MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Què fem?

Garrotxa > Què fem?

L'àmbit territorial d'actuació de Càritas Garrotxa és el territori de les parròquies de l'Arxiprestat de l'Alt Fluvià.

ACOLLIDA I ACOMPANYAMENT INICIAL

El servei d’Acollida  ofereix un espai d’escolta a les persones que s’hi acosten demanant ajuda.

Escoltem i valorem la situació de cada persona o família i establim un pla de treball específic per fomentar l’autonomia i la promoció de les persones, buscant una resposta integral a la seva situació personal i al seu entorn familiar.

 

DINAMITZACIÓ COMUNITÀRIA

Espais de participació per a persones que estan vivint una situació d’exclusió i necessiten sentir-se escoltades i guanyar autonomia.

 • FEM COMUNITAT (Grups d’Empoderament)

Oferim un espai de trobada per poder compartir vivències i avançar en la recerca activa de solucions a les situacions de persones amb vulnerabilitat, tot fomentant les accions en el marc de l’acció comunitària.

 

En aquest context, es desenvolupen activitats diverses que canvien en funció dels interessos i propostes de les participants: Taller de ganxet i mitja, Taller de gimnàs o biodansa, Projecte Horts, Visites o sortides a llocs d’interès, etc.

 

 • TALLERS D’ACOLLIDA LINGÜÍSTICA I CULTURAL (TALC)

Ajudem a millorar el coneixement de la llengua catalana de les persones en formació, així com la seva convivència i participació en la societat d’acollida.

 

De manera complementària, diverses voluntàries faciliten que les participants que són mares d’infants de 0 a 3 puguin assistir als tallers.

 

ATENCIÓ A LES NECESSITATS BÀSIQUES

 • CENTRE DE DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS (CDA)

Empoderem i cobrim les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene de les famílies a través del lliurament dignificat i equitatiu d’aliments i productes d’higiene.

 

 • TALLERS DE FORMACIÓ

Fomentem eines i recursos personals per a una millor gestió de l’economia familiar, els hàbits d’higiene i alimentació econòmica i saludable, contribuint així al benestar personal. Aquests cursos s’ofereixen, prioritàriament, als usuaris del CDA, però també acostumen a estar oberts a tothom.

 

SALUT EMOCIONAL

 • UBUNTU
Dins del projecte “Ubuntu” proporcionem eines de millora de les habilitats socials i de la salut emocional de les persones, treballant per recuperar la motivació i l’interès.
 

Fer un donatiu a Càritas Garrotxa

ES51 2100 8102 3223 00079620


ACOMPANYAMENT A LA GENT GRAN

 • APADRINAR UN AVI

Posem en relació joves estudiants i persones grans que viuen en vuit centres residencials de la comarca, i que pateixen solitud, fomentant, alhora, la relació intergeneracional des d’una mirada centrada en la persona.

 

 • SER GRAN EN DIGNITAT

Oferim visites setmanals de voluntaris al domicili de persones grans que pateixen solitud no volguda, amb l’objectiu de millorar la seva autoestima, el benestar i l’autonomia.

ITINERARIS INTEGRALS D’INSERCIÓ LABORAL

 • SERVEI D’ORIENTACIÓ SOCIOLABORAL

Millorem el nivell d’ocupabilitat de les persones amb especial dificultat per trobar feina, a través d’un itinerari personal i oferint acompanyament intensiu i personalitzat.

 

 • INTERMEDIACIÓ I PROSPECCIÓ LABORAL

Fem contactes amb el teixit empresarial per promoure formes de col·laboració i generar oportunitats per a la inserció laboral.

Fem formació laboral.

ASSESSORAMENT JURÍDIC

Oferim informació, orientació, assessorament legal i suport jurídic per resoldre qüestions relacionades amb temes de la llei d’estrangeria, que regula els permisos de residència.

ECONOMIA SOLIDÀRIA

Contractem personal d’inserció per a diversos projectes, per tal de preparar persones i capacitar-les per a accedir, posteriorment, amb normalitat a l’empresa ordinària.

 • SERVEI DE NETEJA

Proporcionem llocs de treball a persones d’inserció fent neteja d’espais propis de Càritas un cop rebuda la formació corresponent.

 

 • MISSATGERIA SOSTENIBLE

Oferim llocs de treball a persones d’inserció en l’àmbit de la missatgeria sostenible dins del marc d’una gestió seriosa i empresarialment sostenible.

 

 • CONFECCIÓ DE PROXIMITAT
Oferim llocs de treball a persones d’inserció en l’àmbit  de la costura, dins del marc d’una gestió seriosa i empresarialment sostenible.

 

 • RESPONSABILITATS DINS DEL CENTRE DE DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS
Oferim dos llocs de treball (Encarregat o encarregada del Centre de Distribució d’Aliments i Mosso de magatzem) a persones en situació de risc d’exclusió, proporcionant-los formació i fent-los responsables, en el seu àmbit, de la gestió que els correspongui.
Memòria Garrotxa 2013 Memòria Garrotxa 2014 Memòria Garrotxa 2015 Memòria Garrotxa 2016 Memòria Garrotxa 2017 Memòria Garrotxa 2018 Memòria Garrotxa 2019 Memòria Garrotxa 2020 Memòria Garrotxa 2021
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG