MENÚ
Home >> 50 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
19
Setembre
2020

Tornen les caminades per la Garrotxa

"Fem Comunitat" de Càritas Garrotxa reprèn les caminades per Olot i els seus voltants, amb la voluntat de compartir, conèixer i estimar el país, la seva gent i els valors més universals. Punt de concentració a Càritas Garrotxa. Caminades cada dimarts de 10 a 12. Degut a les mesures Covid, cal fer reserva prèvia al 972272840.
18
Setembre
2020

Nou cicle de xerrades de Fem Comunitat

A Càritas Garrotxa s'ha programat un nou cicle de xerrades del Projecte "Fem Comunitat". El temes es van decidint entre totes les participants, a partir dels seus interessos i necessitats.
De moment s'ha programat la primera per al dimecres, 30 de setembre, a les 10 del matí. El tema: "Aclarim dubtes sobre la Covid-19". La formació anirà a càrrec de la Dra. Rosa Figueres.
Per assistir-hi cal fer reserva al 972.272840.
17
Setembre
2020

Donatiu de la Marxa Vall de Bianya

Els organitzadors de la XL Marxa Popular de la Vall de Bianya han fet el donatiu a Càritas d'1€xparticipant. Aquesta caminada es va dur a terme el passat 8 de març, a frec del darrer confinament generalitzat.
Càritas agraeix l'ajut i la fidelització d'aquesta entitat i el seu compromís en la lluita contra la pobresa. Això ens esperona a tots a no defallir.
Cartell_Anunci_Marxa_Bianya_2020.tif
16
Setembre
2020

El projecte "Estratosfèrics" pensa en Càritas

‘Estratosfèrics’ és el nom del projecte solidari que han creat quatre joves garrotxins. La iniciativa es basa en el disseny, creació i llançament d’una sonda espacial a l’estratosfera per recollir fons per a Càritas Garrotxa i els afectats per la crisi del coronavirus.
En aquest sentit, tal com detallen els mateixos protagonistes, la proposta va néixer de la inquietud d’aquest grup de joves amants de la ciència –en Ferran Delgà, l’Elena Mansilla, en Joan Plana i la Martina Cots- per posar el seu granet de sorra i ajudar davant la crisi social i sanitària per la pandèmia de la COVID-19.
Per fer-ho, només caldrà lliurar una aportació voluntària i fer arribar els seus desitjos o somnis a través de l’Oficina de Turisme d’Olot o, en línia, mitjançant el web: www.estratosferics.com; que entrarà en funcionament pròximament. Tots els diners recollits es lliuraran íntegrament a Càritas Garrotxa.
Podeu seguir els avenços i desenvolupament del projecte a través de les xarxes socials del projecte a Twitter, Instagram, Facebook i LinkedIn. El llançament es realitzarà el pròxim dissabte 14 de novembre al matí dins del Festival Lluèrnia.

02
Setembre
2020

Projecte de reutilització d'ordinadors

Aquesta setmana, Càritas Garrotxa ha iniciat un projecte de recollida d'ordinadors amb la voluntat de recuperar tots els que siguin possibles i lliurar-los a estudiants de famílies vulnerables.
L'actual situació i la més que probable activació de les classes per via telemàtica, durant el curs que ara s'iniciarà, fa del tot necessari que tots els alumnes disposin d'ordinadors per poder seguir les classes. I no podem deixar de cap de les maneres que els infants i joves de famílies amb menys recursos vegin limitada la seva progressió degut a la falta de mitjans tècnics. Voluntaris de Càritas Garrotxa treballen ja en aquesta iniciativa.
07
Agost
2020

Entrevista amb l'alcalde d'Olot

Una representació de la Comissió de Noves Iniciatives de Càritas Garrotxa ha mantingut, avui, una entrevista amb l'alcalde d'Olot, Pep Berga.
La conversa ha sigut cordial i profitosa i ha suposat un bon impuls i un inestimable suport a la tasca que du a terme Càritas, en uns moments francament difícils.
31
Juliol
2020

La regidora de Comerç, Empresa i Turisme de l'ajuntament d'Olot ens visita

Gemma Canalias, regidora de Comerç, Empresa i Turisme de l'Ajuntament d'Olot ha visitat aquesta setmana el projecte Cosidor que Càritas Garrotxa i Ecosol desenvolupen als locals de Càritas.
La visita ha sigut molt profitosa, no només per conèixer de primera l'acció social que s'hi du a terme i la qualitat dels productes que s'hi fabriquen, sinó també per obrir vies de col·laboració i de suport de la regidoria cap a Càritas. Acords que s'aniran desenvolupant en les properes setmanes i que suposaran un nou impuls a una activitat laboral que només pretén oferir llocs de treball dignes a persones amb vulnerabilitat.
22
Juliol
2020

Continuen les caminades amb voluntat formadora

Organitzada pel programa Fem Comunitat de Càritas Garrotxa, cada dimarts al matí del mes de juliol, es fa una caminada pels volts de la Garrotxa amb la doble voluntat de conèixer els entorns d'una forma saludable, però, sobretot, amb la intenció de facilitar un espai comunicatiu que permeti compartir i enriquir-se mútuament amb la conversa reposada que ajuda a crear vincles i a saber donar i rebre. 
15
Juliol
2020

Nou impuls a la Missatgeria Sostenible

El projecte de Missatgeria sostenible de Càritas es consolida i creix cada dia que passa. Aquesta setmana hem rebut dos vehicles nous que ajudaran a fer més eficient i millor, encara, la feina de repartiment.
Aquest projecte -no cal dir-ho- no té una finalitat lucrativa i es desenvolupa dins del marc de l'economia social.
12
Juliol
2020

La comunitat cristiana ucraïnesa pensa en Càritas

La comunitat cristiana ucraïnesa de la Garrotxa ha lliurat a Càritas la totalitat de la seva col·lecta per ajudar les persones més vulnerables de la nostra comarca.
Pensar en les persones que passen necessitat és fer Càritas i és, també, estimar el país d'acollida i la seva gent.
 
10
Juliol
2020

Nous cartells per al CDA dels alumnes de l'Escola Petit Plançó

L'Escola Petit Plançó ha lliurat al CDA de Càritas Garrotxa els 22 nous cartells elaborarats pels alumnes de 4t de Primària, durant aquest curs, per tal d'ambientar el Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa.
Els cartells són d'una gran qualitat plàstica, i la seva confecció ha suposat una activitat educativa molt important per als alumnes, alhora que una acció generosa i solidària.
L'activitat s'emmarca en el conveni de col·laboració i de suport de l'Escola Petit Plançó cap a Càritas Garrotxa.
08
Juliol
2020

Butlletí Informatiu núm. 27 de Càritas Garrotxa de Juliol 2020

Amb aquest nou Butlletí informatiu presentem l'activitat de Càritas en aquest darrer període, així com la previsió del desenvolupament dels programes socials. La raó de ser de Càritas és la d'ajudar les persones més vulnerables i en aquest projecte hi estem compromesos tots. Som conscients que la tasca és immensa, però n'és d'immensa, també, la força i la voluntat de servei de tots plegats.
27_Butlleti___informatiu_Ca__ritas_Garrotxa_JULIOL_2020.pdf
06
Juliol
2020

Caminades per la natura

Els grups d'Accions comunitàries han organitzat per a aquest mes de juliol l'activitat "Caminades per la natura". Dues hores per visitar, conèixer, compartir, fer salut..., però sobretot afavorir la convivència i la participació en la vida social de les persones de l'entorn de Càritas.
Una activitat oberta a tothom.
03
Juliol
2020

Tancament del curs al Projecte Apadrinar un avi

Aquests dies, 60  joves de la Garrotxa han tancat, telemàticament, aquest curs del Projecte "Apadrinar un Avi". Les valoracions han sigut molt positives malgrat els inconvenients de la Covid-19.
Ha estat una lliçó de compromís com a voluntaris de Càritas Garrotxa: "Heu sabut ser feliços fent feliços els altres".
04
Maig
2020

Continua el degotall de col·laboracions amb Càritas

En aquests moments d'incertesa i que tot apunta a una nova crisi social de dimensions poc previsibles, continua arribant a Càritas un degotall d'oferiments de col·laboració desinteressada per ajudar les persones més vulnerables. En aquesta ocasió, ha sigut la Goretti, en Roy i en Silvestre qui han ofert a Càritas Garrotxa una participació, durant un any, dels ingressos del seu establiment rural, ubicat a la Rectoria de Sant Miquel de Pineda.
Càritas agraeeix aquest gest -de pensar en els altres- a la vegada que ens ajuda a tots a no defallir en aquesta tasca, de fer costat als qui més pateixen del nostre entorn.
Més informació a:
https://www.larectoriadesantmiquel.com/ca/ 
https://www.larectoriadesantmiquel.com/ca/donem-pel-covid19/donatius/
 
26
Abril
2020

És l'hora de la solidaritat

Immersos com estem en l'estat d'alarma per la Covid-19, encara no tenim dades prou fefaents sobre la nova problemàtica social que es derivarà d'aquest llarg període de confinament i de l'aturada general de bona part del teixit productiu del país.
Tots veiem a venir, però, un augment desmesurat de l'atur, molta precarietat i una nova pobresa que pensàvem que la teníem parcialment erradicada.
Càritas continuarà amb el seu compromís al costat de tots els que pateixen. I per fer-ho possible envia un missatge de crida a la solidaritat a la ciutadania, a les institucions, a les administracions perquè ens calen més recursos per ajudar.
En aquest sentit, és d'agrair el degoteig de molts particulars que s'han apressat a fer una aportació econòmica a Càritas. També del món de la política: molts regidors del Consell Comarcal de la Garrotxa; regidors del Grup Municipal Més Besalú-ERC (Alfred, Ramon i Laura) han ofert ja la seva col·laboració econòmica a Càritas; així com la pràctica totalitat dels ajuntaments de la comarca han respost positivament a aquesta crida.
Calen i caldran moltes més col·laboracions, encara, perquè la necessitat serà ingent. Moltes gràcies a tots!
21
Abril
2020

Envia una felicitació als nostres avis

Torna un Sant Jordi molt especial. La situació de pandèmia que estem vivint fa que la nostra festa no pugui ser tan bonica i participada com sempre.

Tots patim aquesta situació excepcional, que és particularment trista pels avis i àvies que viuen en residències, patint soledat i, en molts casos, espantats per l'angoixa dels contagis.

Per ajudar a amorosir aquesta situació de patiment i vulnerabilitat, Càritas llença la campanya: APADRINAR UN AVI 2.0 – SANT JORDI

Si t'animes, fes el teu enviament. Un acte senzill, però poderós per alleugerir els nostres avis i àvies que ho passen malament.

09
Abril
2020

Butlletí, núm. 26 -Extraordinari- de Càritas Garrotxa

Estem vivint uns moments complicats que ens estan obligant a tots a reubicar-nos i a replantejar moltes coses que veníem fent.
A Càritas Garrotxa hem hagut, també, de reajustar la nostra activitat, els nostres programes, per tal de continuar fidels a la nostra raó de ser, que no és altra que servir i ajudar les persones més vulnerables de la nostra comarca.
Per a què n'estigueu informats, hem elaborat aquest BUTLLETÍ, núm. 26 EXTRAORDINARI, amb la voluntat d'informar-vos del moment actual de la nostra Càritas i de com es continua desenvolupant la nostra acció social.
A l'espera de com evolucionin els esdeveniments, anirem trobant noves fórmules que facin possible, d'una manera o altra, la nostra voluntat de servei.
26_Butllet___informatiu_Extraordinari_C__ritas_Garrotxa_ABRIL_2020.pdf
01
Abril
2020

El Compromís No Tanca

Amb l'eslògan d'EL COMPROMÍS NO TANCA, Càritas fa arribar als seus participants, voluntaris i a la societat garrotxina en general, la seva voluntat de continuar vetllant per les persones més vulnerables i pels que pitjor pateixen aquesta greu crisi en la qual estem immersos.
Per bé que molts programes han rebut un seriós revés, cada dia que passa, Càritas Garrotxa intenta trobar solucions -enginyoses si cal- per continuar acompanyant els qui pateixen.
Vegeu per exemple, com mantenen el contacte els joves d'Apadrinar un Avi, amb la persona gran amb qui han establert el vincle en aquest curs.
 
01
Abril
2020

Agraïment als oferiments de material a Càritas

És reconfortant veure com, davant de les circumstàncies actuals, són tants i tan diversos els particulars, empreses i col·lectius que han ofert a Càritas materials diversos, principalment de prevenció i higiene per fer front a la pandèmia del Covid-19.
Sense anar més lluny, avui mateix, el CDA de la Garrotxa ha rebut la donació de 200 mascaretes aportades per Ramon Ventura de Ventura Martí S.L en coordinació amb la Farmàcia Sans d'Olot, amb la voluntat de fer més aportacions més endavant.
Cada dia que passa són més les persones, empreses i entitats que s'adrecen a Càritas, al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i a altres organitzacions socials oferint-nos qualsevol tipus d'ajut pensant, sobretot, en les persones més vulnerables i que, amb tota seguretat, pitjor passen aquestes circumstàncies tan excepcionals.
09
Març
2020

Càritas Garrotxa i Ecosol presenten els dos nous projectes laborals a Olot

Càritas Garrotxa i Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona, han presentat als mitjans de comunicació els dos nous projectes laborals que es desenvolupen des de fa uns mesos a Olot: el projecte Cosidor i el de Missatgeria sostenible. Anna Güell, la gerent d'Ecosol, ha contextualitzat els dos projectes dins de l'àmbit de l'Economia solidària i ha comentat que totes dues iniciatives s'estan consolidant cada dia que passa i que es preveu que puguin anar ampliant, encara més, l'oferta laboral i d'inserció de persones de la comarca.
Josep Lorca ha exposat les dades del conjunt de projectes laborals de Càritas Garrotxa i els perfils de les persones que truquen a Càritas en demanda d'ajut.
06
Març
2020

Alumnes del TALC comparteixen una activitat amb altres alumnes de l'Escola Petit Plançó

Un dels grups dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa i una classe de cicle mitjà de l'Escola Petit Plançó han compartit aquesta setmana una hora lectiva posant en comú aprenentatges recents. L'activitat ha servit, a més, per posar en valor l'intercanvi intergeneracional, i per a molts alumnes també el cultural entre els dos grups.
L'activitat es du a terme els darrers anys i forma part del conveni de col·laboració establert entre l'Escola Petit Plançó i Càritas Garrotxa.
28
Febrer
2020

Nova edició de la Marxa de la Vall de Bianya

El proper diumenge, 8 de març, es durà a terme la XL Marxa Popular de la Vall de Bianya, amb un itinerari circular amb sortida i arribada a la zona esportiva de l''Hostalnou i tot voltant la Serra de Sant Miquel del Mont.
Les inscripcions es faran en el punt de trobada, a partir de mitja hora abans de la sortida, a les 7 del matí.
Tots els participants col·laboren, un any més, amb 1€, per donar suport al desenvolupament dels programes socials de Càritas Garrotxa.
Marxa_Vall_de_Bianya_2020_Cartell.pdf
28
Febrer
2020

Nous tallers promoguts pel CDA

Els CDA de la Garrotxa ha anunciat la propera obertura d'inscripcions per als nous cursos adreçats a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments i oberts a tothom qui hi estigui interessat.
Els tallers de cuina i de salut i sostenibilitat es desenvoluparan entre els mesos de març i juny, a Olot i a Besalú. Les inscripcions per als curso d'Olot s'iniciaran el 3 de març i per als de Besalú, el 29 d'abril.
És important recordar que els tallers són gratuïts i s'ofereixen a tothom, siguin o no usuaris del CDA, encara que aquests tinguin prioritat a l'hora de fer les inscripcions.
Cartell_Cursos_CDA_mar___juny_2020.pdf
28
Febrer
2020

Activitats del Carnaval al TALC de Càritas Garrotxa

Les alumnes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) han aprofitat la motivació del Carnaval per treballar aspectes culturals de la societat d'acollida i per aprofundir en l'aprenentatge de la llengua catalana.
Els objectius del TALC contemplen, prioritàriament, prendre consciencia de la pluralitat cultural en l'àmbit social i conèixer els elements cuturals propis de Catalunya per a la normalització de la convivència en el cas de les persones nouvingudes.
25
Febrer
2020

Vint-i-tres joves del l'INS Bosc de la Coma fan voluntariat a Càritas

Per cinquè any consecutiu, l'institut Bosc de la Coma i Càritas Garrotxa han programat un taller de voluntariat dins de les Jornades d'Esport Cultura i Lleure, dutes a terme a finals de febrer. Aquest any hi han participat 23 joves dels quatre cursos d'ESO.
Aquest taller pretén, bàsicament, incorporar els joves participants en la dinàmica ordinària de l'activitat de Càritas durant dos dies, A banda, però, el taller es complementa amb algunes explicacions generals de presentació de Càritas i altres activitats de caràcter més lúdic.
La valoració feta pels joves, pels seus professors i pels tècnics i voluntaris de Càritas ha sigut, un any més, molt positiva. 
17
Febrer
2020

La 4a edició de Dansem.Garrotxa omple el Teatre Principal

Aquest diumenge, el Teatre Principal d'Olot es va omplir de gom a gom per acollir la 4a edició de Dansem.Garrotxa.
17 escoles de dansa i més de 220 balladors van oferir un espectacle àgil, variat i de gran qualitat.
Càritas Garrotxa considera que aquesta proposta, que combina dansa i solidaritat, està molt ben valorada per la ciutadania i compta de manera decidida ja amb la implicació de gairebé totes les escoles de dansa de la comarca.
Càritas ha fet pública la destinació dels diners recollits que ajudaran a potenciar el desenvolupament dels nous projectes socials que, darrerament, s'han iniciat a l'entitat.
14
Febrer
2020

El projecte "Taller de cosidor" es consolida i avança a bon ritme

El nou projecte de Cosidor encetat aquest setembre a Càritas Garrotxa es consolida cada dia que passa. Ja són diverses les empreses i entitats que hi fan confiança i hi traslladen comandes i encàrrecs, i n'hi ha, també que hi fan aportacions amb materials susceptibles de ser aprofitats.
Cal recordar que aquest projecte és responsabilitat d'Ecosol (empresa solidària de Càritas) amb la col·laboració de Càritas Garrotxa i es desenvolupa, a més a més de a Olot, a altres poblacions en col·laboració amb les Càritas locals.
Els diversos projectes del Taller de cosidor respon a encàrrecs directes i ven directament alguns dels productes fabricats, a partir de la xarxa.
Feu-hi una ullada, segur que us interessarà:
03
Febrer
2020

AulaFormat col·labora en els projectes de Càritas

El PFI de Fusteria d'AulaFormat d'Olot ha col·laborat, de manera desinteressada, amb Càritas Garrotxa construint mobiliari per a diversos projectes socials actualment ja en funcionament.
Per una banda, fa unes setmanes, van construir tres grans jardineres per al Projecte Horts que es desenvolupa a Càritas, en les zones ajardinades de l'antic convent de la Providència.
I per l'altra, recentment, han construït, també, armaris i taules adients per al Taller de Cosidor que es va iniciar el darrer trimestre de l'any passat.
Tot el mobiliari s'ha fabricat amb fustes reciclades de palets industrials i ha estat dirigit pel professorat de fusteria d'aquest centre professionalitzador. 
29
Gener
2020

Donatiu de la Marxa Nadalenca a Càritas

La Marxa Nadalenca 2020 ha lliurat a Càritas Garrotxa el corresponent donatiu, d'acord amb el nombre d'inscripcions a la marxa popular.
Càritas ha agraït aquesta col·laboració que ajudarà a desenvolupar els programes socials que duu a terme per fer front a la pobresa i l'exclusió social que pateixen moltes persones de la comarca.  
27
Gener
2020

Presentació als mitjans de comunicació del Dansem.Garrotxa

S'ha fet, avui, la roda de premsa de presentació als mitjans de comunicació de la propera edició del Dansem.Garrotxa.
Aquesta nova edició -la 4a- es durà a terme el proper diumenge, 16 de febrer, a les 5 de la tarda, al Teatre Principal d'Olot amb la participació de 17 escoles de dansa de la Garrotxa. Les entrades ja són a la venda pels procediments habituals del Teatre Principal. Hi actuaran uns 225 balladors i manté el format de les edicions anteriors que fa que sigui un espectacle àgil, dinàmic i molt variat.
El cartell d'enguany és obra de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot.
Totes les escoles hi participen de manera desinteressada i els beneficis ajudaran a la financiació dels programes socials de Càritas Garrotxa.
05_Dansem.Garrotxa_2020_Cartell.jpg
26
Gener
2020

Voluntaris del TALC de Càritas Garrotxa ofereixen un taller a la Jornada de voluntariat de Càritas Diocesana de Girona

Cinc voluntaris del Projecte d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa que es dur a terme a Olot i a Sant Feliu de Pallerols, van desenvolupar un Taller de presentació del projecte en la Jornada de Voluntariat de Càritas Diocesana de Girona, que es va fer el passat dissabte al Coma Cros de Salt.
Els voluntaris van poder explicar i mostrar amb exemples algunes de les accions més recents dutes a terme en els dos projectes per posar de manifest la voluntat d'avançar cap a les activitats més comunitàries: implicació de tothom (professorat i alumnes) en la presa de decisions, desenvolupament d'activitats consensuades i que ajudin a la interrelació de les cultures i a la participació en la vida cultural i ciutadana de la comarca d'acollida, etc. 
26
Gener
2020

Càritas Garrotxa present a la Jornada del voluntariat de Càritas diocesana de Girona

Una trentena de voluntaris i un tècnic de Càritas Garrotxa van particpar en la Jornada del Voluntariat de Càritas Diocesana de Girona que es va desenvolupar el dissabte 25 de gener al Coma Cros de Salt.
L'objectiu de la trobada era triple: facilitar un espai de trobada de tots els voluntaris i voluntàries de les diferents Càritas del bisbat; aprofundir en el tema  "Fem comunitat"; i oferir uns tallers d'intercanvi d'experiències que mostressin l'activitat de moltes Càritas que ja treballen en la línia de fer més comunitat.
La jornada va ser molt interessant i va agradar molt a tots els assistents.
13
Gener
2020

Visita als Bombers de les alumnes de TALC

Un grup d'alumnes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC) de Càritas Garrotxa han remprès les activitats formatives d'aquest 2n trimestre fent una visita als Bombers d'Olot, acompanyats del seu professorat.
L'activitat ha agradat molt i ha ajudat significativament ha avançar en el coneixement i l'estima de les institucions i de la vida ciutadana del nostre entorn, seguint les pautes de les activitats comunitàries, una de les prioritats d'aquests tallers.
22
Desembre
2019

Taller de ganxet dins dels Grups d'Empoderament

Els Grups d'Empoderament de Càritas Garrotxa han iniciat aquestes darreres setmanes un taller de ganxet dirigit per un equip de voluntàries.
Dins de la dinàmica més comunitària, les mateixes participants van proposar i gestionar la possibilitat de tirar endavant aquest tipus d'activitat.
Al taller hi participen entre 20 i 25 dones amb la voluntat d'aprendre aquesta tècnica manual, però sobretot per a què serveixi de fòrmula d'empoderament i capacitació per a nous projectes inserció en tots els àmbits. 
18
Desembre
2019

Xerrada formativa per a les participants dels Grups d'Empoderament

D’octubre a desembre, les participants als Grups d'Empoderament han assistit al gimnàs de la Marta Munyoz. Setmanalment, durant una hora i mitja, s’ha treballat el reconeixement del sòl pelvià i la seva tonificació mitjançant múltiples disciplines: Pilates, Ioga, dansa del ventre i Twerk.
Com a punt final a l’activitat trimestral de gimnàs per a la pelvis, la fisioterapeuta Núria Ventura ha fet una xerrada sobre el sòl pelvià. Aquesta activitat, oberta a altres persones, ha estat organitzada per l’Associació de Dones Alba amb la col·laboració de Càritas Garrotxa.
Ha estat una xerrada molt participativa -a la qual hi ha assistit unes 40 persones- i on hem pogut conèixer de forma pràctica els diversos músculs del sòl pelvià i alguns exercicis per poder-los treballar en el dia a dia.

En la part final de la xerrada les assistents han pogut resoldre dubtes i han sorgit preguntes molt interessants.

12
Desembre
2019

Noves activitats nadalenques de l'alumnat de TALC

L'altre grup d'alumnes de TALC han realitzat, també, aquestes darreres setmanes, la seva proposta d'activitats per a l'ambientació nadalenca. Unes pràctiques pensades amb la doble voluntat d'exercitar-se en la pràctica de la llengua i alhora, també, fer una aproximació als costums culturals de la nostra comunitat d'acollida.
09
Desembre
2019

Renovat el conveni amb el Pessebre Vivent de Joanetes

Un any més, el Pessebre Vivent de Joanetes i Càritas Garrotxa han renovat el seu conveni de col·laboració, aprofitant l'acte de la presentació del cartell del Pessebre d'aquest any, obra de l'artista local Nina Bach.
Càritas ha agraït a la Junta la constància d'aquesta important col·laboració que afegeix un plus, el solidari, a una activitat popular, social i de país com és la de "fer pessebre". 
 
09
Desembre
2019

Càritas Garrotxa és present al Mercat de Nadal d'Olot

Un any més, Càritas Garrotxa s'ha fet present a la Fira del Pessebre del Mercat de Nadal d'Olot, amb una parada a la Plaça Major, durant els tres dies de fira -6, 7 i 8 de desembre-. Gràcies al treball dels voluntaris i a les donacions d'algunes empreses, Càritas ha recaptat 1.650€ per donar suport al desenvolupament dels seus programes socials.
A més, no cal dir-ho, ser present en una fira tan concorreguda ha permès difondre el missatge de Càritas i fer avinent la tasca dels seus voluntaris i tècnics en la lluita contra la pobresa.
29
Novembre
2019

Renovació del conveni de col·laboració amb Ràdio Olot

Per setè any cosecutiu, Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han renovat el seu conveni de col·laboració, mitjançant el qual la ràdio de referència de la Garrotxa emetrà les diverses falques publicitàries que Càritas li ofereixi. Aquestes falques promocionaran les accions en les quals Càritas Garrotxa hi participa o bé organitza directament per tal de recaptar fons per al desenvolupament dels projectes socials de l'entitat.
Ràdio Olot posarà, també, totes les facilitats per tal de difondre els missatges de Càritas a partir d'entrevistes, notícies o altres formats radiofònics.
28
Novembre
2019

Visita d'alumnes del Petit Plançó al CDA

Seguint amb la programació acordada, els alumnes de 4t de Primària de l'Escola Petit Plançó han visitat, a Olot, les instal·lacions del CDA de la Garrotxa per tal de rebre les explicacions dels tècnics de Càritas sobre el seu funcionament. Més endavant, aquests mateixos alumnes realitzaran treballs d'ambientació de la botiga del CDA, amb cartells alusius als productes que s'hi poden adquirir.
28
Novembre
2019

La Jornada solidària de Castellfollit pensa en Càritas

Castellfollit de la Roca va celebrar el passat diumenge una Fira Solidària amb la voluntat de fer donació a Càritas Garrotxa dels beneficis obtinguts.
L'Ajuntament de la població, organitzadora de l'esdeveniment, es va felicitar de l'èxit de la fira i va fer la donació a Càritas dels 700€ obtinguts en els diversos actes que s'hi van dur a terme.
Càritas va agrair aquest donatiu i va fer avinent la destinació dels diners aconseguits, que es destinaran al desenvolupament dels nous programes (Cosidor i Missatgeria sostenible), així com als dos programes de la Gent Gran.
27
Novembre
2019

Renovació del conveni de col·laboració entre Olot TV i Càritas Garrotxa

Olot Televisió i Càritas Garrotxa han renovat, per 7è any consecutiu, el conveni de col·laboració que permet visualitzar les activitats i iniciatives que impulsa la nostra entitat amb l’objectiu que la població prengui consciència de la realitat social de la comarca.
La Televisió de la Garrotxa es compromet a emetre gratuïtament diferents espots de publicitat que produeix Càritas Garrotxa on s’expliquen els projectes i les accions que s’estan portant a terme. Olot Televisió també es compromet a fer un seguiment de les accions que impulsa Càritas Garrotxa, ja sigui a través del canals habituals com, també, a través d’alguns programes que s’emeten per les diferents televisions locals de Catalunya i que estan adherides a La Xarxa.

21
Novembre
2019

L'alumnat de TALC prepara el Nadal

Les participants als Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural de Càritas Garrotxa (TALC) ja han començat a realitzar activitats preparatòries i d'ambientació del Nadal.
És bo que, dins de la línia de treball comunitari, les participants a aquests cursos, a més a més de l'aprenentatge de la llengua, realitzin també, activitats inclusives i de coneixement de la cultura i les tradicions del nostre país. Unes activitats que, a més, reforcen el mateix aprenentatge de la llengua catalana.
21
Novembre
2019

Formació dels joves d’Apadrinar un Avi

Aquest dimecres es va fer la formació dels joves participants al programa "Apadrinar un Avi". Gairebé la totalitat dels 60 joves de 15-16 anys, inscrits aquest curs al programa -provinents d'instituts d'Olot i Besalú- van assistir a la formació que es va dur a terme ahir a la tarda a Càritas Garrotxa i van escoltar atentament les recomanacions d'Ester Celda, metgessa i especialista en atenció a la gent gran. La formació consistia, també, a donar recursos i estratègies de com encarar el tracte amb persones grans amb una dilatada experiència i saviesa, però que ara viuen una etapa de la vida amb limitacions físiques i a vegades mentals, alhora que pateixen una certa solitud no desitjada.
14
Novembre
2019

Roda de premsa de presentació del Gran Recapte de la Garrotxa

Aquest dijous, a la sala de Plens de l'Ajuntament d'Olot s'ha fet la roda de premsa de presentació de la nova edició del Gran Recapte de la Garrotxa, que començarà el dia 16 de novembre i es tancarà el proper 12 de desembre.
A la sessió explicativa hi han participat la Regidora d'Acció Social de l'ajuntament d'Olot en substitució de la Regidora d'Acció Social del Consell Comarcal de la Garrotxa, la tècnica del Consorci d'Acció Social i coordinadora del Gran Recapte i el president de Càritas Garrotxa.
S'hi ha fet esment de les novetats d'aquest any, de temes de voluntariat i d'altres aspectes organitzatius i de logística a tenir en compte, però sobretot s'ha fet una crida a la ciutadania a implicar-se en accions solidàries a la comarca i en concret en el Gran Recapte, com una mostra més de compromís pels altres.
La jornada central del Gran Recapte, a Olot, es farà el dissabte, 23 de novembre.
14
Novembre
2019

Col·laboració de l'alumnat de l'Escola Petit Plançó amb Càritas

Un any més l'alumnat de l'Escola Petit Plançó ha col·laborat enganxant les etiquetes de 2.000 lluèrnies amb l'adhesiu de Càritas, amb motiu de la realització d'una nova edició de Lluèrnia a Olot.
Aquesta col·laboració permet a més, als alumnes, reflexionar sobre la tasca que du a terme Càritas  i sentir-se corresponsables del treball que realitzen els voluntaris de la nostra entitat.
14
Novembre
2019

Presentació del Concert solidari de Gospel

Càritas Garrotxa ha fet la presentació de la 4a edició del Concert Solidari anual de Gospel.
El concert es durà a terme el proper diumenge, 17 de novembre, a les 6 de la tarda, a la Sala el Torín d'Olot i comptarà amb la presència de tres grups corals: Cor Gospel Girona, Tam Tam Gospel i Gospel Cor Garrotxa.
La participació d'aquest tres grups garanteix que es pugui gaudir d'un espectacle coral de gran nivell, per això es preveu que hi pugui haver una bona entrada de públic. Els ingressos de les entrades revertiran en el desenvolupament dels projectes de treball protegit que actualment està duent a terme Càritas Garrotxa.
11
Novembre
2019

Col·laboració d'Integra al SolidariSac

Un grup de joves, acompanyats dels seus professors, han fet ja la primera de les tres sessions previstes de col·laboració a la campanya 2019 del SolidariSac de Càritas Garrotxa.
Els joves, que formen part d'un projecte de formació per a la vida laboral, han participat en l'envasat i encapçat de bosses del SolidariSac.
Més endavant intervindran, també, en la fase de distribució del producte a les empreses i a les diferents comandes confirmades.
Integra va nèixer amb la finalitat de crear i gestionar centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.
23
Octubre
2019

Trobada formativa del voluntariat de Càritas Garrotxa

Una quarantena de voluntaris de Càritas s'han trobat aquest dimarts per dur a terme una sessió formativa, amb motiu, també, del començament del nou curs.
La sessió ha anat a càrrec de Flora Ridaura, tècnica dels Serveis Generals, que ha parlat del sentit i de la nova orientació de les accions comunitàries i de com es plantegen des de Càritas.
L'acció comunitària pretén abordar la transformació de situacions socials col·lectives mitjançant l'organització i/o l'acció associativa, a partir de la conscienciació, l'organització i la mobilització.
Una nova visió que busca, sens dubte, la millora de la qualitat de vida de la població i l'increment de la justícia i la cohesió social.
La trobada ha acabat amb un piscolabis compartit entre tots els assistents.
10
Octubre
2019

Visita dels alumnes i professors de TALC a l'exposició de Mohamed Er-Rabehy

Aquesta setmana, un nombrós grup d'alumes dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC), acompanyats dels seus professors han fet una visita a l'exposició de quadres de l'artista Mohamed Er-Rabehy, a la Sala 15 del Consell Comarcal de la Garrotxa.
El mateix autor -participant i voluntari de Càritas- ha fet de guia i s'ha adreçat als visitants explicant-los el sentit dels seus quadres i la seva evolució personal com artista.
L'exposició va ser inaugurada el passat 21 de setembre, amb presència d'un nombrós públic, artistes locals i l'alcalde de la ciutat d'Olot. La presentació va anar a càrrec de Rosa Serra, artista olotina de reconeguda trajectòria mundial. 
05
Octubre
2019

Butlletí Informatiu núm. 24 de Càritas Garrotxa

El Butlletí informatiu núm. 24 de Càritas Garrotxa recull les inquietuds i els projectes de la nostra Càritas per aquest nou trimestre i principi d'un nou curs. I posa en valor la feina que entre tots fem en favor de les persones més desfavorides de la nostra comarca.
24_Butllet___informatiu_C__ritas_Garrotxa_SETEMBRE_2019.pdf
24
Setembre
2019

Besalú tanca la Festa Major amb la Tornaboda pensant amb Càritas

Aquest dilluns s'ha tancat la Festa Major de Besalú, amb la popular Tornaboda. Els voluntaris de Càritas, un any més, han organitzat el berenar, amb l'assistència de més de 140 persones, d'arreu de les comarques gironines.
Els diners recollits seran lliurats a Càritas Garrotxa per poder atendre els programes socials de la nostra entitat.
Càritas ha agraït la col·laboració desinteressada de molts comerços i empreses de les rodalies donant tot tipus de facilitats i productes per a aquesta trobada.
 
19
Setembre
2019

Partit de futbol a benefici de Càritas entre el CE Besalú i la UE Olot

Aquest dimecres, aprofitant l'inici de la Festa Major de Besalú, es va dur a terme el tradicional partit de futbol entre el C.E. Besalú i la U.E. Olot.
El partit amistós va acabar sense gols, però va servir, sobretot, per posar posar de manifest el mutu compromís dels dos clubs amb la tasca de Càritas i en el treball dels seus voluntaris i voluntàries.
Els dos equips de la comarca llueixen a les seves samarretes el logo de Càritas Garrotxa, la qual cosa afavoreix la difusió de la presència i del missatge de Càritas en molts i diversos camps esportius de la nostra geografia. Alhora, el seu compromís amb Càritas, ajuda a vehicular la col·laboració dels socis i simpatizants del futbol amb la nostra entitat social, la qual cosa és molt d'agrair.
En acabar el partit, el C.E. Besalú va fer entrega de la totalitat de la taquilla del partit a Càritas Garrotxa.
19
Setembre
2019

L'Escola Petit Plançó renova la col·laboració amb Càritas

Aprofitant el dies de preparació del nou curs acadèmic, els primers dies de setembre, es van reunir representants de Càritas Garrotxa amb la direcció i diversos mestres de l'Escola Petit Plançó d'Olot. La reunió va servir per valorar les actuacions de col·laboració dels diferents cursos, dutes a terme el curs passat.
Com que la valoració va ser molt positiva en tots els aspectes, es va acordar la continuïtat de la col·laboració i ja es van concretar les accions que durien a terme els diferents cursos de primària al llarg del nou curs. Fins i tot es van explorar algunes possibilitats de col·laboració, per al futur, per part de l'alumnat de secundària del centre.
Càritas agraeeix poder comptar amb la bona predisposició del conjunt del centre i es felicita que l'Escola Petit Plançó hagi volgut incorporar de manera tan decidida en el seu projecte educatiu la formació del seu alumnat en la solidaritat i en el volutariat social.
 
09
Agost
2019

Bona assistència al partit de futbol a benefici de Càritas

Gairebé 600 espectadors van assistir al partit de futbol, a benefici de Càritas, entre la UE Olot, de 2a B i la SD Huesca, de 2a A. El partit va acabar amb empat sense gols, però tots dos equips van donar una bona imatge esportiva i sobretot, de compromís social.
Els gairebé 3.000 euros aportats per la recaptació ajudaran a fer possible el desenvolupament dels programes social de Càritas.
Càritas Garrotxa també hi va ser present amb un estand que informava als espectadors de la seva activitat social i oferia, en agraïment, a tots els assistents que ho vulguessin, una petita degustació de ratafia típicament olotina.
 
06
Agost
2019

Presentat el partit de futbol de la UE Olot per Càritas

S'ha fet ja la presntació als mitjans de comunicació del partit de futbol anual de la UE Olot per a Càritas Garrotxa.
Aquesta vegada el rival serà la SD Huesca, conjunt de la 2a Divisió A, i el partit es jugarà el dijous, 8 d'agost, a les 19:30h.
Aquest és el vuitè any del conveni de la UE Olot amb Càritas Garrotxa. Càritas ha agraït aquesta constant col·laboració i ha posat de relleu la coincident preocupació de les dues institucions pel tema social, per la ciutat i per la comarca.
01
Agost
2019

Ana M. Casado fa una nova donació de les vendes del seu llibre a Càritas

Ana M. Casado ha fet una nova donació de les vendes del seu llibre Soy bipolar a Càritas Garrotxa.
L'autora ha expressat el seu compromís a col·laborar en el projecte de Càritas, en la seva lluita contra l'exclusió i la pobresa més propera. Càritas ha agraït a l'autora la seva col·laboració en la lluita contra una problemàtica que no cicatritza, que manté una ferida oberta i prou profunda perquè tots ens sentim compromesos, encara, en aquesta causa.
11
Juliol
2019

Joves voluntaris al CDA aquest estiu

Aquest estiu, al Centre de Distribució d'Aliments (CDA) hem tingut la  incorporació de 6 joves voluntaris per donar suport a les tasques del CDA i cobrir les vacances dels voluntaris habituals. Tots ells participen en tasques de magatzem i també d'atenció directa (botiga). La majoria d'aquests voluntaris provenen del projecte "Apadrinar un avi" i, un cop finalitzat el curs escolar, se'ls van oferir diverses opcions de voluntariat, una de les quals era el CDA. 
 
11
Juliol
2019

Participació de Càritas al Campus de la UE Olot

Un any, més quatre voluntaris de Càritas Garrotxa han participat en una matinal del Campus de futbol de la UE Olot que es desenvolupa a Tortellà.
El Campus esstà format per infants i joves de 4 a 13 anys i, tots ells, conjuntament amb els seus 8 monitors han participat en les activitats dutes a terme durant el matí d'aquest dimecres. En un ambient lúdic i participatiu, tots, en dos grups, s'han apropat a l'acció de Càritas i al seu missatge a partir de la "Història d'en Serafí" i del joc de rol "Atrapa un milió / solidari". L'activitat també ha estat amenitzada amb cançons i ha deixat molt bon gust de boca a tots.
26
Juny
2019

Memòria 2018 de Càritas Garrotxa

Càritas Garrotxa ha fet pública la Memòria de l'entitat, corresponent al 2018.

Tot plegat recull, amb un grapat de dades, l’acció social que entre tots fem, i la gestió que la fa possible. El que no podrà recollir mai, però, és el munt de sentiments i d’estimació vers els més necessitats, concentrat en un any de molt de treball i de compromís de tots.

Mem__ria_2018_C__ritas_Garrotxa.pdf
20
Juny
2019

Finalitzen els cursos del CDA oberts a tothom

Aquests dies de finals de juny s’han tancat tots els cursos organitzats aquest any per a persones usuàries del Centre de Distribució d’Aliments, i oberts a tota la ciutadania.

Els cursos realitzats han sigut:

 • “Cuina fàcil i divertida amb llegums”, de 8 hores. S’ha desenvolupat a la cuina del Centre Ideal. La formadora ha estat Txell Descarrega.
 • “Menús saludables a 1, 2 i 3€ per persona”, de 18 hores. També a càrrec de Txell Descarrega.
 • “La natural cura del cos”, de 10 hores; i “Roba neta en un món net”, de 8 hores, a càrrec de Gemma Serra.
 • “Esmorzars i berenars saludables”, de 8 hores. La formadora ha estat Clàudia Vidiella. El curs s’ha fet als Baixos de Can Cambó, a Besalú.

Tots els cursos han sigut molt interessants i han ajudar a formar i alhora a apoderar positivament les persones participants.

12
Juny
2019

Sortida a Empúries dels participants de diversos programes de Càritas

50 han sigut els participants a la sortida a Empúries per celebrar el final del curs de TALC, i dels programes dels Grups d’Apoderament i Ubuntu.

La pluja que ha acompanyat tota la sortida ja des d’Olot no ha sigut impediment per compartir una jornada fantàstica, alegre i amb molt bon ambient, en la qual tots -participants i voluntaris de Càritas- hi han aportat el seu entusiasme, rialles i bona predisposició.

La passejada per la vora del mar -sembla mentida- va ser el moment més ben valorat per gairebé totes les participants que, fins aleshores, no havien tingut massa oportunitats de fruir d’aquest paisatge tan distint del que els és més habitual.

El mal temps va obligar a substituir el gelat programat al menú del dinar per una beguda més  aviat calenta i reconfortant. Tanmateix, es van haver de fer servir els locals de Càritas a Figueres -que ens van acollir molt amablement- per a les estones finals, compartint balls i gresca.

22
Maig
2019

Presentat el Balanç 2018 de Càritas Garrotxa

A l'espera de la presentació de la Memòria 2018 de Càritas Garrotxa, que es farà pels volts del 23 de juny, amb motiu del Corpus, Càritas Garrotxa ha començat a difondre algunes informacions agrupades sota el títol de "Balanç 2018 de Càritas Garrotxa". La presentació s'ha fet davant dels diversos mitjans de comunicació comarcal amb la doble voluntat d'informar els socis i col·laboradors de Càritas, i al conjunt de la societat garrotxina, de l'activitat, sobretot social, duta a terme i, també, per fer palès el valuós treball realitzat,  durant el 2018, pels voluntaris i tècnics de Càritas.
15
Abril
2019

Activitat comunitària del TALC de Sant Feliu a l'escola Rocalba

A l'aula dels Cursos d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC), durant els mesos de febrer i març, s'ha fet un treball intensiu preparant la visita a l’Escola Rocalba de Sant Feliu a presentar-los els TALC. En les diverses sessions s'ha  preparat l'explicació d'aquelles coses que són pròpies de les cultures africana (Marroc i Gàmbia) i asiàtica (Panjabi i Pakistan): menjars, cerimònia del te, vestimenta i alguns altres costums.
La sessió, compartida en aquest cas amb alumnat del cicle superior, ha sigut molt interessant i ja se n'ha previst una altra amb alumnes dels cicles mitjà i inicial.

 
TALC_Visita_a_Escola_Rocalba_Cicle_Superior_Abril_2019.pdf
14
Abril
2019

Àpat compartit a Càritas Garrotxa

Persones participants a diversos programes de Càritas Garrotxa, voluntaris i simpatitzants de Càritas han fet un àpat compartit amb motiu de la finalització del trimestre.
La trobada ha permès exercitar les habilitats culinàries d'algunes persones participants així com implicar-se en les tasques d'organització i de responsabilitat davant d'un esdeveniment.
 
14
Abril
2019

Nous cursos per a usuaris del CDA i oberts a tothom

A partir del 24 d'abril s'obre el termini d'inscripcions per al cinc nous cursos adreçats a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa (CDA), però obert a tothom qui hi estigui interessat. Els cursos i tallers són gratuïts i ofereixen un ventall de recursos molt interessants i útils per a tothom. Consulteu la temàtica, el lloc i les dates en la imatge adjunta.
14
Abril
2019

Ana M. Casado fa donació d'una part de les vendes del seu llibre a Càritas

Aquest cap de setmana s'ha fet la presentació del llibre Soy bipolar d'Ana María Casado, al Casal Marià d'Olot.
L'acte -que ha omplert totalment l'auditori- ha estat dirigit per la mateixa autora i pel seu germà. Ha tingut un caire molt emotiu i vivencial repassant les vicissituds de molts anys convivint amb el dolor de la seva malaltia i amb l'esforç i la lluita per la seva superació.
L'autora ha fet un sincer agraïment a la seva família que l'ha acompanyada en tot aquest temps, al metge que l'ha tractada i a tots els que li han donat suport.
L'Ana M. ha aprofitat l'acte per recordar que, tal i com consta en el llibre, ha fet  donació a Càritas Garrotxa d'una part de les vendes del seu llibre. 
04
Abril
2019

Nova col·laboració amb Càritas de l’alumnat de l’Escola Petit Plançó

L’alumnat de 4t de Primària de l’Escola Petit Plançó ha fet una nova col·laboració amb Càritas elaborant uns materials molt interessants per al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa.

Prèviament, els alumnes havien fet una visita als locals d’aquest projecte i, acompanyats de les seves mestres, van rebre les explicacions de tècnics i voluntaris per a què entenguessin la finalitat i el funcionament d’aquest projecte que cobreix una part de les necessitats bàsiques de persones i famílies que estan passant per dificultats.

Els materials elaborats, a més d’ambientar els espais del projecte, aporten missatges molt didàctics per a moltes persones usuàries del servei.

04
Abril
2019

Personal de Caixabank fa un experiència de voluntariat al CDA

Un any més, dues persones de l’entitat bancària la Caixa ha fet unes jornades de voluntariat al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa (CDA) que gestiona Càritas. Valorem molt positivament aquest gest que permet palpar de primera mà la dimensió d’un servei del qual només s’acostuma a parlar-ne en comptades ocasions. Tanmateix, treballar colze a colze amb voluntaris de Càritas que fan una gran tasca també ajuda a posar en valor el treball, sovint anònim, del seu voluntariat.

04
Abril
2019

Nova col·laboració de la Marxa Nadalenca amb Càritas Garrotxa

La 2a etapa de la Marxa Nadalenca d’Olot continua col·laborant amb Càritas Garrotxa. Els nous organitzadors, conjuntament amb l’Associació de Veïns del barri de Sant Francesc, han mantingut, un any més, la vinculació amb Càritas fent donació d’un euro per cada participant a la marxa.

Aquesta setmana s’ha fet entrega del donatiu per part de l’organització als locals de l’associació de veïns del barri de Sant Francesc.

Càritas Garrotxa ha agraït aquesta col·laboració en nom de les persones anònimes que reben el suport dels voluntaris i tècnics de l’entitat.

28
Març
2019

La Marxa de la Vall de Bianya entrega a Càritas la seva col·laboració

Els organitzadors de la XXXIX edició de la Marxa de la Vall de Bianya, que es va dur a terme el passat 10 de març, han fet entrega del donatiu a Càritas com a resultat de l'aportació d'un euro per cada inscripció a la caminada.
És una satisfacció per Càritas poder disposar d'aquesta col·laboració anual, la qual cosa li permet comptar amb partides fixes que garanteixin l'estabilitat dels programes socials de l'entitat.
En nom de les persones que truquen a Càritas a la cerca de suport, moltes gràcies a l'organització i als participants a la Marxa. 
27
Març
2019

Tres ajuntaments de la Garrotxa col·laboren econòmicament amb Càritas Garrotxa

Tots els ajuntaments de la Garrotxa valoren la tasca que du a terme Càritas Garrotxa enfront de la pobresa a la comarca i tots hi mantenen una relació propera i cordial.
Actualment, però, són tres els ajuntaments de la comarca que hi col·laboren d'una manera més directa fent una aportació econòmica prou significativa la qual ajuda a fer possible el desenvolupament dels diversos programes socials de l'entitat.
Càritas Garrotxa reconeix i agraeix als ajuntaments d'Olot, de les Preses i d'Argelaguer que pensin, cada any, en Càritas i en el treball dels seus voluntaris i tècnics, a l'hora de fer les previsions pressupostàries anuals de les seves poblacions.
22
Març
2019

"L'espiritualitat dels ulls oberts: mística i compromìs" a l'Espai de reflexió cristiana de Càritas Garrotxa

"L'espiritualitat dels ulls oberts: mística i compromìs". Aquest és el títol de la conferència que farà Mn. Enric Tubert al Casal Marià (1r pis) el dijous 28 de març, a les 8 del vespre.
"Vivim immersos enmig d’un hipermercat espiritual -diu Mn. Enric-: meditacions, teràpies, reikis, mindfulnees, llibres d’autoajuda, harmonia, esoterisme, consciència, energia...
Com ens interpel.la? Quina és la proposta cristiana davant d’una espiritualitat sense Déu, però que té set d’interioritat i transcendència?
De la mística del melic i del benestar personal a la mística dels ulls oberts de Jesús".
L'acte està organitzat per Càritas Garrotxa i les parròquies d'Olot i és obert a tothom.
L__espiritualitat_dels_ulls_oberts._M__stica_i_comprom__s.pdf
05
Març
2019

Tot a punt per a la XXXIX edició de la Marxa de la Vall de Bianya

Tot a punt per la XXXIX edició de la Marxa Popular de la Vall de Bianya, que es durà a terme el diumenge 10 de març de 2019.
Un any més la cursa manté el seu caire solidari fent l'aportació a Càritas Garrotxa d'un euro per participant.
La cursa sortirà de la zona esportiva de l'Hostalnou, a les 7 del matí, seguirà per Santa Margarida, Sant Martí de Solamal, Farró, Sant Salvador, Via Romana i retorn a l'Hostalnou.
El preu de la inscripció és de 7 euros per participant i inclou l'esmorzar i el donatiu a Càritas Garrotxa.
Les inscripcions es podran fer en el mateix lloc de sortida, des de mitja hora abans.
 
Marxa_Vall_de_Bianya_2019_Programa.pdf
28
Febrer
2019

L'EOI fa un donatiu al programa d'aliments de Càritas

L'Associació d'alumnes i exalumnes de l'EOI de la Garrotxa ha fet donació al programa d'aliments de Càritas Garrotxa dels diners aconseguits en les activitats nadalenques que organitza l'associació.
Les activitats organitzades tenen la finalitat de cohesionar els membres de l'associació i gaudir d'una estona lúdica al final del trimestre, però sense oblidar el component solidari i de compromís amb les persones més necessitades del nostre entorn.
El president de Càritas ha recollit avui el donatiu lliurat per diversos membres de l'associació.
28
Febrer
2019

Alumnes de l'INS Bosc de la Coma participen a les classes de TALC

Diversos alumnes d'ESO de l'institut Bosc de la Coma han participat en tres sessions dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural.
Els joves han intervingut a les classes, acompanyat les alumnes en les activitats d'aprenentatge que s'estaven duent a terme, han dirigit algunes explicacions i han pogut empatitzar amb les alumnes i amb les seves dificultats i progressos a l'hora d'aprendre.
28
Febrer
2019

Taller de voluntariat de l'INS Bosc de la Coma

Un any més, en el marc de les Jornades d'Esport Cultura i Lleure, l'institut Bosc de la Coma d'Olot ha organitzat un taller de voluntariat dins de l'oferta cultural i lúdica d'aquests dies.
Aquest any han sigut 20 els alumnes -majoritàriament del 2n cicle d'ESO- els que han escollit aquest taller que s'ha desenvolupat a les instal·lacions de Càritas Garrotxa.
Els alumnes han seguit atentament diverses explicacions sobre què és Càritas i l'acció que duu a terme. Tanmateix han pogut participar -a vegades de manera simulada i altres en format real- de diversos programes de Càritas: TALC, Guarderia, Classes d'informàtica, Grups d'Apoderament (Taller de biodansa), CDA-botiga, CDA-magatzem.
Tant els alumnes, com les professores acompanyants, o els voluntaris de Càritas que han orientat els tallers han valorat molt positivament totes les activitats fetes, la participació dels joves i les reflexions que han enriquit a tots.
18
Febrer
2019

Éxit de la 3a edició de "Dansem.Garrotxa"

Aquest cap de setmana es va omplir de gom a gom el Teatre Principal d'Olot per assistir a la 3a edició de "Dansem.Garrotxa".
Més de 180 balladors, que pertanyien a 15 escoles i grups de dansa de la Garrotxa, van oferir, al llarg d'una hora i mitja de durada, les seves coreografies i balls per donar suport al projecte de Càritas.
El públic va poder gaudir d'un espectacle de gran nivell, d'una organització impecable i d'un ambient entusiasta gràcies a la participació desinteressada de totes les escoles i grups que des del primer moment s'han implicat en aquesta iniciativa que promou el món de la dansa des d'una vessant solidària i que pensa en les persones més necessitades i vulnerables.
 
05
Febrer
2019

Presentada la nova edició de "Dansem.Garrotxa 2019"

Presentada una nova edició de “Dansem.Garrotxa”, una iniciativa solidària promoguda per Càritas Garrotxa amb la col·laboració de les escoles de dansa de la comarca i amb el suport de l’Ajuntament d’Olot i del Teatre Principal.

L’octubre de 2016 es va fer la 1a edició d’aquest espectacle i el proper diumenge, 17 de febrer, a les 5 de la tarda, tindrà lloc al Teatre Principal d’Olot, la 3a edició d’aquest festival de dansa.

“Dansem.Garrotxa” és un projecte que promou el món de la dansa afegint-hi una vessant solidària, gràcies a la participació desinteressada de les escoles de dansa de la Garrotxa que en la seva majoria es van oferir a col·laborar-hi.


La relació d’escoles i grups participants en aquesta 3a edició és la següent:

 • Country qui pugui
 • Agrupació sardanista Olot
 • Marta Munyoz. Dansa
 • La Sala. Balls de saló
 • Esbart Marboleny
 • Art Movement. Break dance
 • Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa. Grup de Flamenco
 • Blot City Girls. Dansa Jove Ideal
 • Esbart Olot
 • Grimaldidance. Salsa i bachata
 • Capoeira Comanegra
 • Escola de dansa Violetta Arp
 • Eva Durban. Corporal i Artístic
 • Gimnàs Ani Totfitness
 • Ofolk. Ball a la plaça

Per bé que l’espectacle començarà a les 5 de la tarda, a partir de 2/4 de 5, “Country qui pugui” convidarà el públic que vagi arribant a ballar, als afores del Teatre, per tal de crear un clima animat i festiu. Al final de l’espectacle, qui vulgui, es podrà afegir també al ball que organitzarà Ofolk en el mateix espai exterior del Teatre.

L’espectacle, d’una durada d’hora i mitja aproximadament, tindrà un gran atractiu perquè oferirà un tastet de balls molt variat. Cada escola intervindrà uns 5 minuts amb el seu particular estil i ball, la qual cosa farà que tot plegat sigui molt àgil i diversificat.

En conjunt hi participaran uns 180 balladors.

Les entrades per a l’espectacle es poden adquirir ja pels mitjans habituals del Teatre (Olot Cultura) i a les taquilles, el mateix dia de l’espectacle, des d’una hora abans. El preu de l’entrada és de 10 euros (de 8 euros per als menors de 12 anys).

Totes les escoles de dansa participen en el projecte de manera altruista, i els beneficis de les entrades es dedicaran íntegrament al desenvolupament dels programes socials de Càritas Garrotxa.

03
Febrer
2019

Activitat participativa dels alumnes de TALC i de l’escola Petit Plançó

En el marc de la col·laboració entre l’escola Petit Plançó i Càritas Garrotxa, diverses alumnes dels Taller d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC) han dut a terme una activitat de coneixement dels barris d’Olot amb l’alumnat de 3r curs de Primària de l’escola.
L’activitat, que ha durat una hora, ha sigut molt engrescadora i participada. Els alumnes de l’escola han explicat per grups a les alumnes de TALC els principals barris de la ciutat i alguns dels seus edificis més emblemàtics. A continuació, cada una de les alumnes s’ha presentat dient el seu nom i anomenant el nom del seu barri.
Al final, la trobada també ha servit per fer un intercanvi cultural i amb balls propis d’alguns dels participants: tots junts hem acabat ballant una sardana i algunes de les alumnes ens han ballat un ball típic del seu país.
Les alumnes de TALC han agraït el treball fet als nens i nenes de l’escola i els han convidat a venir a Càritas Garrotxa quan puguin.
Tothom ha gaudit de la trobada i ha estat una mostra molt positiva de cohesió social fonamental per a la nostra ciutat.

24
Gener
2019

Presentat el nou Cicle de Conferències de Càritas Garrotxa

Càritas Garrotxa presenta el “Cicle de conferències” corresponent a aquest nou curs. Aquest any el durà a terme en col·laboració amb el Grup de Recerca en Ciències Aplicades de la UdG (CISA). Es desenvoluparan al llarg de dos dilluns, l’11 i el 18 de febrer, a les 7 del vespre, al Casal Marià. Les dues sessions seran dinamitzades per Quim Brugué i Eduard Carrera, autors, conjuntament amb en Xavier Casademont, de l’estudi La cohesió social a la Garrotxa. Realitats i reptes de futur (setembre de 2017).

La primera sessió (la del dia 11) se centrarà en l’emissió de la pel·lícula Yo, Daniel Blake, de Ken Loach. I la segona sessió (la del dia 18) serà, bàsicament, una conferència col·loqui sobre la pel·lícula anterior.

No cal dir que poder enriquir el debat amb dades ben fonamentades -i sovint desconegudes- de la nostra comarca aportarà un plus de realisme i de proximitat que no deixarà a ningú indiferent.

Cartell_Cicle_confer__ncies_Febrer_2019.pdf Target___Cicle_2019_11_02_2019.pdf Target___Cicle_2019_18_02_2019.pdf
17
Gener
2019

Nova onada d'anuncis de Càritas Garrotxa

Passades les festes nadalenques, Càritas Garrotxa ha llençat una nova onada d'anuncis, spots i falques als diversos mitjans de comunicació comarcals: Setmanari la Comarca, Olot TV, Ràdio Olot, el garrotxí.cat, totes les ràdios locals i als televisors publicitaris de molts comerços d'Olot.
Tots aquests mitjans col·laboren desinteressadament amb Càritas, alguns a partir d'un conveni signat anualment i altres mitjançant un acord verbal.
Aquesta nova campanya vol posar de manifest la realitat d'una pobresa propera, anònima i massa vegades silenciosa, però que, malauradament, també és present molt a prop nostre.
La campanya consta de quatre anuncis diferents que es van renovant periòdicament i de manera simultània en tots els mitjans col·laboradors.
21
Desembre
2018

L'amic invisible per als grups d'apoderament

Per a moltes participants als Grups d'Apoderament de Càritas Garrotxa ha estat una veritable novetat la descoberta d'aquesta activitat de compartir que  es realitza tradicionalment amb motiu del Nadal.
En el marc d'un esmorzar preparat per les mateixes participants, es va fer l'intercanvi d'uns regals sorpresa, que també havien de ser artesanals i fabricats per les mateixes participants i amb un valor sobretot simbòlic.
21
Desembre
2018

Formació dels joves d’Apadrinar un Avi

Una trentena de joves del programa Apadrinar un Avui han fet aquests dies unes hores de  formació a Càritas Garrotxa per aprofundir en la tasca que estan duent a terme d’acompanyament a persones grans de centres residencials que no tenen suport familiar.
La formadora, Mariona Homs, ha parlat als joves sobre les característiques de l’etapa de l’envelliment, un període de la vida que els queda molt lluny i que convé entendre per saber adreçar-se a les persones grans amb l’atenció que cal.
Altres temes que es van plantejar en la sessió formativa van ser el de les “Converses amb sentit” i el de les “Històries de vida”, reflexions que van ajudar els joves a donar-los recursos per a les estones de compartir amb els avis i àvies dels centres de la gent gran.

20
Desembre
2018

Alumnes de TALC de Càritas fan activitats nadalenques

Alumnes de TALC de Càritas han fet aquestes darreres setmanes activitats de sensibilització sobre les festes de Nadal i Cap d’Any.
El nou enfocament de les classes dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural vol posar l’accent, a banda de l’aprenentatge de la llengua catalana, en el coneixement de la cultura, les tradicions pròpies de la comarca i del país.
Les alumnes van trobar molt interessants les activitats proposades pels seus professors i ens va permetre un enriquiment mutu: per una banda poder parlar de com se celebren aquestes festes als respectius països d’origen de totes les alumnes i, per l’altra, conèixer i entendre el sentit que li donem nosaltres al Nadal, a casa nostra.

20
Desembre
2018

Butlletí informatiu núm. 22 de Càritas Garrotxa

Aquesta setmana s'ha enviat el Butlletí informatiu núm. 22 de Càritas Garrotxa a tots els voluntaris, socis, col·laboradors i simpatitzants de Càritas Garrotxa, així com als mitjans de comunicació comarcal, entitats i institucions amb qui Càritas té algun tipus de contacte.
És important que arribi al màxim nombre possible de persones la tasca social que Càritas Garrotxa desenvolupa en pro de les persones més vulnerables i per fer front a la pobresa més propera.
22_Comunicaci___voluntaris_i_col__laboradors_DESEMBRE_2018.pdf
09
Desembre
2018

Parada de Nadal de Càritas Garrotxa

Aquest diumenge s'ha tancat el projecte de la Parada de Nadal de Càritas Garrotxa amb la satisfacció d'haver fet una important col·laboració a la difusió de Càritas i d'aportar una significativa quantitat econòmica per dur a terme els projectes socials que desenvolupa Càritas Garrotxa.
El projecte de la Parada de Nadal ha mobilitzat aquest any almenys 50 voluntaris que hi han col·laborat amb una actitud encomiable tot i tractar-se, en bona part, de dies festius i propicis per a l'oci i els viatges.
La Parada es va iniciar durant un dia a Besalú, amb motiu de la Fira de Ratafia, i ha continuat -quatre dies més- a Olot en el marc del Mercat de Nadal del Nucli Antic.
Han estat gairebé 50 hores de presència de Càritas al carrer que ens han ajudat a donar-nos a conèixer i a visibilitzar el compromís dels voluntaris i voluntàries de Càritas al servei de les persones més vulnerables. 
26
Novembre
2018

Bona acollida de la nova edició del SolidariSac

Aquest any continua havent-hi una molt bona acollida de la campanya del SolidariSac per part d'empreses i entitats de la comarca i de zones properes.
Per 5è any consecutiu, el SolidariSac de Càritas Garrotxa es consolida com un producte amb molt bona acceptació per part d'un centenar d'empreses i entitats que han escollit aquesta bossa solidària per a incorporar-la a l'obsequi nadalenc als seus treballadors, clients, etc.
Malgrat la majoria d'empreses, a hores d'ara, ja han fet les seves comandes, avui s'ha fet la presentació de la campanya als mitjans de comunicació comarcal a fi i efecte de potenciar la seva venda entre particulars i famílies, també, com a obsequi nadalenc.
No s'ha d'oblidar, en ambdos casos, que més enllà de la qualitat del producte que s'ofereix, aquest du un component solidari i de col·laboració amb la tasca de Càritas que cal agrair molt profundament.
22
Novembre
2018

Conveni Club Hoquei Olot amb Càritas Garrotxa

El Club Hoquei Olot i Càritas Garrotxa han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Club es compromet a fer una recapte anual de productes de primera necessitat, entre els seus jugadors, familiars i seguidors per al Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa. Tanmateix, el Club també farà difusió del missatge de Càritas en la seva lluita contra la pobresa a la Garrotxa així com de les accions que aquesta du a terme per a la captació dels recursos que fan possible l'acció social de Càritas i el treball dels seus voluntaris.
Càritas Garrotxa cedirà el seu logo perquè pugui ser emprat per l'entitat esportiva sempre que vulgui difondre l'acció social de Càritas i també farà constar, en tots els mitjans de difusió, la col·laboració del Club Hoquei Olot amb Càritas Garrotxa.
19
Novembre
2018

Vibrant concert de Gospel per a Càritas Garrotxa

Malgrat les inclemències meteorològiques dels darrers dies i alguns altres inconvenients de darrera hora, aquest diumenge es va dur a terme el concert de Gospel, programat per a les 6 de la tarda, a l'església del Carme d'Olot,
Tots els assistents van vibrar a l'uníson amb dos grans grups de Gospel que transmeten molt bé l'esperit d'aquesta música: Tam Tam Gospel, de Vic i el Cor Gospel Girona.
Més de 100 persones van respondre a la crida de Càritas, assistint al concert i donant suport a l'acció social de Càritas Garrotxa en la lluita contra la pobresa i en suport de les persones més vulnerables.
Els diners recollits, tal com ja s'havia anunciat, es destinaran a fer possible els projectes del Programa de Treball protegit que tan bons resultats està donant en la inserció laboral de persones amb dificultats per trobar feina.
16
Novembre
2018

Joves del programa IFE d'Integra col·laboren en el SolidariSac

Avui, un grup de joves del programa IFE (Itinerari formatiu específic) de la Fundació Integra de la Garrotxa, han començat a col·laborar en l'envasat del SolidariSac.
L'equip de voluntaris que coordinen i duen a terme la campanya, ja fa setmanes que han iniciat les gestions i les accions per tirar endavant, un any més, el projecte del SolidariSac. A més del treball dels voluntaris de Càritas, aquest any, doncs, s'hi ha sumat aquest grup de joves que han aportat el seu temps i la seva col·laboració per a què aquesta nova campanya pugui ser tan exitosa com la dels anys anteriors. Tot i que ja s'ha contactat amb la majoria d'empreses perquè puguin formalitzar les seves comandes, aviat es farà la presentació als mitjans de comunicació per iniciar la venda a particulars, en les parades de Nadal d'Olot, de Besalú, etc.
16
Novembre
2018

Nova trobada de formació de voluntariat de la Gent Gran

Aquesta setmana s’ha dut a terme una nova trobada de formació per a voluntariat de la Gent Gran de Càritas Garrotxa. Aquesta vegada anava adreçada als joves que fa un any o més que participen en el programa Apadrinar un avi, i la sessió era oberta a altres voluntaris i voluntàries que hi volguessin assistir del programa Ser Gran en Dignitat.
La formació va anar a càrrec de Mariona Homs, antropòloga social i cultural. La xerrada s'ha centrat en com acompanyar a les persones grans a través de conèixer la seva història de vida. S'ha parlat de la comunicació responsable, de la identitat i la pertinença, la línia de vida i la importància de centrar-se en la persona que s’està acompanyant.
Hi han assistit una quinzena de voluntàries.
11
Novembre
2018

Alumnes de TALC celebren la festa de la castanyada

Els grups de TALC de Càritas Garrotxa han celebrat aquesta setmana un taller dedicat a la castanya. D’acord amb els objectius dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural és bo aprofitar tots els esdeveniments tradicionals del país per facilitar la comprensió dels costums i l’arrelament de les persones nouvingudes en el lloc d’acollida. El respecte a la diversitat i a la idiosincràsia de cadascú no està renyit -sinó al contrari- amb la coneixença dels costums propis del país on es vol arrelar.
El taller va suposar la culminació de les classes dedicades a parlar de la tardor: temps que fa, canvis en el color de la vegetació dels arbres, els fruits típics de l’estació com les castanyes, refranys i dites... També vam portar fulles de diferents formes i colors i algunes castanyes amb l’embolcall protector. Finalment vam acabar amb la realització d’una mandala amb tots aquests elements característics de la tardor. Tothom s’ho va passar molt bé.
11
Novembre
2018

Lluèrnia amb Càritas i Càritas amb Lluèrnia

Un any més Lluèrnia ha col·laborat amb Càritas Garrotxa i Càritas amb Lluèrnia, el festival del Foc i de la Llum.
Càritas ha venut aquest any, més de 1.800 lluèrnies per il·luminar la festa des d'espais públics, cases de particulars, etc.
Les lluèrnies varen ser etiquetades pels alumnes de primària de l'escola Petit Plançó i una part molt important va ser venuda, per voluntaris de Càritas, el mateix dissabte 10 de novembre, a les rodalies del mercat d'Olot, a banda dels altres punts de venda de l'organització i del setmnanari la Comarca.
Els beneficis obtinguts de la venda de les espelmes ajudaran Càritas a desenvolupar els programes de Treball protegit que tan bons resultats estan donant en la inserció de persones vulnerables en el món laboral. 
10
Novembre
2018

Voluntaris de Càritas fan dues xerrades als alumnes de l'escola Petit Plançó

En el marc de la col·laboració entre l'escola Petit Plançó i Càritas Garrotxa, dos voluntaris de Càritas han fet aquestra setmana dues xerrades a tot l'alumnat de primària del centre.
A la primera hi han assistit els alumnes de 4t i 5è que, a partir del conte "El secret dels bassals" han reflexionat sobre quines han de ser les accions que ens han de dur a un món millor, a una ciutat millor, a una escola millor: ser respectuosos, compartir solidàriament, acollir i tractar bé a tothom sense fer diferències, fer per maneres que ningú se senti sol o marginat, cuidar la naturalesa...
Els més petits (de 1r, 2n i 3r) ho han fet a partir del conte "L'estel del petit Serafí": "Si compartim -han conclòs- fem les paus i en respectem, viurem a la Terra com en el Cel".
Totes dues xerrades han estat amenitzades amb diverses cançons i unes activitats  que han complementat el missatge de com han de ser i què volem aconseguir els voluntaris de Càritas.
Tanmateix els voluntaris han agraït als nens i nenes la seva col·laboració amb Càritas de la qual ells també en són voluntaris joves.
11
Octubre
2018

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa renoven la col·laboració un altre any

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han renovat la seva col·laboració un any més. Ràdio Olot es mostrarà receptiva a l'acció de Càritas i en farà difusió en els informatius, programes d'entrevistes i altres que es consideri oportú.
Tanmateix, la Ràdio de referència a la comarca de la Garrotxa, emetra diàriament dues falques publicitàries difonent els missatges que voluntaris de Càritas hauran elaborat prèviament.
Comptar amb el suport dels mitjans de comunicació ajuda a difondre la tasca dels voluntaris i voluntàries de Càritas, amplifica l'acció social que es du a terme i alhora ajuda a sensibilitzar la població de la realitat d'una pobresa, a voltes massa invisible.
11
Octubre
2018

Tres joves de Càritas Garrotxa participen a una trobada del voluntariat jove

Tres noies voluntàries de Càritas Garrotxa, estudiants de 2n de batxillerat (la Berta, la Judit i la Maria) han participat, durant tres dies, a la 1a Trobada del voluntariat jove de Càritas.
La trobada s'ha fet a El Escorial (Madrid), durant els dies 5, 6 i 7 d'octubre, i ha estat organitzada per Càritas Espanyola. Ha aplegat més de 200 joves procedents de les principals Càritas de l'estat.
Tant la Berta, com la Judit o la Maria han tornat molt satisfetes de l'ambient i de les dinàmiques i espais de reflexió que s'hi han dut a terme. La seva experiència enriquirà, sens dubte, les trobades de formació que es duran a terme aviat del programa "Apadrinar un avi".
11
Octubre
2018

Inici d'un nou curs del programa Apadrinar un avi

Aquestes setmanes s'han fet les xerrades a l'alumnat de 4t d'ESO dels instituts: Montsacopa, Escola Cor de Maria, Escola Pia, i IE Salvador Vilarrasa de Besalú.
En aquests moments ja hi ha 51 alumnes inscrits al programa per a un nou curs i ja s'ha contactat amb vuit residències de gent gran de la comarca per acollir els alumnes que visitaran els avis i àvies més necessitats.
Val a dir que, dels alumnes inscrits, n'hi ha 12 que repeteixen de cursos anteriors, quatre dels quals és el 3r any que hi participaran.
10
Octubre
2018

Signat un nou conveni de col·laboració amb Olot TV

Càritas Garrotxa i Olot TV han signat un nou conveni de col·laboració per a un any més.
L'acord inclou l'emissió, diàriament, d'una sèrie d'espots elaborats per un equip de professionals, voluntaris de Càritas Garrotxa. Tanmateix els informatius i altres programes de la TV es faran ressò de l'acció de Càritas, sempre que l'actualitat ho aconselli.
Càritas Garrotxa ha agraït a Olot TV -el mitjà televisiu de referència de la Garrotxa- el seu suport a Càritas, als seus voluntaris i voluntàries per tal de fer visible la realitat punyent de les persones de la comarca que passen necessitat o que pateixen vulnerabilitat. 
07
Octubre
2018

Tornaboda solidària de la Festa Major de Besalú

La Tornaboda, com és habitual, és un dels actes que tanca la Festa Major de Besalú i, un any més, també, ha estat coorganitzada pels voluntaris de Càritas. Per això, la col·laboració econòmica dels assistents es destinarà al programa d'aliments (Centre de Distribució d'Aliments) de Càritas Garrotxa.
El risc de pluja no va fer dissuadir les més de 100 persones que van gaudir del berenar, i la trobada es va viure amb esperit festiu i alhora solidari. El compromís de sis voluntaris de Càritas va fer possible que l'activitat, un any més, fos un èxit.
04
Octubre
2018

Butlletí informatiu núm. 21 de Càritas Garrotxa

Hem reprès, un any més, el curs a les escoles i també alguns dels programes de Càritas que coincideixen amb el curs escolar. Hi ha serveis en canvi, que no permeten aturar-se durant l’estiu.
Nosaltres seguim compromesos en allò que realment ens preocupa: atendre el millor possible totes i cadascuna de les persones que se’ns adrecen, amb el benentès que fer més feliç una persona, ajudar una família a recuperar-se d’una situació de risc, acompanyar algú que pateix... això ja és fer un món millor. No ens movem en el món de les idees, sinó en la realitat -a vegades punyent i crua- de persones que passen dificultats i que ens necessiten. Nosaltres hi serem!

Aquest nou Butlletí informatiu ens ajudarà a visualitzar una part important de la feina que fem entre tots.
21_Comunicat_voluntaris_i_col__laboradors_setembre_2018.pdf
10
Setembre
2018

El campionat de Truc de les Festes del Tura col·labora amb Càritas

El "Campionat de Truc Alternatiu Festes del Tura 2018", organitzat per un grup d'olotins dins de l'Orfeó Popular Olotí, ha col·laborat amb Càritas Garrotxa, dedicant la totalitat de la recaptació a la nostra entitat.
Càritas ha agraït als organitzadors haver pensat en una entitat que es preocupa pels més desafavorits en aquesta activitat lúdica que es du a terme en el marc de les Festes del Tura d'Olot.
29
Agost
2018

Formació gratuïta i oberta a tothom: Tallers d'apoderament de Càritas Garrotxa

Els tallers d’apoderament del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) són espais de formació i de trobada interpersonal. El mètode de treball dels taller d’apoderament és sempre vivencial i participatiu, convidant la persona a prendre consciència de la pròpia situació i ajudant-la activament en la recerca de solucions.
Aquest any, des de Càritas Garrotxa, entitat que organitza aquestes formacions amb la resta de socis del CDA, es pretén anar un pas més enllà i, en el marc de les accions comunitàries, obrir els tallers a la població en general, a tots els ciutadans i ciutadanes d’Olot i de la resta de la comarca.
Per a aquest darrer període de l’any, us proposem:
A Olot:
 • Cuina i alimentació: Menús saludables a 1, 2 i 3 € per persona. 20 hores
 • Organització del rebost i higiene dels aliments, amb examen de manipulador d’aliments!, 12 hores.
 • Prevenció d’accidents a la llar. 8 hores
 • Cura i ordre de la roba (es farà sabó). 4 hores. Només 5 places!!
 • Un cos sa amb una ment sana. 20 hores.
A les Planes d’Hostoles:
 • Neteja sostenible a la llar/ remeis casolans. 18 hores. Inclou dues sortides!-------

PER A INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS podeu trucar al 972.272840, els dies: 18, 19, 20, 25 i 26 de setembre, de 10 a 13 hores, (demaneu per Sonia Ariño). O a través del mail: sarino@caritasgirona.cat
Cartell_cura_i_ordre_dela_roba_olot_2018.pdf Cartell_una_ment_sana_olot_2018.pdf Cartell_rebost_i_higiene_aliments_olot_2018.pdf Cartell_prevenci___accidents_olot_2018.pdf Cartell_men__s_saludables_olot_2018.pdf Cartell_neteja_sostenible_olot_2018.pdf
30
Juliol
2018

Presentat el partit de futbol entre la UE Olot i el Nàstic a benefici de Càritas

Aquest dilluns s'ha presentat el partit de futbol anual a benefici de Càritas Garrotxa, en aquest cas entre la UE Olot (2a B) i el Nàstic de Tarragona (2a A).
La presentació del partit ha anat a càrrec de Joan Agustí, President del club; Pep Berga, Primer Tinent d'Alcalde de la ciutat; Marc Roca, Regidora d'Esports; el cap de comunicació del club, Jordi Reyes, i el president de Càritas Garrotxa.
Jordi Reyes ha exposat les característiques del partit que es durà a terme el proper dimecres, 1 d'agost, a 2/4 de 8 del vespre. Carles Oller ha agraït la constància del club en la seva col·laboració amb Càritas duent el logo de Càritas a la samarreta del club i oferint la taquilla íntegra del partit amistós per a Càritas. Pep Berga s'ha felicitat que la ciutat compti amb dues entitats compromeses a defensar valors tan importants com la solidaritat i la preocupació pels altres. I ha tancat els parlaments en Joan Agustí qui s'ha mostrat satisfet, en nom del club, de poder col·laborar amb Càritas, "una entitat amb qui la UE Olot compateix molts valors, i una entitat -ha dit- que fa molt bona feina i que si no existís, s'hauria d'inventar".
Totes les intervencions han fet, també, una crida als socis i aficionats al futbol a omplir el camp, el proper dimecres, per veure bon futbol i per ajudar Càritas Garrotxa.
08
Juliol
2018

Butlletí informatiu núm. 20 de Càritas Garrotxa

La darrera setmana de juny es va enviar a tots els voluntaris, col·laboradors i simpatitzants de Càritas Garrotxa, el Butlletí Informatiu núm. 20 amb una explicació de l'Acció Social desenvolupada el darrer trimestre i amb un recull de les principals accions dutes a terme a la nostra Càritas.
20_Comunicat_voluntaris_i_col__laboradors_juny_2018.pdf
08
Juliol
2018

Trobada de final de curs dels voluntaris de Càritas Garrotxa

Dijous passat es va dur a terme la Trobada de final de curs del voluntariat de Càritas Garrotxa. Hi van assistir una quarantena de persones.
El tema central de la convocatòria era la presentació de l'estudi "La Cohesió Social a la Garrotxa: realitats i reptes de futur", encarregat pel Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i la Taula de Pobresa de la Garrotxa. L'estudi va ser dirigit per Quim Brugué, Xavier Casademont i Eduard Carrera.
La presentació als voluntaris de Càritas va anar a càrrec de Quim Brugué qui va fer una exposició molt didàctica sobre la realitat de la pobresa a la comarca, a partir del símil d'un tren amb diversos vagons. Aquest tren té, però, un 3r vagó, desenganxat de la resta, i que hi du un 10% de la població que podríem considerar que viu en situació d'exclusió, de pobresa. Hi ha, també, un 2n vagó (amb un altre 10% de la població) que es troba en situació de vulnerabilitat i que qualsevol sotragada, imprevist, etc. pot fer que moltes persones passin a engruixir el vagó de les persones pobres.
Podeu consultar, si voleu, l'estudi complet o descarregar-vos-el des de la web del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa:
http://www.casg.cat//repositori_documents2/INFORMES%20SOCIALS/2017_informe%20%20cohesi%C3%B3%20social%20Garrotxa.pdf
La trobada va acabar amb un interessant intercanvi d'opinions i una tertúlia amb un petit berenar.
05
Juliol
2018

Càritas Garrotxa participa en el campus de futbol de la Unió Esportiva Olot, a Tortellà

Aquest dimecres, dia 4, Càritas ha compartit una matinal, a Tortellà amb nens i nenes, noies i noies, de la comarca. Càritas ha estat convidada al Campus de futbol organitzat per la Unió Esportiva Olot. L’activitat ha consistit a fer una “gimcana”, en la qual el participants han hagut de trobat, guiats per unes brúixoles, les lletres que formen la paraula “CÀRITAS”. Cada lletra era la inicial d’una paraula que han hagut de definir, després, ja sigui amb dibuixos, ja sigui amb frases... com els ha anat més fàcil. Val a dir que han sortit idees molt interessants i boniques. Sobretot cal destacar l’interès que hi ha mostrat tant la mainada com els mateixos monitors, els quals s’hi han implicat ajudant que la gimcana es desenvolupés de la manera més òptima. Objectiu que s’ha aconseguit. S’han treballat els conceptes de “SOLIDARITAT”, “RESPONSABILITAT”, “INJUSTÍCIA”... entre d’altres. I, com hem apuntat, han sortit idees a tenir en compte. Molt profitoses!
 Càritas ha agraït haver pogut dur a terme aquesta activitat, al campus de la Unió Esportiva Olot, als monitors del campus, i a tots els participants: nens/nenes, noies/noies, de la gimcana. Igualment als voluntaris que han desenvolupat aquesta tasca. Enhorabona i fins a la propera!
22
Juny
2018

Trencada de guardioles a Besalú

 Aquest divendres, 22 de juny, ha culminat la campanya de Guardioles Solidàries per Càritas Garrotxa que va començar el passat divendres 15 de juny, a la festa de fi de curs de l'AMPA de l'IE Salvador Vilarrasa.
Primerament, els alumnes de Primària del centre van pintar 12 guardioles. Després, els assistents a l'esmentada festa van contribuir voluntàriament amb les seves donacions. I avui, en la festa de fi de curs del centre, les han trencat dos alumnes de cada curs. Els diners recollits es destinaran a finançar els programes Ubuntu i Grups d'Apoderament, que potencien la promoció, la convivència i la integració social de persones en risc d'exclusió.
Càritas ha donat les gràcies especialment a l'IE Salvador Vilarrasa de Besalú i a l'AMPA del centre que han col·laborat decisivament en el projecte i també, lògicament, a totes les persones que han fet alguna donació. Així com als voluntaris del sector de Besalú.
22
Juny
2018

Sortida a Besalú de les participants del Grup d’Apoderament

Un grup de nou persones dels Grups d’Apoderament de Càritas Garrotxa van participar el passat dimarts a la sortida planificada a Besalú.
En tot moment van estar acompanyades d’un grupet de voluntaris de sector de Besalú de Càritas Garrotxa, i van ser ells qui els van fer de guia i van fer les corresponents explicacions dels llocs visitats.
La sortida es va planificar amb la participació de totes les assistents i forma part del coneixement cultural de l’entorn, que es vol incentivar i del treball per la promoció de les participants a l’hora d’assumir responsabilitats, prendre decisions, organitzar les accions i dur-les a terme.
El trasllat es va fer amb autobús de la línia regular i el dinar de fideuà va ser compartit entre totes les assistents en una zona verda de la població.
22
Juny
2018

Celebració de final de curs de TALC a Olot

Ahir dijous, dia 21 a la tarda, es va fer al pati de Càritas la Festa de final de curs del TALC d’Olot. En un ambient molt festiu, més d’un centenar de persones, entre alumnes, professors voluntaris del TALC, tècnics i convidats, fam fruir una estona molt bona. La tarda amenaçava pluja... van caure quatre gotes, però finalment el temps ens va respectar, i vam poder dur a terme la festa. Va consistir en la recitació d’un poema dedicat la rosa, recitada per les mateixes alumnes. Després, els professors van interpretar dues danses, cantades pels mateixos profes!: el “Ball de Sant Ferriol” i “L’Hereu Riera”. Es van explicar les llegendes que van donar peu a la lletra de les danses, i a la coreografia. Després es va fer l’entrega de diplomes a les alumnes. Per tancar el temps lúdic, vam gaudir d’una dansa en la qual hi va participar tothom. La festa es va acabar amb la degustació de plats elaborats per les mateixes alumnes. Estaven per llepar-se’n els dits!!
Cal destacar la participació activa en la preparació de la festa d’algunes de les alumnes, que reunides en comissió, van fer possible la celebració. Al final tots es van desitjar un bon estiu.
17
Juny
2018

Celebració de final de curs de TALC a Sant Feliu de Pallerols

Aquesta tarda s’ha fet la festa de final de curs de TALC, que organitza Càritas Garrotxa, a Sant Feliu de Pallerols. En un ambient festiu, s’ha pogut palpar la bona harmonia i els resultats aconseguits al llarg d’aquest curs. S'ha fet entrega dels Certificats provisionals a les alumnes que han fet les hores establertes. Les participants han expressat la seva gratitud a les voluntàries que han dut a terme el curs. S'hi han explicat diverses experiències i activitats desenvolupades al llarg del curs: la visita feta a l’escola, on van exposar el seu saber gastronòmic; els treballs sobre la natura; la Festa de Sant Feliu, explicant la faràndula (Mulassa, Cavallets, Gegant i Gegantessa)... En la visita a l’escola van ensenyar els diversos vestits que fan servir a les seves cultures, quan estan de festa. Tot plegat ha estat molt enriquidor per a tots. 
La trobada s’ha acabat fent un piscolabis en el qual s'han pogut degustar diverses maneres de cuinar: pastissos, empanades, entrepans, te, cafè.... Tot plegar per llepar-se’n els dits!
Avui mateix ja es gestionaven les inscripcions de cara al curs vinent, tant per futures alumnes com per a possibles voluntàries.
Càritas Garrotxa ha agraït a les voluntàries la dedicació que han esmerçat en aquesta tasca. I ha felicitat a tots pel treball fet per tal que el TU i el JO sigui una suma real, que doni com a resultat el NOSALTRES!
16
Juny
2018

Campanya de les guardioles a Besalú

Ara farà un mes, Càritas, de comú acord amb la direcció i amb l'AMPA de l’IE "Salvador Vilarrasa" de Besalú, van decidir tirar endavant la campanya de les GUARDIOLES SOLIDÀRIES en l'àmbit escolar, per la manca de disposició de l'Associació de Comerciats de la vila, i també per apropar més Càritas als alumnes del centre. 
L'activitat ha consistit a pintar, en horari escolar, i per part d’alumnes de 1r a 6è de primària, un total de 12 guardioles, alhora que se’ls explicava el motiu de l'activitat.
El divendres, dia 15, les guardioles van estar exposades en la festa de fi de curs de l'AMPA, incentivant als pares i acompanyants dels nens que volguessin a col·laborar-hi amb alguna aportació. Prèviament l’AMPA ja havia repartit entre els pares un full amb l'explicació i finalitat de l'activitat. 
Posteriorment, el divendres 22 de juny, últim dia de curs, els nens del cursos respectius trencaran les guardioles al pati de l'escola. 
Els diners recaptats es destinaran a finançar els programes Ubuntu i Grups d’Apoderament, que estan adreçats a potenciar la promoció, la convivència i la integració social, a la Garrotxa, de persones que es troben molt desarrelades, especialment dones nouvingudes.
05
Juny
2018

Campanya "No et quedis el canvi": Trencada de les guardioles

Avui s'ha fet, a les dues escoles d'Olot que aquest any han pintat guardioles (Escola Petit Plançó i Escola Volcà Bisaroques) el tancament de la campanya "No et quedis els canvi" amb la corresponent trencada de les guardioles.
A falta del recompte de totes les aportacions recollides durant el mes de distribució de les guardioles en un important nombre de comerços d'Olot i de poblacions properes, la valoració de la campanya continua essent positiva pel que representa de difusió i de presència del missatge de Càritas entre la ciutadania. Un missatge que no és altre que el de recordar que hi ha una pobresa real en el nostre entorn i que cal fer costat a les persones més vulnerables que demanen ajuda a Càritas perquè puguin sortir de la seva situació de patiment.
02
Juny
2018

Trobada de cloenda del programa “Apadrinar un avi” a Càritas Garrotxa

Un bon nombre de joves, dels 47 participants d’enguany al programa “Apadrinar un avi”, s’han trobat aquesta setmana als locals de Càritas per fer la valoració i el tancament del programa que s’han dut a terme en aquest curs.
Les opinions dels participants han sigut més que positives i coincideixen amb les valoracions, també positives, dels darrers cursos en el sentit que aquesta és una experiència molt enriquidora per la gent gran però també per als joves que en fan l’acompanyament.
Un elevat nombre de  joves han manifestat la voluntat de continuar en el programa el proper curs, si les activitats acadèmiques els ho permeten.

22
Maig
2018

Una hora amb Càritas a Ràdio 90

Càritas Garrotxa ha participat en un programa de gairebé una hora de durada a Ràdio 90, de la Garrotxa. 
Amb motiu del 25è aniversari de l'emissora, Ràdio 90 va oferir a Càritas Garrotxa l'oportunitat de fer una hora de ràdio amb continguts específics sobre Càritas. Un programa pensat i elaborat per persones de Càritas Garrotxa.
Ha estat una bona oportunitat per explicar i per resumir les principals accions de Càritas Garrotxa, els seus objectius i la seva raó de ser.
Si no heu pogut escoltar el programa emès directament per la ràdio, ho podeu fer, també, des d'aquest enllaç:
 
16
Maig
2018

Taller de cuina dels Grups d'Apoderament

Dins del marc dels Grups d'Apoderament de Càritas Garrotxa, un grup de les persones participants va proposar d'organitzar un taller de cuina. Les mateixes assistents van participar directament en la sol·licitud dels permisos, i en la definició pròpiament dita del taller.
Aquesta activitat es realitza els divendres, quinzenalment, de 10 a 14 hores a la cuina de l'Espai Ideal. El taller té un doble valor formatiu perquè, de manera rotatòria, cada participant ensenya una recepta a la resta del grup i després, a l'hora de dinar, totes comparteixen el plat preparat. 
15
Maig
2018

La Marxa de la Vall de Bianya fa un donatiu a Càritas

Els organitzadors de la Marxa Popular de la Vall de Bianya han fet avui el donatiu a Càritas de l'euro per participant que s'havia acordat.
Càritas ha agraït als organitzadors que, un any més, pensessin en Càritas a l'hora de programar la caminada popular.
En l'intercanvi d'opinions després del donatiu s'ha pogut palesar la importància d'aquest tipus de col·laboracions que aporten a Càritas uns diners molt valuosos per du a terme la seva acció social i alhora perquè fan present el missatge de Càritas en una activitat lúdica i de tant d'èxit com és la tradicional Marxa Popular de la Vall de Bianya.
15
Maig
2018

Els Grups d'Apoderament s'obren a altres participants

El passat divendres es va fer una sessió de biodansa dels Grups d'Apoderament de Càritas Garrotxa oberta a altres persones de fora del projecte que volguessin participar-hi. Hi van assistir 25 persones en total, 13 de les quals no pertanyien a cap dels Grups d'Apoderament.
La sessió va ser molt enriquidora i va ajudar a visualitzar i a normalitzar el treball que es fa en aquests grups enriquint-lo amb la participació de voluntàries de Càritas i d'altres persones.
10
Maig
2018

Mostra cultural de cuina a les classes de TALC

A proposta d'una de les alumnes de TALC, en una de les classes d'aquesta setmana, es va fer un petit àpat per degustar el cuscús i el pollastre al forn, cuinats a l'estil del Marroc.
En aquesta ocasió, una de les alumnes que no podrà assistir a la propera festa de cloenda del programa de llengua i cultura es va oferir per cuinar aquests plats típics  del seu país d'origen. La idea va ser molt ben rebuda, i la sessió de classe es va convertir en un improvisat menjador que convidava a menjar i a compartir, alhora que alumnes i professorat practicaven la llengua catalana i el coneixement intercultural.
03
Maig
2018

Pintada de guardioles de la campanya "No et quedis el canvi"

En el marc de la Fira del 1r de maig, a Olopt, s'ha fet la pintada d'una setantena de guardioles per a la campanya "No et quedis el canvi".
La primera part de les guardioles, com en anys anteriors, ja les havien pintat alumnes de dues escoles d'Olot. Aquest any, de les escoles Petit Plançó i Volcà Bisaroques.
El dia hi ha acompanyat i han sigut molts els infants que s'han adreçat a la plaça Major de la ciutat, amb la intenció de col·laborar amb la campanya, pintant una guardiola que després romandrà exposada en algun comerç de la ciutat,tot el mes de maig, convidant els compradors a fer-hi alguna aportació, per petita que sigui, en suport a Càritas, a la tasca dels seus voluntaris i als programes que l'entitat du a terme.
03
Maig
2018

L'Associació d'Alumnes i Exalumnes de l'EOI Olot fa un donatiu a Càritas

L'Associació d'Alumnes i Exalumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes Olot organitza, amb motiu del Nadal, una rifa solidària. Els membres de la Junta, prèviament, visiten diversos comerços de la ciutat, amb la intenció de recollir productes de donació, amb els quals poder confeccionar diverses paneres per a la rifa.
En el marc de la festa de final de trimestre, es rifen totes les paneres, amb el benentès que els diners recollits es dedicaran al projecte social del Centre de Distribució d'Aliments que gestiona Càritas Garrotxa.
Finalment, aquesta setmana s'ha fet l'entrega a Càritas dels diners recollits.
Càritas Garrotxa ha felicitat l'Associació per aquesta iniciativa solidària i els ha agraït els diners entregats que, sens dubte, també ajudaran a pal·liar la pobresa real de persones ben properes.
28
Abril
2018

Les alumnes de TALC també celebren la diada de Sant Jordi

El professorat de TALC ha aprofitat la diada de Sant Jordi per aprofundir en el coneixement de la llengua i les tradicions del nostre país amb les alumnes dels Tallers de Llengua i cultura.
Un cop explicat el significat de la festa de Sant Jordi, de la llegenda, i de la tradició de regalar roses i llibres en aquesta diada, les alumnes havien de declamar una breu poesia sobre el tema de la jornada.
Totes les declamacions del poema eren acollides amb els aplaudiments de la resta de les alumnes, la felicitació dels seus professors i el regal d’una rosa per a cada alumna.
27
Abril
2018

Campanya amb guardioles "NO ET QUEDIS EL CANVI"

Ahir dijous, es va dur a a terme, per sisè any consecutiu, la presentació de la campanya "No et quedis el canvi" que organitzen conjuntament l'ACO (Associació de Comerciants d'Olot) i Càritas Garrotxa, amb el suport importantíssim de l'Escola Municipal d'Expressió" (EME) que és qui ha elaborat el cartell de presentació de la campanya, com cada any.
El primer de maig, coincidint amb la Fira d'Olot, a la Plaça Major, s'hi farà una pintada de guardioles. Des d'aquí convidem a tota la mainada, nens i nenes que vulguin, que vinguin i facin la seva particular aportació pintant una guardiola de Càritas. Hi estarem a partir de les 11 del matí. 
Seguint la que ja podem anomenar "tradició", també hi han col·laborat dues escoles de la ciutat a pintar guardioles. Aquest any ho han fet l'escola "Petit Plançó" i  l'escola "Bisaroques". A totes diues els donem les gràcies.
Les guardioles es repartiran a partir del dia 2 de maig a molts comerços d'Olot i rodalies, que les tindran fins a final de mes. Aleshores es recolliran i es trencaran en les mateixes escoles que les han pintat, amb presència d'alguns mitjans de comunicació. Cal recordar que les despeses de la campanya corren a càrrec de l'ACO, per la qual cosa tot el que es reculli en la campanya quedarà íntegrament com a ajuda als projectes de Càritas Garrotxa.
En concret, els diners recollits es dedicaran al desenvolupament dels programes comunitaris i d'integració social de Càritas Garrotxa: Ubuntu i Grups de d'Apoderament i de formació - Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC).
Moltes gràcies a totes i cada una les entitats que fan possible, any rere any, aquesta entranyable activitat social que ajuda a prendre consciència que cal la col·laboració de tots a fer una societat més justa. I moltes gràcies, també, als qui hi col·laborareu amb la vostra aportació econòmica. GRÀCIES!!!
26
Abril
2018

L'escola Petit Plançó col·labora de nou amb Càritas

Una vegada més, l'escola "Petit Plançó" hi ha aportat el seu gra de sorra, molt important, col·laborant en l'elaboració de "Roses" d'argila, bo i ornamentades, i uns punts de llibre, que seran lliurats com a regal als avis de diverses residències. És bo aquest gest perquè la mainada, ja de petits prenen part en la construcció d'una societat solidària. També hi han col·laborat pintant una part de les guardioles que es repartiran a principis de maig en alguns comerços d'Olot, per tal de recollir diners i invertir-los íntegrament en els diversos programes que Càritas Garrotxa duu a terme, destinats a la integració i promoció de les persones més necessitades. Una vegada més donem les gràcies per la feina feta amb il·lusió i alegria encomanadissa, i tan necessària. Endavant!!!!
06
Abril
2018

La Xa Marxa Nadalenca fa entrega del donatiu a Càritas

L'organització de la X Marxa Nadalenca d'Olot ha fet entrega del donatiu de la caminada d'enguany a Càritas Garrotxa, amb 1€ per cada inscripció.
Com és sabut, els organitzadors de la Marxa Nadalenca d'Olot havien declinat organitzar la cursa aquest any, per dificultats personals. Aleshores, l'empresa "Fotoinstant.com" va recollir el testimoni. Amb un estret marge de temps, la nova organització va aconseguir tirar endavant la X Marxa i alhora garantir la seva continuïtat per als propers anys.
Càritas ha agraït el donatiu i alhora el compromís dels organitzadors de mantenir el caràcter solidari de la Marxa, en el futur.
24
Març
2018

Sortida pels barris d'Olot de les alumnes de TALC

Aquesta passada setmana, les alumnes del Taller d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC) han fet una sortida pel Barri Vell d’Olot, com a cloenda del treball realitzat aquests dos darrers mesos sobre el coneixement de la seva actual ciutat, Olot.
En primer lloc van treballar el barri on viuen a través d’un plànol de la ciutat. A continuació van localitzar el seu carrer, a més de conèixer el seu significat. També van veure moltes imatges d’Olot per saber el seu grau de coneixement de la ciutat. Finalment es va realitzar un itinerari que les va portar pel carrer de Valls Nous, església del Tura, plaça de la Pia Almoina, Plaça Major, carrer Major i plaça del Conill.
Totes les alumnes van venir a la sortida i es van mostrar en tot moment molt interessades a conèixer i a visitar llocs desconeguts i alhora tan propers de la ciutat on viuen. 
22
Març
2018

Roda de premsa del Balanç 2017 de Càritas Garrotxa

Dimarts passat dia 20, a 2/4 de 10 del matí, i a les dependències de Càritas Garrotxa, es va fer la presentació, com s'acostuma a fer per aquestes dates, davant els mitjans de comunicació, del Balanç de les accions desenvolupades al llarg de l'any 2017, així com dels reptes que es té previst  dur a terme al llarg d'aquest any 2018. Es van presentar, a grans trets, els programes desenvolupats al llarg del 2017, facilitant les dades necessàries (adjuntem el dossier sencer). Hi van assistir representants dels diversos mitjans de comunicació locals, als quals agraïm llur assistència. També aprofitem des d'aquí, una vegada més, per agrair als col·laboradors (empreses, entitats, particulars...) que fan possible l'acció social  i  els programes de la nostra Càritas, sense oblidar, és clar, el treball diari i constant de tots els voluntaris i voluntàries, sense els quals seria impossible de poder-los tirar endavant. Gràcies!!!
Document_balan___2017_per_premsa_definitiu.pdf
16
Març
2018

Nova col·laboració amb l'Escola Petit Plançó

Després que els nens/nenes de l'Escola Petit Plançó elaboressin un calendari ressaltant les festes més importants que nosaltres celebrem habitualment, per fer-les saber als usuaris de Càritas que vénen d'altres cultures i tenen altres costums, dimarts d'aquesta setmana hem anat a visitar-los, i explicar-los les festes més importants que celebren les persones de la religió musulmana. Ha estat una experiència molt bonica. Els nens i nenes han mostrat molt d’interès a conèixer les festes, i com, i quan se celebren. Aquesta és una de les activitats, entre d’altres, que s’estan duent a terme, de les quals ja informarem en el seu moment, i les que estan en projecte d’execució. Ens hem de felicitar tots!!! Moltes gràcies, nens/nenes!!!! Moltes gràcies també al personal docent. Endavant!!!!
15
Març
2018

Cicle de Conferències "La Convivència en una societat diversa" (i 7)

El passat dilluns, dia 12, es va dur a terme la darrera conferència d’enguany del cicle iniciat el 19 de febrer. El títol de la conferència era "Celebrant diversitat, construïm comunitat”. La va preparar l’entitat Resilience. Earth, i la va conduir l’Èrika Zárate. Va ser una conferència que va “trencar motllos”. Va consistir en una intervenció “interactiva “ de tots els presents realitzant tallers participatius. La intenció era descobrir quin bagatge tenim cada un de nosaltres i com el fem servir, en bé de tots. D’aquí el títol de la conferència. Van sorgir idees molt bones i, creiem que enriquidores per a tothom. Ara només falta posar-les en pràctica per assolir de mica en mica aquesta realitat: “Celebrant la diversitat, realitat que no ens fa estar indiferents, assolim i construïm la Comunitat" tan necessària per a la convivència entre les diverses cultures, idiosincràsies i costums en els quals estem immersos i vivim en el dia a dia. Tant de bo avancem!!! Treballem-hi!!!! Gràcies a tots/totes per la participació i interès demostrats.
14
Març
2018

Interessant xerrada adreçada als voluntaris de Gent Gran

Ahir dimecres es va dur a terme una interessant formació adreçada als voluntaris i voluntaris del programa Ser Gran en Dignitat, però oberta al voluntariat d'altres programes de Càritas i a altres persones interessades.
La conferència duia el títols de: "Ajudar-nos per poder ajudar. Estratègies per a protegir-nos emocionalment."
Hi van assistir una vintena de persones i la formació va anar a càrrec de la metgessa Esther Celda.
La doctora Celda té una llarga experiència en aquest tipus de formacions i acostuma a acompanyar les seves explicacions amb anèdotes i casos reals. Això fa que la sessió sigui molt entenedora, alhora que hi aporta un punt d’humor que la fa molt agradable.
14
Març
2018

Vint alumnes de l'INS Bosc de Coma participen al Taller de Voluntariat

Aquest any ha sigut 20 els alumnes de l'Institut Bosc de la Coma que han participat, per decisió pròpia, al Taller de Voluntariat que organitza Càritas Garrotxa expressament per a aquest institut, en el marc de les Jornades Culturals del centre. El Taller dura dos dies, tot i que aquest any s'ha vist afectat parcialment per la nevada que ha sorprès la Garrotxa.
Com en anys anteriors, el Taller ha combinat les explicacions de caire més tèoric, com pot ser la presentació de què és i què fa Càritas, amb accions útils i pràctiques, participant en la realització de diversos programes.
L'alumnat participant ha deixat constància, un any més, que l'activitat els ha agradat molt i que els ha ofert una visió de Càritas que desconeixien.
08
Març
2018

Cicle de Conferències "La Convivència en una societat diversa" (i 6)

Us recordem que el proper dilluns, dia 12 de març, tindrà lloc al Casal Marià la tercera i darrera conferència del Cicle d'aquest any, englobada en el conjunt de conferències "La Convivència en una Societat Diversa". Aquesta es titula "Celebrant diversitat, construïm Comunitat". Aquesta vegada la conferència anirà a càrrec de l'entitat Resilience.Earth. Més que una conferència, es farà una dinàmica de treball per grups de tots els assistents a la conferència, (en format de tallers) i es debatrà aquest tema. Posteriorment hi haurà una posada en comú i diàleg per comentar els aspectes que hagi descobert cada grup i també  es recolliran impressions de tots els assistents. Segur que serà un treball molt enriquidor per a tothom. Recordeu: Dilluns, dia 12 de març, a les 7 del vespre, al Casal Marià. Hi esteu convidats!!!! Ens veiem!!! 
08
Març
2018

Cicle de Conferències "La Convivència en una societat diversa" (i 5)

Aquest passat dilluns, dia 5 de març, es dugué a terme la segona xerrada del cicle de Conferències. Aquesta vegada, amb la participació d’una cinquantena de persones, tenint com a conferenciants la Israa Rila, en Jordi Gasulla i en Mari Drammeh. Va ser presentada per la Laila Amra, i moderada per l’Erika Zárate.
La xerrada, amb el títol de “Diàleg sobre convivència i diversitat”, es va centrar a explicar mitjançant unes preguntes, l’experiència de cada conferenciant davant la realitat que els ha tocat de viure en la pròpia pell.
Explicaven com ens trobem, a primera vista, relacionant-nos amb els altres, com ens construïm uns estereotips de les persones, que després de conèixer-les, quasi sempre, no es corresponen en com realment són. Destacaven que la diversitat no es dóna quan convivim persones de diverses cultures, creences, costums... sinó que aquesta diversitat ja existeix de sempre entre les persones autòctones. Deien: "La diversitat ha existit, existeix i existirà". Es va remarcar, també, que els prejudicis existents són quasi sempre “mentals”. Si no canviem el nostre “xip” no avançarem.
Hi va haver molta participació entre els assistents, desenvolupant-se un diàleg, canvi d’impressions, i preguntes molt enriquidores. I es va acabar amb el convenciment que ens cal a tots plegats l’esforç continu per obrir-nos a aquesta diversitat, perquè no quedi tot en “paper mullat”.   
02
Març
2018

A punt la XXXVIII Marxa Popular de la Vall de Bianya

La XXXVIII Marxa Popular de la Vall de Bianya es durà a terme el proper diumenge 11 de març de 2018.
El lloc i hora de sortida serà a Hostalnou (a la zona esportiva), a les 7 del matí.
Enguany farà un recorregut per la Planade Bianya i la Serra de Sant Miquel del Mónt.
L'itinerari serà el següent: HOSTALNOU - SOCARRATS - SANT VALENTÍ - VENTOLÀ SANT MIQUEL DEL MONT - SANTA MARGARIDA i HOSTALNOU.
La inscripció, que inclou un esmorzar per tothom, costa 7 euros. Tots els inscrits fan un aportació d'un euro, un any més, per Càritas Garrotxa.
Les inscripcions es podran fer des de mitja hora abans de la sortida.
Es pot trobar més informació a:
 http://www.ajuntament.valldebianya.org/FitxersWeb/91590/PROGRAMA_MARXA_2018.pdf

 
Programa_Marxa_Vall_de_Bianya_2018.pdf
21
Febrer
2018

Cicle de Conferències "La Convivència en una societat diversa" (i 4)

Com estava anunciat, aquest passat dilluns, dia 19, es dugué a terme la primera Conferència del Cicle emmarcat en “La Convivència en una Societat Diversa” organitzat per Càritas Garrotxa, Garrotxa Diversa i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Aquesta primera conferència titulada “Obrir-se la diversitat, acollir la vida”, feta per la psicòloga i psicoterapeuta Núria Mata i Vinyets, de Vic, se centrà en com totes i cada una de les persones en som, des del  moment que ens movem, migrants. O si estem aposentats en un lloc determinat, som persones que “reben” d’altres persones. Nouvingudes. La idea, entre d’altres molt interessants que va exposar va incidir en les dificultats de deixar de banda tots aquells prejudicis, tòpics... per tal d’arribar a saber sumar el “jo” més el “tu”, per donar com a resultat un “nosaltres”, sense haver d’oblidar els orígens de totes i cada una de les persones implicades en aquesta relació arribada/acollida. 
La propera Conferència tindrà lloc aquest dilluns vinent, dia 26 titulada "Diàleg sobre convivència i diversitat". Serà a les 7 de la tarda al Casal Marià. Us hi esperem.
21
Febrer
2018

Cicle de Conferències "La Convivència en una societat diversa" (i 3)

Us recordem que el proper dilluns, dia 26 de Febrer tindrà la lloc al Casal Marià la segona conferència del Cicle d'aquest any englobada en el conjunt de conferències "La Convivència en una Societat Diversa". Aquesta es titula "Diàleg sobre convivència i diversitat". Tres joves d'Olot mitjançant el diàleg entre ells exposaran les seves experiències pel que fa a la formació de la seva identitat, tenint en compte el seu entorn amb tots els avantatges i esculls que comporta. Posteriorment hi haurà un diàleg obert a tots els assistents. Recordeu: Dilluns, dia 26 de Febrer, 7 del vespre al Casal Marià. Hi esteu convidats!!!! Ens veiem!!! 
16
Febrer
2018

Cicle de Conferències "La Convivència en una societat diversa" (i 2)

Com ja anunciàvem a principis de setmana, dilluns vinent començarem el cicle de conferències organitzat per Gàritas Garrotxa, Consorci d'Acció Social i Garrotxa Diversa. La conferència de dilluns, dia 19 es titula "Obrir-se a la diversitat, acollir la vida". Anirà a càrrec de la psicòloga Núria Mata i Vinyets, de Vic, experta en aquest tema. Ens parlarà sobre el que siginifica emigrar, què comporta acollir i esdeveneir país d'acollida: possibilitats, recursos, i esculls, tant per part dels nouvinguts com de la societat que els acull, des del punt de vista personal, cognitiu-afectiu, entre altres aspectes no menys interessants. Us hi conividem des de Càritas Garrotxa a participar-hi. El lloc és l'habitual: Casal Marià. I l'hora, a les 7 de la tarda. Us hi esperem!
CONFER__NCIA_19_DE_FEBRER.pdf
16
Febrer
2018

Xerrada d'Alimentació saludable per a tota la família

El passat 24 de gener, Càritas Garrotxa va convidar Raquel Devesa, infermera de l'hospital Josep Trueta de Girona, a fer-nos una xerrada sobre alimentació saludable per a tota la família.
Ens va parlar de l'alimentació en diferents etapes de la vida. Primer va explicar l'alimentació en els nadons i com anar introduint els aliments a poc a poc. Tot seguit vam parlar de l'alimentació dels infants i seguidament de la dels adults.
Va ser una xerrada molt interessant ja que es va parlar d'una alimentació equilibrada i sana, la importància de practicar exercici físic i beure aigua, viure en un entorn favorable (amb poca contaminació, tranquil...).
El que més ens ha sorprès de la xerrada és l'execessiu consum de sucre que en general té la nostra societat. La infermera ens va comentar que, com a molt, hauríem de consumir sis cullerades de sucre al dia i ens va donar alguna alternativa per no menjar-ne tant.
11
Febrer
2018

Cicle de Conferències: "La Convivència en una societat diversa" (i 1)

Un any més Càritas Garrotxa organitza, conjuntament amb el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, i enguany també amb l'associació Garrotxa Diversa, un cicle de conferències que es durà a terme al Casal Marià d'Olot els dies 19 i 26 de febrer i el 5 de març, a les 7 de la tarda/vespre. Hi ha diversos objectius que ens proposem d'assolir:
1- Fer prendre consciència com és de necesari obrir-se a la diversitat per acollir la vida i viure-la en plenitud. 2- Descobrir que no ens hem de guiar per les aparences, sovint enganyoses de les persones; coneixent-les més de prop. Segurament que haurem de bandejar tòpics estereotips que ens hem fet. 3- Descobrir que és en la diversitat que construirem comunitat. Per assolir aquesta fita caldrà posar-nos tots en un mateix nivell, veure'ns de tu a tu, deixant de banda creences, prejudicis, cercant allò que ens és comú per poder avançar junts, construint aquesta comunitat igualitària que tots anhelem.
CICLE_DE_CONFER__NCIES_2018.pdf CONFER__NCIA_5_DE_MAR__.pdf CONFER__NCIA_19_DE_FEBRER.pdf CONFER__NCIA_26__DE_FEBRER.pdf
04
Febrer
2018

Dansem.Garrotxa omple el Teatre Principal d'Olot

Un Teatre Principal d'Olot pràcticament ple fins a la bandera ha acollit i aplaudit amb entusiasme la 2a edició de “Dansem.Garrotxa” que s'ha dut a terme aquest diumenge, a les 5 de la tarda.
Malgrat la pluja, ja a partir de 2/4 de 5 de la tarda, el assistents a l’espectacle han pogut començar a escalfar motors amb el grup “Country qui pugui” a l’entrada del Teatre. A les 5 ha arrencat un espectacle variat, àgil i d’un gran nivell, que ha aplegat la majoria de les escoles de dansa de la Garrotxa i amb la participació de gairebé 200 balladors i balladores. La diversitat d’estils i la fluïdesa en les actuacions ha fet que l’hora i mitja de l'espectacle es fes curt.
Càritas Garrotxa ha agraït a les 15 escoles de dansa la seva participació desinteressada en el projecte i la seva bona acollida a una iniciativa que té una triple finalitat: promocionar i gaudir de la dansa feta a la comarca en les formes més diverses i alhora fer costat a Càritas i a la tasca dels seus voluntaris en la lluita contra la pobresa i la vulnerabilitat que pateixen moltes persones del nostre entorn.

Càritas Garrotxa ha fet públic el seu agraïment més sincer a tots aquells que han fet possible la 2ª edició de “Dansem.Garrotxa”:
 • La Sala. Balls de saló
 • Agrupació sardanista Olot
 • Esbart Olot
 • Marta Munyoz. Dansa i consciència
 • Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa. Grup de flamenco
 • Country qui pugui
 • Capoeira Comanegra
 • Grimaldidance. Salsa i bachata
 • Hibiscus. Dones en dansa
 • Eva Durban. Corporal i artístic
 • Art Movement. Brak dance
 • Escola de dansa Violetta Arp
 • Esbart Marboleny Jove
 • Gimnàs Ani Totfitness
 • Ofolk. Ball a la plaça
 • Ajuntament d'Olot
 • Olot Cultura. Teatre Principal d’Olot
 • Francesc Rubió i Manel Serra
 • Cooperativa La Fageda i Tavil
04
Febrer
2018

Agraïment de Càritas Garrotxa a dos voluntaris

Diversos tècnics i voluntaris de Càritas Garrotxa es va aplegar divendres passat per retre un sincer homenatge a dos voluntaris veterans de l'entitat.
El matrimoni format per Manel Quintana i Rosa M. Caralt han hagut de deixar, per raons de salut, les tasques directes en el voluntariat del Centre de Distribució d'Aliments després de més 35 anys, entre tots dos, de compromís en aquest programa.
Si bé és cert que, tant en Manel com la Rosa M. han actuat en tot moment per principis solidaris, posant per davant de tot la gratuïtat en les seves accions, és de justícia reconèixer el seu compromís i la seva tasca al llarg de tants anys.
Tant en Manel com la Rosa M. continuaran vinculats a Càritas en altres accions.
03
Febrer
2018

Finalització de la formació del curs Incorpora

Aquesta setmana s'han lliurat als alumnes els diplomes que els acrediten haver cursat la formació del curs Incorpora: "Atenció al client, reposador i gestiò de magatzem". La formació constava de 300 hores: 120 de competències transversals, 100 de tècniques professionals i 80 de pràctiques en empreses de la comarca.
Els curs el van iniciar 20 persones i l'han conclòs satisfactòriament 15, de les quals 11 ja han trobat feina.
El curs ha permès als assistents obtenir també la titulació de manipulador d'aliments i de conductor de carretilles elevadores.
La formació tèorica es va iniciar el passat 12 de setembre i es va acabar el 29 de desembre.
Aquest curs, patrocinat per la Caixa, ha tingut també el suport de l'ajuntament d'Olot i l'inestimable col·laboració de set empreses de la comarca que han acollit els alumnes en el període de pràctiques.
24
Gener
2018

Alumnes dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural visiten l’ajuntament d’Olot

El passat 17 de gener 11 alumnes del Taller d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC) van participar, acompanyats dels seus professors, en un visita organitzada a l’ajuntament de la ciutat d’Olot. Allí van ser molt ben atesos per la Carme Juanola, tècnica responsable d’Atenció al Ciutadà. Els 11 alumnes, en la seva majoria dones, van poder visitar les instal·lacions municipals i sobretot el Saló de Plens de l’Ajuntament i el despatx de l’alcalde.
Totes les alumnes es van sentir emocionades de conèixer de prop aquest espai de l’administració local, van valorar molt positivament aquesta sortida i amb ganes de repetir-ne moltes més.
Com és sabut, el programa dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural, a més del coneixement inicial de la llengua catalana, prioritzen, també, el coneixement de l’entorn i tot allò que pugui afavorir la relació amb la comunitat d’acollida i de convivència.
22
Gener
2018

Presentació de Dansem.Garrotxa 2018

Aprofitant la presència dels mitjans de comunicació a la roda de premsa municipal, avui s'ha fet la presentació de la 2a edició de "Dansem.Garrotxa 2018".
El festival de la dansa solidària de la Garrotxa se celebrarà el proper diumenge, dia 4 de febrer, a les 5 de la tarda. A partir, però, de 2/4 de 5, Country qui pugui acollirà els assistents convidant-los a ballar a la plaça del Teatre, amb la voluntat de crear un ambient alegre i festiu.
En aquesta 2a edició hi participaran 15 escoles de dansa de la comarca amb una gran varietat d'estils i ritmes. Aquesta diversitat fa que les actuacions siguin àgils, entretingudes i emotives.
Les entrades a l'espectacle es poden comprar pels mitjans habituals del Teatre Principal d'Olot.
 
12_DansemGarrotxa2018_Cartell.pdf
12
Gener
2018

Publicat el Butlletí 18 de Càritas Garrotxa

Aquest desembre s'ha enviat als voluntaris i col·laboradors de Càritas Garrotxa el Bútlletí núm. 18. En aquest nou comunicat s'hi fa una valoració de l'acció de la nostra Càritas, del treball dels seus voluntaris i tècnics, així com un repàs de les notícies més rellevants del darrer trimestre i de les properes accions més significatives que està previst que es duguin a terme.
18_Comunicat_voluntaris_i_col__laboradors_Desembre_2017.pdf
04
Gener
2018

Col·laboració de l'alumnat de 4t de Primària de l'Escola Petit Plançó

En el marc de la col·laboració de l'Escola Petit Plançó d'Olot amb Càritas Garrotxa, els nens i nenes de 4t de Primària de l'Escola han realitzat uns murals didàctics i alhora d'ambientació per al Centre de Distribució d'Aliments.
Els alumnes d'aquest curs ja havien assistit, prèviament, a un xerrada sobre el CDA, aprofitant una visita que hi havien fet unes setmanes enrere.
Els diversos murals han estat realitzats en grups de 5 o 6 alumnes la qual cosa els ha permès compartir diferents punts de vista sobre la realitat de la pobresa i sobre el sentit d'aquest espai d'ajut a les persones que passen necessitat.
20
Desembre
2017

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa renoven el conveni anual

Un any més, Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han renovat el conveni de col·laboració en una mostra més de la bona sintonia entre ambdues entitats.
Càritas Garrotxa està molt agraïda de poder comptar amb el suport i la bona predisposició de Ràdio Olot per tal de fer difusió del missatge social de l'entitat.
La col·laboració més significativa de la Ràdio amb Càritas es concreta en la reproducció de tres falques diàries de espots prèviament elaborats per voluntaris de Càritas i en la inclusió en els informatius dels esdeveniments més rellevants de Càritas a la comarca.
18
Desembre
2017

Olot TV i Càritas Garrotxa renoven el conveni de col·laboració

Càritas Garrotxa i OLOT TELEVISIÓ han renovat per un any més el conveni de col·laboració mitjançant el qual la Televisió de la Garrotxa es compromet a seguir donant suport de manera decidida a Càritas Garrotxa.
Aquest és el 5è any de la col·laboració entre ambdues entitats amb la finalitat de donar visibilitat a Càritas i als seus projectes. Durant aquest temps, la cadena ha ofert l’emissió gratuïta d’espots durant tot l’any, de diferents campanyes de publicitat, i el seguiment informatiu de les accions que s’impulsen des de Càritas.
17
Desembre
2017

Renovat el conveni entre Càritas Garrotxa i el Pessebre Vivent de Joanetes

Un any més, aprofitant la presentació del cartell de l'edició del 2017, es va renovar el conveni de col·laboració entre Càritas Garrotxa i el Pessebre Vivent de Joanetes.
Càritas va agrair al Pessebre Vivent de Joanetes la seva confiança i va felicitar la junta directiva i a tots els seus membres per la seva vinculació amb Càritas i el seu compromís a col·laborar en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social a la comarca.
El president de Càritas Garrotxa va posar de manifest que fer Pessebre Vivent de Joanetes també era fer Càritas i que la seva persistència en la col·laboració era també una altra manera d'esdevenir voluntari de Càritas.
 
15
Desembre
2017

Alumnes de l’Escola Cor de Maria ajuden en el Post Gran Recapte

El Gran Recapte, a la Garrotxa, comença a primers de desembre i no es tanca fins passat Reis. Al llarg d’aquestes setmanes, hi ha un continuat degoteig d’aportacions de la comarca, d’entitats i institucions, empreses, etc. Per atendre la recepció d’aquestes donacions calen molts voluntaris que fan una feina insubstituïble.
Hem d’agrair la col·laboració d’una desena d’alumnes de 2n d’ESO de l’Escola Cor de Maria d'Olot i a les seves tutores que han dedicat tot un matí a ajudar en les tasques de magatzem del Centre de Distribució d’Aliments.
La col·laboració d’aquests alumnes forma part d’un projecte més ampli que es du a terme des de la tutoria d’aquest curs de l’Escola i que vol potenciar la sensibilització i la implicació de l’alumnat en les tasques socials.
09
Desembre
2017

Bona acollida de la parada Càritas

La parada de Càritas al Mercat de Nadal d'Olot d'enguany (durant el dies 8, 9 i 10 de desembre) ha tingut molt bona acceptació. Ha comptat amb la col·laboració d'una trentena de voluntaris que s'han preocupat de la planificació, dels torns d'atenció a les vendes, de la infraestructura, captar la donació de productes, etc.
El diners recollits es destinaran, com sempre, a fer possibles els programes d'atenció a la pobresa de Càritas Garrotxa.
Tanmatexi cal valorar que la presència social de Càritas en un espai tan concorregut, ha sigut un bon testimoni del missatge de Càritas.
09
Desembre
2017

Acaben dos Tallers per a usuaris del CDA

A finals del passat novembre i a primers de desembre han finalitzat dos tallers més adreçats a persones usuàries del CDA.
El contingut del primer taller era sobre alimentació i cuina i s'acabà el 23 de novembre. La valoració de les persones participants ha estat molt positiva.
El segon taller duia per títol "Habilitats personals per fer front a la crisi". Aquest taller, que té també molt bona acceptació entre els usuaris del CDA, s'ha fet per primera vegada a Besalú.
 
04
Desembre
2017

SolidariSac . Parada del Mercat de Nadal a Olot . Campanya 2017

Per quart any Càritas Garrotxa impulsa la campanya del SolidariSac, una bossa de roba, tallada i cosida per voluntàries, amb fruits secs (generalment nous de Crespià) o infusions Alma, i que porta una etiqueta lligada amb un llaç.
El producte es distribueix a empreses que l’ofereixen als seus treballadors, clients, etc. formant part d’una panera nadalenca, sopars de Nadal, o senzillament com un regal solidari, per donar suport a Càritas.  Les bosses SolidariSac han estat envasades per una vintena de voluntaris i voluntàries i servides als compradors per voluntaris de la comissió de Càritas. I es troben a la venda a un preu de 5€.
El SolidariSac es ven, també, a la parada del Mercat de Nadal d’Olot, i també a particulars o famílies que obsequien els seus comensals, per exemple, amb motiu del sopar o el dinar de Nadal.
El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, ha presentat la 4a edició del SolidariSac, aquesta tarda a l’Ajuntament d’Olot. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, i Pilar Ferrés de Càritas Garrotxa també han pres part de la presentació de la iniciativa. Segons ha explicat Oller, Càritas Garrotxa serà present, tots els dies, al Mercat de Nadal d’Olot (8, 9 i 10 de desembre), amb una parada a la plaça Major, on s’hi vendran bosses del SolidariSac, productes artesanals fets per voluntaris i voluntàries de Càritas, o bé altres persones, i altres productes aportats generosament per empreses de la comarca, per tal de col·laborar amb Càritas.
28
Novembre
2017

Concert dels Cors Gòspel Girona i Tam Tam Gòspel, de Vic, a favor de Càritas Garrotxa

Com ja estava anunciat, el passat diumenge 26, a l'Església dels Pares Carmelites d'Olot, es va dur a terme un any més, un concert de música "gòspel". Hi van intervenir en primer lloc el grup Tam Tam Gòspel, de Vic. Grup nascut l'any 2001 al col·legi Guillem de Montrodon-Sant Miquels dels Sants de Vic, promogut per l'AMPA del mateix col·legi. El primer director va ser en Gudi, vinculat al jazz. Actualment està dirigit per Júlia López. Tenen al seu haver 2 cd's. Cal destacar que canten "a capela". Actualment està format per unes 30/35 persones. 
En segon lloc hi intervingué el grup Cor Gòspel Girona, conegut ja perquè hi va cantar l'edició passada. Es fa formar l'any 2004, el dirigeix Xavier Thihó. Canten un Gòspel tradicional i contemporani, però tot ell ple de vida, impregnat d'una força que fa vibrar, en cada actuació, a tothom qui hi assisteix.
Ens van fer gaudir d'un repertori variat, ple d'emoció, de vida, que no va deixar indiferent a cap dels assistents. Van fer participar en algun cop al mateix públic, que va saber correspondre. En fi, un concert per a la història. 
Donem les gràcies molt de cor als dos grups per haver participat de manera desinteressada. Val a dir que els guanys del concert van destinats a cobrir els diversos projectes endegats per Càritas Garrotxa i que la recaptació va ser significativa, tenint en compte que l'església es va omplir. 
Finalment volem donar les gràcies des de Càritas Garrotxa a tots i cada un dels voluntaris que s'hi van abocar de ple, tant en el concert com en tota la seva preparació. I donar les gràcies, també, a les cases comercials que van col·laborar desinteressadament aportant els seus productes per obsequiar els components de les corals amb un piscolabis. Moltes gràcies a tots i fins l'any vinent, si Déu vol. Els dos cors de Gòspel van acceptar la invitació per tornar-hi.  
22
Novembre
2017

Concert de Gospel a benefici de Càritas

Diumenge 26 de novembre, a les 6 de la tarda, a l'església del Carme d'Olot, s'hi farà un nou concert de Gospel a benefici de Càritas Garrotxa. Aquest any hi haurà dos grups corals: el Cor Gospel Girona i Tam Tam Gospel, de Vic. Les entrades -que costaran 10 euros- es vendran una estona abans del concert.
El Cor Gospel Girona es va iniciar l'any 2004 i està dirigit per Xavier Thió. Combina cançons de gospel tradicional amb altres de més novedoses i actuals. Actualment té una setantena de cantants.
Tam Tam Gospel, va néixer l'any 2001. Ha editat diversos CD's i està dirigit per Júlia López. En aquest concert interpretarà totes les cançons a capella.
Tots dos grups actuen desinteressadament. La característica principal d'ambós grups és que frueixen i fan fruir el públic amb les seves interpretacions.
 
09
Novembre
2017

Comença el nou projecte SolidariSac 2017

Fa ja mesos que la Comissió de Noves Iniciatives de Càritas Garrotxa està treballant en una nova edició (la quarta!) del SolidariSac. Un cop confirmades bona part de les comandes, cosides les bosses i comprats els continguts de la bossa solidària, els voluntaris han començat la fase d'envasat. Membres de la comissió amb la col·laboració d'altres voluntaris puntuals es troben cada tarda, i en diversos torns, per preparar les comandes que s'hauran de servir a les empreses, particulars i per a la parada del mercat de Nadal d'Olot.
05
Novembre
2017

Trobada del voluntariat de Càritas del Bisbat de Girona, a Malgrat de Mar

Ahir disssabte, dia 4, va tenir lloc a Malgrat de Mar, una trobada del voluntariat de Càritas de la Diòcesi de Girona. Per part de Càritas Garrotxa ens hem de felictar. Assitírem una trentena de voluntaris/voluntàries. Vam sortir puntualment d'Olot a 2/4 de 9 del matí. Un cop arribats, férem les inscripcions. Començàrem la jornada amb ua pregària, la benviguda del president de Càritas Malgrat, la directora de Càriats Diocesana de Girona, l'alcaldessa de Malgrat i del regidor de Serveis Socials. Vam continuar amb el video titolat "El compromís del voluntariat arreu del territori", mostrant dels diversos programes de Càritas, mentre escoltàvem la cançó del grup "Txarango", "Compta amb mi". Immediatament després vàrem gaudir del testimoni de dues joves voluntàries una de més gran, que parlaren de la seva experiència enriquidora en el programa "Apadrinar un avi".Després de fer un petit "refrigeri", el Sr. Esteve Pujol i Pons,ens enriquí amb una conferència molt amena titulada "El compromís una actitud del voluntariat". També hi va haver moments d'esbarjo. Abans de de dinar, el Mag Sarrablo ens va hipnotitzar amb la seva màgia. I després gaudírem d'uan "posada al dia" de la paràbola evangèlica del "Bon Samarità", sota el lema "el teu compromís millora el món". Dinar: una paella per llepar-se'n els dits, botifarra i gelat de postres. Continà l'esbarjo amb un espectacle de dansa a càrrec de del grup Dansamar, de Malgrat de Mar. Hi hagué l'entregat d'uns obsequis de reconeixement a diverses persones molt compromeses amb Càritas. Els entregà el nostre Sr Bisbe Francsc Pardo. Presidí l'Eucaristia, per cert molt participada pels assistents, el mateix Senyor Bisbe. Acabant així la jornada. Se'ns va fer obsequiar als assistents amb el regal d'una bossa d'esports, molt maca. Realment són trobades com aquesta les que donen sentit de comunitat, d'Església, per molta diversitat que hi hagi. Donem-nos l'enhorabona i endavant. Gràcies als voluntaris de Càritas Malgrat per l'acollida i el desenvolupament de la jornada que va ser fantàstica!!
31
Octubre
2017

Taller de Destil·lació i confecció d'ungüents

El taller de "Destil·lació i confecció d'ungüents", de 3 hores de durada, ha sigut una aportació més per ajudar les persones usuàries del CDA a despertar les seves pròpies potencialitats oferint-los recursos senzills per millorar les seves habilitats i alhora donar-los recursos per reexir socialment.
A aquest taller hi han assisit 12 persones i ha tingut la col·laboració de tres tècniques de Càritas Garrotxa.
31
Octubre
2017

Curs Tècniques sostenibles de neteja de la llar

Aquesta setmana s'ha tancat el "Curs de tècniques sostenibles de neteja de la llar", de 12 hores de durada. Aquest curs forma part de les formacions per a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments. Hi han participat 14 persones i les valoracions dels assistents han sigut molt altes. La formació ha anat a càrrec de l'Associació Pedra Tosca.
28
Octubre
2017

Primeres col·laboracions d'alumnes de l'Escola Petit Plançó amb Càritas

Aquesta setmana grups d'alumnes de l'Escola Petit Plançó han fet ja una primera col·laboració de suport als programes socials de Càritas Garrotxa. En aquesta ocasió la tasca ha consistit a enganxar els adhesius a les espelmes de Lluèrnia amb Càritas, en total unes 2.000 espelmes, aproximadament.
Com és sabut, aquestes espelmes les ven després Càritas, en el marc de Lluèrnia i el marge de benefici es dedica íntegrament a projectes socials.
28
Octubre
2017

Presentació de Càritas als alumnes de l'Escola Petit Plançó

Com a conseqüència de l'acord de col·laboració entre Càritas Garrotxa i l'Escola Petit Plançó d'Olot, diverses persones de Càritas s'han traslladat a l'escola aquestes darreres setmanes per explicar amb més detall, primer als mestres i després a l'alumnat de Primària, què és Càritas, quina és la tasca que fa i quins són els seus projectes més immediats.
El passat dia 17 d'octubre, dos voluntaris de Càritas van fer dues xerrades als alumnes de l'escola: una per als alumnes de 1r i 2n i una altra per als de 3r, 4t i 5è. El contingut va ser adequat a l'edat dels alumnes i es va fer a partir de contes, cançons i relats curts de caire simbòlic.
A partir d'aquestes sessions, els diversos cursos realitzaran ja accions concretes de suport a la tasca dels voluntaris de Càritas.
14
Octubre
2017

El col•lectiu d'artistes "9 Art" col•laborant amb Càritas un any més

Ja podem considerar com un fet habitual, un any més, el col·lectiu d'artistes "9 Art" ha decidit col·laborar amb Càritas, amb motiu de l'exposició que cada any fa a la capella de Sant Ferriol d'Olot, per la Fira de Sant Lluc, ahir divendres, dia 13. Els artistes faran una aportació a Càritas de l'obra venuda a l'exposició. També han posat a l’entrada diversos punts de llibres amb pintures dels mateixos artistes, per un preu d’1 euro cada punt de llibre, que també seran aportacions en favor de Càritas Garrotxa.
L'estreta relació d'aquest grup d'artistes amb Càritas Garrotxa ja ve de lluny i és d'agrair que, a través d’aquest col·lectiu, el món de l'art tingui present la preocupació pels més necessitats del nostre entorn.
27
Setembre
2017

Tornaboda solidària per acomiadar la Festa Major de Besalú

La Tornaboda de la Festa Major de Besalú va tenir, un any més, un caire solidari i s'hi van recollir uns 500 euros a benefici de Càritas. Tot i les inclemències meteorològiques, hi van participar més de 120 persones.
Els voluntaris de Càritas es van responsabilitzar del berenar i agraeeixen la col·laboració de l'Ajuntament de Besalú i les donacions de comerços i empreses de les rodalies, com Embotits Monter, Aigües de Sant Aniol o Fleca Descamps.
 
 
15
Setembre
2017

Càritas Garrotxa aposta per la formació orientada al món laboral

Una vintena d'alumnes d'entre 16 i 60 anys participen al curs "Atenció al client, reponedor i gestió de magatzem", en el marc del Programa Incorpora, que desenvolupa Càritas Garrotxa. La formació va iniciar les classes teòriques dimarts 12 de setembre. A partir del 15 de novembre, els alumnes tindran l'ocasió de realitzar fins a 80 hores de pràctiques en empreses de la comarca, que que han establert un conveni de col·laboració amb Càritas. L'objectiu principal del curs és que les persones participants aconsegueixin trobar feina, gràcies als coneixements adquirits.

Càritas Garrotxa, com la resta de Càritas de la diòcesi de Girona, aposten per la feina com a eina fonamental per trencar el cercle de l'exclusió social. A l'última memòria de l'entitat, Càritas va fer públic que fins a 447 persones participants dels programes laborals van aconseguir entrar al mercat laboral arreu de la diòcesi de Girona.

 
01
Agost
2017

Nous cursos de formació per a usuaris del CDA

Ja s'han presentat els nous cursos de formació per a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa, que es realitzaran a Olot i a Besalú, a partir del mes d'octubre.
A Olot:
- Cuina i alimentació econòmica i sostenible (30 h)
- Neteja sostenible a la llar – remeis casolans (12 h)
- Taller de destil·lació i confecció d’ungüents (4 h)
A Besalú:
- Habilitats personals per fer front a la crisi (30 h)

S'han fet públiques, també, les dates de les inscripcions:
- Dies 13, 14, 19 i 20 de setembre, de 10 a 13 h, a Olot.
- Dia 27 de setembre, de 10 a 13 h, a Besalú.
Les persones interessades tingueu en compte les dates de incripció i de realització dels diferents cursos.
Cursos_de_formaci___usuaris_CDA_Setembre_2017.pdf
01
Agost
2017

Nou curs de formació del programa Incorpora

S'ha iniciat ja el procés de selecció de candidats per al 2n curs de formació del programa INCORPORA, de 300 hores de durada, que es realitzarà a Càritas Garrotxa.
El curs, que porta per títol "Curs d'atenció al client, reposador i gestió de magatzem", inclou una formació molt completa en aquest àmbit i contempla, també, 80 hores de pràctiques que acosten l'aprenent al món real de l'empresa.
Vista l'experiència de cursos anteriors, la realització amb intterès d'aquest curs és una bona oportunitat per trobar feina un cop acabada la formació.
Durant el mes d'agost, Càritas realitza les corresponents entrevistes per a la selecció dels participants.
Si està interessat o interessada a participar-hi, truca a Càritas Garrotxa!
Cartell_del_curs_Incorpora_2017.pdf
26
Juliol
2017

Presentat el partit de la UE Olot contra el Nàstic a benefici de Càritas

Avui s'ha presentat el partit solidari que cada any ofereix la UE Olot a benefici de Càritas. Aquest any, el rival tornarà a ser el Nàstic de Tarragona de la 2a divisió estatal. El partit es jugarà el divendres dia 28, a les 7 de la tarda, a l'Estadi Municipal. 
Càritas Garrotxa ha agraït la constància i la voluntat de la UE Olot en la seva col·laboració amb Càritas, facilitant la generositat dels seus socis i la de tots els aficionats que vulguin assistir al camp, amb l'aportació de l'entrada del partit.
A la roda de premsa, també s'ha posat de manifest el compromís del club per col·laborar a fer front a la pobresa i a difondre valors de solidaritat i compromís amb els més necessitats.
Com es sabut, des de fa diversos anys, la UE Olot llueix a la seva samarreta el logotip de Càritas Garrotxa i fa present el missatge de Càritas arreu on juga.
Partit_UE_Olot_N__stic_Juliol_2017_F3.jpg Cartell_UE_Olot_N__stic_Juliol_2017_F1.pdf
23
Juny
2017

Memòria 2016 de Càritas Garrotxa

La publicació de la Memòria de Càritas Garrotxa és una fita important perquè suposa fer pública la tasca ingent dels voluntaris i tècnics de l'entitat, durant tot un any. Alhora és una aposta decidida per la transparència i la informació de totes les dades més rellevants als mateixos voluntaris, als socis i col·laboradors de Càritas. No cal dir que les dades estan sempre a disposició de qui li puguin interessar i que cada any se sotmeten a una exhaustiva auditoria per fer més palesa, encara, la voluntat de total transparència de Càritas.
Memo__ria_Ca__ritas_Garrotxa_2016.pdf
21
Juny
2017

Voluntariat de l'alumnat de 2n d'ESO de l'Escola Cor de Maria

Durant el mes de maig, un grup d'11 joves de 2n d'ESO de l'Escola Cor de Maria d'Olot van realitzar una experiència de voluntariat a Càritas Garrotxa, col·laborant en tasques de magatzem del CDA, ajudant a les monitores de guarderia o al professorat dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC).
L'activitat dels joves s'emmarcava en un ampli projecte gestionat pels mateixos alumnes dels dos cursos de 2n d'ESO i supervisat per les dues tutores, consistent a conèixer bona part de les entitats socials de la comarca: Càritas Garrotxa, Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Creu Roja, Mans per l'Acció solidària, Menjador Social, Donants de Sang de la Garrotxa, Roba Amiga o Edat 3.
A partir d'entrevistes i de la participació en activitats de les entitats, els alumnes van apropar-se a les diferents entitats i van poder implicar-s'hi temporalment.
El passat dilluns, dia 19, es va fer la presentació del treball final de l'activitat que duia el nom de: "Repartim felicitat".
Estem contents d'haver obert les portes a aquest grup d'alumnes perquè hagin pogut apropar-se a la nostra entitat, i conèixer de primera mà la tasca del voluntariat.
14
Juny
2017

Càritas Garrotxa celebra l’assemblea anual del voluntariat

El passat dilluns 12 de juny, es va dur a terme la trobada anual del voluntariat de Càritas Garrotxa, amb assistència d’unes 50 persones.
La trobada, va afavorir, un cop més, l’intercanvi i la conversa distesa entre voluntaris de diferents serveis i es va aprofitar per lliurar als assistents, en primícia, la “Memòria 2016 de Càritas Garrotxa”, així com un CD de pasdobles, valsos i polques, donació del músic Joan Ma Riera.
La part més important de la trobada, però, es va dedicar a comentar les dades més significatives dels programes socials que s’han dut a terme en el darrer any. I també a reflexionar sobre el conegut lema de Càritas: “Treballem per la justícia”. Hi van ajudar les dues conferenciants: Dolors Puigdevall, directora de Càritas diocesana de Girona, i Pilar Vivet, membre de Justícia i Pau i també de la junta directiva de la Càritas Interparroquial de Girona.
Un senzill piscolabis va tancar la trobada i va ajudar a alleugerir la calor d’uns dies que els termòmetres s’estan disparant molt més del que és habitual.
11
Juny
2017

Cursa del Barri de Bonavista d'Olot

Un any més, Càritas Garrotxa ha col·laborat a la Cursa organitzada pel barri de Bonavista, tot celebrant la seva festa. Acompanyats d’un dia esplèndid, i amb molta participació, tant de petits com de grans, es va du a terme l’esmentada cursa d’un recorregut d’uns 5 quilòmetres, ahir dissabte al matí. Hi van participar gent vinguda de fora de barri, com també, no podia ser d’una altra manera, gent del mateix barri. El que es va recollir per les inscripcions, íntegrament es va entregar a Càritas Garrotxa. Agraïm als organitzadors de la cursa, al barri de Bonavista, i a totes i cada una de les persones que hi van participar, que amb la seva aportació van col·laborar en el desenvolupament de les activitats de Càritas Garrotxa, ja sigui d’integració de persones amb risc d'exclusió, com d’emprenedoria en l’afer important de preparació a l’entrada en el món laboral, etc. Sense aquestes ajudes ens seria més difícil assolir els objectius, reptes i programes que Càritas Garrotxa està duent a terme. Gràcies!!!!!
02
Juny
2017

Trencada final de guardioles a l'Escola Sant Roc

Avui s'ha fet la trencada final de les guardioles per Càritas de la campanya "No et quedis el canvi". Aquest acte s'ha dut a terme a l'Escola Sant Roc d'Olot, la tercera de les escoles que enguany ha pintat guardioles per a la campanya.
Els nens i les nenes del cicle inicial s'ho han passat molt bé i alhora han reflexionat sobre la solidaritat i la col·laboració que tots podem fer davant de la pobresa i el dolor que passen altres persones.
Ara comença la tasca del recompte minuciós de la moneda menuda, i tot apunta que la recaptació d'aquest any serà similiar, o fins superior, a la de l'any passat.
Moltes gràcies a tots: a l'ACO, a l'Escola Municipal d'Expressió, als comerços d'Olot, a les tres escoles de la Garrotxa i a tots els voluntaris que han pintat guardioles, i a les persones de bona voluntat que hi han fet alguna aportació.
01
Juny
2017

Càritas Garrotxa agraeix al músic Joan M Riera la donació d'uns CD's

Joan Ma Riera, músic i compositor, ha fet donació a Càritas Garrotxa de 300 CD's del disc Polques, valsos i pasdobles (I), editats expressament per a Càritas Garrotxa perquè pugui obtenir uns guanys amb els quals ajudar a sufragar programes socials de l'entitat.
Càritas Garrotxa ha agraït aquest gest generós, posant l'èmfasi en la diversitat de col·laboracions que hi pot haver per sumar-se a la tasca de la solidaritat que lideren les entitats socials. Si bé hi ha persones que hi esmercen els seu temps com a voluntàries, altres hi aporten el seu talent, diners, experiència, saviesa, etc. En aquesta tasca, tot suma, i tots hi som necessaris.
01
Juny
2017

Dones Alba de la Garrotxa i Càritas Garrotxa signen un Conveni de col·laboració

En el marc de la roda de premsa setmanal de l'Ajuntament d'Olot, Dones Alba de la Garrotxa i Càritas Garrotxa han fet pública la signatura d'un conveni de col·laboració. Ambdues entitats han posat de manifest que hi ha punts d'intersecció en la tasca que totes dues porten a terme pel que fa al suport i promoció de les dones que es troben en risc d'exclusió social.
De moment s'ha fixat ja una primera col·laboració de Dones Alba en dos dels programes que actualment s'estan duent a terme a Càritas Garrotxa: "Ubuntu" i els "Grups d'Empoderament".
Les dues entitats aniran definint, més endavant, altres col·laboracions, sempre amb la voluntat d'ajudar les dones que passen qualsevol tipus de necessitat.
31
Maig
2017

Trencada de Guardioles per a Càritas, a les Escoles Castellroc i Castanyer

Un any més hem arribat a la fi de la campanya orgaitzada per Càritas Garrotxa de "No et quedis el canvi". Avui hem encetat la que ja comença a ser tradicional trencada de guardioles, a les escoles de "Castellroc" de Castellfollit de la Roca"El Castanyer" de Sant Joan Les Fonts. A les 9 del matí érem a Castellfollit amb nen/nenes de quart i cinquè de Primària, que entre cançó i cançó han trencat unes 35 guardioles amb moltes ganes, força i il·lusió. I a les10 érem a Sant Joan Les Fonts, on nens i nenes de primer i segon de Prìmària, també entusiasmats i amb ganes de col·laborar, també han trencat un nombre semblat de guardioles, no sense haver cantat abans també.
Des de Càritas agraïm l'interès demostrat des del primer moment que se'ls va proposar col·laborar, responent a la invitació amb escreix, i desinteressadament. I no oblidem les mestres, que hi han jugat un paper molt important, tant en la tasca de la pintada, com de conscienciació de la mainada. Vinga, endavant!!!! Esperem que aquest interès continuï augmentant, i tots plegats anem prenent consciència d'aquesta "taca" que en diem pobresa, la qual no hi hauria de ser. I si hi és, de mica en mica, dintre les nostres possibilitats, cal que l'anem combatent, essent els grans exemple per als més menuts. Demà passat, divendres, tancarem la campanya d'aquest any a l'escola Sant Roc d'Olot. GRÀCIES!!!!!
26
Maig
2017

Cursos de formació per a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments

Es considera prioritari que les persones usuàries del Centre de Distribució d'Aliments (CDA), mentre dura l'ajuda de tipus assistencial, facin tota la formació possible per ajudar-los a trobar recursos que els ajudi a sortir de la seva situació de precarietat.
Aquestes setmanes s'estan tancant els tres darrers cursos que s'han fet a Càritas Garrotxa:
- "Gestió de l'economia familiar sostenible": 18 hores de formació. Fet els mesos d'abril - maig. Assistents: 11 persones. Lloc: Pis 9 de Sant Joan les Fonts. Professora: Carme Pardo.
- "Reciclatge de roba usada": 20 hores de formació. Fet els mesos d'abil - maig. Assistents: 15 persones. Lloc: Càritas Garrotxa. Professora: Empar Vidal.
- "Reparacions de la llar": 20 hores de formació. Fet els mesos d'abil - maig. Assistents: 15 persones (8 dones i 7 homes). Lloc: Càritas Garrotxa. Professor: Xavi Cantó.
11
Maig
2017

La Marxa Popular de Bianya fa entrega del donatiu a Càritas Garrotxa

En data d'avui, Pere Puigvert, membre de l'organització de la Marxa Popular de la Vall de Bianya ha fet entrega al president de Càritas Garrotxa l'import de l'euro per participant recollit en la darrera 37a Marxa Popular.
Càritas Garrotxa agraeix als organitzadors i als participants a la Marxa d'enguany, la seva aportació a Càritas. Aquesta aportació és molt important per ajudar a subvencionar els programes de la nostra entitat i serà molt benvinguda com un suport més a l'acció dels voluntaris i a la tasca que aquests estan fent dia rere dia.
05
Maig
2017

Pintada de guardioles del 1r de maig a Olot

Un any més, en el marc de la Fira de Primavera, el 1r de Maig, a Olot, s'ha dut a terme la pintada de guardioles que, a hores d'ara, ja són repartides per divesos comerços d'Olot i rodalies, i que estan "esperant el canvi" al llarg de tot aquest mes. D'aquí ve el lema de la campanya: "No et quedis el canvi". Aquestes guardioles se sumen a les que van pintar el mes passat els nens/nenes de tres escoles (Sant Roc, d'Olot, "El Castanyer" de Sant Joan Les Fonts, i "Castellroc" de Castellfollit de la Roca). El temps hi va acompanyar, i l'ambient va ser molt animat. Tant  que en qüestió d'una d'hora, van quedar llestes i pintades les 60 guardioles que faltaven per pintar. Una vegada més donem les gràcies, des de Càritas Garrotxa, a tothom que hi ha participat, fent possible aquesta activitat. Especialment agraïm la col·laboració activa de l'ACO (Associació de Comerciants d'Olot) i l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot. Els uns per facilitar mitjans i dades, per a aquesta activitat, i als altres per l'elaboració del cartell i pel seu assessorament en el conjunt de la pintada. Us deixem una mostra fotogràfica. La propera activitat serà, si Déu vol, el dia 02 de Juny, que es durà a terme la trencada de guardioles a l'escola Sant Roc, d'Olot.
27
Abril
2017

Hijos de José Bassols renova la seva col·laboració amb Càritas

El Sr. Tomàs Feliu, director de Hijos de José Bassols, ha renovat per dos anys més el seu compromís de col·laboració amb Càritas.
El conveni contempla entre altres accions l'aportació per part de l'empresa d'una quota fixa durant dos anys per tal de fer possible el desenvolupament dels programes de Càritas Garrotxa.
Diversos membres de Càritas Garrotxa han mantingut avui mateix una entrevista amb el Sr. Tomàs Feliu per donar-li comptes de la destinació dels diners aportats a Càritas en compliment del conveni bianual anterior. Ha sigut alhora una oportunitat per comentar-li més àmpliament la tasca que es du a terme i quines són les noves línies de treball de la nostra Càritas.
27
Abril
2017

La Cuina del Mercat fa una nova col·laboració amb Càritas

El Restaurant "La Cuina del Mercat" d'Olot ha fet entrega a Càritas Garrotxa dels 1.170€ recollits gràcies a la donació de l'import íntegre de la venda d'una de les postres de la seva carta.
Durant diversos mesos, la carta del restaurant ha inclòs a la carta de postres el "Pa amb vi i sucre". El client que triava aquestes postres sabia que amb la seva adquisició col·laborava amb Càritas, donat que la direcció del restaurant havia decidit que tots els imports ingressats per aquest concepte es lliurarien íntegrament a Càritas.
A banda dels diners aportats, Càritas Garrotxa ha agraït a La Cuina del Mercat i als seus treballadors el testimoni i la difusió que han fet durant tots aquests mesos del missatge de Càritas i de la seva opció en defensa dels més necessitats. 
25
Abril
2017

Campanya de Càritas amb guardioles: "No et quedis el canvi"

Un any més, i en el marc de la Fira de Primavera, el dia 01 de maig, Càritas Garrotxa hi serà present convidant els nois i noies, nens i nenes a  participar en la pintada de guardioles que es durà a terme d'11 a 12 del matí, a la Plaça Major. Hi col·laboren l'Escola d'Art i l'ACO. Aquestes guardioles, juntament amb moltes altres, que han estat pintades aquest any, pels nens i nenes de primària de les escoles de Sant Roc d'Olot, Escola "El Castanyer", de Sant Joan les Fonts i l'Escola "Castellroc" de Castelfollit de la Roca, es repartiran pels comerços d'Olot i rodalies, i durant tot el mes de maig, aquells que vulguin, en anar a comprar, podran col·laborar deixant el canvi en la guardiola. La quantitat que es reculli serà aportada a Càritas per ajudar a la subvenció dels diversos programes i activitats que es duen a terme. Gràcies per endavant a tothom per la vostra aportació i col·laboració.
FIRA_PRIMAVERA_2017.pdf
13
Abril
2017

Butlletí Informatiu de Càritas Garrotxa Març 2017

El Butlletí de Càritas Garrotxa és un mitjà per difondre les principals accions que la nostra Càritas ha dut a terme en els darrers tres mesos i d'algunes de les actuacions més immediates previstes.
No es pot oblidar, però, tota l'acció que Càritas desenvolupa, sovint de manera anònima i silenciosa. Per això agraïm als voluntaris i tècnics tot allò que, en el dia a dia, fan al servei dels altres.
15_Comunicaci___voluntaris_i_col__laboradors_Mar___2017.pdf
03
Abril
2017

Representació teatral a benefici de Càritas

Aquest passat dissabte, el grup Pas a Pas Teatre va oferir al públic una representació de l'obra: "L'amor venia amb taxi", de Rafael Anglada.
L'actuació es va fer a la sala municipal Cal Tronc, de Besalú, a 2/4 de 9 del vespre.
Hi van assistir més de cinquanta persones que van poder riure una bona estona i alhora col·laborar amb Càritas amb l'aportació de la seva entrada.
El grup Pas a Pas Teatre ha col·laborat ja en diverses ocasions amb Càritas i cal agrair-los la seva bona predisposició solidària, lliurant l'import total de la taquilla a Càritas Garrotxa per al desenvolupament dels programes d'ajut a la pobresa.
29
Març
2017

Curset de formació bàsica sobre el voluntariat a Càritas Garrotxa

Avui, a les dependències de Càritas Garrotxa, s'ha impartit un curset de formació bàsica per a nous voluntaris. Ha estat una exposició amena i entenedora. Hi han assistit 9 nous voluntaris que han participat amb molt d'interès. L'exposició ha consistit a presentar l'organigrama de Càritas, així com també les actituds, drets i deures que s'han de tenir en compte com a voluntaris de la institució. Des d'aqui agraïm l'assistència dels voluntaris, com també al ponent del curset, en Fran, dels Serveis Generals. Gràcies a tots.  
28
Març
2017

Roda de premsa del balanç 2016 de Càritas Garrotxa

Ahir dilluns, dia 27, a 2/4 de 10 del matí, i a les dependències de Càritas Garrotxa, es va fer la presentació, davant els mitjans de comunicació, del balanç de les activitats deenvolupades al llarg de l'any 2016, així com dels reptes que tenim per desenvolupar i dur a terme al llarg d'aquest any. Es van presentar, a grans trets, els programes desenvolupats al llarg del 2016, facilitant les dades necessàries. Hi van assistir representants de Ràdio OLOT, OLOT TV, el Setmanari LA COMARCA i l'ACN (Agència Catalana de Notíces), als quals agraïm llur assistència. Aprofitem des d'aquí, una vegada més, agrair també als col·labordors (empreses, entitats, particulars...) que fan possible el desenvolupament dels programes de la nostra Càritas, sense oblidar, és clar, el treball diari i constant de tots els voluntaris i voluntàries, sense els quals seria impossible de poder-los tirar endavant. Gràcies!!!
10
Març
2017

Nou taller de voluntariat dels alumnes de l'INS Bosc de la Coma

Per tercer any consecutiu, alumnes de l'Institut Bosc de la Coma escullen participar en un Taller de voluntariat dins de les Jornades d'Esport Cultura i Lleure que anualment se celebren a l'institut.
Aquest any, han estat 13 els joves que han participat al Taller de tres dies de durada. Els dos primers dies han pres contacte amb la realitat de Càritas i han participat en el desenvolupament d'alguns programes, en alguns casos de manera simulada i altres de manera real i efectiva.
El 3r dia, aquest alumnes han fet una convivència amb Gent Gran d'una residència de la ciutat.
La valoració de l'activitat, per part dels alumnes, del seus professors i dels tècncis i voluntaris de Càritas que hi han participat, és molt positiva.
07
Març
2017

La XXXVII Marxa Popular de Vall de Bianya més solidària

Un any més la Marxa Popular de Vall de Bianya col·laborarà amb Càritas Garrotxa amb l'aportació d'1 euro per participant a la sortida.
Es preveu que la XXXVII Marxa Popular sigui un èxit de participació com en les edicions anteriors. Els participants frueixen, any rere any, d'una sortida fantàstica, amb una gran organització i alhora saben que fan una col·laboració als programes socials de Càritas Garrotxa.
Podeu consultar el programa de la Marxa en l'enllaç adjunt.
XXXVIIMARXAPOPULAR_BIANYA.pdf
03
Març
2017

Energy Tools Consulting fa una nova donació a Càritas Garrotxa

Per segon any consecutiu, l'empresa garrotxina Energy Tools Consulting ha fet una significativa aportació a Càritas Garrotxa.
Els treballadors d'aquesta empresa dipositen en una guardiola una quantitat simbòlica, prèviament acordada amb l'empresa, cada vegada que fan ús de la màquina de cafès que l'empresa posa a disposició dels seus treballadors.
Un cop l'any es buida la guardiola i el diners recollits es lliuren a Càritas per donar suport al desenvolupament dels programes socials de l'entitat.
Càritas agraeix la generositat de l'empresa i dels seus treballadors i valora en gran manera la complicitat i la col·laboració de tots per fer possible aquest gest solidari.
Una vegada més es posa de manifest la força i el poder dels petits gestos.
10
Febrer
2017

Nova recepció a Càritas Garrotxa

Aquest divendres s'han inaugurat les obres de la nova recepció de l'edifici de Càritas Garrotxa.
Les obres han consistit a crear un espai reservat per escoltar les persones que vénen a Càritas a fer alguna consulta, alguna demanda o a exposar la seva situació personal o familiar.
Aquest espai de recepció permet mantenir molt millor la discreció i la reserva en els temes que es comenten i facilita la comunicació més natural entre el participant i la persona de Càritas que l'atén. La nova distribució fa possible, també, que les informacions més irrellevants es puguin gestionar sense necessitat d'accedir al despatx de recepció.
Estem contents d'haver fet aquest pas que diginifica les persones ateses i que facilita la comunicació i l'intercanvi.
27
Gener
2017

Cicle de xerrades: De rumors, tòpics i discriminació

Bé. Arribem al final d'aquest cicle de xerrades, que ha organitzat Càritas Garrotxa amb la col·laboració del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.
Aquesta darrera xerrada serà el proper dilluns, di 30, a les 7 de la tarda, i al Casal Marià, com s'han fet les anteriors. 
El títol d'aquesta darrera xerrada és: "la remor del que s'acosta, l'encontre i la convivencia". Aquesta vegada el ponent serà el Sr. Joan Canimas i Brugué, Doctor en Filosofia i Professor de la UDG.
Creiem que serà un bon colofó a teninr en compte, que de segur, ens farà aterrar, tot inidcant-nos com hem d'estar a l'aguait de qui, i com hem d'actuar, i com ha de ser el nostre trobament amb cada persona, grup o realitat que se'ns creui en algun moment de la nostra vida.
Cicle_rumors_Confer__ncia_30_gener_Joan_Canimas.pdf
19
Gener
2017

Cicle de xerrades: De rumors, tòpics i discriminació

Continuem amb aquest cicle de xerrades, organitzat per Càritas Garrotxa i amb  la col·laboració del Consorci d'Acció Social de La Garrtoxa.
El proper dilluns, dia 23, a les 7 de la tarda, i al Casal Marià, tindrà lloc la segona xerrada del cicle. Aquesta vegada el ponent serà el Sr. Xavier Casademont i Falguera, tècinc del Consorci d'Atenció Social de La Garrotxa, i Doctor per la UDG.
El títol: Estratègies per combatre rumors, prejudicis i estereotips.
De segur que ens farà descobrir com hi hem d'actuar en cada situació concreta que ens trobem en el dia a dia, i que ens ajudarà a superar aquests rumors i prejudicis que ens poden fer caure en la discriminació.
Cicle_rumors_Confer__ncia_23_gener_Xavier_Casademont.pdf
11
Gener
2017

Abacus amb