MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
27
Gener
2023

Nova edició (la 6a) de Dansem.Garrotxa

Diumenge dia 12 de febrer, a les 5 de la tarda, al Teatre Principal d'Olot, tindrà lloc una nova edició (la sisena) de Dansem.Garrotxa. Un any més, el món de la dansa a la comarca es mobilitza en suport de Càritas Garrotxa, Dansa i solidaritat a favor de Càritas i de les persones més vulnerables del nostre entorn. Entrades ja a la venda a: https://olotcultura.koobin.cat/.
 
19
Gener
2023

Olot TV i Ràdio Olot renoven el conveni de col·laboració amb Càritas Garrotxa

Joan Manel Robles, director gerent d'Olot TV i Ràdio Olot (Corisa Media Grup) ha renovat, per un any més, el conveni de col·laboració amb Càritas Garrotxa.
Càritas els ha transmès el seu agraïment per poder comptar amb la veu i altaveu dels principals mitjans de comunicació audiovisual i digital de la comarca, en favor de les persones més vulnerables.
16
Gener
2023

Signat el conveni de col·laboració entre el Club Natació Olot i Càritas Garrotxa

Aprofitant la presentació de la Mitja Marató, el Club Natació Olot i Càritas Garrotxa han signat, avui, un conveni de col·laboració. Una gran oportunitat per sumar moltes persones, sócies i simpatitzants, a la causa de Càritas en la lluita contra la pobresa i en favor de les persones més vulnerables de la nostra comarca.
 
13
Gener
2023

A "Fem Comunitat" s'hi han ballat avui danses araneses

Continuen els tallers de dansa al Programa "Fent Comunitat" de Càritas Garrotxa, amb el suport de l'Esbart Marboleny.
Avui s'hi han fet danses araneses, amb vestimenta tradicional inclosa.
Tot plegat és molt més que dansa. Fets en el context del programa de Càritas esdevenen balls participatius i amb un valor afegit.
08
Gener
2023

El Pessebre Vivent de Joanetes fa entrega del seu donatiu a Càritas Garrotxa

Avui, en el marc del dinar de cloenda, el president del Pessebre Vivent de Joanetes, acompanyat de la seva junta, i davant de la majoria de figurants del Pessebre, ha fet entrega del seu donatiu a Càritas Garrotxa. Un gest que va molt més enllà dels diners entregats perquè no té preu.
02
Gener
2023

Càritas Garrotxa necessita dues persones voluntàries

Càritas Garrotxa necessita dues persones voluntàries per tenir cura d'infants mentre les seves mares participen en una formació. Es tracta d'un servei els dimarts i els dijous de 9:30 a 11.
Ens pots donar un cop de mà? Truca'ns: 972.272840. Moltes gràcies!
29
Desembre
2022

Molt bona resposta dels seguidors de la UE Olot en el partit solidari per a Càritas

Els socis i simpatitzants de la UE Olot han respost molt satisfactòriament a la crida del club a assistir al partit solidari a favor de Càritas Garrotxa.
La recaptació ha sigut de 3.565€ que Càritas, que la nostra entitat destinarà a donar suport als programes socials previstos per a l'any 2023.
El partit ha comptat amb la col·laboració desinteressada de molts persones: en 1r lloc la UE Olot que s'ha fet càrrec de l'organització del partit i a més ha destinat la totalitat de la taquilla a Càritas; en 2n lloc el Barça B, que ha participat de manera totalment altruista en el matx; en 3r lloc, els socis del club que han pagat l'entrada; i en 4t lloc, la tripleta arbitral que han xiulat el partit de manera també gratuïta.
Un agraïment immens a tots.
27
Desembre
2022

Presentat el nou partit de futbol solidari de la UE Olot

Avui s'ha fet la presentació als mitjans del partit anual de futbol de la UE Olot, a benefici de Càritas Garrotxa
Com és sabut aquest partit es va haver de suspendre el passat mes d'agost per culpa de les condicions meteorològiques excepcionals d'aquell dia.
El partit enfrontarà els mateixos rivals d'aleshores: la UE Olot i el Barça B i es disputarà a l'Estadi Municipal, el dijous dia 29 a les 18:30.
Aprofitant l'acte de presentació, s'ha fet també la signatura de la renovació del conveni de col·laboració entre ambudes entitats per a un més, amb els mateixos termes que es va signar el primer, l'any 2011.
20
Desembre
2022

Nois i noies de l'IE de Besalú col·laboren en el Gran Recapte d'aquest any

Després del Gran Recapte, un grup de nois i noies de l'IE de Besalú han volgut tancar la campanya amb una foto col·lectiva de record.
Sens dubte, la seva presència haurà ajudat a potenciar les col·laboracions en la campanya d'aquest any. Moltes gtràcies!
20
Desembre
2022

El dilluns a la tarda vàrem celebrar la primera trobada de participants i voluntaris del projecte d’acompanyament a la gent gran En Bona Companyia. Amb motiu de les festes de Nadal ens vam reunir a la seu d’Olot de Càritas Garrotxa, on vam compartir una xocolata calenta, galetes i coca i, sobretot, abraçades, petons, converses i rialles. També vàrem entregar una felicitació de Nadal, una nadala i el núm. 3 de la revista Trenats, la revista intergeneracional en la qual els joves i les persones grans en són els protagonistes.
El resultat de tot plegat fou una tarda molt agradable i emotiva, i com diu el nostre nom, EN BONA COMPANYIA. Segur que ho repetirem.

16
Desembre
2022

Tancament d'una nova campanya del SolidariSac

Aquesta setmana s'està fent el tancament de la campanya 2022 del SolidariSac de Càritas Garrotxa.
S'han servit 572 bosses més que l'any anterior i hem estat molt a prop de les 5.000 unitats venudes.
Hem de fer un agraïment immens a totes les empreses i particulars que, un any més, ens han fet confiança i, particularment també, a la trentena llarga de voluntaris que hi han treballat intensament.
16
Desembre
2022

Visita de l'alumnat de TALC i Fem Comunitat d'Olot a Can Trincheria

Aquesta setmana l'alumnat de TALC d'Olot, acompanyat dels seus professors, i els participants a Fem Comunitat de Càritas Garrotxa han fet una visita a la casa de Can Tricheria d'Olot per conèixer el seu patrimoni artístic i cultural i han aprofitat també per visitar el conegut pessebre monumental que conté.
El professor Joan Sala, d'una manera molt didàctica, s'ha fet càrrec de les explicacions que han suposat tota una descoberta per a tots els alumnes assistents, ja que cap d'ells no hi havia estat mai ni coneixia el valor artístic i patrimonial d'aquesta casa.
10
Desembre
2022

Grans Moments / Apadrinar un avi ha conclòs la formació inicial

El programa Grans Moments (que abans tenia per nom "Apadrinar un avi") ha conclòs aquests dies les sessions de formació inicial adreçades als 50 joves participants en l'edició d'aquest curs. Els nois i noies pertanyen a instituts de secundària d'Olot i de Besalú i, des de fa unes setmanes també, ja han entrat en contacte amb la persona gran que acompanyen i han començat a establir-hi el cicle de visites periòdiques.
El testimoni i el compromís d'aquests joves que, any rere any, se sumen al programa de Càritas Garrotxa són tot un exemple de la força i de la generositat amb què aquests joves s'impliquen en la construcció d'un món millor i més solidari.
10
Desembre
2022

Renovació del conveni de col·laboració entre Pessebre Vivent de Joanetes i Càritas Garrotxa

Un any més, el Pessebre Vivent de Joanetes i Càritas Garrotxa han renovat el seu conveni de col·laboració.
Per a Càritas Garrotxa comptar amb el suport i la col·laboració del Pessebre Vivent de Joanetes suposa un repte, un estímul i, alhora, una responsabilitat.
Representants de Càritas, com ja és habitual, han assistit a la presentació als mitjans del cartell i de la nova edició del Pessebre, al local social de l'entitat, i han posat de manifest la constància de la col·laboraió d'aquesta junta amb Càritas així com la confiança que, any rere any, fan a la nostra nostra entitat.
01
Desembre
2022

Parada a la Fira del Pessebre 2022 d'Olot

El dies 3, 4, 5 i 6 de desembre, Càritas Garrotxa i Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona, serem presents, un any més, a la Pça. Major d'Olot, en el marc de la Fira del Pessebre.
Productes artesanals del nostre cosidor, bosses del SolidariSac, complements diversos... tot amb el plus afegit d'un producte de qualitat i solidari.
Ens encantarà que ens pugueu visitar.
01
Desembre
2022

Finalització de la formació del Pretaller

Aquesta setmana, amb l'entrega de les certificacions, s'ha donat per acabada la formació del primer Pretaller, dut a terme a Càritas Garrotxa.
Aquest ha estat un projecte que ha tingut el suport de Càritas diocesana de Girona i de l'Ajuntament d'Olot, i la col·laboració de Dinàmig i del Servei d'Orientació i Inserció Laboral, Mas les Mates d'Olot.
Ha estat una gran satisfacció ajudar un grup de persones, dones, a capacitar-se per mirar d'aconseguir un lloc de treball en matèria de neteja en qualsevol empresa ordinària.
A Càritas Garrotxa ja treballem en una segona edició d'un projecte de ciutat i comarca que, ara per ara, considerem del tot imprescindible.
25
Novembre
2022

Dia Internacional de la no violència contra les dones

Avui, Dia internacional de la no violència contra les dones, els grups de Fem Comunitat de Càritas Garrotxa ho han treballat amb una conferència a càrrec d'Anna Costa i amb l'aprenentatge de diversos balls de zumba.
Per fer front a l'abús d'unes persones contra les altres, cal formació i també l'empoderament de les dones.
25
Novembre
2022

Taller d'herbes medicinals a la Creu Roja organitzat per Càritas Garrotxa

Des del projecte CDA, Càritas Garrotxa ha organitzat un taller d’herbes medicinals adreçat a les participants de dos dels grups de gent gran de Creu Roja. Aquesta setmana han començat amb l’explicació d’algunes de les herbes que podem trobar a la comarca i amb la confecció d’”esprit de romaní, amb romaní, espígol i cirereta. Aquests tallers, conduïts per la Gemma Serra, s’han omplert de pots, de plantes, d’aromes, rialles i experiència compartides... i han sortit amb el seu remei casolà per al dolor, tot i que hauran d’esperar un parell de setmanes abans d’obrir el pot. La setmana vinent, una nova sessió: els xarops per als refredats.

18
Novembre
2022

Activitat de dansa als Grups de Fem Comunitat

Un grup de dones del projecte Fem Comunitat participen en un taller de danses de Càaritas Garrotxa. Aquesta setmana han començat a aprendre el Ball de cintes, amb el suport de l'Escola de Dansa Marboleny de les Preses.
Una bona manera d'apropar les cultures i de facilitar la interrelació personal.
18
Novembre
2022

Primera assemblea dels grups de TALC d'aquest curs

Avui s'ha dut a teme la primera assemblea dels grups de TALC de Càritas Garrotxa, a Olot, en aquest curs.
A la trobada hi han assistit les alumnes i el professorat. Cal la implicació de tots els participants en un projecte formatiu tan ambiciós que vol transmetre cultura, llengua, comunitat, empoderament i cohesió social.
13
Novembre
2022

Trobada de Càritas a Banyoles

Aquest dissabte, 12 de novembre, s'ha dut a terme la trobada bianual de les diferents Càritas del bisbat de Girona, aquest any a Banyoles.
La trobada ha aplegat prop de 500 voluntaris, tècnics i usuaris de Càritas i ha comptat amb la participació d'una trentena d'assistents de Càritas Garrotxa.
Ha estat un matí d'intercanvi, de formació i de lleure que ha permès posar en valor la tasca que entre tots duem a terme i alhora ha servit per reafirmar el compromís en el treball pels més desfavorits.
11
Novembre
2022

Nova edició del concert anual de Gòspel de Càritas

El diumenge 20 de novembre, a les 5 de la tarda, a la Sala Torín d'Olot, tindrà lloc una nova edició del concert anual de Gòspel que organitza Càritas Garrotxa.
Aquest any comptarà amb la presència dels grups: Gòspel Cor Garrotxa i Tam Tam Gòspel.
Les entrades es podran comprar a l'entrada del mateix local, des d'una hora abans del concert.
Un concert per gaudir de la música alegre i entusiasta i alhora intimista i profunda, que arriba al cor.
El donatiu de 10€ de l'entrada servirà per donar suport als programes socials de Càritas Garrotxa i al treball dels seus tècnics i voluntaris.
04
Novembre
2022

Torna la col·laboració de Lluèrnia amb Càritas

Un any més, torna la col·laboració de Lluèrnia amb Càritas i de Càritas amb Lluèrnia.
La promoció i venda d'espelmes amb els anagrames del Festival i de Càritas Garrotxa afavoreix la difusió de les dues entitats i alhora una recaptació econòmica que ajudarà al desenvolupament dels programes socials de la nostra entitat.
A banda de la venda de lluèrnies en les llibreries i punts de venda del Setmanari La Comarca, Càritas tindrà una parada al matí, als afores del Mercat Municipal d'Olot, a fi de promocionar la venda d'espelmes per il·luminar les nits del Festival.
19
Octubre
2022

Nou curs del CDA sobre cuina i salut

En el marc del CDA, aquesta setmana s'ha iniciat el curs adreçat a tothom: "A la tardor, cuina't bé". El curs es fa a les Preses i compta amb l'assistència d'11 participants. L'organització de l'activitat va a càrrec de Càritas Garrotxa i del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.
Els objectius del curs són: ampliar coneixements sobre alimentació, benestar i cuina i ajudar els usuaris a fer xarxa entre ells.
Està clar que la formació és futur.
10
Octubre
2022

Nou donatiu de Terra de Remences a Càritas Garrotxa

L'organització de la Marxa Cicloturística Terra de Remences ha fet efectiu avui a Càritas Garrotxa un important donatiu, en compliment del conveni que ambdues entitats tenen de col·laboració mútua.
Encoratja veure com el Club Ciclista Bas manté el seu compromis de col·laboració amb entitats socials de la comarca compromeses en la lluita contra la marginació i la pobresa de la comarca.
08
Octubre
2022

Taula rodona Jornada del Treball Decent

Divendres 8 d'octubre es va dur a terme, a l'Espai Fòrum de Girona, una interessant taula rodona sobre el missatge d'aquest any de la Jornada per al Treball Decent: "Sense compromís, no hi ha treball decent".
La taula rodona, entre altres participants, va comptar amb la participació de l'empresari Mia Serrat, de la Vall d'en Bas.
El treball dignifica la persona, però, per a què aixo sigui possible, ha de ser digne.
 
30
Setembre
2022

Sessió de zumba a Fem Comunitat

Un grupet de persones del projecte Fem Comunitat han participat avui a una classe de zumba, dirigida per la professora Sussi Beiro.
Ha estat una bonica manera d'empoderar les persones i d'ajudar-les a creurte en les seves pròpies capacitats.
29
Setembre
2022

Dia Internacional de la Gent Gran

El proper 1 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran.
És propi de les societats responsables tenir cura de les persones que han fet possible el que avui som i fem.
Per a Càritas, la Gent Gran és una prioritat.
12
Setembre
2022

Càritas Garrotxa necessita dos voluntaris de suport per al TALC

Càritas Garrotxa necessita dos voluntaris més de suport per a les classes de TALC: Tallers d'acollida lingüística i cultural.
No cal experiència prèvia en la docència.
Les classes es fan els dimarts i els dijous de 9'30 a 11 del matí.
Truqueu-nos i us informarem: 972.272840
12
Setembre
2022

Tornaboda a la Festa Major de Besalú

El dilluns 19 de setembre, a les 5 de la tarda, es recuperarà la Tornaboda que tanca la Festa Major de Besalú. Un any més l'organització de l'acte anirà a càrrec del voluntaris de Càritas Garrotxa a Besalú.
Tots els diners que s'hi recullin es destinaran als projectes socials de Càritas Garrotxa en la seva lluita contra la pobresa de la comarca.
12
Agost
2022

Partit solidari UE Olot i Barça B

Aquest dijous s'ha fet la presentació del partit benèfic anual de la UE Olot a favor de Càritas Garrotxa. En l'edició d'aquest any, l'Olot s'enfrontarà al Barcelona B que ha acceptat generosament, també, aquesta confrontació.
Càritas Garrotxa ha agraït molt sincerament a la UE Olot la seva fidelització en la col·laboració amb Càritas. També ha fet un agraïment explícit a la seva Junta per mantenir el compromís de dur a la camiseta de tots els equips del club el logotip de Càritas, per tal de fer present la institució entre la massa social i arreu de la geografia on el club disputa els seus partits de futbol.
03
Agost
2022

Compra de medicaments per a Ucraïna

Aquesta setmana s'ha fet efectiva la compra d'una nova partida de medicaments per a Ucraïna gràcies a la col·laboració ciutadana en les guardioles que Càritas Garrotxa va col·locar en diversos establiments de Besalú.
Càritas sempre estarà al costat de les persones que pateixen injustícia de qualsevol mena i en qualsevol circumstància.
01
Agost
2022

Nou taller de Teatre a Càritas Garrotxa

Aquest estiu hem començat a Càritas Garrotxa un nou taller de Teatre. Hi participen de moment nou persones i tindrà una durada de cinc mesos.
Hem valorat el potencial del Teatre com a mitjà per expressar les pròpies problemàtiques, explotar la creativitat i donar veu a les vivències i preocupacions.
Fem una aposta per la paraula i per l'art per ajudar a créixer.
29
Juliol
2022

A l'estiu també continua la formació del Pretaller

Aquest estiu continua la formació del Pretaller de Càritas Garrotxa.
La formació és la taula de salvació per a moltes persones i l'única sortida per trencar el bucle de la vulnerabilitat. A Càritas hi serem per fer-los costat!
01
Juliol
2022

Butlletí núm. 33 de Càritas Garrotxa

Aquests dies de final de juny hem començat a distribuir el nou butlletí informatiu de Càritas Garrotxa, el número 33.
Dotze pàgines per recollir, encara que sigui amb una explicació breu, bona part de l'activitat que duem a terme entre tots els que fem Càritas, aquests darrers mesos.
Més enllà dels programes i del seu desenvolupament, el que realment compta -i que cap Butlletí mai no podrà recollir prou bé- és l'atenció a totes i cadascuna de les persones que han pogut ser ateses per Càritas així com la satisfacció de saber que hagin pogut trobar a Càritas un espai d'escolta i d'acollida per acompanyar-les en la problemàtica que els ha tocat de viure.
33_Butllet___informatiu_C__ritas_Garrotxa_JUNY_2022.pdf
19
Juny
2022

Memòria 2021 de Càritas Garrotxa

Amb motiu de la Festivitat del Corpus, s'ha difòs un any més, la Memòria anual de Càritas Garrotxa.
Es tracta d'un document senzill i breu, però que posa de manifest, encara que sigui de manera succinta, l'ingent treball dut a terme durant l'any 2021, per part de totes les persones que fem Càritas.
El compromís i la raó de ser de Càritas no és altra que fer costat a les persones més vulnerables de l'entorn, invertin-t'hi tots els esforços i recursos de què disposi. I així es palesa en la Memòria que aquests dies es presenta.
Mem__ria_2021_C__ritas_Garrotxa.pdf
17
Juny
2022

Cloenda del curs a Càritas Garrotxa

Aquest dijous s'ha dut a terme la trobada de cloenda del curs 2021-2022 a Càritas Garrotxa amb assistència de voluntaris, tècnics i persones participants dels diversos projectes.
Han sigut més de dues hores de convivència relaxant i participativa que han permès coneixer-nos una mica més, i sentir-nos encara més integrants d'un projecte que ens fa a tots sentir-nos Càritas, sigui quin sigui el paper que hi tenim.
Al final, el grup Country qui pugui va animar la festa amb un ball participatiu que va ajudar encara més a crear un clima agradable i familiar.
17
Juny
2022

Cloenda del curs d'Apadrinar un Avi a Càritas Garrotxa

Aquesta setmana, una vintena de joves han dut a terme la trobada de cloenda del curs 2021-2022 del projecte Apadrinar un Avi.
Durant tot el curs, aquests joves han fet un acompanyament a un avi / àvia d'una residència de gent gran.
Ha estat, una vegada més, una activitat molt profitosa que ha enriquit a joves i a persones grans, compartint experiències, records, vivències i sobretot molta estimació.
Aquest ha estat el primer curs que ha encarat parcialment la normalització d'un projecte que havia arribat a tenir 60 joves participants, l'any abans de l'inici de la pandèmia.
L'any que ve, sens dubte hi tornarem.
16
Juny
2022

Xerrades del CDA sobre esmorzars saludables

Aquestes setmanes d'han dut a terme diverses xerrades sobre esmorzars saludables al Casal Cívic del barri de Sant Miquel i de Pequín, d'Olot.
L'activitat, organitzada per Càritas Garrotxa i pel Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, s'emmarca en els tallers del CDA. I es fa en diversos punts per tal de descentralitzar l'oferta formativa i de fer-la més transversal i participativa per a tothom.
L'activitat té un gran impacte per la la seva simplicitat i perquè ofereix recursos senzills a l'abast de tothom.
09
Juny
2022

La Jornada solidària de l'IE Besalú col·labora amb Càritas

Aquesta setmana, alumnes representants de la comissió organitzadora de la Jornada solidària de l'IE Besalú han fet entrega a Càritas Garrotxa dels més de 1.000 euros recollits en les activitat del dia.
Càritas ha agraït el seu donatiu que es destinarà sense cap mena de dubte a ajudar famílies en situació de vulnerabilitat i, alhora, els ha felicitat per incloure en el seu projecte educatiu de centre la vessant solidària, com un contingut més per ajudar a formar ciutadans actius, compromesos i solidaris.
02
Juny
2022

Finalitzen els taller d'alimentació saludable per a infants

Aquesta setamana s'han acabat els tallers d'alimentació saludable amb fruites i verdures, organitzats conjuntament per Càritas i Creu Roja i adreçats a infants de famílies vulnerables.
La valoració dels participants ha sigut molt positiva i de ben segur que cap d'ells s'imaginava de bon principi que pogués trobar agradable i atractiva l'elaboració de plats ben variats confeccionats a partir de fruites i verdures!
01
Juny
2022

Tallers de Nutrició i Salut

Estan a punt de finalitzar els Tallers "Nutrició i Salut" organitzats per Càritas Garrotxa  i el CASG, en el marc de les formacions gratuïtes del Centre de Distribució d'Aliments.
12 persones de 8 nacionalitats diferents han seguit aquesta formació durant 9 setmanes, seguint els consells de Laura Baldrich.
Els tallers han pretès que les assistents aprenguessin a cuidar el propi cos menjant bé.
18
Maig
2022

Xerrada alumnat jove Escola Pia d'Olot

Avui han sigut alumnes de l'Escola Pia d'Olot, demà seran joves d'altres centres els que visitaran Càritas Garrotxa.
L'any passat eren joves d'una promoció, aquest any, d'una altra.
No podem defallir. Hem d'explicar als joves que els necessitem, que el món els necessita per construir un món millor.
13
Maig
2022

Trencada de guardioles per Ucraïna

Amb la trenda de guardioles de Càritas d'aquest matí s'ha conclòs la campanya de recollida de donatius per a Ucraïna a la Plaça Mercat d'Olot.
Un cop fer el recompte, s'han recollit 766,67 euros que ja s'han lliurat ja a la comunitat ucraïnesa de la Garrotxa que s'encarregarà de la compra de medicaments per dur a Ucraïna i per ajudar a apaivagar el dolor i les ferides d'una guerra que mai no hauria d'haver començat.
12
Maig
2022

Donatiu del Pessebre Vivent de Joanetes a Càritas Garrotxa

Aquesta setmana, l'organització del Pessebre Vivent de Joanetes ha fet efectiu el seu donatiu a Càritas Garrotxa, en compliment del conveni de col·laboració signat anualment, mitjançant el qual el Pessebre Vivent col·labora amb Càritas fent un donatiu en funció de les entrades venudes a la darrera edició del Pessebre.
La constància en la col·laboració del Pessebre de Joanetes amb Càritas és tot un exemple de compromís i de solidaritat amb la tasca social de Càritas.
Moltes gràcies per fer Càritas en nom dels participants de Càritas Garrotxa i dels seus voluntaris i tècnics!
12
Maig
2022

Oberta la matrícula per als cursos de TALC del curs que ve

A un mes i escaig de la finalització del curs 2021-22, s'ha obert ja el període de  matrícula per a l'alumnat del curs 2022-23, dels cursos de TALC (Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural) de Càritas Garrotxa.
Convé prendre nota de les dates, ja que, en els darrers cursos, el nombre de sol·licituds ha sigut sempre superior a les places ofertes i a les possibilitats reals del Programa.
Això confirma que la feina que es du a terme en aquest projecte és molt satisfactòria i de molt de profit per a tots els participants.
09
Maig
2022

La formació del Pretaller avança a pas ferm

La formació en neteja del Pretaller de Càritas Garrotxa avança a pas ferm.
Aquests dies s'ha centrat en el coneixement de les eines de reciclatge, i altres conceptes bàsics de l'ecologia i del respecte pel medi ambient.
28
Abril
2022

Nou taller del CDA amb infants de programes de la Creu Roja

Aquesta setmana s'ha dut a terme un nou taller del CDA de la Garrotxa que getiona Càritas, amb infants de diversos programes de la Creu Roja.
Aquesta vegada la temàtica versava sobre sucs i batuts i ha suposat per al petits un bon aprenentatge. Ells han correspost amb una actitud alegre, participativa i una gran predisposició a fer-hi propostes.
28
Abril
2022

Alumnes del Cor de Maria promocionen un recapte per la CDA

La setmana passada, alumnes de 2n d'ESO de l'Escola Cor de Maria d'Olot van fer una visita al CDA de la Garrotxa que gestiona Càritas. Un cop sensibilitzats varen promoure un recapte en el seu centre per a la recollida dels productes més necessaris, i avui han fet entrega al CDA de tot el que han recollit.
És important que siguin els joves els qui reflexionin sobre la realitat del seu entorn i puguin actuar com a palanca de canvi social.
27
Abril
2022

Nou Taller sobre "Emocions" a Càritas Garrotxa

El projecte S@ntir de Càritas Garrotxa organitza un nou taller sobre les emocions obert a totes les persones interessades: ansietat, tècniques de relaxació, comunicació assertiva... seran alguns dels aspectes que s'hi treballaran.
El Taller consta de 4 sessions i s'hi poden inscriure fins a 8 persones, de manera gratuïta.
Les inscripcions a aquest Taller ja estan obertes a tothom i es té la intenció de repetir-lo tantes vegades com la demanda així ho aconselli.
27
Abril
2022

La Xarxa de Televisions Locals es fa ressò del projecte Cosidor

La  Xarxa de Televisions Locals s'ha fet ressò, al programa "Connecticat" del projecte Cosidor d'Ecosol que es desenvolupa a Càritas Garrotxa.
És important el suport dels mitjans de comunicació per posar en valor el treball que es fa des de Càritas en suport de les persones vulnerables i amb dificultats per accedir al mercat laboral ordinari.
Podeu veure el tall del reportatge en aquest enllaç (a partir del minut 15):

       https://www.alacarta.cat/connecticat/capitol/connecticat_25042022
 
25
Abril
2022

Bona participació a la formació del voluntariat de la Gent Gran


Molt bona participació en la sessió de formació al voluntariat de la Gent Gran que s'ha dut a terme a Càritas Garrotxa, a càrrec de Fadma Freixas.
A la sessió s'hi va treballar la importància del que l'altre sent, d'allò que li passa o pensa; però sobretot, també, de tot allò que nosaltres sentim, ens passa o pensem mentre actuem com a voluntaris.
"El voluntari no es un salvador, ni ho ha de ser. En tot cas és una persona que, en aquell lloc i moment, es dona i dona el que té".
A la sessió també es van analitzar algunes estratègies, a partir dels casos reals que els mateixos voluntaris anaven plantejant.
22
Abril
2022

Visites presencials a les Residències de la Gent Gran

Alguns joves del programa "Apadrinar un Avi" han pogut recuperar, per fi, les visites presencials a les persones grans acompanyades a les Residències de la Gent Gran.
Ha estat un bon regal per a un Sant Jordi ja gairebé normalitzat.
22
Abril
2022

Ja és Sant Jordi a Càritas Garrotxa

Una parada a l'interior de Càritas permetia avui ja als visitants agafar, gratuïtament, un llibre de donació amb motiu de Sant Jordi.
La parada ofereix una segona vida a uns llibres que tenen encara tota la utilitat i, alhora, facilita a moltes persones de participar en una festa i d'una diada que per a moltes d'elles és encara del tot desconeguda. 
22
Abril
2022

Donació de portàtils de l'empresa Resol a Càritas

L'empresa Resol ha fet donació a Càritas Garrotxa d'una desena de portàtils que encara poden ser aprofitables per destinar-los a famílies vulnerables de la comarca.
Els aparells, un cop revisats per voluntaris de Càritas, tindran encara una segona vida i seran de molta utilitat per a unes quantes famílies amb serioses dificultats, i particularment per als seus fills i filles.
20
Abril
2022

Joves de secundària fabriquen obsequis per a la Gent Gran

Un grup de joves de 4t d'ESO de l'institut Bosc de la Coma han fabricat diversos objectes per regalar a la gent gran del programa Ser Gran en Dignitat / En Bona Companyia, de Càritas Garrotxa.
Els joves han fabricat aquests objectes en el marc de les hores de voluntariat del Servei Comunitari.
Els obsequis els lliuraran els voluntaris acompanyants de les persones grans, aprofitant la diada de Sant Jordi.
Sens dubte serà un bonic regal per a una diada emotiva, ja que es tracta d'un obsequi que va molt més enllà del seu valor econòmic, perquè -no cal dir-ho- no té preu!
17
Abril
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 9)

“Des d’un marge amb bona vista puc apreciar com es configura una policromada bandera amb el marró dels camps llaurats, el verd fosc dels alzinars, el blau de neu de les muntanyes i el blau del cel. (...) Si sabem percebre un espai com a bell, cada vegada que així el mirem i així el qualifiquem estem invertint en la seva preservació”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 44-45).

10
Abril
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 20)

“Nosaltres, a la Moixina, bàsicament observem la fina capa de vida verda que la recobreix i el frenètic bellugadís d’éssers vius que l’omple, però no hem d’oblidar que el suport de tot plegat és un substrat configurat, en aquest cas, per tres elements diferents: materials sedimentaris, eocènics, colades volcàniques i dipòsits al·luvials”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 66-67).

03
Abril
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 31)

“Passejar un matí que es lleva després d’un ruixat té el seu encant. Els jocs entre les perlades gotes  d’aigua i els raigs solars són molt capriciosos. En aquestes circumstàncies, un tram de camí especialment agraït és a l’entorn de l’aiguabarreig del rec de les Deus amb el de la font Moixina (...) En resulta una imatge que cap fotografia no captura perquè el paisatge s’ha transformat en emoció”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 88-89).
01
Abril
2022

La Marxa de la Vall de Bianya lliura a Càritas la seva aportació

Un any més, els organitzadors de la Marxa popular de la Vall de Bianya han fet entrega a Càritas Garrotxa del seu donatiu consistent en l'apotació d'un euro per participant.
Càritas agraeix molt sincerament la fidelització de l'organització de la Marxa cap a Càritas i la seva actitud solidària.
Càritas Garrotxa, per la seva banda, inverteix totes les donacions que rep en l'activitat social que desenvolupa vers les persones més vulnerables de la comarca.
01
Abril
2022

Visita a l'Espai Cràter d'Olot

Prop d'una trentena de participants de diversos grups comunitaris de Càritas Garrotxa han fet avui una visita a l'Espai Cràter. Un lloc emblemàtic de la ciutat, recentment inaugurat.
Totes les activitats que aportin coneixement i informació de proximitat ens ajuden a fer-nos més comunitaris i empàtics.
31
Març
2022

El TALC de Càritas Garrotxa a Sant Feliu participa en un projecte amb l'escola

El dimarts 29 de març a la tarda, el grup de TALC de Sant Feliu de Pallerols, va col·laborar amb l'escola del poble tot anant-hi a fer un taller dins la programació de la setmana del Projecte Interdisciplinar. El tema d'aquest any era "Els continents" i van compartir activitat amb els alumnes de 1r, 2n i 3r que treballen el continent Africà. Les noies es van presentar, una a una, dient el seu nom, de qui eren mares, d'on venien i característiques que definien la seva ciutat. Comparant-ho amb el català, van explicar quina llengua parlaven a Nador (amazigh) però els hi van presentar l'abecedari d'àrab clàssic, que és la llengua que utilitzen a les escoles i universitats del Marroc. Es van preparar una cançó cantada per elles a mesura que anaven mostrant les diferents lletres (o símbols) del seu abecedari i van explicar, també, algunes curiositats del seu idioma, tant a nivell oral com a nivell escrit.  Van deixar que els nens proposessin algunes paraules en català i elles les traduïen. Va ser molt bonic i molt interessant, alhora, com els alumnes de l'escola se sorprenien, per exemple, de l'ordre en que escrivien, la direccionalitat, la pronuncia d'alguns sons, la representació d'alguns altres, etc.

Finalment, els hi van escriure el seu nom en àrab, a sota del seu escrit en català, de manera que tots el van tenir escrit en els dos idiomes. 

Va ser una tarda molt agradable, des de l'escola agraïts i encuriosits i les noies del TALC felices i orgulloses d'haver participat i aportat coneixement als alumnes.

31
Març
2022

Arrenca el projecte del Pretaller a Càritas Garrotxa

Aquesta setmana ha començat el nou projecte del "Pretaller". Càritas Garrotxa ha apostat fort per aquesta iniciativa en la qual hi té posada moltes esperances per a ajudar a promocionar persones -en aquests cas totes són dones-, per tal que puguin trobar feina en el món laboral ordinari.
Càritas Garrotxa ha agraït el suport incondicional de: Càritas diocesana de Girona, Càritas Española, Ajuntament d'Olot, Dinàmig... Sense les seves aportacions aquest projecte difícilment hagués pogut veure la llum.
30
Març
2022

Tallers per a infants CDA-Càritas i Creu Roja

Càritas Garrotxa, en el marc del projecte CDA, torna a organitzar una sèrie de talleres sobre alimentació saludable adreçats als participants del projecte Sikhona, de Creu Roja. El projecte està encarat a dotar als infants de 8 a 12 anys d’eines educatives per a la millora del seu creixement personal.

En aquest marc, s’inscriuen els 3 tallers de Càritas (un al mes) que hem iniciat aquest març i on, sota el títol “Alimentació i salut” s’ha treballat de forma dinàmica i participada què és la salut, en quines situacions tenim gana, quins estímuls ens la provoquen, quins sentiments i emocions sent el nostre cos, etc.

Tots han participat amb alegria i ganes, tot esperant la propera sessió a l’abril sobre sucs i batuts saludables!

28
Març
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 48)

“Les diferents postes en escena de l’estany d’en Broc en el transcurs de l’any constitueixen una dinàmica interessant d’atendre. A més, no cabrien en aquest petit relat, totes les menes de bèsties que hi he arribat a veure. Des de granotes i serps d’aigua a llúdrigues, visons, cabirols i coipús. Una amplíssima varietat d’ocells, i ja no direm d’invertebrats.” (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 124-125).

21
Març
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 26)

“Un oriol renega dalt dels arbres. A part del més ortodox cant “u-riol-u-riol”, emet un repertori de veus estridents, com aspre reguitzell de paraulotes motiu de l’expressió: “ser més renegaire que un oriol”. Breus instants contemplo el seu esmòquing groc i negre. Després, com és costum en ell, volant molt ràpid, fuig sense torbar-se”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 78-79).
18
Març
2022

La Pça Mercat d'Olot se suma al suport a la comunitat ucraïnesa

Avui s'ha endagat la campanya de suport a la comunitat ucraïnesa de la Garrotxa per part de totes les parades de la Pça. Mercat d'Olot.
Càritas ha proporcionat als placers unes guardioles acompanyades d'un cartell explicatiu per tal que s'hi puguin recollir fons per donar suport a les persones refugiades per culpa de la invasió russa a Ucraïna.
En principi, la campanya durarà fins després de Sant Jordi, en funció de com canviïn els esdeveniments de la guerra.
 
14
Març
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 37)

“En l’obra L’Ermita tots els arbres són diferents, l’opció cromàtica escollida per cadascun en proclama la seva singularitat. Aquesta capacitat d’entendre un bosc que no impedeix de veure els arbres és una virtut de l’obra de Gussinyé molt pedagògica per qui vol mirar-se un bosc. Gussinyé aconsegueix dotar cada arbre de personalitat pròpia. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 100-101).

12
Març
2022

Programa d'atenció a la Gent Gran de Càritas Garrotxa (4)

Càritas Garrotxa continua necessitant nous voluntaris per a atendre les demandes d'acompanyament a Gent Gran que pateix solitud.
Es tracta d'un servei molt senzill que només demana una hora de disponibilitat a la setmana i que, amb tota seguretat, farà més feliç una persona.
Si pots, i la vols fer feliç, truca'ns: 972.272840. 
09
Març
2022

Activitats Dia de la dona al TALC i Fem Comunitat

Les alumnes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural de Càritas Garrotxa i els grups de Fem Comunitat de Càritas Garrotxa han celebrat el dia de la dona amb un seguit d'activitats.
La més vistosa ha estat l'elaboració d'un gran mural confeccionat amb la tècnica del collage a partir de les aportacions de cada participant.
Ha estat una acció més, un pas més per a ajudar a empoderar persones.
A tots, homes i dones, la reivindicació del dia de la dona ens ha de portar a reflexionar i a canviar actituds i comportaments, petites accions que -també aquí- són poderoses.
06
Març
2022

XLI Marxa Popular de la Vall de Bianya

Després del parèntesi de la pandèmia, el diumenge dia 13 de març es reprendrà la Marxa Popular de la Vall de Bianya, en la que serà l'edició 41ena.
Des de fa ja un bon grapat d'anys, la marxa col·labora amb Càritas Garrotxa fent-hi l'aportació d'1€ per cada participant que s'hi inscrigui.
Càritas Garrotxa agraeeix la sensibilitat dels organitzadors i la confiança mostrada amb Càritas.
El donatiu rebut ajudarà al desenvolupament dels programes socials que Càritas du a terme en favor de les persones més vulnerables de la comarca.
Marxa_Vall_Banya_2022_Cartell.pdf Marxa_Vall_Banya_2022_Imatge_Cartell.pdf
06
Març
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 18)

“Acabo el passeig havent identificat quaranta espècies d’ocells. Puc estar satisfet. L’important, però no és la quantitat, sinó saber valorar-ne la companyia. Repasso el cel amb l’esperança de poder afegir algun rapinyaire a la meva llista. Noi en veig cap, però passen tres ànecs i els falciots, cel amunt, semblen riure’s dels meus desficis numèrics”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 62-63).

06
Març
2022

També presents a la botiga al carrer d'Olot

Aquesta vegada la presència del Cosidor de Càritas Garrotxa i Ecosol, a la botiga al carrer d'Olot ha hagut de ser curta per culpa de la pluja. Però hi ha hagut la possibilitat d'exposar una part dels productes confeccionats al nostre taller, amb els quals es promociona laboralment persones en situació de vulnerabilitat.
28
Febrer
2022

Inauguració del nou Cosidor de Càritas Garrotxa i Ecosol

Amb l'assistència de l'alcalde d'Olot, de tres regidores de l'ajuntament i de la directora del Consorci d'Acció Social, s'ha inaugurat avui el nou Cosidor de Càritas Garrotxa i Ecosol.
En els parlaments hi han intervingut Anna Güell, gerent d'Ecosol; Mariona Pérez, cap de producció de l'empresa Toni Pons i l'alcalde d'Olot, Sr. Pep Berga.
Tots els assistents han pogut comprovar la idoneïtat dels nous locals i una bona mostra de la producció que actualment s'hi està fent, sempre en la línia de l'economia circular que confecciona gairebé tots els productes amb materials reutilitzats.
Actualment, el Cosidor ofereix formació i dona ocupació a tres persones a més de l'encarregada del taller.
El projecte gaudeix, ara per ara, de bona salut, i confia a rebre encara nous encàrrecs que garanteixin la seva continuïtat i el servei que ofereix a persones vulnerables de la comarca.
27
Febrer
2022

Programa d'atenció a la Gent Gran de Càritas Garrotxa (3)

El programa d'acompanyament a  les persones grans de Càritas Garrotxa busca voluntaris i voluntàries per participar-hi.
Tothom necessita sentir algú al seu costat, sentir-se estimat i valorat.
Vols col·laborar-hi?
Truca'ns: 972272840.
26
Febrer
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 17)

“Com diu Fages de Climent, el que Francesc Vayreda compartia amb el seu pare era l’estima envers una mateixa terra, envers un mateix paisatge que ara, cent anys després, també admiro des del prat de l’Eruga estant”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 60-61).

24
Febrer
2022

L'alumnat de TALC celebra el dijous llarder

Avui, dos dels grups dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) han anat al Parc Nou a celebrar el Dijous llarder (amb coca i xocolata). També han visitat el jardí d'herbes remeieres i el museu, abans que tanqui definitivament per donar pas a l'Espai Cràter.
Continuem doncs, dins del marc del treball comunitari, potenciant la cultura i el coneixement del país i de les tradicions comunes.
23
Febrer
2022

Nous productes per al CDA gràcies al Gran Recapte

El Gran Recapte no és flor d'estiu. Les aportacions que s'hi fan tenen també efectes a llarg termini.
Precisament aquests dies, amb els diners recollits del darrer Gran Recapte, s'han pogut comprar. al CDA de Garrotxa, productes d'higiene i fruits secs que no es contemplaven en la cistella bàsica.
Hem d'agrair les donacions econòmiques que es van fer en aquell moment i que permeten aquest degoteig de noves compres que dignifiquen un servei tan bàsic i imprescindible com és el del Centre de distribució d'aliments.
20
Febrer
2022

Programa d'atenció a la Gent Gran de Càritas Garrotxa (2)

El Programa Ser Gran en Dignitat de Càritas Garrotxa, adreçat a la Gent Gran, vol potenciar un envelliment actiu en les persones en situació de solitud no volguda, a través de la intervenció comunitària.
Vols col·laborar-hi?
Truca'ns: 972.272840 
19
Febrer
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 14)

“Contemplant can Masdevall, prenc consciència d'ésser davant d’una de les darreres pàgines escrites per la cultura que modelà els paratges de la Moixina tal com son. És la darrera casa de pagès”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 54-55).
16
Febrer
2022

Programa d'atenció a la Gent Gran de Càritas Garrotxa (1)

Vols dedicar una estona a la setmana i convertir-te en bona companyia per a les persones grans que participen al projecte de Càritas Garrotxa?
Truca'ns: 972.272840.
Les faràs felices!
13
Febrer
2022

La 5a edició de Dansem.Garrotxa ha ofert un gran espectacle

Aquest diumenge, 13 de febrer, s’ha omplert el Teatre Principal d’Olot per veure l’espectacle Dansem.Garrotxa, l’activitat del món de la dansa organitzada per Càritas Garrotxa amb la participació de les principals escoles i grups de dansa de la comarca i amb el suport del Teatre Principal d’Olot i de l’ajuntament de la ciutat. Més de 350 persones han pogut gaudir d’un espectacle vibrant, dinàmic i variat amb la participació d’onze escoles que practiquen balls de modalitats ben diferents: ballet clàssic, dansa contemporània, dansa tradicional, flamenco, bachata, break dance, dansa del ventre, etc.

Càritas ha agraït a totes les escoles la seva participació desinteressada: Country Qui Pugui, Escola de dansa Esbart Olot, Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa, Eva Durban Corporal i   Artístic, Escola de dansa Violetta Arp, Esbart Marboleny, Art Movement Break Dance, Gimnàs Ani Totfitness, Grimaldidance salsa i bachata, Hibiscus dones en dansa i La Quarta Paret.

No cal dir que, ja des d’avui, els organitzadors de Càritas ja somien en una 6a edició del Dansem.Garrotxa que s’espera que sigui del tot normalitzada.

11
Febrer
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 8)

“Un dels prodigis de la neu és la seva capacitat d’interacció amb la vegetació. Ressegueix les tiges, s’entortolliga capriciosament a fulles i brancades i dibuixa combinacions curioses amb elements singulars. (...) A les capçades, la neu blanca recrea un cobricel tricolor amb el marró de les branques i el blau, en aquests moments especialment intens, del cel”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 42-43).
05
Febrer
2022

Càritas Garrotxa als 5' de Ràdio Olot (03/02/2022)

Per a moltes persones -també de la Garrotxa- tornar a la normalitat només vol dir continuar vivint en una situació de pobresa i vulnerabilitat cronificada i desesperant. (Els 5' de Ràdio Olot entrevista Càritas Garrotxa, 03/02/2022)

Podeu recuperar l'entrevista completa als podcasts de Ràdio Olot: 
5'+ amb Càritas: La situació social a la Garrotxa és pitjor del que sembla (03/02/2022)  https://radiolot.cat/podcasts/audio/ID/18996/
05
Febrer
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 12)

“Segons un catàleg que recull 18.699 citacions florístiques de la Moixina, fet per en Xavier Oliver, en aquest espai de menys d’1 Km², s’hi troba el 43,88% de la flora de la Garrotxa. A la Moixina s’hi han comptat 866 espècies de plantes amb flor”. (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 50-51).
03
Febrer
2022

Renovat, un any més, el conveni de col·laboració de Ràdio Olot amb Càritas Garrotxa

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa renoven un any més el seu conveni de col.laboració. És una satisfacció comptar amb l'ajut i l'empenta dels més importants mitjans de comunicació comarcal per difondre els missatges que Càritas s'esforça a fer presents en la defensa de les persones més vulnerables.
03
Febrer
2022

La Moixina. Una geografia emocional (Setmana 11)

Una vistosa barra de ponent embolcalla la serra de Llancers i vessa per les clotades on, com per art de màgia, s'esvaeix. Aquest espectacular núvol apareix quan el moviment horitzontal de l'aire sec del sud-oest s'endú la humitat nocturna de la Plana de Vic". (Miquel Macias: La Moixina. Una geografia emocional, pàgs. 48-49).
27
Gener
2022

Noves xerrades sobre la pobresa als instituts

Malgrat la pandèmia, aquest curs s'han reprès les xerrades als instituts per ajudar els joves de secundària a reflexionar sobre la realitat d'una pobresa que sovint es mostra invisible, però que és ben viva i punyent, també a la nostra comarca. És imprescindible la implicació i el compromís dels joves per revertir aquesta situació.
És d'agrair el treball dels voluntaris de Càritas que, a partir de dinàmiques àgils i engrescadores, faciliten l'aproximació dels joves a aquests temes que massa vegades la mateixa societat de consum tapa i dissimula. 
26
Gener
2022

"La Moxina. Una geografia emocional" per a emocionar-se

La Moixina. Una geografia emocional és un llibre per llegir, per regalar, per a emocionar-se.
Deia en Miquel Macias en una recent entrevista al setmanari La Comarca (20 de gener de 2022): "El nom de "geografia emocional" el vaig posar perquè reflectia una manera particular de fer un treball de geografia. És un treball de geografia perquè descobreix un medi físic i humà, però no d'una manera clàssica, sinó a partir de l'individu, a partir de les emocions que li generen a aquesta persona, en aquest cas, a mi. Que la geografia sigui emocional no vol dir que no sigui rigorosa, perquè totes les dades són contrastades i degudament referenciades".
17
Gener
2022

Renovat, un any més, el conveni amb Olot TV

Olot TV i Càritas Garrotxa han renovat, aquest mes de gener, el conveni de col·laboracio per a aquest 2022.
La presència als mitjans de comunicació i la difusió que Olot TV fa del missatge de Càritas és molt important per fer visible la realitat de la pobresa, també present a la comarca, així com el treball que Càritas du a terme per ajudar les persones més vulnerables.
13
Gener
2022

Resum d'algunes reflexions de la Teresa, voluntària de TALC

La Teresa Palomeras és voluntària de TALC, a Càritas Garrotxa. Darrerament, la Teresa va respondre a una entrevista per al Butlletí del voluntariat de Càritas diocesana de Girona.

Algunes de les seves reflexions:
 
- Dos valors necessaris per fer un voluntariat: en primer lloc, la solidaritat. Cada persona és una història diferent i la solidaritat, sobretot en el temps que estem, és molt important. També el compromís amb la societat perquè tots en formem part.

- El fet de ser voluntària m'aporta coneixement, jo aprenc molt de les persones amb qui estic col·laborant; és un aprenentatge constant. Jo comparteixo el que sé i elles a mi també m'aporten molt de coneixement. He crescut molt com a persona.

- Comparteixo els valors de Càritas, la feina que es fa... i vaig pensar: m'agrada això que puguis fer un projecte continuat. Aquesta manera de “treballar” em permet conèixer realment la gent. És un tracte més proper, estableixes uns vincles, coneixes les persones, saps una mica la seva història, també quines són les seves necessitats… pots fer la teva tasca d'una manera més personalitzada, és un voluntariat més de tu a tu.

- Està molt bé treballar amb aquesta mirada comunitària. Les nostres societats són multiculturals. A totes ens afecten les mateixes coses i és essencial que la societat teixeixi vincles. Tot està entrellaçat, no és un: "jo t'ajudo a tu", ens ajudem mútuament a créixer com a persones.

21
Desembre
2021

Taller de collage al TALC de Càritas Garrotxa

Aquests dies de final de trimestre, un dels grups de TALC ha dut a terme un taller de COLLAGE sota el guiatge d'Ester Roca i Laia Costa, amb la intenció que, més endavant, el puguin dur a terme la resta de grups.
El taller constava de dues parts. Primer van començar a moure el cos per escalfar-lo i prendre consciència d'un mateix i de les altres persones de l'aula.

Després, van iniciar l’elaboració d’un collage individual a partir del material i les pautes que els donaven la Laia i l’Ester. Cadascuna de les participants es va submergir en el seu procés de creació amb uns resultats excepcionals.
Un cop acabat el treball totes les alumnes van reflexionar sobre els collages que havien fet, explicant allò que havien creat i com havia anat tot el procés.
Una petita-gran experiència!

21
Desembre
2021

Xerrades a l'alumnat de secundària de l'INS Montsacopa

Aquesta setmana s'han fet diverses xerrades a l'alumnat de l'institut Montsacopa per presentar-los què és i què fa Càritas, posant en valor la tasca que duen a terme els voluntaris i tècnics de Càritas Garrotxa que posen el seu temps i les seves capacitats al servei dels altres. No cal dir que els testimonis són molt més convincents que les paraules.
20
Desembre
2021

Butlletí informatiu núm. 32 de Càritas Garrotxa

Aquests dies previs als Nadal s'ha difòs el darrer Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa -el núm. 32- en què s'hi recull un breu resum de l'activitat que es du a terme a la nostra Càritas.
També s'hi inclouen unes paraules de comiat i agraïment a l'Enric Cuadrado, advocat responsable del programa d'atenció a la immigració a Càritas Garrotxa, que plega del servei per motius professionals, després de 15 de col·laboració.
32_Butllet___informatiu_C__ritas_Garrotxa_DESEMBRE_2021.pdf
20
Desembre
2021

Camí dels Pessebres 2021 a Sant Feliu de Pallerols

El grup del Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Sant Feliu de Pallerols han particpat aquest any també, al Camí dels Pessebres de la població fent-hi diverses actuacions amb materials reciclats al c/ Dels Valls.
Viure el Nadal fent més poble també és Fer Acció Comunitària.
Programa_Cami___pessebres_2021.pdf
12
Desembre
2021

Diverses curses col·laboren amb Càritas Garrotxa

L'organització de la Cursa de Sant Lluc i de la Cursa de la Fageda ha fet efecttiu el donatiu a Càritas per la participació solidària en aquesteste activitats esportives.
Càritas Garrotxa els ha agraït la seva aportació i, sobretot haver fet present el missatge de Càritas, la seva acció social i el treball dels seus tècnics i voluntaris, en aquest àmbit esportiu i de caràcter popular. 
12
Desembre
2021

Presentació del Pessebre Vivent de Joanetes 2021

Aquesta setmana s'ha presentat la nova edició del Pessebre Vivent de Joanetes del 2021. Un projecte d'un gran valor amb un equip de voluntaris il·lusionat, emprenedor i immune al desànim, i amb el plus afegit d'una important col·laboració amb Càritas Garrotxa.
Càritas Garrotxa ha agraït, un any més, la implicació dels organitzadors del  Pessebre Vivent de Joanetes amb Càritas, en la seva lluita contra la pobresa.
07
Desembre
2021

Càritas Garrotxa i Ecosol a la Fira del Pessebre d'Olot

Càritas Garrotxa i Ecosol han tornat a estar presents a la Fira del Pessebre d'Olot d'aquest any 2021.
Els quatre dies de la fira s'han repartit de la següent manera: dos dies per al cosidor d'Ecosol i Càritas, un dia per a la venda del llibre sobre la Moixina, i un darrer dia per a la venda del SolidariSac i altres productes de donació.
A banda del ingressos obtinguts, és molt important la constant presència de Càritas en molts actes de la vida ciutadana per recordar la tasca que es du a terme i ajudar a reflexionar que també en aquest Nadal "cada portal compta".
25
Novembre
2021

Continua la quinzena del Gran Recapte

Continua la quinzena del Gran Recapte 2021 que es clourà aquest proper cap de setmana, als supermercats i botigues de tot el país, que s'hi han volgut sumar.
Aquest projecte és una porta oberta a la solidaritat; a pensar en les persones del nostre entorn que pateixen vulnerabilitat i alhora és una invitació a actuar, a aportar-hi, cadascú, el seu granet de sorra. Cal que hi pensem!
19
Novembre
2021

Donatiu de Terra de Remences a Càritas

Aquesta setmana, Terra de Remences ha fet efectiu a Càritas Garrotxa el donatiu de 1.500€ com a contraprestació per la col·laboració d'alguns voluntaris de Càritas en la darrera Marxa Cicloturística.
La vinculació de l'esport amb el voluntariat i amb la solidaritat ens enforteix com a país i ens fa més bones persones.
19
Novembre
2021

Col·laboració d'Integra a la campanya del SolidariSac

Una desena de joves del programa IFE d'Integra de la Garrotxa, acompanyats de les seves professores, col·laboren aquests dies en el projecte del SolidariSac de Càritas Garrotxa.
Es procura que la seva participació també els sigui profitosa en la seva formació i, assessorats per dos voluntaris de Càritas, es procura que puguin intervenir en bona part del procés d'elaboració i distribució del producte que aquests dies s'està confeccionant.
19
Novembre
2021

Formació inicial Apadrinar un avi 2021 2022

A Càritas Garrotxa fa setmanes que es treballa en el nou curs del projecte Apadrinar un Avi. Precisament aquesta setmana s'ha dut a terme la formació incial a la nova promoció d'uns 20 joves voluntaris provinents de l'INS Montsacopa i de l'Escola Pia.
L'activitat d'acompanyament se centrarà en 6 residències de gent gran de la comarca i prendrà diversos formats, en funció de les possibilitats de cada moment: activitat presencial, intercanvi de vídeos o intercanvi de cartes.
En qualsevol cas, el projecte vol alleugerir la solitud de les persones grans i enriquir els joves amb l'experiència dels avis. 
13
Novembre
2021

Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia també al 2021

Un any més Lluèrnia i Càritas Garrotxa han renovat el seu conveni de col·laboració.
La simbiosi entre solidaritat i art ens fa a tots molt més forts i estableix un marc normalitzat que enriqueix ambdós àmbits de la vida ciutadana.
13
Novembre
2021

Gran Recapte 2021

Aquesta setmana s'ha presentat als mitjans de comunicació de la comarca la 12a edició del Gran Recapte que organitza el Banc d'Aliments i que, a la nostra comarca, compta amb la col·laboració del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Càritas Garrotxa i els ajuntaments de totes les poblacions.
A Catalunya, al Gran Recapte de l’any 2020, es van recollir gairebé 8 milions d’euros, que es correspon amb més de 5 milions de quilos recollits. En el cas de les comarques gironines, les aportacions fetes al Gran Recapte van augmentar un 45% respecte de l’any 2019.
En aquesta edició, el Banc d’Aliments ha volgut donar un pas endavant per millorar la recollida virtual i ampliar i millorar la participació en la campanya del petit comerç.
L'edició d'aquest any opta, també, per la recollida d'aportacions amb diners la qual cosa rendibilitza molt més les donacions facilitant les compres més adequades, dels productes més necessaris i en el moment que més facin falta. 
 
08
Novembre
2021

Nova activitat dels grups Fem Comunitat de Càritas Garrotxa

Els grups de Fem Comunitat han programat una nova activitat oberta a tothom per al dia 11 de novembre a les 10 del matí, als locals de Càritas Garrotxa: Trobada amb Stop Racisme per parlar de lloguers, un tema que preocupa i molt a moltes persones, avui per avui.
Cal fer, abans, inscripció prèvia al 659142741.
07
Novembre
2021

Gran assistència al concert de Gòspel d'aquest diumenge

Prop de 200 persones han assistit aquest diumenge al concert de Gòspel organitzat per Càritas Garrotxa.
Tam Tam Gòspel, Gòspel Cor Garrotxa i Cor Gòspel Girona ens han ofert avui, un concert amè, vibrant i d'un gran nivell, amb interpretacions variades i que han emocionat i fet viure el gòspel al públic assistent.
La recaptació del concert anirà adreçada al desenvolupament d'un nou programa de Càritas pensat per a persones molt vulnerables, el Pretaller.
05
Novembre
2021

Taller de Remeis Naturals als Tallers de TALC

Aquest dijous, el grup TALC3 de Càritas Garrotxa ha iniciat el taller de REMEIS NATURALS PER A LA SALUT FAMILIAR amb la Gemma Serra. En aquesta primera sessió han elaborat un xarop amb ceba, llimona, sucre i mel, per als refredats.
 

22
Octubre
2021

Torna al concert de Gòspel per Càritas

Torna el concert de Gòspel per Càritas, el proper diumenge, 7 de novembre, a les 6 de la tarda a la Sala el Torín, amb els ja tradicionals tres grups: Gòspel Girona, Tam Tam Gòspel i Gòspel Cor Garrotxa.
Es poden trobar entrades a Càritas Garrotxa (972272840) i una hora abans a la mateixa sala El Torín d'Olot.
21
Octubre
2021

Nous continguts d'informàtica als Tallers de Càritas

Als Tallers de Càritas Garrotxa hem afegit darrerament nous continguts d'informàtica bàsica per tal de capacitar les persones per a esdevenir usuaris competents. Aquests coneixements són avui per avui tan necessaris com la resta de l'alfabetització i de la cultra general que s'hi treballa. Fem Comunitat sense deixar ningú enrere.
18
Octubre
2021

Fira de Sant Lluc d'Olot Octubre 2021

Aquest cap de setmana de la Fira de Sant Lluc d'Olot, Ecosol i Càritas Garrotxa han estat presents amb una parada a la fira per vendre productes artesanals confeccionats al nostre cosidor social.
La presència de Càritas és necessària també en aquests espais per visibilitzar la tasca que es fa des de Càritas en l'àmbit de l'economia social. Cada venda de qualsevol dels nostres productes ha ajudat a potenciar llocs de treball d'inserció en l'àmbit comarcal.
13
Octubre
2021

Tornen els Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural de Càritas

Amb l'arribada de l'octubre, tornen els Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural de Càritas Garrotxa (TALC).
Són quatre cursos adreçats a dones il·lusionades i amb ganes d'aprendre, totes adultes, que no es resignen a la seva situació i que es volen superar.
El coneixement fa comunitat, en canvi el desconeixement aïlla i empobreix. A Càritas apostem pel camí de la formació i del coneixement.
 
06
Octubre
2021

Presentació del llibre "La Moixina. Un geografia emocional", de Miquel Macias, al Restaurant la Moixina d’Olot

Gairebé un centenar de persones han assistit aquest dimecres, a les 7 del vespre, a la presentació del llibre d’en Miquel Macias. L’acte ha començat amb una salutació i agraïment per part del president de Càritas, qui ha destacat la generositat de l’autor i la de tots els  col·laboradors fent donació dels beneficis de la venda del llibre a Càritas Garrotxa i ha aprofitat per fer, també, una breu referència al programa “Fem Comunitat” destinatari dels diners recollits. A continuació ha pres la paraula Pilar Ferrés que ha fet un repàs -trimestre a trimestre, seguint els passos d’en Miquel- de les obres pictòriques i dels autors que també s’han emocionat davant d’aquests mateixos paratges. Després ha sigut la Margarita Casacuberta que, en una extensa i interessant glossa, ha destacat les qualitats literàries de l’obra i la importància de les paraules per transmetre tota la riquesa vivencial -i fins les dels més petits detalls- que els paratges de la Moixina han despertat en l’autor. A continuació ha pres la paraula en Domènec Moli per convidar-nos a tots a seguir els passos d’en Miquel fent una nova passejada pels paisatges de la Moixina amb una nova mirada, observadora, sense presses, i deixant-se impregnar per les emocions que fins ara ens poden haver passat desapercebudes.

Finalment, en Miquel Macias ha tancat la presentació amb unes paraules emocionades. Després d’agrair les nostres mostres d’ajut que ha rebut, ha explicat les motivacions i el perquè d’un llibre tan diferent que s’endinsa en la descripció i en la vida d’un paisatge des de la perspectiva d’un geografia veritablement emocional.

L’acte s’ha conclòs amb un refrigeri ofert amablement pel Restaurant La Moixina, a tots els assistents.

03
Octubre
2021

Presentació del darrer llibre de Miquel Macias a benefici de Càritas

Aquest dimecres, 6 d'octubre, a les 7 del vespre, i al restaurant La Moixina d'Olot es farà la presentació del darrer llibre de Miquel Macias: 

                                La Moixina. Una geografia emocional

La presentació de llibre anirà a càrrec de Mita Casacuberta i hi parlaran, també: Domènec Moli, Pilar Ferrés, l'autor, Miquel Macias, i Càritas Garrotxa.
L'acte és obert a tothom.
El llibre es vendrà a 20€ als següents punts de venda:
- Llibreria Drac
- Quiosc El Gurn
- Quiosc de la Pça. Clarà
- Restaurant La Moixina
- Agrobotiga del Passeig
- Cooperativa de la Vall d'en Bas
- Oficina de Turisme d'Olot
- Cal Russet
- Càritas Garrotxa
- A diverses botigues de l'ACO: Can Manxa, Calçats Rovira, Calçats Baldiret, La Sabata, Can Morera, Can Carbasseres... 

27
Setembre
2021

Les festes de Sant Miquel homenatgen les entitats garrotxines

En el marc del pregó de les festes del barri de Sant Miquel d'Olot d'quest any, la Comissió de festes i l'Associació de Veïns han volgut retre un senzill homenatge a les entitats més representatives i a particulars que han dut a terme una tasca encomiable durant la pandèmia que encara estem patint.
Càritas Garrotxa ha rebut amb satisfacció aquest gest de reconeixement i els ha agraït, també, el treball que ells duen a terme com a voluntaris en favor del barri, de la ciutat i de les persones.
31
Agost
2021

Càritas Garrotxa i Ecosol a la Botiga al carrer d'Olot

Aquest cap de setmana, Càritas Garrotxa i Ecosol (l'empresa social de Càritas) hem estat presents, tant divendres com dissabte, a la Botiga al Carrer d'Olot. Hi hem venut articles confeccionats al nostre cosidor social, i hem mostrat, un cop més, a la ciutadania una part de l'activitat que Càritas du a terme per ajudar les persones més vulnerables per tal que puguin desenvolupar les seves capacitats i així progressar en la seva total inserció en el món laboral.
18
Agost
2021

Presentat el nou partit de futbol solidari de la UE Olot

Avui, als locals de la UE Olot, s'ha fet la presentació del nou partit de futbol entre la UE Olot i el Nàstic de Tarragona, a benefici de Càritas Garrotxa, que tindrà lloc el poper dissabte 21 d'agost, a 2/4 de 7 del vespre.
Càritas Garrotxa i la UE Olot van signar el 2011 un conveni de col·laboració que incloïa la realització d'un partit anual a benefici de Càritas. L'any 2020, a conseqüència de les mesures restrictives de la pandèmia, aquest partit no es va poder dur a terme.
El preu de les entrades serà de 5€ per als socis i de 10€ per als no socis del club.
29
Juliol
2021

Nova col·laboració d'Ecosol i Càritas Garrotxa amb l'Ajuntament d'Olot

L'ajuntament d'Olot ha prioritzat la inserció social en la contractació d'un nou equip per a tasques de neteja a diferents barris de la ciutat. La gestió i la coordinació d'aquests nous llocs de treballs s'ha adjudicat a Ecosol i Càritas Garrotxa. Una bona mostra més de la col·laboració i bona sintonia entre administracions locals i entitats socials que ens fa treballar junts vers els mateixos objectius socials, prioritzant sempre les necessitats de les persones.
24
Juliol
2021

Productes del Cosidor de Càritas Garrotxa i Ecosol (3)

Al cosidor de Càritas Garrotxa, conjuntament amb ECOSOL, oferim llocs de treball a persones amb dificultats per accedir al món laboral. Hi venem productes artesanals de qualitat, la majoria fets amb materials reciclats.
Si en vols comprar, truca'ns i t'informarem: Montse (644.39.71.29), Roser (676.34.68.50).
24
Juliol
2021

Productes del Cosidor de Càritas Garrotxa i Ecosol (2)

Al cosidor de Càritas Garrotxa, conjuntament amb ECOSOL, oferim llocs de treball a persones amb dificultats per accedir al món laboral. Hi venem productes artesanals de qualitat, la majoria fets amb materials reciclats.
Si en vols comprar, truca'ns i t'informarem: Montse (644.39.71.29), Roser (676.34.68.50).
23
Juliol
2021

Estiu de sortides als grups de Fem Comunitat

Aquest estiu es continuen fent totes les sortides programades per als grups de Fem Comunitat de Càritas Garrotxa.
Sant Privat, Platja de Sant Martí d'Empúries, Font de la Puda de Sant Jaume de Llierca... això també és "Fer Comunitat". No es pot estimar allò que no es coneix. Aquesta és la clau.
25
Juny
2021

Butlletí informatiu núm. 30 de Càritas Garrotxa

Fem difusió del nou Butlletí informatiu núm. 30 de Càritas Garrotxa.
Després d'un període tan complicat com el que hem viscut, és una satisfacció comprovar la tasca que entre tots hem dut a terme. També ens hem d'alegrar de com s'han pogut desenvolupar els diferents programes, malgrat les dificultats que tots recordem.
30_Butlleti___informatiu_C__ritas_Garrotxa_JUNY_2021.pdf
25
Juny
2021

Memòria 2020 de Càritas Garrotxa

Difusió de la Memòria 2020 de Càritas Garrotxa. Una altra oportunitat de passar revisió a la feina que entre tots fem.
Ens emplacem a continuar fidels al nostre objectiu: fer costat a les persones més vulnerables.
Mem__ria_C__ritas_Garrotxa_2020.pdf
25
Juny
2021

Cloenda de les activitats de TALC

Aquesta setmana s'han fet les activitats de cloenda del curs dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa a Olot i a Sant Feliu de Pallerols.
Malgrat les dificultats imposades per les restriccions de la pandèmia, la valoració dels cursos ha sigut molt positiva. També de les dificultades se'n pot aprendre si se saben llegir i ajuden a reflexionar i a prendre decisions encertades.
La valoració de les alumnes assistents també ha sigut molt positiva i aquests dies s'han començat ja les renovacions de la matrícula per al curs que ve. 
11
Juny
2021

Aula Format fabrica prestatges per al CDA

Els alumnes d'Aula Format, dirigits pels seus professors, han construït i muntat diversos prestatges per renovar els actuals del CDA de la Garrotxa. Aquesta inicitiva tindrà continuïtat amb la construcció de més prestatges, en una segona fase. Tot ha estat construït a partir de palets reciclats del mateix CDA.
05
Juny
2021

Càritas necessita voluntaris per a la Gent Gran

Càritas Garrotxa necessita voluntaris per acompanyar persones del programa de Gent Gran (Ser Gran en Dignitat).
T'animes a col·laborar-hi? Només suposa el compromís d'1 hora a la setmana.
Truca'ns: 972272840.
Gràcies!
05
Juny
2021

Productes del Cosidor de Càritas i Ecosol (1)

Al cosidor de Càritas Garrotxa, conjuntament amb ECOSOL, oferim llocs de treball a persones amb dificultats per accedir al món laboral. Hi venem productes artesanals de qualitat.
Si en vols comprar, truca'ns i t'informarem: Montse (644.39.71.29), Roser (676.34.68.50).
04
Juny
2021

Tancament del curs 2021 del Projecte Apadrinar un avi

A Càritas Garrotxa, aquesta setmana s'ha fet el tancament del curs 2020-21 del projecte Apadrinar un Avi. Malgrat les restriccions per la pandèmia, una dotzena de joves han pogut desenvolupar el programa previst (el curs passat van ser 60). Tots els joves han manifestat la intenció de continuar el proper curs i s'han mostrat molt satisfets de l'experiència viscuda i d'haver pogut ajudar a fer un xic més feliços les persones grans amb qui han entrat en contacte. També aquests avis han expressat el seu agraïment i satisfacció per com s'han pogut fer les coses, malgrat les circumstàncies.
31
Maig
2021

Taller de Bellesa natural per a usuaris del CDA

Després de les quatre edicions dels tallers d'"Alimentació i cuina: 5 vegades al dia" i de "Casa neta en un món net", acabem aquest primer període de formació amb el taller de "Bellesa natural amb aliments del rebost". En un context en què el benestar emocional de les persones és més fràgil encara que abans de la pandèmia, aquest taller ha sorgit de la necessitat de dedicar una estona al nostre propi benestar, entenent la bellesa com una manera de tenir cura d'un mateix, tant per dins com per fora. Així, la Gemma Serra, remeiera de la comarca, ha explicat i posat en pràctica diverses "fórmules" per la cura de la pell, el cabell, per elaborar i utilitzar mascaretes facials i maquillatge, protegir-se del sol i un llarg etcètera, fent accessible tot això a les persones que no poden permetre's la compra dels habituals cosmètics i afavorint també la salut i la protecció del medi ambient. El taller s'ha pogut fer a l'aire lliure, per garantir encara més les mesures COVID, i també per poder observar i conèixer diverses plantes que són útils per al taller.

27
Maig
2021

Alumnat de TALC visita la Pça. Mercat d'Olot

Alumnat de TALC de Càritas Garrotxa han fet avui una classe pràctica a la Plaça Mercat d'Olot.
No cal dir que fer una classe en context real, ajuda a aprendre significativament i a més és un pas endavant per fer comunitat en el sentit més ple de la paraula. No hi ha cap dubte que aquest és el camí.
22
Maig
2021

Xerrades als joves de Secundària

De seguida que les normes Covid ho han permès, voluntaris de Càritas Garrotxa han recuperat les xerrades als centres de secundària. És imprescindible que els joves de secundària sentin de primera mà el testimoni dels voluntaris de Càritas.
12
Maig
2021

Te'n recordes de la campanya de recollida d'ordinadors de Càritas?

Te'n recordes de la campanya de recollida d'ordinadors vells de Càritas Garrotxa? A data d'avui s'han recollit més de 50 ordinadors de diverses donacions, dels quals més de 30 aparells ja s'han reciclat i lliurat a famílies vulnerables amb fills en edat escolar.
La campanya continua activa. Pensa-hi. Gràcies!!
28
Abril
2021

Sortida de TALC als camps de colza

Entre les múltiples activitats de les classes de TALC, de Càritas Garrotxa, aquests dies han aprofitat per visitar diversos camps de colza de l'entorn.
Una cosa tan senzilla com aquesta pot esdevenir un gran aprenentatge si se sap llegir i se li sap treure un ensenyament.
23
Abril
2021

Activitats pròpies de Sant Jordi al TALC

Els grups de TALC d'Olot i de Sant Feliu de Pallerols han dut a terme, aquests darrers dies, activitats específiques per entendre la festa de Sant Jordi i les  tradicions pròpies d'aquesta data.
És important que les persones nouvingudes amb qui formem comunitat coneguin les tradicions que ens han configurat com a país, i hi puguin participar i enriquir-les. 
23
Abril
2021

Per Sant Jordi, els joves d'Apadrinar un avi, visiten les residències

Aquest any, malgrat les restriccions i totes les prevencions, un grup de joves del programa Apadrinar un avi, de Càritas Garrotxa, han pogut visitar les persones grans acompanyades, a les seves residències. La trobada ha sigut molt emotiva i els joves han pogut compartir amb els avis uns sentiments i desitjos que feia temps que tenien necessitat de comunicar.
22
Abril
2021

Xerrada sobre les vacunes

El projecte "Fem comunitat" de Càritas Garrotxa, ha organitzat per al dimarts 27 d'abril, a les 10 del matí, una xerrada formativa sobre el tema de les vacunes a càrrec de la biòloga Cristina Pera Feixas. La xerrada és oberta a tothom, cal fer, però, reserva prèvia trucant al telèfon: 659142741.
Càritas aposta per la formació -també sobre els àmbits més quotidians- com el millor camí per atendre millor les persones més vulnerables.
 
09
Abril
2021

El projecte de Missatgeria sostenible de Càritas i Ecosol

Aquesta setmana s'ha fet difusió, per Olot TV i per la Xarxa de TV locals, del projecte de Missatgeria sostenible de Càritas i Ecosol.
Aquest és un projecte que ofereix llocs de treball a la Garrotxa, a persones vulnerables i, alhora, fa un servei a la Comunitat i al Medi ambient.
Càritas Garrotxa fa una crida a empreses, Administració i també a particulars per a què ajudin a consolidar aquesta iniciativa social, recolzant-la i fent-ne difusió.
Pots recuperar aquí l'entrevista:

http://www.alacarta.cat/fetamida/tall/missatgeria-sostenible-i-solidaria

08
Abril
2021

Interessant testimoni d'una participant de Càritas

J.Ll. Navarro ha entrevistat avui una participant de Càritas Garrotxa al programa "L'economia en el punt de mira", de Ràdio Olot.
Darrere del nom fictici de Victoria s'hi amaga la crua realitat de la violència de gènere que tantes persones -generalment dones- pateixen, massa vegades en silenci.
Aquesta dona valenta, gràcies al suport de Càritas i dels Serveis Socials podrà refer la seva vida.
Si vols recuperar aquesta interessant entrevista pot fer-ho al següent enllaç:
25
Març
2021

Càritas Garrotxa amplia les edats d'atenció a les persones grans

Els voluntaris de Càritas Garrotxa que acompanyen persones grans que pateixen solitud no volguda fan un treball que no té preu. El programa "Ser Gran en Dignitat" de Càritas amplia, a partir d'ara, les edats d'atenció a persones grans que ho necessitin, a partir de 65 anys.
Si coneixes persones que ho necessitin, informa'ns, sisplau, i ens hi posarem en contacte. (Càritas Garrotxa 972.272840).

25
Febrer
2021

Defunció de la Roser Masó

Aquests dies hem hagut de lamentar la mort de la Roser Masó: 84 anys, 25 de voluntària a Càritas Garrotxa. Una persona senzilla, afable, positiva, sempre disposada a servir de manera anònima i sense protagonismes, i amb total disponibilitat. Un gran exemple a seguir. T'estimarem sempre, Roser!
08
Febrer
2021

Renovat el conveni de col·laboració amb Olot TV

Olot TV i Càritas Garrotxa han renovat avui el seu conveni de col·laboració mitjançant el qual la televisió de referència de la comarca ofereix el seu mitjà per difondre els anuncis socials de la nostra entitat.
Càritas Garrotxa -els seus voluntaris i tècnics- es veuen enfortits per aquest suport, així com el d'altres mitjans de comunicació comarcal, perquè els dona veu i reconeixement de la tasca que entre tots duem a terme, enfront de la pobresa més propera.
06
Febrer
2021

"Apadrinar un avi" malgrat la pandèmia

El projecte "Apadrinar un avi" de Càritas Garrotxa continua ben viu malgrat les limitacions pròpies de la pandèmia i de les dificultats que suposa acompanyar persones grans de molt de risc i, a més, en residències geriàtriques.
Si bé el curs passat eren uns 60 els joves participants en 10 residències geriàtriques, aquest any només s'ha pogut desenvolupar amb una desena de joves i en dues residències de la comarca.
El que, en tot cas, no ha variat és la voluntat d'acompanyament a les persones grans que pateixen solitud no volguda.
25
Gener
2021

Estratosfèrics dona a conèixer la recaptació final del projecte

Els quatre joves organitzadors del projecte "Estratosfèrics" han donat a conèixer la quantitat recollida, finalment, en l'exitós projecte dut a terme d'enviament d'una sonda a l'estratosfera amb els desitjos de moltes persones. Els diners recollits han sigut 3.704,80€ que han donat al programa d'Acollida de Càritas Garrotxa.
Càritas ha agraït reiteradament a aquests joves emprenedors la seva iniciativa, així com també el seu entusiasme i il·lusió en un projecte que ha tingut molt ressò mediàtic i que ha convidat moltes més persones a col·laborar-hi.
17
Gener
2021

Els alumnes de 6è de Primària de l’Escola Pla de Dalt donen l’import de l’excursió de final de curs al CDA

Els alumnes de 6è de Primària del curs passat de l’Escola Pla de Dalt d’Olot, juntament amb l’AFA de l’escola, havien organitzat al llarg del curs 2019/2020, diverses activitats per recollir diners amb la finalitat de poder anar de colònies per acomiadar el curs. Donat que la crisi sanitària va impedir que fessin la sortida programada, van acordar destinar una part dels diners a la compra de llibres per al nou institut i la resta -718,35€- al Projecte del Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa (CDA). Un cop feta la donació, Càritas ha agraït la seva generositat i els ha felicitat per la maduresa expressada amb aquesta decisió tan valenta i responsable.
                                                                                                                                                                                                                                  (Foto cedida per Prisma) 

 

04
Gener
2021

Divuit ajuntaments de la comarca col·laboren amb Càritas

Divuit dels vit-i-un ajuntaments de la comarca de la Garrotxa han col·laborat econòmicament amb Càritas Garrotxa, al llarg del 2020. Ens sentim orgullosos del suport d'aquests 18 ajuntaments amb els quals hem compartit projecte i compromís contra la pobresa i l'exclusió social. Amb el suport de les institucions comarcals també som molt més forts i eficients.
04
Gener
2021

Voluntariat de Càritas Garrotxa

A Càritas Garrotxa hem volgut començar el nou any fent un gran aplaudiment als 200 voluntaris de l'entitat.
Parlem de més de 1.200 hores de servei i de voluntariat al mes, i de més de 14.500 hores de voluntariat a l'any.
És un gran privilegi comptar amb tot aquest potencial i impressiona pensar en el buit que quedaria si tot aquest servei algun dia es deixés de fer.
04
Gener
2021

Agraïment a les empreses col·laboradores de Càritas Garrotxa

En el moment de tancar l'any 2020, Càritas Garrotxa ha vologut fer públic el seu agraïment al centenar llarg d'empreses que durant aquest any han donat suport a Càritas Garrotxa: fent alguna aportació econòmica, comprant el SolidariSac, oferint llocs de treball, etc.
Ha estat una prova més del compromís empresarial donant suport a Càritas i confiant en el seu projecte social. Això, sens dubre, ens fa molt més forts i eficacos.
30
Desembre
2020

Publicat el Butlletí informatiu núm. 29 de Càritas Garrotxa

Publicat el nou Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa, el número 29, de desembre de 2020.

Hi trobareu bona part de l'activitat duta a terme a la nostra Càritas al llarg d'aquests darrers tres mesos i hi percebreu, també, la força, el dinamisme i la col·laboració de moltes persones per fer possible la valuosa tasca que entre tots fem.

29_Butlleti___informatiu_C__ritas_Garrotxa_DESEMBRE_2020.pdf
22
Desembre
2020

L'Home dels Nassos del CIT col·labora amb Càritas

Aquest dilluns, al matí, s'ha fet, a la seu del Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot la presentació de la làmina de l'Home dels Nassos, obra de l'artista garrotxí Tavi Algueró i, a la tarda, a l'ajuntament, la roda premsa de presentació de l'acció del CIT, per al dia 31 de desembre, entre les 10 i 13h, a la plaça Rector Ferrer d'Olot.
Durant el matí, l'Home del Nassos es passejarà pels carrers del centre d'Olot, mentre a la parada del CIT es regalarà la litografia d'enguany que forma part de la col·lecció del Farandolàrium.
Voluntaris del CIT i de Càritas romandran a la parada i recolliran els donatius que es facin en rebre la làmina. Tots els diners recollits, el CIT els donarà a Càritas Garrotxa. 
 
14
Desembre
2020

Nou conveni de col·laboració amb Ràdio Olot

Un any més, Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han signat un conveni de col·laboració, mitjançant el qual Ràdio Olot es compromet a difondre les falques i els espots publicitaris elaborats per l'equip de voluntaris de Càritas que inclouen les principals accions gestionades per Càritas així com la difusió dels missatges socials derivats dels programes d'atenció a les persones que Càritas Garrotxa du a terme.  
14
Desembre
2020

Les alumnes de TALC a Sant Feliu participen a la Ruta del Pessebre


Els grups de TALC de la Garrotxa, tant els tres d’Olot com el de Sant Feliu de Pallerols, estan a la recta final del primer trimestre amb una valoració molt positiva de la seva trajectòria en aquests mesos tan complicats.
En el marc de l’acció comunitària, el grup de Sant Feliu ha participat, aquest any, en la Ruta del Pessebre que es fa al municipi. Així, s’organitzà una activitat conjunta entre les alumnes i les responsables del Pessebre per explicar el projecte i demanar la seva implicació. L’acció concreta ha estat la confecció d’uns tapissos, tant cosits com pintats, amb bons desitjos de les alumnes per tota la població. Després, una de les voluntàries, els ha unit fent diversos murals. El resultat serà una parada més en el recorregut de la ruta.
04
Desembre
2020

Donació d'Energy Tools a Càritas Garrotxa

Petits gestos fan grans coses. Avui, Energy Tools ha fet entrega a Càritas Garrotxa dels 650€ recollits a la guardiola dels cafès que l'empresa posa a  disposició dels treballadors.
Un senzill gest quotidià que sumat a la d'altres ha fet possible una aportació generosa als programes socials que Càritas desenvolupa.
26
Novembre
2020

L'ajuntament d'Olot recolza econòmicament el projecte d'acollida de Càritas

L'ajuntament d'Olot ha reconegut la tasca de Càritas Garrotxa, i en concret del programa d'Acollida, i l'ha impulsat amb una aportació econòmica de 15.000€. Arran de la davallada d'ingressos patida per Càritas per la impossibilitat de realitzar algunes activitats programades per a la captació de recursos, per culpa de la pandèmia, l'ajuntament d'Olot ha decidit fer aquesta aportació econòmica a Càritas Garrotxa per garantir la continuïtat de la seva activitat social, i particularment del programa d'Acollida.
26
Novembre
2020

Nou cicle de xerrades d'Accions Comunitàries

El dia 9 de desembre s'inicia, amb la primera de les xerrades, el nou cicle de conferències de les accions comunitàries del projecte "Fem comunitat" de Càritas Garrotxa.
El tema proposat per les participants és el de les al·lèrgies, i comptarà amb la formació de la Dra. Rosa Figueres.
Càritas entén que la formació és la millor manera de potenciar l'empoderament de les persones assistents a aquest projecte, per això mira de desvetllar entre elles la necessitat d'aprendre, sempre a partir dels seus propis interessos i necessitats.
16
Novembre
2020

Donatiu a Càritas del Pessebre Vivent de Joanetes

El Pessebre Vivent de Joanetes ha fet entrega de la seva aportació a Càritas Garrotxa, per valor de 4.000€.
Amdues entitats signen anualment un conveni de col·laboració de manera que el Pessebre Vivent, fa anualment una donació a Càritas, en funció del nombre d'entrades venudes en cada edició del Pessebre. Càritas Garrotxa, per la seva part, es compromet a donar a conèixer aquesta donació i a posar de manifest el compromís solidari de tots els participants del Pessebre, fent costat a l'acció social de Càritas Garrotxa.
 
16
Novembre
2020

Curs de "Cuina d'aprofitament" per a usuaris del CDA

Als locals de Càritas Garrotxa s'ha dut a terme avui la primera sessió del taller "Cuina d'aprofitament", pensat per a usuaris del CDA, però obert a altres persones no usuàries.
Aquest taller, com altres cursos i tallers, va quedar ajornat, a causa del confinament del mes de març, i ara es du a terme en format més reduït i adoptant les mesures de prevenció adequades.
El taller consta de 8 hores i la finalitt és donar receptes per no llençar res de menjar i prevenir el malbaratament. En la mateixa formació s'hi inclouen continguts vinculats a la salut emocional amb tècniques de relaxació i altres.
16
Novembre
2020

Presentat el nou Gran Recapte 2020 a la Plaça Mercat d'Olot

A la Plaça Mercat d'Olot s'ha fet la presentació de la col·laboració dels placers en la nova campanya del Gran Recapte.
Les diverses parades del mercat d'Olot, també se sumen, doncs, a la recollida de diners per a aquesta nova edició.
En la presentació s'ha tornat a fer l'explicació del nou format propostat aquest any pel Banc d'Aliments i s'ha insistit en la necessitat de despertat actituds de compromís i solidaritat davant de la necessitat que pateixen moltes persones -també de la comarca- a causa de la pandèmia i de la cronificació d'una pobresa, ja anterior a la Covid-19, i que moltes persones ja arrossegaven.
14
Novembre
2020

El servei de missatgeria de Càritas augmenta la seva plantilla

El servei de missatgeria sostenible de Càritas Garrotxa i Ecosol ha augmentat la seva plantilla.
És una satisfacció poder oferir llocs de treball d'inserció, i alhora un servei rigorós, eficient i mediambientalment correcte.
La demanda d'aquest servei per part d'empreses i particulars ha propiciat aquest creixement. Gràcies per fer-nos confiança!
13
Novembre
2020

Continua la col·laboració d'IFE Integra amb Càritas

Aquesta setmana i la que ve un nou grup -d'una desena de joves- del programa IFE Integra continuen col·laborant en el SolidariSac. Aquesta vegada ho fan encaixant les bosses ja envasades i preparant les comandes per a ser servides d'immediat.
La col·laboració d'aquest grup de joves, que és molt valorada per Càritas, forma part de la formació laboral pràctica del programa. L'activitat està assessoada per dos voluntaris de Càritas Garrotxa.
11
Novembre
2020

Presentació de la nova edició del Gran Recapte

Ahir, a la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa, es va fer la presentació de la nova edició del Gran Recapte, organitzada pels Bancs d'Aliments de Catalunya. Hi van assistir la consellera d'Acció Social del Consell, la regidora d'Acció Social de l'ajuntament d'Olot i el president de Càritas Garrotxa.
La presentació va servir per fer una crida a la ciutadania a col·laborar en aquesta nova edició afectada per la situació de la pandèmia i per les nefastes conseqüències que això està generant en molts sectors de la nostra societat, particularment els més vulnerables.
Tanmateix s'hi va explicar el nou format de participació, a partir de col·laboracions econòmiques -tant per la web com presencialment en els supermercats i botigues- en substitució de la recollida de productes en espècie.
06
Novembre
2020

Nova col·laboració de l'ajuntament de les Preses amb Càritas

La Comissió de festes i l'ajuntament de les Preses han fet entrega a Càritas Garrotxa dels diners recollits en les darreres festes del municipi.
Malgrat les restriccions, la Comissió va dur a terme algunes activitats molt ben acollides per la població en les quals s'invitava els assistents a fer una col·laboració amb Càritas pel procediment de la taquilla inversa.
Els diners recollits ajudaran a donar cobertura als programes d'atenció a les persones.
06
Novembre
2020

Ajornament d'enlairament dels Estrtatosfèrics

Degut a les retriccions derivades de la pandèmia, l'organització de Lluèrnia i els promotors de l'activitat dels Estratosfèrics han acordat ajornar el llançament de la sonda a l'espai, prevista per al 14 de novembre. Properament s'informarà de la nova data per dur a terme l'enviament a l'espai dels desitjos recollits.
La part positiva d'aquesta pròrroga és que hi haurà més temps per participar en l'activitat i això permetrà augmentar el nombre de col·laboracions.
06
Novembre
2020

Joves del projecte IFE Integra col·laboren en el SolidariSac

Una quinzena de joves del programa IFE Integra han col·laborat aquesta setmana en l'envasat del SolidariSac.
La participació d'aquests joves és un valor afegit al projecte social del SolidariSac de Càritas i suma esforços amb una altra entitat del Terer Sector, com és Integra, amb qui comparteix la voluntat de servei i d'atenció a les persones més vulnerables.
Properament un altre grup de joves d'Integra també col·laborarà en l'activitat de Càritas.
06
Novembre
2020

Avança a bon ritme la nova campanya del SolidariSac

Des de fa algunes setmanes, els voluntaris de Noves Iniciatives de Càritas Garrotxa estan treballant intensament en la nova edició del SolidariSac.
Els contactes amb les empreses i entitats compradores del producte solidari de Càritas continuen acollint-lo amb interès i es preveu una campanya tan exitosa o més que la dels darrers anys.
La majoria de les bosses, ja tallades, ja han estat cosides per voluntàries, les nous ja han estat comprades, ja es diposa de les etiquetes i, en aquests moments, ja s'estan envasant i es comencen, fins i tot, a repartir als compradors.
Aquesta campanya aporta uns beneficis econòmics a la nostra Càritas que s'adrecen directament al suport dels programes d'atenció a la pobresa.
 
29
Octubre
2020

Encén la lluèrnia contra la pobresa

Continua a bon ritme la venda de lluèrnies en els punts de venda col·laboradors. Recorda: punts de venda del setmanari La Comarca d'Olot, pastisseria El Cacau, Oficina de Turisme d'Olot i fleca Ca la Nàsia.
Amb l'encesa de la teva lluèrnia lluita, també, contra la pobresa! 
29
Octubre
2020

Fem Comunitat segueix amb les passejades pels entorns de la comarca

Les sortides de "Fem Comunitat" continuen endavant amb les degudes mesures de protecció, pels entorns de la comarca. Aquests dijous, a les colades basàltiques de Sant Joan les Fonts. Un tresor paisatgístic que tenim a tocar i que, fins avui, era desconegut per totes les participants.
22
Octubre
2020

Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia (i 2)

Continua la venda de lluèrnies per al festival de la llum d'aquest any i de suport a Càritas Garrotxa.
Per adaptar-nos al nou format de Lluèrnia d'aquest any, la venda de lluèrnies per a Càritas també es prorrogarà fins al 28 de novembre.
Recordem els punts de venda: tots els llocs habituals de venda del setmanari La Comarca d'Olot, Oficina de Turisme d'Olot, Pastisseria el Cacau i Fleca Ca la Nàsia.
Encén la teva llum per il·luminar Lluèrnia i en contra de la pobresa!
19
Octubre
2020

Pensant en un nou projecte: El Pretaller

A Càritas Garrotxa no ens oblidem de les persones amb més dificultats d'inserció laboral. Per això estem treballant, des de fa algunes setmanes, en el disseny d'un nova formació adreçada a persones que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat: El Pretaller.
Es tracta d'oferir una formació intensiva que inclou: alfabetització elemental, coneixement oral de la llengua, formació laboral, i especialització laboral específica (en aquest primer any en l'àmbit de la neteja).
El curs constarà de més de 400h de formació, durarà un any i inclourà tres dies intensos de formació a la setmana.
En aquests moments s'està treballant per acabar de dissenyar el projecte, el seu finançament, selecció de l'alumnat, etc., amb la voluntat que, per al gener, es pugui iniciar ja la formació.
14
Octubre
2020

Es reprenen a Càritas els Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural

Aquest octubre, hem reprès -amb assistència de gairebé 40 alumnes- els Tallers d'Acollida Lingüìstica i Cultural (TALC), adaptant espais, metodologia i amb un nou impuls a l'aprenentatge de les noves tecnologies.
14
Octubre
2020

Importància dels programes laborals de Càritas

A Càritas Garrotxa, hem notat petits canvis en la tipologia de participants als programes laborals. Darrerament, s'estan acostant a Càritas nous perfils que no hi arribaven els últims anys, per això seguim treballant des de l’orientació laboral atenent les persones des d'una perspectiva integral i molt individualitzada. Cada persona és diferent i necessita processos diferents, respectuosos, però eficients.
09
Octubre
2020

Butlletí Informatiu núm. 28 de Càritas Garrotxa

Amb l'arribada del nou curs, us enviem un nou Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa, el núm. 28. És important que tots coneguem la feina que es du a terme amb la col·laboració de tots i cada un de vosaltres.

També ens sembla interessant que tots conegueu la tasca que es desenvolupa en accions i programes de la nostra Càritas en els quals potser no hi esteu directament implicats.

Molta confiança i molta força a tots en aquesta etapa complicada de la pandèmia.
28_Butlleti___informatiu_C__ritas_Garrotxa_OCTUBRE_2020.pdf
07
Octubre
2020

Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia

"Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia". Comença la campanya de distribució i venda de lluèrnies per il·luminar la important festa de Lluèrnia que, com és sabut, aquest any es farà de forma extensiva durant tot un mes, per evitar concentracions.
Càritas disposa de diversos punts de venda d'espelmes: els habituals de distribució del setmanari La Comarca; el matí del dissabte 17 d'octubre, als exteriors de la Pça. Mercat d'Olot; en alguns bars i en els punt d'informació de Lluèrnia.
Il·luminem Lluèrnia en la lluita contra la pobresa!
06
Octubre
2020

Donatiu de Terra de Remences a Càritas Garrotxa

El Club Ciclista Bas (Terra de Remences) ha lliurat a Càritas les aportacions voluntàries fetes per molts esportistes en la darrera Marxa Cicloturística, en el moment de fer la inscripció.
Els organitzadors de la Marxa proposaven als inscrits de fer una col·laboració econòmica, a alguna entitat social de les proposades.
Càritas Garrotxa ha agraït a l'entitat el seu compromís vehiculant la solidaritat dels esportistes.
06
Octubre
2020

Parada de Càritas Garrotxa al Mercat de Besalú

Avui, dimarts, ha sigut el primer dia de la parada de Càritas Garrotxa al Mercat setmanal de Besalú. Els voluntaris de Càritas a Besalú hi venen productes fabricats als Cosidors socials de Càritas i Ecosol. Els voluntaris estan satisfets de la resposta de la gent al primer dia. També serem presents a la Botiga al Carrer  que se celebrarà a la vila el proper diumenge, 11 d'octubre.
 
 
03
Octubre
2020

Arrenca amb força "Estratosfèrics"

Estratosfèrics. L'l'il·lusionant projecte solidari de 4 joves garrotxins ha arrencat amb força. Fins al dia 17 d'octubre, data en què es vol fer l'enlairament del coet a l'estratosfera, en el marc de Lluèrnia, es poden escriure els desitjos a l'Oficina de Turisme d'Olot o bé online a: www.estratosferics.com.
L'acció inclou l'aportació mínima de 3€ per a Càritas Garrotxa. També s'hi poden fer aportacions de 5€ (dos desitjos); 10€ (inclou el regal d'una mascareta); de 15€ (inclou el regal d'una bossa d'Estratosfèrics); de 20€ (inclou el regal d'una mascareta i d'una bossa d'Estratosfèrics).
Tots els productes de regal s'han confeccionat al Cosidor social de Càritas Garrotxa i Ecosol.
 
30
Setembre
2020

Voluntaris de Besalú vendran productes d'Ecosol i Càritas

A partir del dimarts, 6 d'octubre, voluntaris de Besalú tindran una parada estable al mercat setmanal de Besalú, per a vendre-hi mascaretes i altes productes elaborats en els cosidors de Càritas que gestiona Ecosol (l'empresa d'economia solidària de Càritas).
Els mateixos voluntaris també seran presents a la Botiga al Carrer, que es durà a terme a la vila, el diumenge 11 d'octubre.
30
Setembre
2020

Les caminades de Fem Comunitat continuen a bon pas

Continuen les caminades pels volts d'Olot, amb voluntat de conèixer i estimar el país d'acollida. Fa poc, els Aiguamolls de la Moixina, després la Muntanya Pelada; aquesta setmana Sant Valentí de la Pinya. Dimarts que ve hi tornarem...
30
Setembre
2020

Bona participació a la xerrada sobre la Covid-19

Amb una bona assistència, i sobretot amb una gran particpació, s'ha dut a terme la primera de les xerrades del cicle de "Fem Comunitat", a Càritas Garrotxa. El tema era: "Aclarim dubtes sobre la Covid-19". La sessió ha anat a càrrec de la Dra. Rosa Figueres, qui ha aconseguit crear un clima de proximitat i de participació entre les persones assistents, sense mancar-hi, en cap moment, el rigor i el contingut obre la temàtica de la pandèmia.
29
Setembre
2020

El projecte de reutilització d'ordinadors avança a pas ferm

En aquests moments ja s'han recollit 12 ordinadors per al projecte  de recollida i reutilització d'aparells per a fills de famílies vulnerables. Gairebé tots són aprofitables.
La campanya continua, i els voluntaris de Càritas continuen treballant en la recuperació i actualització dels aparells.
Properament començarà la distribució dels ordinadors a famílies conegudes que realment en tenen necessitat.
19
Setembre
2020

Tornen les caminades per la Garrotxa

"Fem Comunitat" de Càritas Garrotxa reprèn les caminades per Olot i els seus voltants, amb la voluntat de compartir, conèixer i estimar el país, la seva gent i els valors més universals. Punt de concentració a Càritas Garrotxa. Caminades cada dimarts de 10 a 12. Degut a les mesures Covid, cal fer reserva prèvia al 972272840.
18
Setembre
2020

Nou cicle de xerrades de Fem Comunitat

A Càritas Garrotxa s'ha programat un nou cicle de xerrades del Projecte "Fem Comunitat". El temes es van decidint entre totes les participants, a partir dels seus interessos i necessitats.
De moment s'ha programat la primera per al dimecres, 30 de setembre, a les 10 del matí. El tema: "Aclarim dubtes sobre la Covid-19". La formació anirà a càrrec de la Dra. Rosa Figueres.
Per assistir-hi cal fer reserva al 972.272840.
17
Setembre
2020

Donatiu de la Marxa Vall de Bianya

Els organitzadors de la XL Marxa Popular de la Vall de Bianya han fet el donatiu a Càritas d'1€xparticipant. Aquesta caminada es va dur a terme el passat 8 de març, a frec del darrer confinament generalitzat.
Càritas agraeix l'ajut i la fidelització d'aquesta entitat i el seu compromís en la lluita contra la pobresa. Això ens esperona a tots a no defallir.
Cartell_Anunci_Marxa_Bianya_2020.tif
16
Setembre
2020

El projecte "Estratosfèrics" pensa en Càritas

‘Estratosfèrics’ és el nom del projecte solidari que han creat quatre joves garrotxins. La iniciativa es basa en el disseny, creació i llançament d’una sonda espacial a l’estratosfera per recollir fons per a Càritas Garrotxa i els afectats per la crisi del coronavirus.
En aquest sentit, tal com detallen els mateixos protagonistes, la proposta va néixer de la inquietud d’aquest grup de joves amants de la ciència –en Ferran Delgà, l’Elena Mansilla, en Joan Plana i la Martina Cots- per posar el seu granet de sorra i ajudar davant la crisi social i sanitària per la pandèmia de la COVID-19.
Per fer-ho, només caldrà lliurar una aportació voluntària i fer arribar els seus desitjos o somnis a través de l’Oficina de Turisme d’Olot o, en línia, mitjançant el web: www.estratosferics.com; que entrarà en funcionament pròximament. Tots els diners recollits es lliuraran íntegrament a Càritas Garrotxa.
Podeu seguir els avenços i desenvolupament del projecte a través de les xarxes socials del projecte a Twitter, Instagram, Facebook i LinkedIn. El llançament es realitzarà el pròxim dissabte 14 de novembre al matí dins del Festival Lluèrnia.

02
Setembre
2020

Projecte de reutilització d'ordinadors

Aquesta setmana, Càritas Garrotxa ha iniciat un projecte de recollida d'ordinadors amb la voluntat de recuperar tots els que siguin possibles i lliurar-los a estudiants de famílies vulnerables.
L'actual situació i la més que probable activació de les classes per via telemàtica, durant el curs que ara s'iniciarà, fa del tot necessari que tots els alumnes disposin d'ordinadors per poder seguir les classes. I no podem deixar de cap de les maneres que els infants i joves de famílies amb menys recursos vegin limitada la seva progressió degut a la falta de mitjans tècnics. Voluntaris de Càritas Garrotxa treballen ja en aquesta iniciativa.
07
Agost
2020

Entrevista amb l'alcalde d'Olot

Una representació de la Comissió de Noves Iniciatives de Càritas Garrotxa ha mantingut, avui, una entrevista amb l'alcalde d'Olot, Pep Berga.
La conversa ha sigut cordial i profitosa i ha suposat un bon impuls i un inestimable suport a la tasca que du a terme Càritas, en uns moments francament difícils.
31
Juliol
2020

La regidora de Comerç, Empresa i Turisme de l'ajuntament d'Olot ens visita

Gemma Canalias, regidora de Comerç, Empresa i Turisme de l'Ajuntament d'Olot ha visitat aquesta setmana el projecte Cosidor que Càritas Garrotxa i Ecosol desenvolupen als locals de Càritas.
La visita ha sigut molt profitosa, no només per conèixer de primera l'acció social que s'hi du a terme i la qualitat dels productes que s'hi fabriquen, sinó també per obrir vies de col·laboració i de suport de la regidoria cap a Càritas. Acords que s'aniran desenvolupant en les properes setmanes i que suposaran un nou impuls a una activitat laboral que només pretén oferir llocs de treball dignes a persones amb vulnerabilitat.
22
Juliol
2020

Continuen les caminades amb voluntat formadora

Organitzada pel programa Fem Comunitat de Càritas Garrotxa, cada dimarts al matí del mes de juliol, es fa una caminada pels volts de la Garrotxa amb la doble voluntat de conèixer els entorns d'una forma saludable, però, sobretot, amb la intenció de facilitar un espai comunicatiu que permeti compartir i enriquir-se mútuament amb la conversa reposada que ajuda a crear vincles i a saber donar i rebre. 
15
Juliol
2020

Nou impuls a la Missatgeria Sostenible

El projecte de Missatgeria sostenible de Càritas es consolida i creix cada dia que passa. Aquesta setmana hem rebut dos vehicles nous que ajudaran a fer més eficient i millor, encara, la feina de repartiment.
Aquest projecte -no cal dir-ho- no té una finalitat lucrativa i es desenvolupa dins del marc de l'economia social.
12
Juliol
2020

La comunitat cristiana ucraïnesa pensa en Càritas

La comunitat cristiana ucraïnesa de la Garrotxa ha lliurat a Càritas la totalitat de la seva col·lecta per ajudar les persones més vulnerables de la nostra comarca.
Pensar en les persones que passen necessitat és fer Càritas i és, també, estimar el país d'acollida i la seva gent.
 
10
Juliol
2020

Nous cartells per al CDA dels alumnes de l'Escola Petit Plançó

L'Escola Petit Plançó ha lliurat al CDA de Càritas Garrotxa els 22 nous cartells elaborarats pels alumnes de 4t de Primària, durant aquest curs, per tal d'ambientar el Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa.
Els cartells són d'una gran qualitat plàstica, i la seva confecció ha suposat una activitat educativa molt important per als alumnes, alhora que una acció generosa i solidària.
L'activitat s'emmarca en el conveni de col·laboració i de suport de l'Escola Petit Plançó cap a Càritas Garrotxa.
08
Juliol
2020

Butlletí Informatiu núm. 27 de Càritas Garrotxa de Juliol 2020

Amb aquest nou Butlletí informatiu presentem l'activitat de Càritas en aquest darrer període, així com la previsió del desenvolupament dels programes socials. La raó de ser de Càritas és la d'ajudar les persones més vulnerables i en aquest projecte hi estem compromesos tots. Som conscients que la tasca és immensa, però n'és d'immensa, també, la força i la voluntat de servei de tots plegats.
27_Butlleti___informatiu_Ca__ritas_Garrotxa_JULIOL_2020.pdf
06
Juliol
2020

Caminades per la natura

Els grups d'Accions comunitàries han organitzat per a aquest mes de juliol l'activitat "Caminades per la natura". Dues hores per visitar, conèixer, compartir, fer salut..., però sobretot afavorir la convivència i la participació en la vida social de les persones de l'entorn de Càritas.
Una activitat oberta a tothom.
03
Juliol
2020

Tancament del curs al Projecte Apadrinar un avi

Aquests dies, 60  joves de la Garrotxa han tancat, telemàticament, aquest curs del Projecte "Apadrinar un Avi". Les valoracions han sigut molt positives malgrat els inconvenients de la Covid-19.
Ha estat una lliçó de compromís com a voluntaris de Càritas Garrotxa: "Heu sabut ser feliços fent feliços els altres".
04
Maig
2020

Continua el degotall de col·laboracions amb Càritas

En aquests moments d'incertesa i que tot apunta a una nova crisi social de dimensions poc previsibles, continua arribant a Càritas un degotall d'oferiments de col·laboració desinteressada per ajudar les persones més vulnerables. En aquesta ocasió, ha sigut la Goretti, en Roy i en Silvestre qui han ofert a Càritas Garrotxa una participació, durant un any, dels ingressos del seu establiment rural, ubicat a la Rectoria de Sant Miquel de Pineda.
Càritas agraeeix aquest gest -de pensar en els altres- a la vegada que ens ajuda a tots a no defallir en aquesta tasca, de fer costat als qui més pateixen del nostre entorn.
Més informació a:
https://www.larectoriadesantmiquel.com/ca/ 
https://www.larectoriadesantmiquel.com/ca/donem-pel-covid19/donatius/
 
26
Abril
2020

És l'hora de la solidaritat

Immersos com estem en l'estat d'alarma per la Covid-19, encara no tenim dades prou fefaents sobre la nova problemàtica social que es derivarà d'aquest llarg període de confinament i de l'aturada general de bona part del teixit productiu del país.
Tots veiem a venir, però, un augment desmesurat de l'atur, molta precarietat i una nova pobresa que pensàvem que la teníem parcialment erradicada.
Càritas continuarà amb el seu compromís al costat de tots els que pateixen. I per fer-ho possible envia un missatge de crida a la solidaritat a la ciutadania, a les institucions, a les administracions perquè ens calen més recursos per ajudar.
En aquest sentit, és d'agrair el degoteig de molts particulars que s'han apressat a fer una aportació econòmica a Càritas. També del món de la política: molts regidors del Consell Comarcal de la Garrotxa; regidors del Grup Municipal Més Besalú-ERC (Alfred, Ramon i Laura) han ofert ja la seva col·laboració econòmica a Càritas; així com la pràctica totalitat dels ajuntaments de la comarca han respost positivament a aquesta crida.
Calen i caldran moltes més col·laboracions, encara, perquè la necessitat serà ingent. Moltes gràcies a tots!
21
Abril
2020

Envia una felicitació als nostres avis

Torna un Sant Jordi molt especial. La situació de pandèmia que estem vivint fa que la nostra festa no pugui ser tan bonica i participada com sempre.

Tots patim aquesta situació excepcional, que és particularment trista pels avis i àvies que viuen en residències, patint soledat i, en molts casos, espantats per l'angoixa dels contagis.

Per ajudar a amorosir aquesta situació de patiment i vulnerabilitat, Càritas llença la campanya: APADRINAR UN AVI 2.0 – SANT JORDI

Si t'animes, fes el teu enviament. Un acte senzill, però poderós per alleugerir els nostres avis i àvies que ho passen malament.

09
Abril
2020

Butlletí, núm. 26 -Extraordinari- de Càritas Garrotxa

Estem vivint uns moments complicats que ens estan obligant a tots a reubicar-nos i a replantejar moltes coses que veníem fent.
A Càritas Garrotxa hem hagut, també, de reajustar la nostra activitat, els nostres programes, per tal de continuar fidels a la nostra raó de ser, que no és altra que servir i ajudar les persones més vulnerables de la nostra comarca.
Per a què n'estigueu informats, hem elaborat aquest BUTLLETÍ, núm. 26 EXTRAORDINARI, amb la voluntat d'informar-vos del moment actual de la nostra Càritas i de com es continua desenvolupant la nostra acció social.
A l'espera de com evolucionin els esdeveniments, anirem trobant noves fórmules que facin possible, d'una manera o altra, la nostra voluntat de servei.
26_Butllet___informatiu_Extraordinari_C__ritas_Garrotxa_ABRIL_2020.pdf
01
Abril
2020

El Compromís No Tanca

Amb l'eslògan d'EL COMPROMÍS NO TANCA, Càritas fa arribar als seus participants, voluntaris i a la societat garrotxina en general, la seva voluntat de continuar vetllant per les persones més vulnerables i pels que pitjor pateixen aquesta greu crisi en la qual estem immersos.
Per bé que molts programes han rebut un seriós revés, cada dia que passa, Càritas Garrotxa intenta trobar solucions -enginyoses si cal- per continuar acompanyant els qui pateixen.
Vegeu per exemple, com mantenen el contacte els joves d'Apadrinar un Avi, amb la persona gran amb qui han establert el vincle en aquest curs.
 
01
Abril
2020

Agraïment als oferiments de material a Càritas

És reconfortant veure com, davant de les circumstàncies actuals, són tants i tan diversos els particulars, empreses i col·lectius que han ofert a Càritas materials diversos, principalment de prevenció i higiene per fer front a la pandèmia del Covid-19.
Sense anar més lluny, avui mateix, el CDA de la Garrotxa ha rebut la donació de 200 mascaretes aportades per Ramon Ventura de Ventura Martí S.L en coordinació amb la Farmàcia Sans d'Olot, amb la voluntat de fer més aportacions més endavant.
Cada dia que passa són més les persones, empreses i entitats que s'adrecen a Càritas, al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i a altres organitzacions socials oferint-nos qualsevol tipus d'ajut pensant, sobretot, en les persones més vulnerables i que, amb tota seguretat, pitjor passen aquestes circumstàncies tan excepcionals.
09
Març
2020

Càritas Garrotxa i Ecosol presenten els dos nous projectes laborals a Olot

Càritas Garrotxa i Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona, han presentat als mitjans de comunicació els dos nous projectes laborals que es desenvolupen des de fa uns mesos a Olot: el projecte Cosidor i el de Missatgeria sostenible. Anna Güell, la gerent d'Ecosol, ha contextualitzat els dos projectes dins de l'àmbit de l'Economia solidària i ha comentat que totes dues iniciatives s'estan consolidant cada dia que passa i que es preveu que puguin anar ampliant, encara més, l'oferta laboral i d'inserció de persones de la comarca.
Josep Lorca ha exposat les dades del conjunt de projectes laborals de Càritas Garrotxa i els perfils de les persones que truquen a Càritas en demanda d'ajut.
06
Març
2020

Alumnes del TALC comparteixen una activitat amb altres alumnes de l'Escola Petit Plançó

Un dels grups dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa i una classe de cicle mitjà de l'Escola Petit Plançó han compartit aquesta setmana una hora lectiva posant en comú aprenentatges recents. L'activitat ha servit, a més, per posar en valor l'intercanvi intergeneracional, i per a molts alumnes també el cultural entre els dos grups.
L'activitat es du a terme els darrers anys i forma part del conveni de col·laboració establert entre l'Escola Petit Plançó i Càritas Garrotxa.
28
Febrer
2020

Nova edició de la Marxa de la Vall de Bianya

El proper diumenge, 8 de març, es durà a terme la XL Marxa Popular de la Vall de Bianya, amb un itinerari circular amb sortida i arribada a la zona esportiva de l''Hostalnou i tot voltant la Serra de Sant Miquel del Mont.
Les inscripcions es faran en el punt de trobada, a partir de mitja hora abans de la sortida, a les 7 del matí.
Tots els participants col·laboren, un any més, amb 1€, per donar suport al desenvolupament dels programes socials de Càritas Garrotxa.
Marxa_Vall_de_Bianya_2020_Cartell.pdf
28
Febrer
2020

Nous tallers promoguts pel CDA

Els CDA de la Garrotxa ha anunciat la propera obertura d'inscripcions per als nous cursos adreçats a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments i oberts a tothom qui hi estigui interessat.
Els tallers de cuina i de salut i sostenibilitat es desenvoluparan entre els mesos de març i juny, a Olot i a Besalú. Les inscripcions per als curso d'Olot s'iniciaran el 3 de març i per als de Besalú, el 29 d'abril.
És important recordar que els tallers són gratuïts i s'ofereixen a tothom, siguin o no usuaris del CDA, encara que aquests tinguin prioritat a l'hora de fer les inscripcions.
Cartell_Cursos_CDA_mar___juny_2020.pdf
28
Febrer
2020

Activitats del Carnaval al TALC de Càritas Garrotxa

Les alumnes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) han aprofitat la motivació del Carnaval per treballar aspectes culturals de la societat d'acollida i per aprofundir en l'aprenentatge de la llengua catalana.
Els objectius del TALC contemplen, prioritàriament, prendre consciencia de la pluralitat cultural en l'àmbit social i conèixer els elements cuturals propis de Catalunya per a la normalització de la convivència en el cas de les persones nouvingudes.
25
Febrer
2020

Vint-i-tres joves del l'INS Bosc de la Coma fan voluntariat a Càritas

Per cinquè any consecutiu, l'institut Bosc de la Coma i Càritas Garrotxa han programat un taller de voluntariat dins de les Jornades d'Esport Cultura i Lleure, dutes a terme a finals de febrer. Aquest any hi han participat 23 joves dels quatre cursos d'ESO.
Aquest taller pretén, bàsicament, incorporar els joves participants en la dinàmica ordinària de l'activitat de Càritas durant dos dies, A banda, però, el taller es complementa amb algunes explicacions generals de presentació de Càritas i altres activitats de caràcter més lúdic.
La valoració feta pels joves, pels seus professors i pels tècnics i voluntaris de Càritas ha sigut, un any més, molt positiva. 
17
Febrer
2020

La 4a edició de Dansem.Garrotxa omple el Teatre Principal

Aquest diumenge, el Teatre Principal d'Olot es va omplir de gom a gom per acollir la 4a edició de Dansem.Garrotxa.
17 escoles de dansa i més de 220 balladors van oferir un espectacle àgil, variat i de gran qualitat.
Càritas Garrotxa considera que aquesta proposta, que combina dansa i solidaritat, està molt ben valorada per la ciutadania i compta de manera decidida ja amb la implicació de gairebé totes les escoles de dansa de la comarca.
Càritas ha fet pública la destinació dels diners recollits que ajudaran a potenciar el desenvolupament dels nous projectes socials que, darrerament, s'han iniciat a l'entitat.
14
Febrer
2020

El projecte "Taller de cosidor" es consolida i avança a bon ritme

El nou projecte de Cosidor encetat aquest setembre a Càritas Garrotxa es consolida cada dia que passa. Ja són diverses les empreses i entitats que hi fan confiança i hi traslladen comandes i encàrrecs, i n'hi ha, també que hi fan aportacions amb materials susceptibles de ser aprofitats.
Cal recordar que aquest projecte és responsabilitat d'Ecosol (empresa solidària de Càritas) amb la col·laboració de Càritas Garrotxa i es desenvolupa, a més a més de a Olot, a altres poblacions en col·laboració amb les Càritas locals.
Els diversos projectes del Taller de cosidor respon a encàrrecs directes i ven directament alguns dels productes fabricats, a partir de la xarxa.
Feu-hi una ullada, segur que us interessarà:
03
Febrer
2020

AulaFormat col·labora en els projectes de Càritas

El PFI de Fusteria d'AulaFormat d'Olot ha col·laborat, de manera desinteressada, amb Càritas Garrotxa construint mobiliari per a diversos projectes socials actualment ja en funcionament.
Per una banda, fa unes setmanes, van construir tres grans jardineres per al Projecte Horts que es desenvolupa a Càritas, en les zones ajardinades de l'antic convent de la Providència.
I per l'altra, recentment, han construït, també, armaris i taules adients per al Taller de Cosidor que es va iniciar el darrer trimestre de l'any passat.
Tot el mobiliari s'ha fabricat amb fustes reciclades de palets industrials i ha estat dirigit pel professorat de fusteria d'aquest centre professionalitzador. 
29
Gener
2020

Donatiu de la Marxa Nadalenca a Càritas

La Marxa Nadalenca 2020 ha lliurat a Càritas Garrotxa el corresponent donatiu, d'acord amb el nombre d'inscripcions a la marxa popular.
Càritas ha agraït aquesta col·laboració que ajudarà a desenvolupar els programes socials que duu a terme per fer front a la pobresa i l'exclusió social que pateixen moltes persones de la comarca.  
27
Gener
2020

Presentació als mitjans de comunicació del Dansem.Garrotxa

S'ha fet, avui, la roda de premsa de presentació als mitjans de comunicació de la propera edició del Dansem.Garrotxa.
Aquesta nova edició -la 4a- es durà a terme el proper diumenge, 16 de febrer, a les 5 de la tarda, al Teatre Principal d'Olot amb la participació de 17 escoles de dansa de la Garrotxa. Les entrades ja són a la venda pels procediments habituals del Teatre Principal. Hi actuaran uns 225 balladors i manté el format de les edicions anteriors que fa que sigui un espectacle àgil, dinàmic i molt variat.
El cartell d'enguany és obra de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot.
Totes les escoles hi participen de manera desinteressada i els beneficis ajudaran a la financiació dels programes socials de Càritas Garrotxa.
05_Dansem.Garrotxa_2020_Cartell.jpg
26
Gener
2020

Voluntaris del TALC de Càritas Garrotxa ofereixen un taller a la Jornada de voluntariat de Càritas Diocesana de Girona

Cinc voluntaris del Projecte d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa que es dur a terme a Olot i a Sant Feliu de Pallerols, van desenvolupar un Taller de presentació del projecte en la Jornada de Voluntariat de Càritas Diocesana de Girona, que es va fer el passat dissabte al Coma Cros de Salt.
Els voluntaris van poder explicar i mostrar amb exemples algunes de les accions més recents dutes a terme en els dos projectes per posar de manifest la voluntat d'avançar cap a les activitats més comunitàries: implicació de tothom (professorat i alumnes) en la presa de decisions, desenvolupament d'activitats consensuades i que ajudin a la interrelació de les cultures i a la participació en la vida cultural i ciutadana de la comarca d'acollida, etc. 
26
Gener
2020

Càritas Garrotxa present a la Jornada del voluntariat de Càritas diocesana de Girona

Una trentena de voluntaris i un tècnic de Càritas Garrotxa van particpar en la Jornada del Voluntariat de Càritas Diocesana de Girona que es va desenvolupar el dissabte 25 de gener al Coma Cros de Salt.
L'objectiu de la trobada era triple: facilitar un espai de trobada de tots els voluntaris i voluntàries de les diferents Càritas del bisbat; aprofundir en el tema  "Fem comunitat"; i oferir uns tallers d'intercanvi d'experiències que mostressin l'activitat de moltes Càritas que ja treballen en la línia de fer més comunitat.
La jornada va ser molt interessant i va agradar molt a tots els assistents.
13
Gener
2020

Visita als Bombers de les alumnes de TALC

Un grup d'alumnes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa han remprès les activitats formatives d'aquest 2n trimestre fent una visita als Bombers d'Olot, acompanyats del seu professorat.
L'activitat ha agradat molt i ha ajudat significativament ha avançar en el coneixement i l'estima de les institucions i de la vida ciutadana del nostre entorn, seguint les pautes de les activitats comunitàries, una de les prioritats d'aquests tallers.
22
Desembre
2019

Taller de ganxet dins dels Grups d'Empoderament

Els Grups d'Empoderament de Càritas Garrotxa han iniciat aquestes darreres setmanes un taller de ganxet dirigit per un equip de voluntàries.
Dins de la dinàmica més comunitària, les mateixes participants van proposar i gestionar la possibilitat de tirar endavant aquest tipus d'activitat.
Al taller hi participen entre 20 i 25 dones amb la voluntat d'aprendre aquesta tècnica manual, però sobretot per a què serveixi de fòrmula d'empoderament i capacitació per a nous projectes inserció en tots els àmbits. 
18
Desembre
2019

Xerrada formativa per a les participants dels Grups d'Empoderament

D’octubre a desembre, les participants als Grups d'Empoderament han assistit al gimnàs de la Marta Munyoz. Setmanalment, durant una hora i mitja, s’ha treballat el reconeixement del sòl pelvià i la seva tonificació mitjançant múltiples disciplines: Pilates, Ioga, dansa del ventre i Twerk.
Com a punt final a l’activitat trimestral de gimnàs per a la pelvis, la fisioterapeuta Núria Ventura ha fet una xerrada sobre el sòl pelvià. Aquesta activitat, oberta a altres persones, ha estat organitzada per l’Associació de Dones Alba amb la col·laboració de Càritas Garrotxa.
Ha estat una xerrada molt participativa -a la qual hi ha assistit unes 40 persones- i on hem pogut conèixer de forma pràctica els diversos músculs del sòl pelvià i alguns exercicis per poder-los treballar en el dia a dia.

En la part final de la xerrada les assistents han pogut resoldre dubtes i han sorgit preguntes molt interessants.

12
Desembre
2019

Noves activitats nadalenques de l'alumnat de TALC

L'altre grup d'alumnes de TALC han realitzat, també, aquestes darreres setmanes, la seva proposta d'activitats per a l'ambientació nadalenca. Unes pràctiques pensades amb la doble voluntat d'exercitar-se en la pràctica de la llengua i alhora, també, fer una aproximació als costums culturals de la nostra comunitat d'acollida.
09
Desembre
2019

Renovat el conveni amb el Pessebre Vivent de Joanetes

Un any més, el Pessebre Vivent de Joanetes i Càritas Garrotxa han renovat el seu conveni de col·laboració, aprofitant l'acte de la presentació del cartell del Pessebre d'aquest any, obra de l'artista local Nina Bach.
Càritas ha agraït a la Junta la constància d'aquesta important col·laboració que afegeix un plus, el solidari, a una activitat popular, social i de país com és la de "fer pessebre". 
 
09
Desembre
2019

Càritas Garrotxa és present al Mercat de Nadal d'Olot

Un any més, Càritas Garrotxa s'ha fet present a la Fira del Pessebre del Mercat de Nadal d'Olot, amb una parada a la Plaça Major, durant els tres dies de fira -6, 7 i 8 de desembre-. Gràcies al treball dels voluntaris i a les donacions d'algunes empreses, Càritas ha recaptat 1.650€ per donar suport al desenvolupament dels seus programes socials.
A més, no cal dir-ho, ser present en una fira tan concorreguda ha permès difondre el missatge de Càritas i fer avinent la tasca dels seus voluntaris i tècnics en la lluita contra la pobresa.
29
Novembre
2019

Renovació del conveni de col·laboració amb Ràdio Olot

Per setè any cosecutiu, Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han renovat el seu conveni de col·laboració, mitjançant el qual la ràdio de referència de la Garrotxa emetrà les diverses falques publicitàries que Càritas li ofereixi. Aquestes falques promocionaran les accions en les quals Càritas Garrotxa hi participa o bé organitza directament per tal de recaptar fons per al desenvolupament dels projectes socials de l'entitat.
Ràdio Olot posarà, també, totes les facilitats per tal de difondre els missatges de Càritas a partir d'entrevistes, notícies o altres formats radiofònics.
28
Novembre
2019

Visita d'alumnes del Petit Plançó al CDA

Seguint amb la programació acordada, els alumnes de 4t de Primària de l'Escola Petit Plançó han visitat, a Olot, les instal·lacions del CDA de la Garrotxa per tal de rebre les explicacions dels tècnics de Càritas sobre el seu funcionament. Més endavant, aquests mateixos alumnes realitzaran treballs d'ambientació de la botiga del CDA, amb cartells alusius als productes que s'hi poden adquirir.
28
Novembre
2019

La Jornada solidària de Castellfollit pensa en Càritas

Castellfollit de la Roca va celebrar el passat diumenge una Fira Solidària amb la voluntat de fer donació a Càritas Garrotxa dels beneficis obtinguts.
L'Ajuntament de la població, organitzadora de l'esdeveniment, es va felicitar de l'èxit de la fira i va fer la donació a Càritas dels 700€ obtinguts en els diversos actes que s'hi van dur a terme.
Càritas va agrair aquest donatiu i va fer avinent la destinació dels diners aconseguits, que es destinaran al desenvolupament dels nous programes (Cosidor i Missatgeria sostenible), així com als dos programes de la Gent Gran.
27
Novembre
2019

Renovació del conveni de col·laboració entre Olot TV i Càritas Garrotxa

Olot Televisió i Càritas Garrotxa han renovat, per 7è any consecutiu, el conveni de col·laboració que permet visualitzar les activitats i iniciatives que impulsa la nostra entitat amb l’objectiu que la població prengui consciència de la realitat social de la comarca.
La Televisió de la Garrotxa es compromet a emetre gratuïtament diferents espots de publicitat que produeix Càritas Garrotxa on s’expliquen els projectes i les accions que s’estan portant a terme. Olot Televisió també es compromet a fer un seguiment de les accions que impulsa Càritas Garrotxa, ja sigui a través del canals habituals com, també, a través d’alguns programes que s’emeten per les diferents televisions locals de Catalunya i que estan adherides a La Xarxa.

21
Novembre
2019

L'alumnat de TALC prepara el Nadal

Les participants als Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural de Càritas Garrotxa (TALC) ja han començat a realitzar activitats preparatòries i d'ambientació del Nadal.
És bo que, dins de la línia de treball comunitari, les participants a aquests cursos, a més a més de l'aprenentatge de la llengua, realitzin també, activitats inclusives i de coneixement de la cultura i les tradicions del nostre país. Unes activitats que, a més, reforcen el mateix aprenentatge de la llengua catalana.
21
Novembre
2019

Formació dels joves d’Apadrinar un Avi

Aquest dimecres es va fer la formació dels joves participants al programa "Apadrinar un Avi". Gairebé la totalitat dels 60 joves de 15-16 anys, inscrits aquest curs al programa -provinents d'instituts d'Olot i Besalú- van assistir a la formació que es va dur a terme ahir a la tarda a Càritas Garrotxa i van escoltar atentament les recomanacions d'Ester Celda, metgessa i especialista en atenció a la gent gran. La formació consistia, també, a donar recursos i estratègies de com encarar el tracte amb persones grans amb una dilatada experiència i saviesa, però que ara viuen una etapa de la vida amb limitacions físiques i a vegades mentals, alhora que pateixen una certa solitud no desitjada.
14
Novembre
2019

Roda de premsa de presentació del Gran Recapte de la Garrotxa

Aquest dijous, a la sala de Plens de l'Ajuntament d'Olot s'ha fet la roda de premsa de presentació de la nova edició del Gran Recapte de la Garrotxa, que començarà el dia 16 de novembre i es tancarà el proper 12 de desembre.
A la sessió explicativa hi han participat la Regidora d'Acció Social de l'ajuntament d'Olot en substitució de la Regidora d'Acció Social del Consell Comarcal de la Garrotxa, la tècnica del Consorci d'Acció Social i coordinadora del Gran Recapte i el president de Càritas Garrotxa.
S'hi ha fet esment de les novetats d'aquest any, de temes de voluntariat i d'altres aspectes organitzatius i de logística a tenir en compte, però sobretot s'ha fet una crida a la ciutadania a implicar-se en accions solidàries a la comarca i en concret en el Gran Recapte, com una mostra més de compromís pels altres.
La jornada central del Gran Recapte, a Olot, es farà el dissabte, 23 de novembre.
14
Novembre
2019

Col·laboració de l'alumnat de l'Escola Petit Plançó amb Càritas

Un any més l'alumnat de l'Escola Petit Plançó ha col·laborat enganxant les etiquetes de 2.000 lluèrnies amb l'adhesiu de Càritas, amb motiu de la realització d'una nova edició de Lluèrnia a Olot.
Aquesta col·laboració permet a més, als alumnes, reflexionar sobre la tasca que du a terme Càritas  i sentir-se corresponsables del treball que realitzen els voluntaris de la nostra entitat.
14
Novembre
2019

Presentació del Concert solidari de Gospel

Càritas Garrotxa ha fet la presentació de la 4a edició del Concert Solidari anual de Gospel.
El concert es durà a terme el proper diumenge, 17 de novembre, a les 6 de la tarda, a la Sala el Torín d'Olot i comptarà amb la presència de tres grups corals: Cor Gospel Girona, Tam Tam Gospel i Gospel Cor Garrotxa.
La participació d'aquest tres grups garanteix que es pugui gaudir d'un espectacle coral de gran nivell, per això es preveu que hi pugui haver una bona entrada de públic. Els ingressos de les entrades revertiran en el desenvolupament dels projectes de treball protegit que actualment està duent a terme Càritas Garrotxa.
11
Novembre
2019

Col·laboració d'Integra al SolidariSac

Un grup de joves, acompanyats dels seus professors, han fet ja la primera de les tres sessions previstes de col·laboració a la campanya 2019 del SolidariSac de Càritas Garrotxa.
Els joves, que formen part d'un projecte de formació per a la vida laboral, han participat en l'envasat i encapçat de bosses del SolidariSac.
Més endavant intervindran, també, en la fase de distribució del producte a les empreses i a les diferents comandes confirmades.
Integra va nèixer amb la finalitat de crear i gestionar centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.