encara no tenim dades prou fefaents sobre la nova problemàtica social que es derivarà d'aquest llarg període de confinament i de l'aturada general de bona part del teixit productiu del país.
Tots veiem a venir, però, un augment desmesurat de l'atur, molta precarietat i una nova pobresa que pensàvem que la teníem parcialment erradicada.
Càritas continuarà amb el seu compromís al costat de tots els que pateixen. I per fer-ho possible envia un missatge de crida a la solidaritat a la ciutadania, a les institucions, a les administracions perquè ens calen més recursos per ajudar.
En aquest sentit, és d'agrair el degoteig de molts particulars que s'han apressat a fer una aportació econòmica a Càritas. També del món de la política: molts regidors del Consell Comarcal de la Garrotxa; regidors del Grup Municipal Més Besalú-ERC (Alfred, Ramon i Laura) han ofert ja la seva col·laboració econòmica a Càritas; així com la pràctica totalitat dels ajuntaments de la comarca han respost positivament a aquesta crida.
Calen i caldran moltes més col·laboracions, encara, perquè la necessitat serà ingent. Moltes gràcies a tots!
21
Abril
2020

Envia una felicitació als nostres avis

Torna un Sant Jordi molt especial. La situació de pandèmia que estem vivint fa que la nostra festa no pugui ser tan bonica i participada com sempre.

Tots patim aquesta situació excepcional, que és particularment trista pels avis i àvies que viuen en residències, patint soledat i, en molts casos, espantats per l'angoixa dels contagis.

Per ajudar a amorosir aquesta situació de patiment i vulnerabilitat, Càritas llença la campanya: APADRINAR UN AVI 2.0 – SANT JORDI

Si t'animes, fes el teu enviament. Un acte senzill, però poderós per alleugerir els nostres avis i àvies que ho passen malament.

09
Abril
2020

Butlletí, núm. 26 -Extraordinari- de Càritas Garrotxa

Estem vivint uns moments complicats que ens estan obligant a tots a reubicar-nos i a replantejar moltes coses que veníem fent.
A Càritas Garrotxa hem hagut, també, de reajustar la nostra activitat, els nostres programes, per tal de continuar fidels a la nostra raó de ser, que no és altra que servir i ajudar les persones més vulnerables de la nostra comarca.
Per a què n'estigueu informats, hem elaborat aquest BUTLLETÍ, núm. 26 EXTRAORDINARI, amb la voluntat d'informar-vos del moment actual de la nostra Càritas i de com es continua desenvolupant la nostra acció social.
A l'espera de com evolucionin els esdeveniments, anirem trobant noves fórmules que facin possible, d'una manera o altra, la nostra voluntat de servei.
26_Butllet___informatiu_Extraordinari_C__ritas_Garrotxa_ABRIL_2020.pdf
01
Abril
2020

El Compromís No Tanca

Amb l'eslògan d'EL COMPROMÍS NO TANCA, Càritas fa arribar als seus participants, voluntaris i a la societat garrotxina en general, la seva voluntat de continuar vetllant per les persones més vulnerables i pels que pitjor pateixen aquesta greu crisi en la qual estem immersos.
Per bé que molts programes han rebut un seriós revés, cada dia que passa, Càritas Garrotxa intenta trobar solucions -enginyoses si cal- per continuar acompanyant els qui pateixen.
Vegeu per exemple, com mantenen el contacte els joves d'Apadrinar un Avi, amb la persona gran amb qui han establert el vincle en aquest curs.
 
01
Abril
2020

Agraïment als oferiments de material a Càritas

És reconfortant veure com, davant de les circumstàncies actuals, són tants i tan diversos els particulars, empreses i col·lectius que han ofert a Càritas materials diversos, principalment de prevenció i higiene per fer front a la pandèmia del Covid-19.
Sense anar més lluny, avui mateix, el CDA de la Garrotxa ha rebut la donació de 200 mascaretes aportades per Ramon Ventura de Ventura Martí S.L en coordinació amb la Farmàcia Sans d'Olot, amb la voluntat de fer més aportacions més endavant.
Cada dia que passa són més les persones, empreses i entitats que s'adrecen a Càritas, al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i a altres organitzacions socials oferint-nos qualsevol tipus d'ajut pensant, sobretot, en les persones més vulnerables i que, amb tota seguretat, pitjor passen aquestes circumstàncies tan excepcionals.
09
Març
2020

Càritas Garrotxa i Ecosol presenten els dos nous projectes laborals a Olot

Càritas Garrotxa i Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona, han presentat als mitjans de comunicació els dos nous projectes laborals que es desenvolupen des de fa uns mesos a Olot: el projecte Cosidor i el de Missatgeria sostenible. Anna Güell, la gerent d'Ecosol, ha contextualitzat els dos projectes dins de l'àmbit de l'Economia solidària i ha comentat que totes dues iniciatives s'estan consolidant cada dia que passa i que es preveu que puguin anar ampliant, encara més, l'oferta laboral i d'inserció de persones de la comarca.
Josep Lorca ha exposat les dades del conjunt de projectes laborals de Càritas Garrotxa i els perfils de les persones que truquen a Càritas en demanda d'ajut.
06
Març
2020

Alumnes del TALC comparteixen una activitat amb altres alumnes de l'Escola Petit Plançó

Un dels grups dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa i una classe de cicle mitjà de l'Escola Petit Plançó han compartit aquesta setmana una hora lectiva posant en comú aprenentatges recents. L'activitat ha servit, a més, per posar en valor l'intercanvi intergeneracional, i per a molts alumnes també el cultural entre els dos grups.
L'activitat es du a terme els darrers anys i forma part del conveni de col·laboració establert entre l'Escola Petit Plançó i Càritas Garrotxa.
28
Febrer
2020

Nova edició de la Marxa de la Vall de Bianya

El proper diumenge, 8 de març, es durà a terme la XL Marxa Popular de la Vall de Bianya, amb un itinerari circular amb sortida i arribada a la zona esportiva de l''Hostalnou i tot voltant la Serra de Sant Miquel del Mont.
Les inscripcions es faran en el punt de trobada, a partir de mitja hora abans de la sortida, a les 7 del matí.
Tots els participants col·laboren, un any més, amb 1€, per donar suport al desenvolupament dels programes socials de Càritas Garrotxa.
Marxa_Vall_de_Bianya_2020_Cartell.pdf
28
Febrer
2020

Nous tallers promoguts pel CDA

Els CDA de la Garrotxa ha anunciat la propera obertura d'inscripcions per als nous cursos adreçats a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments i oberts a tothom qui hi estigui interessat.
Els tallers de cuina i de salut i sostenibilitat es desenvoluparan entre els mesos de març i juny, a Olot i a Besalú. Les inscripcions per als curso d'Olot s'iniciaran el 3 de març i per als de Besalú, el 29 d'abril.
És important recordar que els tallers són gratuïts i s'ofereixen a tothom, siguin o no usuaris del CDA, encara que aquests tinguin prioritat a l'hora de fer les inscripcions.
Cartell_Cursos_CDA_mar___juny_2020.pdf
28
Febrer
2020

Activitats del Carnaval al TALC de Càritas Garrotxa

Les alumnes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) han aprofitat la motivació del Carnaval per treballar aspectes culturals de la societat d'acollida i per aprofundir en l'aprenentatge de la llengua catalana.
Els objectius del TALC contemplen, prioritàriament, prendre consciencia de la pluralitat cultural en l'àmbit social i conèixer els elements cuturals propis de Catalunya per a la normalització de la convivència en el cas de les persones nouvingudes.
25
Febrer
2020

Vint-i-tres joves del l'INS Bosc de la Coma fan voluntariat a Càritas

Per cinquè any consecutiu, l'institut Bosc de la Coma i Càritas Garrotxa han programat un taller de voluntariat dins de les Jornades d'Esport Cultura i Lleure, dutes a terme a finals de febrer. Aquest any hi han participat 23 joves dels quatre cursos d'ESO.
Aquest taller pretén, bàsicament, incorporar els joves participants en la dinàmica ordinària de l'activitat de Càritas durant dos dies, A banda, però, el taller es complementa amb algunes explicacions generals de presentació de Càritas i altres activitats de caràcter més lúdic.
La valoració feta pels joves, pels seus professors i pels tècnics i voluntaris de Càritas ha sigut, un any més, molt positiva. 
17
Febrer
2020

La 4a edició de Dansem.Garrotxa omple el Teatre Principal

Aquest diumenge, el Teatre Principal d'Olot es va omplir de gom a gom per acollir la 4a edició de Dansem.Garrotxa.
17 escoles de dansa i més de 220 balladors van oferir un espectacle àgil, variat i de gran qualitat.
Càritas Garrotxa considera que aquesta proposta, que combina dansa i solidaritat, està molt ben valorada per la ciutadania i compta de manera decidida ja amb la implicació de gairebé totes les escoles de dansa de la comarca.
Càritas ha fet pública la destinació dels diners recollits que ajudaran a potenciar el desenvolupament dels nous projectes socials que, darrerament, s'han iniciat a l'entitat.
14
Febrer
2020

El projecte "Taller de cosidor" es consolida i avança a bon ritme

El nou projecte de Cosidor encetat aquest setembre a Càritas Garrotxa es consolida cada dia que passa. Ja són diverses les empreses i entitats que hi fan confiança i hi traslladen comandes i encàrrecs, i n'hi ha, també que hi fan aportacions amb materials susceptibles de ser aprofitats.
Cal recordar que aquest projecte és responsabilitat d'Ecosol (empresa solidària de Càritas) amb la col·laboració de Càritas Garrotxa i es desenvolupa, a més a més de a Olot, a altres poblacions en col·laboració amb les Càritas locals.
Els diversos projectes del Taller de cosidor respon a encàrrecs directes i ven directament alguns dels productes fabricats, a partir de la xarxa.
Feu-hi una ullada, segur que us interessarà:
03
Febrer
2020

AulaFormat col·labora en els projectes de Càritas

El PFI de Fusteria d'AulaFormat d'Olot ha col·laborat, de manera desinteressada, amb Càritas Garrotxa construint mobiliari per a diversos projectes socials actualment ja en funcionament.
Per una banda, fa unes setmanes, van construir tres grans jardineres per al Projecte Horts que es desenvolupa a Càritas, en les zones ajardinades de l'antic convent de la Providència.
I per l'altra, recentment, han construït, també, armaris i taules adients per al Taller de Cosidor que es va iniciar el darrer trimestre de l'any passat.
Tot el mobiliari s'ha fabricat amb fustes reciclades de palets industrials i ha estat dirigit pel professorat de fusteria d'aquest centre professionalitzador. 
29
Gener
2020

Donatiu de la Marxa Nadalenca a Càritas

La Marxa Nadalenca 2020 ha lliurat a Càritas Garrotxa el corresponent donatiu, d'acord amb el nombre d'inscripcions a la marxa popular.
Càritas ha agraït aquesta col·laboració que ajudarà a desenvolupar els programes socials que duu a terme per fer front a la pobresa i l'exclusió social que pateixen moltes persones de la comarca.  
27
Gener
2020

Presentació als mitjans de comunicació del Dansem.Garrotxa

S'ha fet, avui, la roda de premsa de presentació als mitjans de comunicació de la propera edició del Dansem.Garrotxa.
Aquesta nova edició -la 4a- es durà a terme el proper diumenge, 16 de febrer, a les 5 de la tarda, al Teatre Principal d'Olot amb la participació de 17 escoles de dansa de la Garrotxa. Les entrades ja són a la venda pels procediments habituals del Teatre Principal. Hi actuaran uns 225 balladors i manté el format de les edicions anteriors que fa que sigui un espectacle àgil, dinàmic i molt variat.
El cartell d'enguany és obra de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot.
Totes les escoles hi participen de manera desinteressada i els beneficis ajudaran a la financiació dels programes socials de Càritas Garrotxa.
05_Dansem.Garrotxa_2020_Cartell.jpg
26
Gener
2020

Voluntaris del TALC de Càritas Garrotxa ofereixen un taller a la Jornada de voluntariat de Càritas Diocesana de Girona

Cinc voluntaris del Projecte d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa que es dur a terme a Olot i a Sant Feliu de Pallerols, van desenvolupar un Taller de presentació del projecte en la Jornada de Voluntariat de Càritas Diocesana de Girona, que es va fer el passat dissabte al Coma Cros de Salt.
Els voluntaris van poder explicar i mostrar amb exemples algunes de les accions més recents dutes a terme en els dos projectes per posar de manifest la voluntat d'avançar cap a les activitats més comunitàries: implicació de tothom (professorat i alumnes) en la presa de decisions, desenvolupament d'activitats consensuades i que ajudin a la interrelació de les cultures i a la participació en la vida cultural i ciutadana de la comarca d'acollida, etc. 
26
Gener
2020

Càritas Garrotxa present a la Jornada del voluntariat de Càritas diocesana de Girona

Una trentena de voluntaris i un tècnic de Càritas Garrotxa van particpar en la Jornada del Voluntariat de Càritas Diocesana de Girona que es va desenvolupar el dissabte 25 de gener al Coma Cros de Salt.
L'objectiu de la trobada era triple: facilitar un espai de trobada de tots els voluntaris i voluntàries de les diferents Càritas del bisbat; aprofundir en el tema  "Fem comunitat"; i oferir uns tallers d'intercanvi d'experiències que mostressin l'activitat de moltes Càritas que ja treballen en la línia de fer més comunitat.
La jornada va ser molt interessant i va agradar molt a tots els assistents.
13
Gener
2020

Visita als Bombers de les alumnes de TALC

Un grup d'alumnes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa han remprès les activitats formatives d'aquest 2n trimestre fent una visita als Bombers d'Olot, acompanyats del seu professorat.
L'activitat ha agradat molt i ha ajudat significativament ha avançar en el coneixement i l'estima de les institucions i de la vida ciutadana del nostre entorn, seguint les pautes de les activitats comunitàries, una de les prioritats d'aquests tallers.
22
Desembre
2019

Taller de ganxet dins dels Grups d'Empoderament

Els Grups d'Empoderament de Càritas Garrotxa han iniciat aquestes darreres setmanes un taller de ganxet dirigit per un equip de voluntàries.
Dins de la dinàmica més comunitària, les mateixes participants van proposar i gestionar la possibilitat de tirar endavant aquest tipus d'activitat.
Al taller hi participen entre 20 i 25 dones amb la voluntat d'aprendre aquesta tècnica manual, però sobretot per a què serveixi de fòrmula d'empoderament i capacitació per a nous projectes inserció en tots els àmbits. 
18
Desembre
2019

Xerrada formativa per a les participants dels Grups d'Empoderament

D’octubre a desembre, les participants als Grups d'Empoderament han assistit al gimnàs de la Marta Munyoz. Setmanalment, durant una hora i mitja, s’ha treballat el reconeixement del sòl pelvià i la seva tonificació mitjançant múltiples disciplines: Pilates, Ioga, dansa del ventre i Twerk.
Com a punt final a l’activitat trimestral de gimnàs per a la pelvis, la fisioterapeuta Núria Ventura ha fet una xerrada sobre el sòl pelvià. Aquesta activitat, oberta a altres persones, ha estat organitzada per l’Associació de Dones Alba amb la col·laboració de Càritas Garrotxa.
Ha estat una xerrada molt participativa -a la qual hi ha assistit unes 40 persones- i on hem pogut conèixer de forma pràctica els diversos músculs del sòl pelvià i alguns exercicis per poder-los treballar en el dia a dia.

En la part final de la xerrada les assistents han pogut resoldre dubtes i han sorgit preguntes molt interessants.

12
Desembre
2019

Noves activitats nadalenques de l'alumnat de TALC

L'altre grup d'alumnes de TALC han realitzat, també, aquestes darreres setmanes, la seva proposta d'activitats per a l'ambientació nadalenca. Unes pràctiques pensades amb la doble voluntat d'exercitar-se en la pràctica de la llengua i alhora, també, fer una aproximació als costums culturals de la nostra comunitat d'acollida.
09
Desembre
2019

Renovat el conveni amb el Pessebre Vivent de Joanetes

Un any més, el Pessebre Vivent de Joanetes i Càritas Garrotxa han renovat el seu conveni de col·laboració, aprofitant l'acte de la presentació del cartell del Pessebre d'aquest any, obra de l'artista local Nina Bach.
Càritas ha agraït a la Junta la constància d'aquesta important col·laboració que afegeix un plus, el solidari, a una activitat popular, social i de país com és la de "fer pessebre". 
 
09
Desembre
2019

Càritas Garrotxa és present al Mercat de Nadal d'Olot

Un any més, Càritas Garrotxa s'ha fet present a la Fira del Pessebre del Mercat de Nadal d'Olot, amb una parada a la Plaça Major, durant els tres dies de fira -6, 7 i 8 de desembre-. Gràcies al treball dels voluntaris i a les donacions d'algunes empreses, Càritas ha recaptat 1.650€ per donar suport al desenvolupament dels seus programes socials.
A més, no cal dir-ho, ser present en una fira tan concorreguda ha permès difondre el missatge de Càritas i fer avinent la tasca dels seus voluntaris i tècnics en la lluita contra la pobresa.
29
Novembre
2019

Renovació del conveni de col·laboració amb Ràdio Olot

Per setè any cosecutiu, Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han renovat el seu conveni de col·laboració, mitjançant el qual la ràdio de referència de la Garrotxa emetrà les diverses falques publicitàries que Càritas li ofereixi. Aquestes falques promocionaran les accions en les quals Càritas Garrotxa hi participa o bé organitza directament per tal de recaptar fons per al desenvolupament dels projectes socials de l'entitat.
Ràdio Olot posarà, també, totes les facilitats per tal de difondre els missatges de Càritas a partir d'entrevistes, notícies o altres formats radiofònics.
28
Novembre
2019

Visita d'alumnes del Petit Plançó al CDA

Seguint amb la programació acordada, els alumnes de 4t de Primària de l'Escola Petit Plançó han visitat, a Olot, les instal·lacions del CDA de la Garrotxa per tal de rebre les explicacions dels tècnics de Càritas sobre el seu funcionament. Més endavant, aquests mateixos alumnes realitzaran treballs d'ambientació de la botiga del CDA, amb cartells alusius als productes que s'hi poden adquirir.
28
Novembre
2019

La Jornada solidària de Castellfollit pensa en Càritas

Castellfollit de la Roca va celebrar el passat diumenge una Fira Solidària amb la voluntat de fer donació a Càritas Garrotxa dels beneficis obtinguts.
L'Ajuntament de la població, organitzadora de l'esdeveniment, es va felicitar de l'èxit de la fira i va fer la donació a Càritas dels 700€ obtinguts en els diversos actes que s'hi van dur a terme.
Càritas va agrair aquest donatiu i va fer avinent la destinació dels diners aconseguits, que es destinaran al desenvolupament dels nous programes (Cosidor i Missatgeria sostenible), així com als dos programes de la Gent Gran.
27
Novembre
2019

Renovació del conveni de col·laboració entre Olot TV i Càritas Garrotxa

Olot Televisió i Càritas Garrotxa han renovat, per 7è any consecutiu, el conveni de col·laboració que permet visualitzar les activitats i iniciatives que impulsa la nostra entitat amb l’objectiu que la població prengui consciència de la realitat social de la comarca.
La Televisió de la Garrotxa es compromet a emetre gratuïtament diferents espots de publicitat que produeix Càritas Garrotxa on s’expliquen els projectes i les accions que s’estan portant a terme. Olot Televisió també es compromet a fer un seguiment de les accions que impulsa Càritas Garrotxa, ja sigui a través del canals habituals com, també, a través d’alguns programes que s’emeten per les diferents televisions locals de Catalunya i que estan adherides a La Xarxa.

21
Novembre
2019

L'alumnat de TALC prepara el Nadal

Les participants als Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural de Càritas Garrotxa (TALC) ja han començat a realitzar activitats preparatòries i d'ambientació del Nadal.
És bo que, dins de la línia de treball comunitari, les participants a aquests cursos, a més a més de l'aprenentatge de la llengua, realitzin també, activitats inclusives i de coneixement de la cultura i les tradicions del nostre país. Unes activitats que, a més, reforcen el mateix aprenentatge de la llengua catalana.
21
Novembre
2019

Formació dels joves d’Apadrinar un Avi

Aquest dimecres es va fer la formació dels joves participants al programa "Apadrinar un Avi". Gairebé la totalitat dels 60 joves de 15-16 anys, inscrits aquest curs al programa -provinents d'instituts d'Olot i Besalú- van assistir a la formació que es va dur a terme ahir a la tarda a Càritas Garrotxa i van escoltar atentament les recomanacions d'Ester Celda, metgessa i especialista en atenció a la gent gran. La formació consistia, també, a donar recursos i estratègies de com encarar el tracte amb persones grans amb una dilatada experiència i saviesa, però que ara viuen una etapa de la vida amb limitacions físiques i a vegades mentals, alhora que pateixen una certa solitud no desitjada.
14
Novembre
2019

Roda de premsa de presentació del Gran Recapte de la Garrotxa

Aquest dijous, a la sala de Plens de l'Ajuntament d'Olot s'ha fet la roda de premsa de presentació de la nova edició del Gran Recapte de la Garrotxa, que començarà el dia 16 de novembre i es tancarà el proper 12 de desembre.
A la sessió explicativa hi han participat la Regidora d'Acció Social de l'ajuntament d'Olot en substitució de la Regidora d'Acció Social del Consell Comarcal de la Garrotxa, la tècnica del Consorci d'Acció Social i coordinadora del Gran Recapte i el president de Càritas Garrotxa.
S'hi ha fet esment de les novetats d'aquest any, de temes de voluntariat i d'altres aspectes organitzatius i de logística a tenir en compte, però sobretot s'ha fet una crida a la ciutadania a implicar-se en accions solidàries a la comarca i en concret en el Gran Recapte, com una mostra més de compromís pels altres.
La jornada central del Gran Recapte, a Olot, es farà el dissabte, 23 de novembre.
14
Novembre
2019

Col·laboració de l'alumnat de l'Escola Petit Plançó amb Càritas

Un any més l'alumnat de l'Escola Petit Plançó ha col·laborat enganxant les etiquetes de 2.000 lluèrnies amb l'adhesiu de Càritas, amb motiu de la realització d'una nova edició de Lluèrnia a Olot.
Aquesta col·laboració permet a més, als alumnes, reflexionar sobre la tasca que du a terme Càritas  i sentir-se corresponsables del treball que realitzen els voluntaris de la nostra entitat.
14
Novembre
2019

Presentació del Concert solidari de Gospel

Càritas Garrotxa ha fet la presentació de la 4a edició del Concert Solidari anual de Gospel.
El concert es durà a terme el proper diumenge, 17 de novembre, a les 6 de la tarda, a la Sala el Torín d'Olot i comptarà amb la presència de tres grups corals: Cor Gospel Girona, Tam Tam Gospel i Gospel Cor Garrotxa.
La participació d'aquest tres grups garanteix que es pugui gaudir d'un espectacle coral de gran nivell, per això es preveu que hi pugui haver una bona entrada de públic. Els ingressos de les entrades revertiran en el desenvolupament dels projectes de treball protegit que actualment està duent a terme Càritas Garrotxa.
11
Novembre
2019

Col·laboració d'Integra al SolidariSac

Un grup de joves, acompanyats dels seus professors, han fet ja la primera de les tres sessions previstes de col·laboració a la campanya 2019 del SolidariSac de Càritas Garrotxa.
Els joves, que formen part d'un projecte de formació per a la vida laboral, han participat en l'envasat i encapçat de bosses del SolidariSac.
Més endavant intervindran, també, en la fase de distribució del producte a les empreses i a les diferents comandes confirmades.
Integra va nèixer amb la finalitat de crear i gestionar centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.
23
Octubre
2019

Trobada formativa del voluntariat de Càritas Garrotxa

Una quarantena de voluntaris de Càritas s'han trobat aquest dimarts per dur a terme una sessió formativa, amb motiu, també, del començament del nou curs.
La sessió ha anat a càrrec de Flora Ridaura, tècnica dels Serveis Generals, que ha parlat del sentit i de la nova orientació de les accions comunitàries i de com es plantegen des de Càritas.
L'acció comunitària pretén abordar la transformació de situacions socials col·lectives mitjançant l'organització i/o l'acció associativa, a partir de la conscienciació, l'organització i la mobilització.
Una nova visió que busca, sens dubte, la millora de la qualitat de vida de la població i l'increment de la justícia i la cohesió social.
La trobada ha acabat amb un piscolabis compartit entre tots els assistents.
10
Octubre
2019

Visita dels alumnes i professors de TALC a l'exposició de Mohamed Er-Rabehy

Aquesta setmana, un nombrós grup d'alumes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC), acompanyats dels seus professors han fet una visita a l'exposició de quadres de l'artista Mohamed Er-Rabehy, a la Sala 15 del Consell Comarcal de la Garrotxa.
El mateix autor -participant i voluntari de Càritas- ha fet de guia i s'ha adreçat als visitants explicant-los el sentit dels seus quadres i la seva evolució personal com artista.
L'exposició va ser inaugurada el passat 21 de setembre, amb presència d'un nombrós públic, artistes locals i l'alcalde de la ciutat d'Olot. La presentació va anar a càrrec de Rosa Serra, artista olotina de reconeguda trajectòria mundial. 
05
Octubre
2019

Butlletí Informatiu núm. 24 de Càritas Garrotxa

El Butlletí informatiu núm. 24 de Càritas Garrotxa recull les inquietuds i els projectes de la nostra Càritas per aquest nou trimestre i principi d'un nou curs. I posa en valor la feina que entre tots fem en favor de les persones més desfavorides de la nostra comarca.
24_Butllet___informatiu_C__ritas_Garrotxa_SETEMBRE_2019.pdf
24
Setembre
2019

Besalú tanca la Festa Major amb la Tornaboda pensant amb Càritas

Aquest dilluns s'ha tancat la Festa Major de Besalú, amb la popular Tornaboda. Els voluntaris de Càritas, un any més, han organitzat el berenar, amb l'assistència de més de 140 persones, d'arreu de les comarques gironines.
Els diners recollits seran lliurats a Càritas Garrotxa per poder atendre els programes socials de la nostra entitat.
Càritas ha agraït la col·laboració desinteressada de molts comerços i empreses de les rodalies donant tot tipus de facilitats i productes per a aquesta trobada.
 
19
Setembre
2019

Partit de futbol a benefici de Càritas entre el CE Besalú i la UE Olot

Aquest dimecres, aprofitant l'inici de la Festa Major de Besalú, es va dur a terme el tradicional partit de futbol entre el C.E. Besalú i la U.E. Olot.
El partit amistós va acabar sense gols, però va servir, sobretot, per posar posar de manifest el mutu compromís dels dos clubs amb la tasca de Càritas i en el treball dels seus voluntaris i voluntàries.
Els dos equips de la comarca llueixen a les seves samarretes el logo de Càritas Garrotxa, la qual cosa afavoreix la difusió de la presència i del missatge de Càritas en molts i diversos camps esportius de la nostra geografia. Alhora, el seu compromís amb Càritas, ajuda a vehicular la col·laboració dels socis i simpatizants del futbol amb la nostra entitat social, la qual cosa és molt d'agrair.
En acabar el partit, el C.E. Besalú va fer entrega de la totalitat de la taquilla del partit a Càritas Garrotxa.
19
Setembre
2019

L'Escola Petit Plançó renova la col·laboració amb Càritas

Aprofitant el dies de preparació del nou curs acadèmic, els primers dies de setembre, es van reunir representants de Càritas Garrotxa amb la direcció i diversos mestres de l'Escola Petit Plançó d'Olot. La reunió va servir per valorar les actuacions de col·laboració dels diferents cursos, dutes a terme el curs passat.
Com que la valoració va ser molt positiva en tots els aspectes, es va acordar la continuïtat de la col·laboració i ja es van concretar les accions que durien a terme els diferents cursos de primària al llarg del nou curs. Fins i tot es van explorar algunes possibilitats de col·laboració, per al futur, per part de l'alumnat de secundària del centre.
Càritas agraeeix poder comptar amb la bona predisposició del conjunt del centre i es felicita que l'Escola Petit Plançó hagi volgut incorporar de manera tan decidida en el seu projecte educatiu la formació del seu alumnat en la solidaritat i en el volutariat social.
 
09
Agost
2019

Bona assistència al partit de futbol a benefici de Càritas

Gairebé 600 espectadors van assistir al partit de futbol, a benefici de Càritas, entre la UE Olot, de 2a B i la SD Huesca, de 2a A. El partit va acabar amb empat sense gols, però tots dos equips van donar una bona imatge esportiva i sobretot, de compromís social.
Els gairebé 3.000 euros aportats per la recaptació ajudaran a fer possible el desenvolupament dels programes social de Càritas.
Càritas Garrotxa també hi va ser present amb un estand que informava als espectadors de la seva activitat social i oferia, en agraïment, a tots els assistents que ho vulguessin, una petita degustació de ratafia típicament olotina.
 
06
Agost
2019

Presentat el partit de futbol de la UE Olot per Càritas

S'ha fet ja la presntació als mitjans de comunicació del partit de futbol anual de la UE Olot per a Càritas Garrotxa.
Aquesta vegada el rival serà la SD Huesca, conjunt de la 2a Divisió A, i el partit es jugarà el dijous, 8 d'agost, a les 19:30h.
Aquest és el vuitè any del conveni de la UE Olot amb Càritas Garrotxa. Càritas ha agraït aquesta constant col·laboració i ha posat de relleu la coincident preocupació de les dues institucions pel tema social, per la ciutat i per la comarca.
01
Agost
2019

Ana M. Casado fa una nova donació de les vendes del seu llibre a Càritas

Ana M. Casado ha fet una nova donació de les vendes del seu llibre Soy bipolar a Càritas Garrotxa.
L'autora ha expressat el seu compromís a col·laborar en el projecte de Càritas, en la seva lluita contra l'exclusió i la pobresa més propera. Càritas ha agraït a l'autora la seva col·laboració en la lluita contra una problemàtica que no cicatritza, que manté una ferida oberta i prou profunda perquè tots ens sentim compromesos, encara, en aquesta causa.
11
Juliol
2019

Joves voluntaris al CDA aquest estiu

Aquest estiu, al Centre de Distribució d'Aliments (CDA) hem tingut la  incorporació de 6 joves voluntaris per donar suport a les tasques del CDA i cobrir les vacances dels voluntaris habituals. Tots ells participen en tasques de magatzem i també d'atenció directa (botiga). La majoria d'aquests voluntaris provenen del projecte "Apadrinar un avi" i, un cop finalitzat el curs escolar, se'ls van oferir diverses opcions de voluntariat, una de les quals era el CDA. 
 
11
Juliol
2019

Participació de Càritas al Campus de la UE Olot

Un any, més quatre voluntaris de Càritas Garrotxa han participat en una matinal del Campus de futbol de la UE Olot que es desenvolupa a Tortellà.
El Campus esstà format per infants i joves de 4 a 13 anys i, tots ells, conjuntament amb els seus 8 monitors han participat en les activitats dutes a terme durant el matí d'aquest dimecres. En un ambient lúdic i participatiu, tots, en dos grups, s'han apropat a l'acció de Càritas i al seu missatge a partir de la "Història d'en Serafí" i del joc de rol "Atrapa un milió / solidari". L'activitat també ha estat amenitzada amb cançons i ha deixat molt bon gust de boca a tots.
26
Juny
2019

Memòria 2018 de Càritas Garrotxa

Càritas Garrotxa ha fet pública la Memòria de l'entitat, corresponent al 2018.

Tot plegat recull, amb un grapat de dades, l’acció social que entre tots fem, i la gestió que la fa possible. El que no podrà recollir mai, però, és el munt de sentiments i d’estimació vers els més necessitats, concentrat en un any de molt de treball i de compromís de tots.

Mem__ria_2018_C__ritas_Garrotxa.pdf
20
Juny
2019

Finalitzen els cursos del CDA oberts a tothom

Aquests dies de finals de juny s’han tancat tots els cursos organitzats aquest any per a persones usuàries del Centre de Distribució d’Aliments, i oberts a tota la ciutadania.

Els cursos realitzats han sigut:

 • “Cuina fàcil i divertida amb llegums”, de 8 hores. S’ha desenvolupat a la cuina del Centre Ideal. La formadora ha estat Txell Descarrega.
 • “Menús saludables a 1, 2 i 3€ per persona”, de 18 hores. També a càrrec de Txell Descarrega.
 • “La natural cura del cos”, de 10 hores; i “Roba neta en un món net”, de 8 hores, a càrrec de Gemma Serra.
 • “Esmorzars i berenars saludables”, de 8 hores. La formadora ha estat Clàudia Vidiella. El curs s’ha fet als Baixos de Can Cambó, a Besalú.

Tots els cursos han sigut molt interessants i han ajudar a formar i alhora a apoderar positivament les persones participants.

12
Juny
2019

Sortida a Empúries dels participants de diversos programes de Càritas

50 han sigut els participants a la sortida a Empúries per celebrar el final del curs de TALC, i dels programes dels Grups d’Apoderament i Ubuntu.

La pluja que ha acompanyat tota la sortida ja des d’Olot no ha sigut impediment per compartir una jornada fantàstica, alegre i amb molt bon ambient, en la qual tots -participants i voluntaris de Càritas- hi han aportat el seu entusiasme, rialles i bona predisposició.

La passejada per la vora del mar -sembla mentida- va ser el moment més ben valorat per gairebé totes les participants que, fins aleshores, no havien tingut massa oportunitats de fruir d’aquest paisatge tan distint del que els és més habitual.

El mal temps va obligar a substituir el gelat programat al menú del dinar per una beguda més  aviat calenta i reconfortant. Tanmateix, es van haver de fer servir els locals de Càritas a Figueres -que ens van acollir molt amablement- per a les estones finals, compartint balls i gresca.

22
Maig
2019

Presentat el Balanç 2018 de Càritas Garrotxa

A l'espera de la presentació de la Memòria 2018 de Càritas Garrotxa, que es farà pels volts del 23 de juny, amb motiu del Corpus, Càritas Garrotxa ha començat a difondre algunes informacions agrupades sota el títol de "Balanç 2018 de Càritas Garrotxa". La presentació s'ha fet davant dels diversos mitjans de comunicació comarcal amb la doble voluntat d'informar els socis i col·laboradors de Càritas, i al conjunt de la societat garrotxina, de l'activitat, sobretot social, duta a terme i, també, per fer palès el valuós treball realitzat,  durant el 2018, pels voluntaris i tècnics de Càritas.
15
Abril
2019

Activitat comunitària del TALC de Sant Feliu a l'escola Rocalba

A l'aula dels Cursos d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC), durant els mesos de febrer i març, s'ha fet un treball intensiu preparant la visita a l’Escola Rocalba de Sant Feliu a presentar-los els TALC. En les diverses sessions s'ha  preparat l'explicació d'aquelles coses que són pròpies de les cultures africana (Marroc i Gàmbia) i asiàtica (Panjabi i Pakistan): menjars, cerimònia del te, vestimenta i alguns altres costums.
La sessió, compartida en aquest cas amb alumnat del cicle superior, ha sigut molt interessant i ja se n'ha previst una altra amb alumnes dels cicles mitjà i inicial.

 
TALC_Visita_a_Escola_Rocalba_Cicle_Superior_Abril_2019.pdf
14
Abril
2019

Àpat compartit a Càritas Garrotxa

Persones participants a diversos programes de Càritas Garrotxa, voluntaris i simpatitzants de Càritas han fet un àpat compartit amb motiu de la finalització del trimestre.
La trobada ha permès exercitar les habilitats culinàries d'algunes persones participants així com implicar-se en les tasques d'organització i de responsabilitat davant d'un esdeveniment.
 
14
Abril
2019

Nous cursos per a usuaris del CDA i oberts a tothom

A partir del 24 d'abril s'obre el termini d'inscripcions per al cinc nous cursos adreçats a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa (CDA), però obert a tothom qui hi estigui interessat. Els cursos i tallers són gratuïts i ofereixen un ventall de recursos molt interessants i útils per a tothom. Consulteu la temàtica, el lloc i les dates en la imatge adjunta.
14
Abril
2019

Ana M. Casado fa donació d'una part de les vendes del seu llibre a Càritas

Aquest cap de setmana s'ha fet la presentació del llibre Soy bipolar d'Ana María Casado, al Casal Marià d'Olot.
L'acte -que ha omplert totalment l'auditori- ha estat dirigit per la mateixa autora i pel seu germà. Ha tingut un caire molt emotiu i vivencial repassant les vicissituds de molts anys convivint amb el dolor de la seva malaltia i amb l'esforç i la lluita per la seva superació.
L'autora ha fet un sincer agraïment a la seva família que l'ha acompanyada en tot aquest temps, al metge que l'ha tractada i a tots els que li han donat suport.
L'Ana M. ha aprofitat l'acte per recordar que, tal i com consta en el llibre, ha fet  donació a Càritas Garrotxa d'una part de les vendes del seu llibre. 
04
Abril
2019

Nova col·laboració amb Càritas de l’alumnat de l’Escola Petit Plançó

L’alumnat de 4t de Primària de l’Escola Petit Plançó ha fet una nova col·laboració amb Càritas elaborant uns materials molt interessants per al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa.

Prèviament, els alumnes havien fet una visita als locals d’aquest projecte i, acompanyats de les seves mestres, van rebre les explicacions de tècnics i voluntaris per a què entenguessin la finalitat i el funcionament d’aquest projecte que cobreix una part de les necessitats bàsiques de persones i famílies que estan passant per dificultats.

Els materials elaborats, a més d’ambientar els espais del projecte, aporten missatges molt didàctics per a moltes persones usuàries del servei.

04
Abril
2019

Personal de Caixabank fa un experiència de voluntariat al CDA

Un any més, dues persones de l’entitat bancària la Caixa ha fet unes jornades de voluntariat al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa (CDA) que gestiona Càritas. Valorem molt positivament aquest gest que permet palpar de primera mà la dimensió d’un servei del qual només s’acostuma a parlar-ne en comptades ocasions. Tanmateix, treballar colze a colze amb voluntaris de Càritas que fan una gran tasca també ajuda a posar en valor el treball, sovint anònim, del seu voluntariat.

04
Abril
2019

Nova col·laboració de la Marxa Nadalenca amb Càritas Garrotxa

La 2a etapa de la Marxa Nadalenca d’Olot continua col·laborant amb Càritas Garrotxa. Els nous organitzadors, conjuntament amb l’Associació de Veïns del barri de Sant Francesc, han mantingut, un any més, la vinculació amb Càritas fent donació d’un euro per cada participant a la marxa.

Aquesta setmana s’ha fet entrega del donatiu per part de l’organització als locals de l’associació de veïns del barri de Sant Francesc.

Càritas Garrotxa ha agraït aquesta col·laboració en nom de les persones anònimes que reben el suport dels voluntaris i tècnics de l’entitat.

28
Març
2019

La Marxa de la Vall de Bianya entrega a Càritas la seva col·laboració

Els organitzadors de la XXXIX edició de la Marxa de la Vall de Bianya, que es va dur a terme el passat 10 de març, han fet entrega del donatiu a Càritas com a resultat de l'aportació d'un euro per cada inscripció a la caminada.
És una satisfacció per Càritas poder disposar d'aquesta col·laboració anual, la qual cosa li permet comptar amb partides fixes que garanteixin l'estabilitat dels programes socials de l'entitat.
En nom de les persones que truquen a Càritas a la cerca de suport, moltes gràcies a l'organització i als participants a la Marxa. 
27
Març
2019

Tres ajuntaments de la Garrotxa col·laboren econòmicament amb Càritas Garrotxa

Tots els ajuntaments de la Garrotxa valoren la tasca que du a terme Càritas Garrotxa enfront de la pobresa a la comarca i tots hi mantenen una relació propera i cordial.
Actualment, però, són tres els ajuntaments de la comarca que hi col·laboren d'una manera més directa fent una aportació econòmica prou significativa la qual ajuda a fer possible el desenvolupament dels diversos programes socials de l'entitat.
Càritas Garrotxa reconeix i agraeix als ajuntaments d'Olot, de les Preses i d'Argelaguer que pensin, cada any, en Càritas i en el treball dels seus voluntaris i tècnics, a l'hora de fer les previsions pressupostàries anuals de les seves poblacions.
22
Març
2019

"L'espiritualitat dels ulls oberts: mística i compromìs" a l'Espai de reflexió cristiana de Càritas Garrotxa

"L'espiritualitat dels ulls oberts: mística i compromìs". Aquest és el títol de la conferència que farà Mn. Enric Tubert al Casal Marià (1r pis) el dijous 28 de març, a les 8 del vespre.
"Vivim immersos enmig d’un hipermercat espiritual -diu Mn. Enric-: meditacions, teràpies, reikis, mindfulnees, llibres d’autoajuda, harmonia, esoterisme, consciència, energia...
Com ens interpel.la? Quina és la proposta cristiana davant d’una espiritualitat sense Déu, però que té set d’interioritat i transcendència?
De la mística del melic i del benestar personal a la mística dels ulls oberts de Jesús".
L'acte està organitzat per Càritas Garrotxa i les parròquies d'Olot i és obert a tothom.
L__espiritualitat_dels_ulls_oberts._M__stica_i_comprom__s.pdf
05
Març
2019

Tot a punt per a la XXXIX edició de la Marxa de la Vall de Bianya

Tot a punt per la XXXIX edició de la Marxa Popular de la Vall de Bianya, que es durà a terme el diumenge 10 de març de 2019.
Un any més la cursa manté el seu caire solidari fent l'aportació a Càritas Garrotxa d'un euro per participant.
La cursa sortirà de la zona esportiva de l'Hostalnou, a les 7 del matí, seguirà per Santa Margarida, Sant Martí de Solamal, Farró, Sant Salvador, Via Romana i retorn a l'Hostalnou.
El preu de la inscripció és de 7 euros per participant i inclou l'esmorzar i el donatiu a Càritas Garrotxa.
Les inscripcions es podran fer en el mateix lloc de sortida, des de mitja hora abans.
 
Marxa_Vall_de_Bianya_2019_Programa.pdf
28
Febrer
2019

L'EOI fa un donatiu al programa d'aliments de Càritas

L'Associació d'alumnes i exalumnes de l'EOI de la Garrotxa ha fet donació al programa d'aliments de Càritas Garrotxa dels diners aconseguits en les activitats nadalenques que organitza l'associació.
Les activitats organitzades tenen la finalitat de cohesionar els membres de l'associació i gaudir d'una estona lúdica al final del trimestre, però sense oblidar el component solidari i de compromís amb les persones més necessitades del nostre entorn.
El president de Càritas ha recollit avui el donatiu lliurat per diversos membres de l'associació.
28
Febrer
2019

Alumnes de l'INS Bosc de la Coma participen a les classes de TALC

Diversos alumnes d'ESO de l'institut Bosc de la Coma han participat en tres sessions dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural.
Els joves han intervingut a les classes, acompanyat les alumnes en les activitats d'aprenentatge que s'estaven duent a terme, han dirigit algunes explicacions i han pogut empatitzar amb les alumnes i amb les seves dificultats i progressos a l'hora d'aprendre.
28
Febrer
2019

Taller de voluntariat de l'INS Bosc de la Coma

Un any més, en el marc de les Jornades d'Esport Cultura i Lleure, l'institut Bosc de la Coma d'Olot ha organitzat un taller de voluntariat dins de l'oferta cultural i lúdica d'aquests dies.
Aquest any han sigut 20 els alumnes -majoritàriament del 2n cicle d'ESO- els que han escollit aquest taller que s'ha desenvolupat a les instal·lacions de Càritas Garrotxa.
Els alumnes han seguit atentament diverses explicacions sobre què és Càritas i l'acció que duu a terme. Tanmateix han pogut participar -a vegades de manera simulada i altres en format real- de diversos programes de Càritas: TALC, Guarderia, Classes d'informàtica, Grups d'Apoderament (Taller de biodansa), CDA-botiga, CDA-magatzem.
Tant els alumnes, com les professores acompanyants, o els voluntaris de Càritas que han orientat els tallers han valorat molt positivament totes les activitats fetes, la participació dels joves i les reflexions que han enriquit a tots.
18
Febrer
2019

Éxit de la 3a edició de "Dansem.Garrotxa"

Aquest cap de setmana es va omplir de gom a gom el Teatre Principal d'Olot per assistir a la 3a edició de "Dansem.Garrotxa".
Més de 180 balladors, que pertanyien a 15 escoles i grups de dansa de la Garrotxa, van oferir, al llarg d'una hora i mitja de durada, les seves coreografies i balls per donar suport al projecte de Càritas.
El públic va poder gaudir d'un espectacle de gran nivell, d'una organització impecable i d'un ambient entusiasta gràcies a la participació desinteressada de totes les escoles i grups que des del primer moment s'han implicat en aquesta iniciativa que promou el món de la dansa des d'una vessant solidària i que pensa en les persones més necessitades i vulnerables.
 
05
Febrer
2019

Presentada la nova edició de "Dansem.Garrotxa 2019"

Presentada una nova edició de “Dansem.Garrotxa”, una iniciativa solidària promoguda per Càritas Garrotxa amb la col·laboració de les escoles de dansa de la comarca i amb el suport de l’Ajuntament d’Olot i del Teatre Principal.

L’octubre de 2016 es va fer la 1a edició d’aquest espectacle i el proper diumenge, 17 de febrer, a les 5 de la tarda, tindrà lloc al Teatre Principal d’Olot, la 3a edició d’aquest festival de dansa.

“Dansem.Garrotxa” és un projecte que promou el món de la dansa afegint-hi una vessant solidària, gràcies a la participació desinteressada de les escoles de dansa de la Garrotxa que en la seva majoria es van oferir a col·laborar-hi.


La relació d’escoles i grups participants en aquesta 3a edició és la següent:

 • Country qui pugui
 • Agrupació sardanista Olot
 • Marta Munyoz. Dansa
 • La Sala. Balls de saló
 • Esbart Marboleny
 • Art Movement. Break dance
 • Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa. Grup de Flamenco
 • Blot City Girls. Dansa Jove Ideal
 • Esbart Olot
 • Grimaldidance. Salsa i bachata
 • Capoeira Comanegra
 • Escola de dansa Violetta Arp
 • Eva Durban. Corporal i Artístic
 • Gimnàs Ani Totfitness
 • Ofolk. Ball a la plaça

Per bé que l’espectacle començarà a les 5 de la tarda, a partir de 2/4 de 5, “Country qui pugui” convidarà el públic que vagi arribant a ballar, als afores del Teatre, per tal de crear un clima animat i festiu. Al final de l’espectacle, qui vulgui, es podrà afegir també al ball que organitzarà Ofolk en el mateix espai exterior del Teatre.

L’espectacle, d’una durada d’hora i mitja aproximadament, tindrà un gran atractiu perquè oferirà un tastet de balls molt variat. Cada escola intervindrà uns 5 minuts amb el seu particular estil i ball, la qual cosa farà que tot plegat sigui molt àgil i diversificat.

En conjunt hi participaran uns 180 balladors.

Les entrades per a l’espectacle es poden adquirir ja pels mitjans habituals del Teatre (Olot Cultura) i a les taquilles, el mateix dia de l’espectacle, des d’una hora abans. El preu de l’entrada és de 10 euros (de 8 euros per als menors de 12 anys).

Totes les escoles de dansa participen en el projecte de manera altruista, i els beneficis de les entrades es dedicaran íntegrament al desenvolupament dels programes socials de Càritas Garrotxa.

03
Febrer
2019

Activitat participativa dels alumnes de TALC i de l’escola Petit Plançó

En el marc de la col·laboració entre l’escola Petit Plançó i Càritas Garrotxa, diverses alumnes dels Taller d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC) han dut a terme una activitat de coneixement dels barris d’Olot amb l’alumnat de 3r curs de Primària de l’escola.
L’activitat, que ha durat una hora, ha sigut molt engrescadora i participada. Els alumnes de l’escola han explicat per grups a les alumnes de TALC els principals barris de la ciutat i alguns dels seus edificis més emblemàtics. A continuació, cada una de les alumnes s’ha presentat dient el seu nom i anomenant el nom del seu barri.
Al final, la trobada també ha servit per fer un intercanvi cultural i amb balls propis d’alguns dels participants: tots junts hem acabat ballant una sardana i algunes de les alumnes ens han ballat un ball típic del seu país.
Les alumnes de TALC han agraït el treball fet als nens i nenes de l’escola i els han convidat a venir a Càritas Garrotxa quan puguin.
Tothom ha gaudit de la trobada i ha estat una mostra molt positiva de cohesió social fonamental per a la nostra ciutat.

24
Gener
2019

Presentat el nou Cicle de Conferències de Càritas Garrotxa

Càritas Garrotxa presenta el “Cicle de conferències” corresponent a aquest nou curs. Aquest any el durà a terme en col·laboració amb el Grup de Recerca en Ciències Aplicades de la UdG (CISA). Es desenvoluparan al llarg de dos dilluns, l’11 i el 18 de febrer, a les 7 del vespre, al Casal Marià. Les dues sessions seran dinamitzades per Quim Brugué i Eduard Carrera, autors, conjuntament amb en Xavier Casademont, de l’estudi La cohesió social a la Garrotxa. Realitats i reptes de futur (setembre de 2017).

La primera sessió (la del dia 11) se centrarà en l’emissió de la pel·lícula Yo, Daniel Blake, de Ken Loach. I la segona sessió (la del dia 18) serà, bàsicament, una conferència col·loqui sobre la pel·lícula anterior.

No cal dir que poder enriquir el debat amb dades ben fonamentades -i sovint desconegudes- de la nostra comarca aportarà un plus de realisme i de proximitat que no deixarà a ningú indiferent.

Cartell_Cicle_confer__ncies_Febrer_2019.pdf Target___Cicle_2019_11_02_2019.pdf Target___Cicle_2019_18_02_2019.pdf
17
Gener
2019

Nova onada d'anuncis de Càritas Garrotxa

Passades les festes nadalenques, Càritas Garrotxa ha llençat una nova onada d'anuncis, spots i falques als diversos mitjans de comunicació comarcals: Setmanari la Comarca, Olot TV, Ràdio Olot, el garrotxí.cat, totes les ràdios locals i als televisors publicitaris de molts comerços d'Olot.
Tots aquests mitjans col·laboren desinteressadament amb Càritas, alguns a partir d'un conveni signat anualment i altres mitjançant un acord verbal.
Aquesta nova campanya vol posar de manifest la realitat d'una pobresa propera, anònima i massa vegades silenciosa, però que, malauradament, també és present molt a prop nostre.
La campanya consta de quatre anuncis diferents que es van renovant periòdicament i de manera simultània en tots els mitjans col·laboradors.
21
Desembre
2018

L'amic invisible per als grups d'apoderament

Per a moltes participants als Grups d'Apoderament de Càritas Garrotxa ha estat una veritable novetat la descoberta d'aquesta activitat de compartir que  es realitza tradicionalment amb motiu del Nadal.
En el marc d'un esmorzar preparat per les mateixes participants, es va fer l'intercanvi d'uns regals sorpresa, que també havien de ser artesanals i fabricats per les mateixes participants i amb un valor sobretot simbòlic.
21
Desembre
2018

Formació dels joves d’Apadrinar un Avi

Una trentena de joves del programa Apadrinar un Avui han fet aquests dies unes hores de  formació a Càritas Garrotxa per aprofundir en la tasca que estan duent a terme d’acompanyament a persones grans de centres residencials que no tenen suport familiar.
La formadora, Mariona Homs, ha parlat als joves sobre les característiques de l’etapa de l’envelliment, un període de la vida que els queda molt lluny i que convé entendre per saber adreçar-se a les persones grans amb l’atenció que cal.
Altres temes que es van plantejar en la sessió formativa van ser el de les “Converses amb sentit” i el de les “Històries de vida”, reflexions que van ajudar els joves a donar-los recursos per a les estones de compartir amb els avis i àvies dels centres de la gent gran.

20
Desembre
2018

Alumnes de TALC de Càritas fan activitats nadalenques

Alumnes de TALC de Càritas han fet aquestes darreres setmanes activitats de sensibilització sobre les festes de Nadal i Cap d’Any.
El nou enfocament de les classes dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural vol posar l’accent, a banda de l’aprenentatge de la llengua catalana, en el coneixement de la cultura, les tradicions pròpies de la comarca i del país.
Les alumnes van trobar molt interessants les activitats proposades pels seus professors i ens va permetre un enriquiment mutu: per una banda poder parlar de com se celebren aquestes festes als respectius països d’origen de totes les alumnes i, per l’altra, conèixer i entendre el sentit que li donem nosaltres al Nadal, a casa nostra.

20
Desembre
2018

Butlletí informatiu núm. 22 de Càritas Garrotxa

Aquesta setmana s'ha enviat el Butlletí informatiu núm. 22 de Càritas Garrotxa a tots els voluntaris, socis, col·laboradors i simpatitzants de Càritas Garrotxa, així com als mitjans de comunicació comarcal, entitats i institucions amb qui Càritas té algun tipus de contacte.
És important que arribi al màxim nombre possible de persones la tasca social que Càritas Garrotxa desenvolupa en pro de les persones més vulnerables i per fer front a la pobresa més propera.
22_Comunicaci___voluntaris_i_col__laboradors_DESEMBRE_2018.pdf
09
Desembre
2018

Parada de Nadal de Càritas Garrotxa

Aquest diumenge s'ha tancat el projecte de la Parada de Nadal de Càritas Garrotxa amb la satisfacció d'haver fet una important col·laboració a la difusió de Càritas i d'aportar una significativa quantitat econòmica per dur a terme els projectes socials que desenvolupa Càritas Garrotxa.
El projecte de la Parada de Nadal ha mobilitzat aquest any almenys 50 voluntaris que hi han col·laborat amb una actitud encomiable tot i tractar-se, en bona part, de dies festius i propicis per a l'oci i els viatges.
La Parada es va iniciar durant un dia a Besalú, amb motiu de la Fira de Ratafia, i ha continuat -quatre dies més- a Olot en el marc del Mercat de Nadal del Nucli Antic.
Han estat gairebé 50 hores de presència de Càritas al carrer que ens han ajudat a donar-nos a conèixer i a visibilitzar el compromís dels voluntaris i voluntàries de Càritas al servei de les persones més vulnerables. 
26
Novembre
2018

Bona acollida de la nova edició del SolidariSac

Aquest any continua havent-hi una molt bona acollida de la campanya del SolidariSac per part d'empreses i entitats de la comarca i de zones properes.
Per 5è any consecutiu, el SolidariSac de Càritas Garrotxa es consolida com un producte amb molt bona acceptació per part d'un centenar d'empreses i entitats que han escollit aquesta bossa solidària per a incorporar-la a l'obsequi nadalenc als seus treballadors, clients, etc.
Malgrat la majoria d'empreses, a hores d'ara, ja han fet les seves comandes, avui s'ha fet la presentació de la campanya als mitjans de comunicació comarcal a fi i efecte de potenciar la seva venda entre particulars i famílies, també, com a obsequi nadalenc.
No s'ha d'oblidar, en ambdos casos, que més enllà de la qualitat del producte que s'ofereix, aquest du un component solidari i de col·laboració amb la tasca de Càritas que cal agrair molt profundament.
22
Novembre
2018

Conveni Club Hoquei Olot amb Càritas Garrotxa

El Club Hoquei Olot i Càritas Garrotxa han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Club es compromet a fer una recapte anual de productes de primera necessitat, entre els seus jugadors, familiars i seguidors per al Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa. Tanmateix, el Club també farà difusió del missatge de Càritas en la seva lluita contra la pobresa a la Garrotxa així com de les accions que aquesta du a terme per a la captació dels recursos que fan possible l'acció social de Càritas i el treball dels seus voluntaris.
Càritas Garrotxa cedirà el seu logo perquè pugui ser emprat per l'entitat esportiva sempre que vulgui difondre l'acció social de Càritas i també farà constar, en tots els mitjans de difusió, la col·laboració del Club Hoquei Olot amb Càritas Garrotxa.
19
Novembre
2018

Vibrant concert de Gospel per a Càritas Garrotxa

Malgrat les inclemències meteorològiques dels darrers dies i alguns altres inconvenients de darrera hora, aquest diumenge es va dur a terme el concert de Gospel, programat per a les 6 de la tarda, a l'església del Carme d'Olot,
Tots els assistents van vibrar a l'uníson amb dos grans grups de Gospel que transmeten molt bé l'esperit d'aquesta música: Tam Tam Gospel, de Vic i el Cor Gospel Girona.
Més de 100 persones van respondre a la crida de Càritas, assistint al concert i donant suport a l'acció social de Càritas Garrotxa en la lluita contra la pobresa i en suport de les persones més vulnerables.
Els diners recollits, tal com ja s'havia anunciat, es destinaran a fer possible els projectes del Programa de Treball protegit que tan bons resultats està donant en la inserció laboral de persones amb dificultats per trobar feina.
16
Novembre
2018

Joves del programa IFE d'Integra col·laboren en el SolidariSac

Avui, un grup de joves del programa IFE (Itinerari formatiu específic) de la Fundació Integra de la Garrotxa, han començat a col·laborar en l'envasat del SolidariSac.
L'equip de voluntaris que coordinen i duen a terme la campanya, ja fa setmanes que han iniciat les gestions i les accions per tirar endavant, un any més, el projecte del SolidariSac. A més del treball dels voluntaris de Càritas, aquest any, doncs, s'hi ha sumat aquest grup de joves que han aportat el seu temps i la seva col·laboració per a què aquesta nova campanya pugui ser tan exitosa com la dels anys anteriors. Tot i que ja s'ha contactat amb la majoria d'empreses perquè puguin formalitzar les seves comandes, aviat es farà la presentació als mitjans de comunicació per iniciar la venda a particulars, en les parades de Nadal d'Olot, de Besalú, etc.
16
Novembre
2018

Nova trobada de formació de voluntariat de la Gent Gran

Aquesta setmana s’ha dut a terme una nova trobada de formació per a voluntariat de la Gent Gran de Càritas Garrotxa. Aquesta vegada anava adreçada als joves que fa un any o més que participen en el programa Apadrinar un avi, i la sessió era oberta a altres voluntaris i voluntàries que hi volguessin assistir del programa Ser Gran en Dignitat.
La formació va anar a càrrec de Mariona Homs, antropòloga social i cultural. La xerrada s'ha centrat en com acompanyar a les persones grans a través de conèixer la seva història de vida. S'ha parlat de la comunicació responsable, de la identitat i la pertinença, la línia de vida i la importància de centrar-se en la persona que s’està acompanyant.
Hi han assistit una quinzena de voluntàries.
11
Novembre
2018

Alumnes de TALC celebren la festa de la castanyada

Els grups de TALC de Càritas Garrotxa han celebrat aquesta setmana un taller dedicat a la castanya. D’acord amb els objectius dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural és bo aprofitar tots els esdeveniments tradicionals del país per facilitar la comprensió dels costums i l’arrelament de les persones nouvingudes en el lloc d’acollida. El respecte a la diversitat i a la idiosincràsia de cadascú no està renyit -sinó al contrari- amb la coneixença dels costums propis del país on es vol arrelar.
El taller va suposar la culminació de les classes dedicades a parlar de la tardor: temps que fa, canvis en el color de la vegetació dels arbres, els fruits típics de l’estació com les castanyes, refranys i dites... També vam portar fulles de diferents formes i colors i algunes castanyes amb l’embolcall protector. Finalment vam acabar amb la realització d’una mandala amb tots aquests elements característics de la tardor. Tothom s’ho va passar molt bé.
11
Novembre
2018

Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia

Un any més Lluèrnia ha col·laborat amb Càritas Garrotxa i Càritas amb Lluèrnia, el festival del Foc i de la Llum.
Càritas ha venut aquest any, més de 1.800 lluèrnies per il·luminar la festa des d'espais públics, cases de particulars, etc.
Les lluèrnies varen ser etiquetades pels alumnes de primària de l'escola Petit Plançó i una part molt important va ser venuda, per voluntaris de Càritas, el mateix dissabte 10 de novembre, a les rodalies del mercat d'Olot, a banda dels altres punts de venda de l'organització i del setmnanari la Comarca.
Els beneficis obtinguts de la venda de les espelmes ajudaran Càritas a desenvolupar els programes de Treball protegit que tan bons resultats estan donant en la inserció de persones vulnerables en el món laboral. 
10
Novembre
2018

Voluntaris de Càritas fan dues xerrades als alumnes de l'escola Petit Plançó

En el marc de la col·laboració entre l'escola Petit Plançó i Càritas Garrotxa, dos voluntaris de Càritas han fet aquestra setmana dues xerrades a tot l'alumnat de primària del centre.
A la primera hi han assistit els alumnes de 4t i 5è que, a partir del conte "El secret dels bassals" han reflexionat sobre quines han de ser les accions que ens han de dur a un món millor, a una ciutat millor, a una escola millor: ser respectuosos, compartir solidàriament, acollir i tractar bé a tothom sense fer diferències, fer per maneres que ningú se senti sol o marginat, cuidar la naturalesa...
Els més petits (de 1r, 2n i 3r) ho han fet a partir del conte "L'estel del petit Serafí": "Si compartim -han conclòs- fem les paus i en respectem, viurem a la Terra com en el Cel".
Totes dues xerrades han estat amenitzades amb diverses cançons i unes activitats  que han complementat el missatge de com han de ser i què volem aconseguir els voluntaris de Càritas.
Tanmateix els voluntaris han agraït als nens i nenes la seva col·laboració amb Càritas de la qual ells també en són voluntaris joves.
11
Octubre
2018

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa renoven la col·laboració un altre any

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han renovat la seva col·laboració un any més. Ràdio Olot es mostrarà receptiva a l'acció de Càritas i en farà difusió en els informatius, programes d'entrevistes i altres que es consideri oportú.
Tanmateix, la Ràdio de referència a la comarca de la Garrotxa, emetra diàriament dues falques publicitàries difonent els missatges que voluntaris de Càritas hauran elaborat prèviament.
Comptar amb el suport dels mitjans de comunicació ajuda a difondre la tasca dels voluntaris i voluntàries de Càritas, amplifica l'acció social que es du a terme i alhora ajuda a sensibilitzar la població de la realitat d'una pobresa, a voltes massa invisible.
11
Octubre
2018

Tres joves de Càritas Garrotxa participen a una trobada del voluntariat jove

Tres noies voluntàries de Càritas Garrotxa, estudiants de 2n de batxillerat (la Berta, la Judit i la Maria) han participat, durant tres dies, a la 1a Trobada del voluntariat jove de Càritas.
La trobada s'ha fet a El Escorial (Madrid), durant els dies 5, 6 i 7 d'octubre, i ha estat organitzada per Càritas Espanyola. Ha aplegat més de 200 joves procedents de les principals Càritas de l'estat.
Tant la Berta, com la Judit o la Maria han tornat molt satisfetes de l'ambient i de les dinàmiques i espais de reflexió que s'hi han dut a terme. La seva experiència enriquirà, sens dubte, les trobades de formació que es duran a terme aviat del programa "Apadrinar un avi".
11
Octubre
2018

Inici d'un nou curs del programa Apadrinar un avi

Aquestes setmanes s'han fet les xerrades a l'alumnat de 4t d'ESO dels instituts: Montsacopa, Escola Cor de Maria, Escola Pia, i IE Salvador Vilarrasa de Besalú.
En aquests moments ja hi ha 51 alumnes inscrits al programa per a un nou curs i ja s'ha contactat amb vuit residències de gent gran de la comarca per acollir els alumnes que visitaran els avis i àvies més necessitats.
Val a dir que, dels alumnes inscrits, n'hi ha 12 que repeteixen de cursos anteriors, quatre dels quals és el 3r any que hi participaran.
10
Octubre
2018

Signat un nou conveni de col·laboració amb Olot TV

Càritas Garrotxa i Olot TV han signat un nou conveni de col·laboració per a un any més.
L'acord inclou l'emissió, diàriament, d'una sèrie d'espots elaborats per un equip de professionals, voluntaris de Càritas Garrotxa. Tanmateix els informatius i altres programes de la TV es faran ressò de l'acció de Càritas, sempre que l'actualitat ho aconselli.
Càritas Garrotxa ha agraït a Olot TV -el mitjà televisiu de referència de la Garrotxa- el seu suport a Càritas, als seus voluntaris i voluntàries per tal de fer visible la realitat punyent de les persones de la comarca que passen necessitat o que pateixen vulnerabilitat. 
07
Octubre
2018

Tornaboda solidària de la Festa Major de Besalú

La Tornaboda, com és habitual, és un dels actes que tanca la Festa Major de Besalú i, un any més, també, ha estat coorganitzada pels voluntaris de Càritas. Per això, la col·laboració econòmica dels assistents es destinarà al programa d'aliments (Centre de Distribució d'Aliments) de Càritas Garrotxa.
El risc de pluja no va fer dissuadir les més de 100 persones que van gaudir del berenar, i la trobada es va viure amb esperit festiu i alhora solidari. El compromís de sis voluntaris de Càritas va fer possible que l'activitat, un any més, fos un èxit.
04
Octubre
2018

Butlletí informatiu núm. 21 de Càritas Garrotxa

Hem reprès, un any més, el curs a les escoles i també alguns dels programes de Càritas que coincideixen amb el curs escolar. Hi ha serveis en canvi, que no permeten aturar-se durant l’estiu.
Nosaltres seguim compromesos en allò que realment ens preocupa: atendre el millor possible totes i cadascuna de les persones que se’ns adrecen, amb el benentès que fer més feliç una persona, ajudar una família a recuperar-se d’una situació de risc, acompanyar algú que pateix... això ja és fer un món millor. No ens movem en el món de les idees, sinó en la realitat -a vegades punyent i crua- de persones que passen dificultats i que ens necessiten. Nosaltres hi serem!

Aquest nou Butlletí informatiu ens ajudarà a visualitzar una part important de la feina que fem entre tots.
21_Comunicat_voluntaris_i_col__laboradors_setembre_2018.pdf
10
Setembre
2018

El campionat de Truc de les Festes del Tura col·labora amb Càritas

El "Campionat de Truc Alternatiu Festes del Tura 2018", organitzat per un grup d'olotins dins de l'Orfeó Popular Olotí, ha col·laborat amb Càritas Garrotxa, dedicant la totalitat de la recaptació a la nostra entitat.
Càritas ha agraït als organitzadors haver pensat en una entitat que es preocupa pels més desafavorits en aquesta activitat lúdica que es du a terme en el marc de les Festes del Tura d'Olot.
29
Agost
2018

Formació gratuïta i oberta a tothom: Tallers d'apoderament de Càritas Garrotxa

Els tallers d’apoderament del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) són espais de formació i de trobada interpersonal. El mètode de treball dels taller d’apoderament és sempre vivencial i participatiu, convidant la persona a prendre consciència de la pròpia situació i ajudant-la activament en la recerca de solucions.
Aquest any, des de Càritas Garrotxa, entitat que organitza aquestes formacions amb la resta de socis del CDA, es pretén anar un pas més enllà i, en el marc de les accions comunitàries, obrir els tallers a la població en general, a tots els ciutadans i ciutadanes d’Olot i de la resta de la comarca.
Per a aquest darrer període de l’any, us proposem:
A Olot:
 • Cuina i alimentació: Menús saludables a 1, 2 i 3 € per persona. 20 hores
 • Organització del rebost i higiene dels aliments, amb examen de manipulador d’aliments!, 12 hores.
 • Prevenció d’accidents a la llar. 8 hores
 • Cura i ordre de la roba (es farà sabó). 4 hores. Només 5 places!!
 • Un cos sa amb una ment sana. 20 hores.
A les Planes d’Hostoles:
 • Neteja sostenible a la llar/ remeis casolans. 18 hores. Inclou dues sortides!-------

PER A INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS podeu trucar al 972.272840, els dies: 18, 19, 20, 25 i 26 de setembre, de 10 a 13 hores, (demaneu per Sonia Ariño). O a través del mail: sarino@caritasgirona.cat
Cartell_cura_i_ordre_dela_roba_olot_2018.pdf Cartell_una_ment_sana_olot_2018.pdf Cartell_rebost_i_higiene_aliments_olot_2018.pdf Cartell_prevenci___accidents_olot_2018.pdf Cartell_men__s_saludables_olot_2018.pdf Cartell_neteja_sostenible_olot_2018.pdf
30
Juliol
2018

Presentat el partit de futbol entre la UE Olot i el Nàstic a benefici de Càritas

Aquest dilluns s'ha presentat el partit de futbol anual a benefici de Càritas Garrotxa, en aquest cas entre la UE Olot (2a B) i el Nàstic de Tarragona (2a A).
La presentació del partit ha anat a càrrec de Joan Agustí, President del club; Pep Berga, Primer Tinent d'Alcalde de la ciutat; Marc Roca, Regidora d'Esports; el cap de comunicació del club, Jordi Reyes, i el president de Càritas Garrotxa.
Jordi Reyes ha exposat les característiques del partit que es durà a terme el proper dimecres, 1 d'agost, a 2/4 de 8 del vespre. Carles Oller ha agraït la constància del club en la seva col·laboració amb Càritas duent el logo de Càritas a la samarreta del club i oferint la taquilla íntegra del partit amistós per a Càritas. Pep Berga s'ha felicitat que la ciutat compti amb dues entitats compromeses a defensar valors tan importants com la solidaritat i la preocupació pels altres. I ha tancat els parlaments en Joan Agustí qui s'ha mostrat satisfet, en nom del club, de poder col·laborar amb Càritas, "una entitat amb qui la UE Olot compateix molts valors, i una entitat -ha dit- que fa molt bona feina i que si no existís, s'hauria d'inventar".
Totes les intervencions han fet, també, una crida als socis i aficionats al futbol a omplir el camp, el proper dimecres, per veure bon futbol i per ajudar Càritas Garrotxa.
08
Juliol
2018

Butlletí informatiu núm. 20 de Càritas Garrotxa

La darrera setmana de juny es va enviar a tots els voluntaris, col·laboradors i simpatitzants de Càritas Garrotxa, el Butlletí Informatiu núm. 20 amb una explicació de l'Acció Social desenvolupada el darrer trimestre i amb un recull de les principals accions dutes a terme a la nostra Càritas.
20_Comunicat_voluntaris_i_col__laboradors_juny_2018.pdf
08
Juliol
2018

Trobada de final de curs dels voluntaris de Càritas Garrotxa

Dijous passat es va dur a terme la Trobada de final de curs del voluntariat de Càritas Garrotxa. Hi van assistir una quarantena de persones.
El tema central de la convocatòria era la presentació de l'estudi "La Cohesió Social a la Garrotxa: realitats i reptes de futur", encarregat pel Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i la Taula de Pobresa de la Garrotxa. L'estudi va ser dirigit per Quim Brugué, Xavier Casademont i Eduard Carrera.
La presentació als voluntaris de Càritas va anar a càrrec de Quim Brugué qui va fer una exposició molt didàctica sobre la realitat de la pobresa a la comarca, a partir del símil d'un tren amb diversos vagons. Aquest tren té, però, un 3r vagó, desenganxat de la resta, i que hi du un 10% de la població que podríem considerar que viu en situació d'exclusió, de pobresa. Hi ha, també, un 2n vagó (amb un altre 10% de la població) que es troba en situació de vulnerabilitat i que qualsevol sotragada, imprevist, etc. pot fer que moltes persones passin a engruixir el vagó de les persones pobres.
Podeu consultar, si voleu, l'estudi complet o descarregar-vos-el des de la web del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa:
http://www.casg.cat//repositori_documents2/INFORMES%20SOCIALS/2017_informe%20%20cohesi%C3%B3%20social%20Garrotxa.pdf
La trobada va acabar amb un interessant intercanvi d'opinions i una tertúlia amb un petit berenar.
05
Juliol
2018

Càritas Garrotxa participa en el campus de futbol de la Unió Esportiva Olot, a Tortellà

Aquest dimecres, dia 4, Càritas ha compartit una matinal, a Tortellà amb nens i nenes, noies i noies, de la comarca. Càritas ha estat convidada al Campus de futbol organitzat per la Unió Esportiva Olot. L’activitat ha consistit a fer una “gimcana”, en la qual el participants han hagut de trobat, guiats per unes brúixoles, les lletres que formen la paraula “CÀRITAS”. Cada lletra era la inicial d’una paraula que han hagut de definir, després, ja sigui amb dibuixos, ja sigui amb frases... com els ha anat més fàcil. Val a dir que han sortit idees molt interessants i boniques. Sobretot cal destacar l’interès que hi ha mostrat tant la mainada com els mateixos monitors, els quals s’hi han implicat ajudant que la gimcana es desenvolupés de la manera més òptima. Objectiu que s’ha aconseguit. S’han treballat els conceptes de “SOLIDARITAT”, “RESPONSABILITAT”, “INJUSTÍCIA”... entre d’altres. I, com hem apuntat, han sortit idees a tenir en compte. Molt profitoses!
 Càritas ha agraït haver pogut dur a terme aquesta activitat, al campus de la Unió Esportiva Olot, als monitors del campus, i a tots els participants: nens/nenes, noies/noies, de la gimcana. Igualment als voluntaris que han desenvolupat aquesta tasca. Enhorabona i fins a la propera!
22
Juny
2018

Trencada de guardioles a Besalú

 Aquest divendres, 22 de juny, ha culminat la campanya de Guardioles Solidàries per Càritas Garrotxa que va començar el passat divendres 15 de juny, a la festa de fi de curs de l'AMPA de l'IE Salvador Vilarrasa.
Primerament, els alumnes de Primària del centre van pintar 12 guardioles. Després, els assistents a l'esmentada festa van contribuir voluntàriament amb les seves donacions. I avui, en la festa de fi de curs del centre, les han trencat dos alumnes de cada curs. Els diners recollits es destinaran a finançar els programes Ubuntu i Grups d'Apoderament, que potencien la promoció, la convivència i la integració social de persones en risc d'exclusió.
Càritas ha donat les gràcies especialment a l'IE Salvador Vilarrasa de Besalú i a l'AMPA del centre que han col·laborat decisivament en el projecte i també, lògicament, a totes les persones que han fet alguna donació. Així com als voluntaris del sector de Besalú.
22
Juny
2018

Sortida a Besalú de les participants del Grup d’Apoderament

Un grup de nou persones dels Grups d’Apoderament de Càritas Garrotxa van participar el passat dimarts a la sortida planificada a Besalú.
En tot moment van estar acompanyades d’un grupet de voluntaris de sector de Besalú de Càritas Garrotxa, i van ser ells qui els van fer de guia i van fer les corresponents explicacions dels llocs visitats.
La sortida es va planificar amb la participació de totes les assistents i forma part del coneixement cultural de l’entorn, que es vol incentivar i del treball per la promoció de les participants a l’hora d’assumir responsabilitats, prendre decisions, organitzar les accions i dur-les a terme.
El trasllat es va fer amb autobús de la línia regular i el dinar de fideuà va ser compartit entre totes les assistents en una zona verda de la població.
22
Juny
2018

Celebració de final de curs de TALC a Olot

Ahir dijous, dia 21 a la tarda, es va fer al pati de Càritas la Festa de final de curs del TALC d’Olot. En un ambient molt festiu, més d’un centenar de persones, entre alumnes, professors voluntaris del TALC, tècnics i convidats, fam fruir una estona molt bona. La tarda amenaçava pluja... van caure quatre gotes, però finalment el temps ens va respectar, i vam poder dur a terme la festa. Va consistir en la recitació d’un poema dedicat la rosa, recitada per les mateixes alumnes. Després, els professors van interpretar dues danses, cantades pels mateixos profes!: el “Ball de Sant Ferriol” i “L’Hereu Riera”. Es van explicar les llegendes que van donar peu a la lletra de les danses, i a la coreografia. Després es va fer l’entrega de diplomes a les alumnes. Per tancar el temps lúdic, vam gaudir d’una dansa en la qual hi va participar tothom. La festa es va acabar amb la degustació de plats elaborats per les mateixes alumnes. Estaven per llepar-se’n els dits!!
Cal destacar la participació activa en la preparació de la festa d’algunes de les alumnes, que reunides en comissió, van fer possible la celebració. Al final tots es van desitjar un bon estiu.
17
Juny
2018

Celebració de final de curs de TALC a Sant Feliu de Pallerols

Aquesta tarda s’ha fet la festa de final de curs de TALC, que organitza Càritas Garrotxa, a Sant Feliu de Pallerols. En un ambient festiu, s’ha pogut palpar la bona harmonia i els resultats aconseguits al llarg d’aquest curs. S'ha fet entrega dels Certificats provisionals a les alumnes que han fet les hores establertes. Les participants han expressat la seva gratitud a les voluntàries que han dut a terme el curs. S'hi han explicat diverses experiències i activitats desenvolupades al llarg del curs: la visita feta a l’escola, on van exposar el seu saber gastronòmic; els treballs sobre la natura; la Festa de Sant Feliu, explicant la faràndula (Mulassa, Cavallets, Gegant i Gegantessa)... En la visita a l’escola van ensenyar els diversos vestits que fan servir a les seves cultures, quan estan de festa. Tot plegat ha estat molt enriquidor per a tots. 
La trobada s’ha acabat fent un piscolabis en el qual s'han pogut degustar diverses maneres de cuinar: pastissos, empanades, entrepans, te, cafè.... Tot plegar per llepar-se’n els dits!
Avui mateix ja es gestionaven les inscripcions de cara al curs vinent, tant per futures alumnes com per a possibles voluntàries.
Càritas Garrotxa ha agraït a les voluntàries la dedicació que han esmerçat en aquesta tasca. I ha felicitat a tots pel treball fet per tal que el TU i el JO sigui una suma real, que doni com a resultat el NOSALTRES!
16
Juny
2018

Campanya de les guardioles a Besalú

Ara farà un mes, Càritas, de comú acord amb la direcció i amb l'AMPA de l’IE "Salvador Vilarrasa" de Besalú, van decidir tirar endavant la campanya de les GUARDIOLES SOLIDÀRIES en l'àmbit escolar, per la manca de disposició de l'Associació de Comerciats de la vila, i també per apropar més Càritas als alumnes del centre. 
L'activitat ha consistit a pintar, en horari escolar, i per part d’alumnes de 1r a 6è de primària, un total de 12 guardioles, alhora que se’ls explicava el motiu de l'activitat.
El divendres, dia 15, les guardioles van estar exposades en la festa de fi de curs de l'AMPA, incentivant als pares i acompanyants dels nens que volguessin a col·laborar-hi amb alguna aportació. Prèviament l’AMPA ja havia repartit entre els pares un full amb l'explicació i finalitat de l'activitat. 
Posteriorment, el divendres 22 de juny, últim dia de curs, els nens del cursos respectius trencaran les guardioles al pati de l'escola. 
Els diners recaptats es destinaran a finançar els programes Ubuntu i Grups d’Apoderament, que estan adreçats a potenciar la promoció, la convivència i la integració social, a la Garrotxa, de persones que es troben molt desarrelades, especialment dones nouvingudes.
05
Juny
2018

Campanya "No et quedis el canvi": Trencada de les guardioles

Avui s'ha fet, a les dues escoles d'Olot que aquest any han pintat guardioles (Escola Petit Plançó i Escola Volcà Bisaroques) el tancament de la campanya "No et quedis els canvi" amb la corresponent trencada de les guardioles.
A falta del recompte de totes les aportacions recollides durant el mes de distribució de les guardioles en un important nombre de comerços d'Olot i de poblacions properes, la valoració de la campanya continua essent positiva pel que representa de difusió i de presència del missatge de Càritas entre la ciutadania. Un missatge que no és altre que el de recordar que hi ha una pobresa real en el nostre entorn i que cal fer costat a les persones més vulnerables que demanen ajuda a Càritas perquè puguin sortir de la seva situació de patiment.
02
Juny
2018

Trobada de cloenda del programa “Apadrinar un avi” a Càritas Garrotxa

Un bon nombre de joves, dels 47 participants d’enguany al programa “Apadrinar un avi”, s’han trobat aquesta setmana als locals de Càritas per fer la valoració i el tancament del programa que s’han dut a terme en aquest curs.
Les opinions dels participants han sigut més que positives i coincideixen amb les valoracions, també positives, dels darrers cursos en el sentit que aquesta és una experiència molt enriquidora per la gent gran però també per als joves que en fan l’acompanyament.
Un elevat nombre de  joves han manifestat la voluntat de continuar en el programa el proper curs, si les activitats acadèmiques els ho permeten.

22
Maig
2018

Una hora amb Càritas a Ràdio 90

Càritas Garrotxa ha participat en un programa de gairebé una hora de durada a Ràdio 90, de la Garrotxa. 
Amb motiu del 25è aniversari de l'emissora, Ràdio 90 va oferir a Càritas Garrotxa l'oportunitat de fer una hora de ràdio amb continguts específics sobre Càritas. Un programa pensat i elaborat per persones de Càritas Garrotxa.
Ha estat una bona oportunitat per explicar i per resumir les principals accions de Càritas Garrotxa, els seus objectius i la seva raó de ser.
Si no heu pogut escoltar el programa emès directament per la ràdio, ho podeu fer, també, des d'aquest enllaç:
 
16
Maig
2018

Taller de cuina dels Grups d'Apoderament

Dins del marc dels Grups d'Apoderament de Càritas Garrotxa, un grup de les persones participants va proposar d'organitzar un taller de cuina. Les mateixes assistents van participar directament en la sol·licitud dels permisos, i en la definició pròpiament dita del taller.
Aquesta activitat es realitza els divendres, quinzenalment, de 10 a 14 hores a la cuina de l'Espai Ideal. El taller té un doble valor formatiu perquè, de manera rotatòria, cada participant ensenya una recepta a la resta del grup i després, a l'hora de dinar, totes comparteixen el plat preparat. 
15
Maig
2018

La Marxa de la Vall de Bianya fa un donatiu a Càritas

Els organitzadors de la Marxa Popular de la Vall de Bianya han fet avui el donatiu a Càritas de l'euro per participant que s'havia acordat.
Càritas ha agraït als organitzadors que, un any més, pensessin en Càritas a l'hora de programar la caminada popular.
En l'intercanvi d'opinions després del donatiu s'ha pogut palesar la importància d'aquest tipus de col·laboracions que aporten a Càritas uns diners molt valuosos per du a terme la seva acció social i alhora perquè fan present el missatge de Càritas en una activitat lúdica i de tant d'èxit com és la tradicional Marxa Popular de la Vall de Bianya.
15
Maig
2018

Els Grups d'Apoderament s'obren a altres participants

El passat divendres es va fer una sessió de biodansa dels Grups d'Apoderament de Càritas Garrotxa oberta a altres persones de fora del projecte que volguessin participar-hi. Hi van assistir 25 persones en total, 13 de les quals no pertanyien a cap dels Grups d'Apoderament.
La sessió va ser molt enriquidora i va ajudar a visualitzar i a normalitzar el treball que es fa en aquests grups enriquint-lo amb la participació de voluntàries de Càritas i d'altres persones.
10
Maig
2018

Mostra cultural de cuina a les classes de TALC

A proposta d'una de les alumnes de TALC, en una de les classes d'aquesta setmana, es va fer un petit àpat per degustar el cuscús i el pollastre al forn, cuinats a l'estil del Marroc.
En aquesta ocasió, una de les alumnes que no podrà assistir a la propera festa de cloenda del programa de llengua i cultura es va oferir per cuinar aquests plats típics  del seu país d'origen. La idea va ser molt ben rebuda, i la sessió de classe es va convertir en un improvisat menjador que convidava a menjar i a compartir, alhora que alumnes i professorat practicaven la llengua catalana i el coneixement intercultural.
03
Maig
2018

Pintada de guardioles de la campanya "No et quedis el canvi"

En el marc de la Fira del 1r de maig, a Olopt, s'ha fet la pintada d'una setantena de guardioles per a la campanya "No et quedis el canvi".
La primera part de les guardioles, com en anys anteriors, ja les havien pintat alumnes de dues escoles d'Olot. Aquest any, de les escoles Petit Plançó i Volcà Bisaroques.
El dia hi ha acompanyat i han sigut molts els infants que s'han adreçat a la plaça Major de la ciutat, amb la intenció de col·laborar amb la campanya, pintant una guardiola que després romandrà exposada en algun comerç de la ciutat,tot el mes de maig, convidant els compradors a fer-hi alguna aportació, per petita que sigui, en suport a Càritas, a la tasca dels seus voluntaris i als programes que l'entitat du a terme.
03
Maig
2018

L'Associació d'Alumnes i Exalumnes de l'EOI Olot fa un donatiu a Càritas

L'Associació d'Alumnes i Exalumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes Olot organitza, amb motiu del Nadal, una rifa solidària. Els membres de la Junta, prèviament, visiten diversos comerços de la ciutat, amb la intenció de recollir productes de donació, amb els quals poder confeccionar diverses paneres per a la rifa.
En el marc de la festa de final de trimestre, es rifen totes les paneres, amb el benentès que els diners recollits es dedicaran al projecte social del Centre de Distribució d'Aliments que gestiona Càritas Garrotxa.
Finalment, aquesta setmana s'ha fet l'entrega a Càritas dels diners recollits.
Càritas Garrotxa ha felicitat l'Associació per aquesta iniciativa solidària i els ha agraït els diners entregats que, sens dubte, també ajudaran a pal·liar la pobresa real de persones ben properes.
28
Abril
2018

Les alumnes de TALC també celebren la diada de Sant Jordi

El professorat de TALC ha aprofitat la diada de Sant Jordi per aprofundir en el coneixement de la llengua i les tradicions del nostre país amb les alumnes dels Tallers de Llengua i cultura.
Un cop explicat el significat de la festa de Sant Jordi, de la llegenda, i de la tradició de regalar roses i llibres en aquesta diada, les alumnes havien de declamar una breu poesia sobre el tema de la jornada.
Totes les declamacions del poema eren acollides amb els aplaudiments de la resta de les alumnes, la felicitació dels seus professors i el regal d’una rosa per a cada alumna.
27
Abril
2018

Campanya amb guardioles "NO ET QUEDIS EL CANVI"

Ahir dijous, es va dur a a terme, per sisè any consecutiu, la presentació de la campanya "No et quedis el canvi" que organitzen conjuntament l'ACO (Associació de Comerciants d'Olot) i Càritas Garrotxa, amb el suport importantíssim de l'Escola Municipal d'Expressió" (EME) que és qui ha elaborat el cartell de presentació de la campanya, com cada any.
El primer de maig, coincidint amb la Fira d'Olot, a la Plaça Major, s'hi farà una pintada de guardioles. Des d'aquí convidem a tota la mainada, nens i nenes que vulguin, que vinguin i facin la seva particular aportació pintant una guardiola de Càritas. Hi estarem a partir de les 11 del matí. 
Seguint la que ja podem anomenar "tradició", també hi han col·laborat dues escoles de la ciutat a pintar guardioles. Aquest any ho han fet l'escola "Petit Plançó" i  l'escola "Bisaroques". A totes diues els donem les gràcies.
Les guardioles es repartiran a partir del dia 2 de maig a molts comerços d'Olot i rodalies, que les tindran fins a final de mes. Aleshores es recolliran i es trencaran en les mateixes escoles que les han pintat, amb presència d'alguns mitjans de comunicació. Cal recordar que les despeses de la campanya corren a càrrec de l'ACO, per la qual cosa tot el que es reculli en la campanya quedarà íntegrament com a ajuda als projectes de Càritas Garrotxa.
En concret, els diners recollits es dedicaran al desenvolupament dels programes comunitaris i d'integració social de Càritas Garrotxa: Ubuntu i Grups de d'Apoderament i de formació - Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC).
Moltes gràcies a totes i cada una les entitats que fan possible, any rere any, aquesta entranyable activitat social que ajuda a prendre consciència que cal la col·laboració de tots a fer una societat més justa. I moltes gràcies, també, als qui hi col·laborareu amb la vostra aportació econòmica. GRÀCIES!!!
26
Abril
2018

L'escola Petit Plançó col·labora de nou amb Càritas

Una vegada més, l'escola "Petit Plançó" hi ha aportat el seu gra de sorra, molt important, col·laborant en l'elaboració de "Roses" d'argila, bo i ornamentades, i uns punts de llibre, que seran lliurats com a regal als avis de diverses residències. És bo aquest gest perquè la mainada, ja de petits prenen part en la construcció d'una societat solidària. També hi han col·laborat pintant una part de les guardioles que es repartiran a principis de maig en alguns comerços d'Olot, per tal de recollir diners i invertir-los íntegrament en els diversos programes que Càritas Garrotxa duu a terme, destinats a la integració i promoció de les persones més necessitades. Una vegada més donem les gràcies per la feina feta amb il·lusió i alegria encomanadissa, i tan necessària. Endavant!!!!
06
Abril
2018

La Xa Marxa Nadalenca fa entrega del donatiu a Càritas

L'organització de la X Marxa Nadalenca d'Olot ha fet entrega del donatiu de la caminada d'enguany a Càritas Garrotxa, amb 1€ per cada inscripció.
Com és sabut, els organitzadors de la Marxa Nadalenca d'Olot havien declinat organitzar la cursa aquest any, per dificultats personals. Aleshores, l'empresa "Fotoinstant.com" va recollir el testimoni. Amb un estret marge de temps, la nova organització va aconseguir tirar endavant la X Marxa i alhora garantir la seva continuïtat per als propers anys.
Càritas ha agraït el donatiu i alhora el compromís dels organitzadors de mantenir el caràcter solidari de la Marxa, en el futur.
24
Març
2018

Sortida pels barris d'Olot de les alumnes de TALC

Aquesta passada setmana, les alumnes del Taller d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC) han fet una sortida pel Barri Vell d’Olot, com a cloenda del treball realitzat aquests dos darrers mesos sobre el coneixement de la seva actual ciutat, Olot.
En primer lloc van treballar el barri on viuen a través d’un plànol de la ciutat. A continuació van localitzar el seu carrer, a més de conèixer el seu significat. També van veure moltes imatges d’Olot per saber el seu grau de coneixement de la ciutat. Finalment es va realitzar un itinerari que les va portar pel carrer de Valls Nous, església del Tura, plaça de la Pia Almoina, Plaça Major, carrer Major i plaça del Conill.
Totes les alumnes van venir a la sortida i es van mostrar en tot moment molt interessades a conèixer i a visitar llocs desconeguts i alhora tan propers de la ciutat on viuen. 
22
Març
2018

Roda de premsa del Balanç 2017 de Càritas Garrotxa

Dimarts passat dia 20, a 2/4 de 10 del matí, i a les dependències de Càritas Garrotxa, es va fer la presentació, com s'acostuma a fer per aquestes dates, davant els mitjans de comunic