MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Garrotxa >> Notícies

Garrotxa > Notícies

Vols rebre les notícies al teu correu? Fes clic aquí
16
Febrer
2018

Cicle de Conferències "La Convivència en una societat diversa"

Com ja anunciàvem a principis de setmana, dilluns vinent començarem el cicle de conferències organitzat per Gàritas Garrotxa, Consorci d'Acció Social i Garrotxa Diversa. La conferència de dilluns, dia 19 es titula "Obrir-se a la diversitat, acollir la vida". Anirà a càrrec de la psicòloga Núria Mata i Vinyets, de Vic, experta en aquest tema. Ens parlarà sobre el que siginifica emigrar, què comporta acollir i esdeveneir país d'acollida: possibilitats, recursos, i esculls, tant per part dels nouvinguts com de la societat que els acull, des del punt de vista personal, cognitiu-afectiu, entre altres aspectes no menys interessants. Us hi conividem des de Càritas Garrotxa a participar-hi. El lloc és l'habitual: Casal Marià. I l'hora, a les 7 de la tarda. Us hi esperem!
CONFER__NCIA_19_DE_FEBRER.pdf
16
Febrer
2018

Xerrada d'Alimentació saludable per a tota la família

El passat 24 de gener, Càritas Garrotxa va convidar Raquel Devesa, infermera de l'hospital Josep Trueta de Girona, a fer-nos una xerrada sobre alimentació saludable per a tota la família.
Ens va parlar de l'alimentació en diferents etapes de la vida. Primer va explicar l'alimentació en els nadons i com anar introduint els aliments a poc a poc. Tot seguit vam parlar de l'alimentació dels infants i seguidament de la dels adults.
Va ser una xerrada molt interessant ja que es va parlar d'una alimentació equilibrada i sana, la importància de practicar exercici físic i beure aigua, viure en un entorn favorable (amb poca contaminació, tranquil...).
El que més ens ha sorprès de la xerrada és l'execessiu consum de sucre que en general té la nostra societat. La infermera ens va comentar que, com a molt, hauríem de consumir sis cullerades de sucre al dia i ens va donar alguna alternativa per no menjar-ne tant.
11
Febrer
2018

Cicle de Conferències: "La Convivència en una societat diversa"

Un any més Càritas Garrotxa organitza, conjuntament amb el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, i enguany també amb l'associació Garrotxa Diversa, un cicle de conferències que es durà a terme al Casal Marià d'Olot els dies 19 i 26 de febrer i el 5 de març, a les 7 de la tarda/vespre. Hi ha diversos objectius que ens proposem d'assolir:
1- Fer prendre consciència com és de necesari obrir-se a la diversitat per acollir la vida i viure-la en plenitud. 2- Descobrir que no ens hem de guiar per les aparences, sovint enganyoses de les persones; coneixent-les més de prop. Segurament que haurem de bandejar tòpics estereotips que ens hem fet. 3- Descobrir que és en la diversitat que construirem comunitat. Per assolir aquesta fita caldrà posar-nos tots en un mateix nivell, veure'ns de tu a tu, deixant de banda creences, prejudicis, cercant allò que ens és comú per poder avançar junts, construint aquesta comunitat igualitària que tots anhelem.
CICLE_DE_CONFER__NCIES_2018.pdf CONFER__NCIA_5_DE_MAR__.pdf CONFER__NCIA_19_DE_FEBRER.pdf CONFER__NCIA_26__DE_FEBRER.pdf
04
Febrer
2018

Dansem.Garrotxa omple el Teatre Principal d'Olot

Un Teatre Principal d'Olot pràcticament ple fins a la bandera ha acollit i aplaudit amb entusiasme la 2a edició de “Dansem.Garrotxa” que s'ha dut a terme aquest diumenge, a les 5 de la tarda.
Malgrat la pluja, ja a partir de 2/4 de 5 de la tarda, el assistents a l’espectacle han pogut començar a escalfar motors amb el grup “Country qui pugui” a l’entrada del Teatre. A les 5 ha arrencat un espectacle variat, àgil i d’un gran nivell, que ha aplegat la majoria de les escoles de dansa de la Garrotxa i amb la participació de gairebé 200 balladors i balladores. La diversitat d’estils i la fluïdesa en les actuacions ha fet que l’hora i mitja de l'espectacle es fes curt.
Càritas Garrotxa ha agraït a les 15 escoles de dansa la seva participació desinteressada en el projecte i la seva bona acollida a una iniciativa que té una triple finalitat: promocionar i gaudir de la dansa feta a la comarca en les formes més diverses i alhora fer costat a Càritas i a la tasca dels seus voluntaris en la lluita contra la pobresa i la vulnerabilitat que pateixen moltes persones del nostre entorn.

Càritas Garrotxa ha fet públic el seu agraïment més sincer a tots aquells que han fet possible la 2ª edició de “Dansem.Garrotxa”:
 • La Sala. Balls de saló
 • Agrupació sardanista Olot
 • Esbart Olot
 • Marta Munyoz. Dansa i consciència
 • Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa. Grup de flamenco
 • Country qui pugui
 • Capoeira Comanegra
 • Grimaldidance. Salsa i bachata
 • Hibiscus. Dones en dansa
 • Eva Durban. Corporal i artístic
 • Art Movement. Brak dance
 • Escola de dansa Violetta Arp
 • Esbart Marboleny Jove
 • Gimnàs Ani Totfitness
 • Ofolk. Ball a la plaça
 • Ajuntament d'Olot
 • Olot Cultura. Teatre Principal d’Olot
 • Francesc Rubió i Manel Serra
 • Cooperativa La Fageda i Tavil
04
Febrer
2018

Agraïment de Càritas Garrotxa a dos voluntaris

Diversos tècnics i voluntaris de Càritas Garrotxa es va aplegar divendres passat per retre un sincer homenatge a dos voluntaris veterans de l'entitat.
El matrimoni format per Manel Quintana i Rosa M. Caralt han hagut de deixar, per raons de salut, les tasques directes en el voluntariat del Centre de Distribució d'Aliments després de més 35 anys, entre tots dos, de compromís en aquest programa.
Si bé és cert que, tant en Manel com la Rosa M. han actuat en tot moment per principis solidaris, posant per davant de tot la gratuïtat en les seves accions, és de justícia reconèixer el seu compromís i la seva tasca al llarg de tants anys.
Tant en Manel com la Rosa M. continuaran vinculats a Càritas en altres accions.
03
Febrer
2018

Finalització de la formació del curs Incorpora

Aquesta setmana s'han lliurat als alumnes els diplomes que els acrediten haver cursat la formació del curs Incorpora: "Atenció al client, reposador i gestiò de magatzem". La formació constava de 300 hores: 120 de competències transversals, 100 de tècniques professionals i 80 de pràctiques en empreses de la comarca.
Els curs el van iniciar 20 persones i l'han conclòs satisfactòriament 15, de les quals 11 ja han trobat feina.
El curs ha permès als assistents obtenir també la titulació de manipulador d'aliments i de conductor de carretilles elevadores.
La formació tèorica es va iniciar el passat 12 de setembre i es va acabar el 29 de desembre.
Aquest curs, patrocinat per la Caixa, ha tingut també el suport de l'ajuntament d'Olot i l'inestimable col·laboració de set empreses de la comarca que han acollit els alumnes en el període de pràctiques.
24
Gener
2018

Alumnes dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural visiten l’ajuntament d’Olot

El passat 17 de gener 11 alumnes del Taller d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC) van participar, acompanyats dels seus professors, en un visita organitzada a l’ajuntament de la ciutat d’Olot. Allí van ser molt ben atesos per la Carme Juanola, tècnica responsable d’Atenció al Ciutadà. Els 11 alumnes, en la seva majoria dones, van poder visitar les instal·lacions municipals i sobretot el Saló de Plens de l’Ajuntament i el despatx de l’alcalde.
Totes les alumnes es van sentir emocionades de conèixer de prop aquest espai de l’administració local, van valorar molt positivament aquesta sortida i amb ganes de repetir-ne moltes més.
Com és sabut, el programa dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural, a més del coneixement inicial de la llengua catalana, prioritzen, també, el coneixement de l’entorn i tot allò que pugui afavorir la relació amb la comunitat d’acollida i de convivència.
22
Gener
2018

Presentació de Dansem.Garrotxa 2018

Aprofitant la presència dels mitjans de comunicació a la roda de premsa municipal, avui s'ha fet la presentació de la 2a edició de "Dansem.Garrotxa 2018".
El festival de la dansa solidària de la Garrotxa se celebrarà el proper diumenge, dia 4 de febrer, a les 5 de la tarda. A partir, però, de 2/4 de 5, Country qui pugui acollirà els assistents convidant-los a ballar a la plaça del Teatre, amb la voluntat de crear un ambient alegre i festiu.
En aquesta 2a edició hi participaran 15 escoles de dansa de la comarca amb una gran varietat d'estils i ritmes. Aquesta diversitat fa que les actuacions siguin àgils, entretingudes i emotives.
Les entrades a l'espectacle es poden comprar pels mitjans habituals del Teatre Principal d'Olot.
 
12_DansemGarrotxa2018_Cartell.pdf
12
Gener
2018

Publicat el Butlletí 18 de Càritas Garrotxa

Aquest desembre s'ha enviat als voluntaris i col·laboradors de Càritas Garrotxa el Bútlletí núm. 18. En aquest nou comunicat s'hi fa una valoració de l'acció de la nostra Càritas, del treball dels seus voluntaris i tècnics, així com un repàs de les notícies més rellevants del darrer trimestre i de les properes accions més significatives que està previst que es duguin a terme.
18_Comunicat_voluntaris_i_col__laboradors_Desembre_2017.pdf
04
Gener
2018

Col·laboració de l'alumnat de 4t de Primària de l'Escola Petit Plançó

En el marc de la col·laboració de l'Escola Petit Plançó d'Olot amb Càritas Garrotxa, els nens i nenes de 4t de Primària de l'Escola han realitzat uns murals didàctics i alhora d'ambientació per al Centre de Distribució d'Aliments.
Els alumnes d'aquest curs ja havien assistit, prèviament, a un xerrada sobre el CDA, aprofitant una visita que hi havien fet unes setmanes enrere.
Els diversos murals han estat realitzats en grups de 5 o 6 alumnes la qual cosa els ha permès compartir diferents punts de vista sobre la realitat de la pobresa i sobre el sentit d'aquest espai d'ajut a les persones que passen necessitat.
20
Desembre
2017

Ràdio Olot i Càritas Garrotxa renoven el conveni anual

Un any més, Ràdio Olot i Càritas Garrotxa han renovat el conveni de col·laboració en una mostra més de la bona sintonia entre ambdues entitats.
Càritas Garrotxa està molt agraïda de poder comptar amb el suport i la bona predisposició de Ràdio Olot per tal de fer difusió del missatge social de l'entitat.
La col·laboració més significativa de la Ràdio amb Càritas es concreta en la reproducció de tres falques diàries de espots prèviament elaborats per voluntaris de Càritas i en la inclusió en els informatius dels esdeveniments més rellevants de Càritas a la comarca.
18
Desembre
2017

Olot TV i Càritas Garrotxa renoven el conveni de col·laboració

Càritas Garrotxa i OLOT TELEVISIÓ han renovat per un any més el conveni de col·laboració mitjançant el qual la Televisió de la Garrotxa es compromet a seguir donant suport de manera decidida a Càritas Garrotxa.
Aquest és el 5è any de la col·laboració entre ambdues entitats amb la finalitat de donar visibilitat a Càritas i als seus projectes. Durant aquest temps, la cadena ha ofert l’emissió gratuïta d’espots durant tot l’any, de diferents campanyes de publicitat, i el seguiment informatiu de les accions que s’impulsen des de Càritas.
17
Desembre
2017

Renovat el conveni entre Càritas Garrotxa i el Pessebre Vivent de Joanetes

Un any més, aprofitant la presentació del cartell de l'edició del 2017, es va renovar el conveni de col·laboració entre Càritas Garrotxa i el Pessebre Vivent de Joanetes.
Càritas va agrair al Pessebre Vivent de Joanetes la seva confiança i va felicitar la junta directiva i a tots els seus membres per la seva vinculació amb Càritas i el seu compromís a col·laborar en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social a la comarca.
El president de Càritas Garrotxa va posar de manifest que fer Pessebre Vivent de Joanetes també era fer Càritas i que la seva persistència en la col·laboració era també una altra manera d'esdevenir voluntari de Càritas.
 
15
Desembre
2017

Alumnes de l’Escola Cor de Maria ajuden en el Post Gran Recapte

El Gran Recapte, a la Garrotxa, comença a primers de desembre i no es tanca fins passat Reis. Al llarg d’aquestes setmanes, hi ha un continuat degoteig d’aportacions de la comarca, d’entitats i institucions, empreses, etc. Per atendre la recepció d’aquestes donacions calen molts voluntaris que fan una feina insubstituïble.
Hem d’agrair la col·laboració d’una desena d’alumnes de 2n d’ESO de l’Escola Cor de Maria d'Olot i a les seves tutores que han dedicat tot un matí a ajudar en les tasques de magatzem del Centre de Distribució d’Aliments.
La col·laboració d’aquests alumnes forma part d’un projecte més ampli que es du a terme des de la tutoria d’aquest curs de l’Escola i que vol potenciar la sensibilització i la implicació de l’alumnat en les tasques socials.
09
Desembre
2017

Bona acollida de la parada Càritas

La parada de Càritas al Mercat de Nadal d'Olot d'enguany (durant el dies 8, 9 i 10 de desembre) ha tingut molt bona acceptació. Ha comptat amb la col·laboració d'una trentena de voluntaris que s'han preocupat de la planificació, dels torns d'atenció a les vendes, de la infraestructura, captar la donació de productes, etc.
El diners recollits es destinaran, com sempre, a fer possibles els programes d'atenció a la pobresa de Càritas Garrotxa.
Tanmatexi cal valorar que la presència social de Càritas en un espai tan concorregut, ha sigut un bon testimoni del missatge de Càritas.
09
Desembre
2017

Acaben dos Tallers per a usuaris del CDA

A finals del passat novembre i a primers de desembre han finalitzat dos tallers més adreçats a persones usuàries del CDA.
El contingut del primer taller era sobre alimentació i cuina i s'acabà el 23 de novembre. La valoració de les persones participants ha estat molt positiva.
El segon taller duia per títol "Habilitats personals per fer front a la crisi". Aquest taller, que té també molt bona acceptació entre els usuaris del CDA, s'ha fet per primera vegada a Besalú.
 
04
Desembre
2017

SolidariSac . Parada del Mercat de Nadal a Olot . Campanya 2017

Per quart any Càritas Garrotxa impulsa la campanya del SolidariSac, una bossa de roba, tallada i cosida per voluntàries, amb fruits secs (generalment nous de Crespià) o infusions Alma, i que porta una etiqueta lligada amb un llaç.
El producte es distribueix a empreses que l’ofereixen als seus treballadors, clients, etc. formant part d’una panera nadalenca, sopars de Nadal, o senzillament com un regal solidari, per donar suport a Càritas.  Les bosses SolidariSac han estat envasades per una vintena de voluntaris i voluntàries i servides als compradors per voluntaris de la comissió de Càritas. I es troben a la venda a un preu de 5€.
El SolidariSac es ven, també, a la parada del Mercat de Nadal d’Olot, i també a particulars o famílies que obsequien els seus comensals, per exemple, amb motiu del sopar o el dinar de Nadal.
El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, ha presentat la 4a edició del SolidariSac, aquesta tarda a l’Ajuntament d’Olot. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, i Pilar Ferrés de Càritas Garrotxa també han pres part de la presentació de la iniciativa. Segons ha explicat Oller, Càritas Garrotxa serà present, tots els dies, al Mercat de Nadal d’Olot (8, 9 i 10 de desembre), amb una parada a la plaça Major, on s’hi vendran bosses del SolidariSac, productes artesanals fets per voluntaris i voluntàries de Càritas, o bé altres persones, i altres productes aportats generosament per empreses de la comarca, per tal de col·laborar amb Càritas.
28
Novembre
2017

Concert dels Cors Gòspel Girona i Tam Tam Gòspel, de Vic, a favor de Càritas Garrotxa

Com ja estava anunciat, el passat diumenge 26, a l'Església dels Pares Carmelites d'Olot, es va dur a terme un any més, un concert de música "gòspel". Hi van intervenir en primer lloc el grup Tam Tam Gòspel, de Vic. Grup nascut l'any 2001 al col·legi Guillem de Montrodon-Sant Miquels dels Sants de Vic, promogut per l'AMPA del mateix col·legi. El primer director va ser en Gudi, vinculat al jazz. Actualment està dirigit per Júlia López. Tenen al seu haver 2 cd's. Cal destacar que canten "a capela". Actualment està format per unes 30/35 persones. 
En segon lloc hi intervingué el grup Cor Gòspel Girona, conegut ja perquè hi va cantar l'edició passada. Es fa formar l'any 2004, el dirigeix Xavier Thihó. Canten un Gòspel tradicional i contemporani, però tot ell ple de vida, impregnat d'una força que fa vibrar, en cada actuació, a tothom qui hi assisteix.
Ens van fer gaudir d'un repertori variat, ple d'emoció, de vida, que no va deixar indiferent a cap dels assistents. Van fer participar en algun cop al mateix públic, que va saber correspondre. En fi, un concert per a la història. 
Donem les gràcies molt de cor als dos grups per haver participat de manera desinteressada. Val a dir que els guanys del concert van destinats a cobrir els diversos projectes endegats per Càritas Garrotxa i que la recaptació va ser significativa, tenint en compte que l'església es va omplir. 
Finalment volem donar les gràcies des de Càritas Garrotxa a tots i cada un dels voluntaris que s'hi van abocar de ple, tant en el concert com en tota la seva preparació. I donar les gràcies, també, a les cases comercials que van col·laborar desinteressadament aportant els seus productes per obsequiar els components de les corals amb un piscolabis. Moltes gràcies a tots i fins l'any vinent, si Déu vol. Els dos cors de Gòspel van acceptar la invitació per tornar-hi.  
22
Novembre
2017

Concert de Gospel a benefici de Càritas

Diumenge 26 de novembre, a les 6 de la tarda, a l'església del Carme d'Olot, s'hi farà un nou concert de Gospel a benefici de Càritas Garrotxa. Aquest any hi haurà dos grups corals: el Cor Gospel Girona i Tam Tam Gospel, de Vic. Les entrades -que costaran 10 euros- es vendran una estona abans del concert.
El Cor Gospel Girona es va iniciar l'any 2004 i està dirigit per Xavier Thió. Combina cançons de gospel tradicional amb altres de més novedoses i actuals. Actualment té una setantena de cantants.
Tam Tam Gospel, va néixer l'any 2001. Ha editat diversos CD's i està dirigit per Júlia López. En aquest concert interpretarà totes les cançons a capella.
Tots dos grups actuen desinteressadament. La característica principal d'ambós grups és que frueixen i fan fruir el públic amb les seves interpretacions.
 
09
Novembre
2017

Comença el nou projecte SolidariSac 2017

Fa ja mesos que la Comissió de Noves Iniciatives de Càritas Garrotxa està treballant en una nova edició (la quarta!) del SolidariSac. Un cop confirmades bona part de les comandes, cosides les bosses i comprats els continguts de la bossa solidària, els voluntaris han començat la fase d'envasat. Membres de la comissió amb la col·laboració d'altres voluntaris puntuals es troben cada tarda, i en diversos torns, per preparar les comandes que s'hauran de servir a les empreses, particulars i per a la parada del mercat de Nadal d'Olot.
05
Novembre
2017

Trobada del voluntariat de Càritas del Bisbat de Girona, a Malgrat de Mar

Ahir disssabte, dia 4, va tenir lloc a Malgrat de Mar, una trobada del voluntariat de Càritas de la Diòcesi de Girona. Per part de Càritas Garrotxa ens hem de felictar. Assitírem una trentena de voluntaris/voluntàries. Vam sortir puntualment d'Olot a 2/4 de 9 del matí. Un cop arribats, férem les inscripcions. Començàrem la jornada amb ua pregària, la benviguda del president de Càritas Malgrat, la directora de Càriats Diocesana de Girona, l'alcaldessa de Malgrat i del regidor de Serveis Socials. Vam continuar amb el video titolat "El compromís del voluntariat arreu del territori", mostrant dels diversos programes de Càritas, mentre escoltàvem la cançó del grup "Txarango", "Compta amb mi". Immediatament després vàrem gaudir del testimoni de dues joves voluntàries una de més gran, que parlaren de la seva experiència enriquidora en el programa "Apadrinar un avi".Després de fer un petit "refrigeri", el Sr. Esteve Pujol i Pons,ens enriquí amb una conferència molt amena titulada "El compromís una actitud del voluntariat". També hi va haver moments d'esbarjo. Abans de de dinar, el Mag Sarrablo ens va hipnotitzar amb la seva màgia. I després gaudírem d'uan "posada al dia" de la paràbola evangèlica del "Bon Samarità", sota el lema "el teu compromís millora el món". Dinar: una paella per llepar-se'n els dits, botifarra i gelat de postres. Continà l'esbarjo amb un espectacle de dansa a càrrec de del grup Dansamar, de Malgrat de Mar. Hi hagué l'entregat d'uns obsequis de reconeixement a diverses persones molt compromeses amb Càritas. Els entregà el nostre Sr Bisbe Francsc Pardo. Presidí l'Eucaristia, per cert molt participada pels assistents, el mateix Senyor Bisbe. Acabant així la jornada. Se'ns va fer obsequiar als assistents amb el regal d'una bossa d'esports, molt maca. Realment són trobades com aquesta les que donen sentit de comunitat, d'Església, per molta diversitat que hi hagi. Donem-nos l'enhorabona i endavant. Gràcies als voluntaris de Càritas Malgrat per l'acollida i el desenvolupament de la jornada que va ser fantàstica!!
31
Octubre
2017

Taller de Destil·lació i confecció d'ungüents

El taller de "Destil·lació i confecció d'ungüents", de 3 hores de durada, ha sigut una aportació més per ajudar les persones usuàries del CDA a despertar les seves pròpies potencialitats oferint-los recursos senzills per millorar les seves habilitats i alhora donar-los recursos per reexir socialment.
A aquest taller hi han assisit 12 persones i ha tingut la col·laboració de tres tècniques de Càritas Garrotxa.
31
Octubre
2017

Curs Tècniques sostenibles de neteja de la llar

Aquesta setmana s'ha tancat el "Curs de tècniques sostenibles de neteja de la llar", de 12 hores de durada. Aquest curs forma part de les formacions per a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments. Hi han participat 14 persones i les valoracions dels assistents han sigut molt altes. La formació ha anat a càrrec de l'Associació Pedra Tosca.
28
Octubre
2017

Primeres col·laboracions d'alumnes de l'Escola Petit Plançó amb Càritas

Aquesta setmana grups d'alumnes de l'Escola Petit Plançó han fet ja una primera col·laboració de suport als programes socials de Càritas Garrotxa. En aquesta ocasió la tasca ha consistit a enganxar els adhesius a les espelmes de Lluèrnia amb Càritas, en total unes 2.000 espelmes, aproximadament.
Com és sabut, aquestes espelmes les ven després Càritas, en el marc de Lluèrnia i el marge de benefici es dedica íntegrament a projectes socials.
28
Octubre
2017

Presentació de Càritas als alumnes de l'Escola Petit Plançó

Com a conseqüència de l'acord de col·laboració entre Càritas Garrotxa i l'Escola Petit Plançó d'Olot, diverses persones de Càritas s'han traslladat a l'escola aquestes darreres setmanes per explicar amb més detall, primer als mestres i després a l'alumnat de Primària, què és Càritas, quina és la tasca que fa i quins són els seus projectes més immediats.
El passat dia 17 d'octubre, dos voluntaris de Càritas van fer dues xerrades als alumnes de l'escola: una per als alumnes de 1r i 2n i una altra per als de 3r, 4t i 5è. El contingut va ser adequat a l'edat dels alumnes i es va fer a partir de contes, cançons i relats curts de caire simbòlic.
A partir d'aquestes sessions, els diversos cursos realitzaran ja accions concretes de suport a la tasca dels voluntaris de Càritas.
14
Octubre
2017

El col•lectiu d'artistes "9 Art" col•laborant amb Càritas un any més

Ja podem considerar com un fet habitual, un any més, el col·lectiu d'artistes "9 Art" ha decidit col·laborar amb Càritas, amb motiu de l'exposició que cada any fa a la capella de Sant Ferriol d'Olot, per la Fira de Sant Lluc, ahir divendres, dia 13. Els artistes faran una aportació a Càritas de l'obra venuda a l'exposició. També han posat a l’entrada diversos punts de llibres amb pintures dels mateixos artistes, per un preu d’1 euro cada punt de llibre, que també seran aportacions en favor de Càritas Garrotxa.
L'estreta relació d'aquest grup d'artistes amb Càritas Garrotxa ja ve de lluny i és d'agrair que, a través d’aquest col·lectiu, el món de l'art tingui present la preocupació pels més necessitats del nostre entorn.
27
Setembre
2017

Tornaboda solidària per acomiadar la Festa Major de Besalú

La Tornaboda de la Festa Major de Besalú va tenir, un any més, un caire solidari i s'hi van recollir uns 500 euros a benefici de Càritas. Tot i les inclemències meteorològiques, hi van participar més de 120 persones.
Els voluntaris de Càritas es van responsabilitzar del berenar i agraeeixen la col·laboració de l'Ajuntament de Besalú i les donacions de comerços i empreses de les rodalies, com Embotits Monter, Aigües de Sant Aniol o Fleca Descamps.
 
 
15
Setembre
2017

Càritas Garrotxa aposta per la formació orientada al món laboral

Una vintena d'alumnes d'entre 16 i 60 anys participen al curs "Atenció al client, reponedor i gestió de magatzem", en el marc del Programa Incorpora, que desenvolupa Càritas Garrotxa. La formació va iniciar les classes teòriques dimarts 12 de setembre. A partir del 15 de novembre, els alumnes tindran l'ocasió de realitzar fins a 80 hores de pràctiques en empreses de la comarca, que que han establert un conveni de col·laboració amb Càritas. L'objectiu principal del curs és que les persones participants aconsegueixin trobar feina, gràcies als coneixements adquirits.

Càritas Garrotxa, com la resta de Càritas de la diòcesi de Girona, aposten per la feina com a eina fonamental per trencar el cercle de l'exclusió social. A l'última memòria de l'entitat, Càritas va fer públic que fins a 447 persones participants dels programes laborals van aconseguir entrar al mercat laboral arreu de la diòcesi de Girona.

 
01
Agost
2017

Nous cursos de formació per a usuaris del CDA

Ja s'han presentat els nous cursos de formació per a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa, que es realitzaran a Olot i a Besalú, a partir del mes d'octubre.
A Olot:
- Cuina i alimentació econòmica i sostenible (30 h)
- Neteja sostenible a la llar – remeis casolans (12 h)
- Taller de destil·lació i confecció d’ungüents (4 h)
A Besalú:
- Habilitats personals per fer front a la crisi (30 h)

S'han fet públiques, també, les dates de les inscripcions:
- Dies 13, 14, 19 i 20 de setembre, de 10 a 13 h, a Olot.
- Dia 27 de setembre, de 10 a 13 h, a Besalú.
Les persones interessades tingueu en compte les dates de incripció i de realització dels diferents cursos.
Cursos_de_formaci___usuaris_CDA_Setembre_2017.pdf
01
Agost
2017

Nou curs de formació del programa Incorpora

S'ha iniciat ja el procés de selecció de candidats per al 2n curs de formació del programa INCORPORA, de 300 hores de durada, que es realitzarà a Càritas Garrotxa.
El curs, que porta per títol "Curs d'atenció al client, reposador i gestió de magatzem", inclou una formació molt completa en aquest àmbit i contempla, també, 80 hores de pràctiques que acosten l'aprenent al món real de l'empresa.
Vista l'experiència de cursos anteriors, la realització amb intterès d'aquest curs és una bona oportunitat per trobar feina un cop acabada la formació.
Durant el mes d'agost, Càritas realitza les corresponents entrevistes per a la selecció dels participants.
Si està interessat o interessada a participar-hi, truca a Càritas Garrotxa!
Cartell_del_curs_Incorpora_2017.pdf
26
Juliol
2017

Presentat el partit de la UE Olot contra el Nàstic a benefici de Càritas

Avui s'ha presentat el partit solidari que cada any ofereix la UE Olot a benefici de Càritas. Aquest any, el rival tornarà a ser el Nàstic de Tarragona de la 2a divisió estatal. El partit es jugarà el divendres dia 28, a les 7 de la tarda, a l'Estadi Municipal. 
Càritas Garrotxa ha agraït la constància i la voluntat de la UE Olot en la seva col·laboració amb Càritas, facilitant la generositat dels seus socis i la de tots els aficionats que vulguin assistir al camp, amb l'aportació de l'entrada del partit.
A la roda de premsa, també s'ha posat de manifest el compromís del club per col·laborar a fer front a la pobresa i a difondre valors de solidaritat i compromís amb els més necessitats.
Com es sabut, des de fa diversos anys, la UE Olot llueix a la seva samarreta el logotip de Càritas Garrotxa i fa present el missatge de Càritas arreu on juga.
Partit_UE_Olot_N__stic_Juliol_2017_F3.jpg Cartell_UE_Olot_N__stic_Juliol_2017_F1.pdf
23
Juny
2017

Memòria 2016 de Càritas Garrotxa

La publicació de la Memòria de Càritas Garrotxa és una fita important perquè suposa fer pública la tasca ingent dels voluntaris i tècnics de l'entitat, durant tot un any. Alhora és una aposta decidida per la transparència i la informació de totes les dades més rellevants als mateixos voluntaris, als socis i col·laboradors de Càritas. No cal dir que les dades estan sempre a disposició de qui li puguin interessar i que cada any se sotmeten a una exhaustiva auditoria per fer més palesa, encara, la voluntat de total transparència de Càritas.
Memo__ria_Ca__ritas_Garrotxa_2016.pdf
21
Juny
2017

Voluntariat de l'alumnat de 2n d'ESO de l'Escola Cor de Maria

Durant el mes de maig, un grup d'11 joves de 2n d'ESO de l'Escola Cor de Maria d'Olot van realitzar una experiència de voluntariat a Càritas Garrotxa, col·laborant en tasques de magatzem del CDA, ajudant a les monitores de guarderia o al professorat dels Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural (TALC).
L'activitat dels joves s'emmarcava en un ampli projecte gestionat pels mateixos alumnes dels dos cursos de 2n d'ESO i supervisat per les dues tutores, consistent a conèixer bona part de les entitats socials de la comarca: Càritas Garrotxa, Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Creu Roja, Mans per l'Acció solidària, Menjador Social, Donants de Sang de la Garrotxa, Roba Amiga o Edat 3.
A partir d'entrevistes i de la participació en activitats de les entitats, els alumnes van apropar-se a les diferents entitats i van poder implicar-s'hi temporalment.
El passat dilluns, dia 19, es va fer la presentació del treball final de l'activitat que duia el nom de: "Repartim felicitat".
Estem contents d'haver obert les portes a aquest grup d'alumnes perquè hagin pogut apropar-se a la nostra entitat, i conèixer de primera mà la tasca del voluntariat.
14
Juny
2017

Càritas Garrotxa celebra l’assemblea anual del voluntariat

El passat dilluns 12 de juny, es va dur a terme la trobada anual del voluntariat de Càritas Garrotxa, amb assistència d’unes 50 persones.
La trobada, va afavorir, un cop més, l’intercanvi i la conversa distesa entre voluntaris de diferents serveis i es va aprofitar per lliurar als assistents, en primícia, la “Memòria 2016 de Càritas Garrotxa”, així com un CD de pasdobles, valsos i polques, donació del músic Joan Ma Riera.
La part més important de la trobada, però, es va dedicar a comentar les dades més significatives dels programes socials que s’han dut a terme en el darrer any. I també a reflexionar sobre el conegut lema de Càritas: “Treballem per la justícia”. Hi van ajudar les dues conferenciants: Dolors Puigdevall, directora de Càritas diocesana de Girona, i Pilar Vivet, membre de Justícia i Pau i també de la junta directiva de la Càritas Interparroquial de Girona.
Un senzill piscolabis va tancar la trobada i va ajudar a alleugerir la calor d’uns dies que els termòmetres s’estan disparant molt més del que és habitual.
11
Juny
2017

Cursa del Barri de Bonavista d'Olot

Un any més, Càritas Garrotxa ha col·laborat a la Cursa organitzada pel barri de Bonavista, tot celebrant la seva festa. Acompanyats d’un dia esplèndid, i amb molta participació, tant de petits com de grans, es va du a terme l’esmentada cursa d’un recorregut d’uns 5 quilòmetres, ahir dissabte al matí. Hi van participar gent vinguda de fora de barri, com també, no podia ser d’una altra manera, gent del mateix barri. El que es va recollir per les inscripcions, íntegrament es va entregar a Càritas Garrotxa. Agraïm als organitzadors de la cursa, al barri de Bonavista, i a totes i cada una de les persones que hi van participar, que amb la seva aportació van col·laborar en el desenvolupament de les activitats de Càritas Garrotxa, ja sigui d’integració de persones amb risc d'exclusió, com d’emprenedoria en l’afer important de preparació a l’entrada en el món laboral, etc. Sense aquestes ajudes ens seria més difícil assolir els objectius, reptes i programes que Càritas Garrotxa està duent a terme. Gràcies!!!!!
02
Juny
2017

Trencada final de guardioles a l'Escola Sant Roc

Avui s'ha fet la trencada final de les guardioles per Càritas de la campanya "No et quedis el canvi". Aquest acte s'ha dut a terme a l'Escola Sant Roc d'Olot, la tercera de les escoles que enguany ha pintat guardioles per a la campanya.
Els nens i les nenes del cicle inicial s'ho han passat molt bé i alhora han reflexionat sobre la solidaritat i la col·laboració que tots podem fer davant de la pobresa i el dolor que passen altres persones.
Ara comença la tasca del recompte minuciós de la moneda menuda, i tot apunta que la recaptació d'aquest any serà similiar, o fins superior, a la de l'any passat.
Moltes gràcies a tots: a l'ACO, a l'Escola Municipal d'Expressió, als comerços d'Olot, a les tres escoles de la Garrotxa i a tots els voluntaris que han pintat guardioles, i a les persones de bona voluntat que hi han fet alguna aportació.
01
Juny
2017

Càritas Garrotxa agraeix al músic Joan M Riera la donació d'uns CD's

Joan Ma Riera, músic i compositor, ha fet donació a Càritas Garrotxa de 300 CD's del disc Polques, valsos i pasdobles (I), editats expressament per a Càritas Garrotxa perquè pugui obtenir uns guanys amb els quals ajudar a sufragar programes socials de l'entitat.
Càritas Garrotxa ha agraït aquest gest generós, posant l'èmfasi en la diversitat de col·laboracions que hi pot haver per sumar-se a la tasca de la solidaritat que lideren les entitats socials. Si bé hi ha persones que hi esmercen els seu temps com a voluntàries, altres hi aporten el seu talent, diners, experiència, saviesa, etc. En aquesta tasca, tot suma, i tots hi som necessaris.
01
Juny
2017

Dones Alba de la Garrotxa i Càritas Garrotxa signen un Conveni de col·laboració

En el marc de la roda de premsa setmanal de l'Ajuntament d'Olot, Dones Alba de la Garrotxa i Càritas Garrotxa han fet pública la signatura d'un conveni de col·laboració. Ambdues entitats han posat de manifest que hi ha punts d'intersecció en la tasca que totes dues porten a terme pel que fa al suport i promoció de les dones que es troben en risc d'exclusió social.
De moment s'ha fixat ja una primera col·laboració de Dones Alba en dos dels programes que actualment s'estan duent a terme a Càritas Garrotxa: "Ubuntu" i els "Grups d'Empoderament".
Les dues entitats aniran definint, més endavant, altres col·laboracions, sempre amb la voluntat d'ajudar les dones que passen qualsevol tipus de necessitat.
31
Maig
2017

Trencada de Guardioles per a Càritas, a les Escoles Castellroc i Castanyer

Un any més hem arribat a la fi de la campanya orgaitzada per Càritas Garrotxa de "No et quedis el canvi". Avui hem encetat la que ja comença a ser tradicional trencada de guardioles, a les escoles de "Castellroc" de Castellfollit de la Roca"El Castanyer" de Sant Joan Les Fonts. A les 9 del matí érem a Castellfollit amb nen/nenes de quart i cinquè de Primària, que entre cançó i cançó han trencat unes 35 guardioles amb moltes ganes, força i il·lusió. I a les10 érem a Sant Joan Les Fonts, on nens i nenes de primer i segon de Prìmària, també entusiasmats i amb ganes de col·laborar, també han trencat un nombre semblat de guardioles, no sense haver cantat abans també.
Des de Càritas agraïm l'interès demostrat des del primer moment que se'ls va proposar col·laborar, responent a la invitació amb escreix, i desinteressadament. I no oblidem les mestres, que hi han jugat un paper molt important, tant en la tasca de la pintada, com de conscienciació de la mainada. Vinga, endavant!!!! Esperem que aquest interès continuï augmentant, i tots plegats anem prenent consciència d'aquesta "taca" que en diem pobresa, la qual no hi hauria de ser. I si hi és, de mica en mica, dintre les nostres possibilitats, cal que l'anem combatent, essent els grans exemple per als més menuts. Demà passat, divendres, tancarem la campanya d'aquest any a l'escola Sant Roc d'Olot. GRÀCIES!!!!!
26
Maig
2017

Cursos de formació per a usuaris del Centre de Distribució d'Aliments

Es considera prioritari que les persones usuàries del Centre de Distribució d'Aliments (CDA), mentre dura l'ajuda de tipus assistencial, facin tota la formació possible per ajudar-los a trobar recursos que els ajudi a sortir de la seva situació de precarietat.
Aquestes setmanes s'estan tancant els tres darrers cursos que s'han fet a Càritas Garrotxa:
- "Gestió de l'economia familiar sostenible": 18 hores de formació. Fet els mesos d'abril - maig. Assistents: 11 persones. Lloc: Pis 9 de Sant Joan les Fonts. Professora: Carme Pardo.
- "Reciclatge de roba usada": 20 hores de formació. Fet els mesos d'abil - maig. Assistents: 15 persones. Lloc: Càritas Garrotxa. Professora: Empar Vidal.
- "Reparacions de la llar": 20 hores de formació. Fet els mesos d'abil - maig. Assistents: 15 persones (8 dones i 7 homes). Lloc: Càritas Garrotxa. Professor: Xavi Cantó.
11
Maig
2017

La Marxa Popular de Bianya fa entrega del donatiu a Càritas Garrotxa

En data d'avui, Pere Puigvert, membre de l'organització de la Marxa Popular de la Vall de Bianya ha fet entrega al president de Càritas Garrotxa l'import de l'euro per participant recollit en la darrera 37a Marxa Popular.
Càritas Garrotxa agraeix als organitzadors i als participants a la Marxa d'enguany, la seva aportació a Càritas. Aquesta aportació és molt important per ajudar a subvencionar els programes de la nostra entitat i serà molt benvinguda com un suport més a l'acció dels voluntaris i a la tasca que aquests estan fent dia rere dia.
05
Maig
2017

Pintada de guardioles del 1r de maig a Olot

Un any més, en el marc de la Fira de Primavera, el 1r de Maig, a Olot, s'ha dut a terme la pintada de guardioles que, a hores d'ara, ja són repartides per divesos comerços d'Olot i rodalies, i que estan "esperant el canvi" al llarg de tot aquest mes. D'aquí ve el lema de la campanya: "No et quedis el canvi". Aquestes guardioles se sumen a les que van pintar el mes passat els nens/nenes de tres escoles (Sant Roc, d'Olot, "El Castanyer" de Sant Joan Les Fonts, i "Castellroc" de Castellfollit de la Roca). El temps hi va acompanyar, i l'ambient va ser molt animat. Tant  que en qüestió d'una d'hora, van quedar llestes i pintades les 60 guardioles que faltaven per pintar. Una vegada més donem les gràcies, des de Càritas Garrotxa, a tothom que hi ha participat, fent possible aquesta activitat. Especialment agraïm la col·laboració activa de l'ACO (Associació de Comerciants d'Olot) i l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot. Els uns per facilitar mitjans i dades, per a aquesta activitat, i als altres per l'elaboració del cartell i pel seu assessorament en el conjunt de la pintada. Us deixem una mostra fotogràfica. La propera activitat serà, si Déu vol, el dia 02 de Juny, que es durà a terme la trencada de guardioles a l'escola Sant Roc, d'Olot.
27
Abril
2017

Hijos de José Bassols renova la seva col·laboració amb Càritas

El Sr. Tomàs Feliu, director de Hijos de José Bassols, ha renovat per dos anys més el seu compromís de col·laboració amb Càritas.
El conveni contempla entre altres accions l'aportació per part de l'empresa d'una quota fixa durant dos anys per tal de fer possible el desenvolupament dels programes de Càritas Garrotxa.
Diversos membres de Càritas Garrotxa han mantingut avui mateix una entrevista amb el Sr. Tomàs Feliu per donar-li comptes de la destinació dels diners aportats a Càritas en compliment del conveni bianual anterior. Ha sigut alhora una oportunitat per comentar-li més àmpliament la tasca que es du a terme i quines són les noves línies de treball de la nostra Càritas.
27
Abril
2017

La Cuina del Mercat fa una nova col·laboració amb Càritas

El Restaurant "La Cuina del Mercat" d'Olot ha fet entrega a Càritas Garrotxa dels 1.170€ recollits gràcies a la donació de l'import íntegre de la venda d'una de les postres de la seva carta.
Durant diversos mesos, la carta del restaurant ha inclòs a la carta de postres el "Pa amb vi i sucre". El client que triava aquestes postres sabia que amb la seva adquisició col·laborava amb Càritas, donat que la direcció del restaurant havia decidit que tots els imports ingressats per aquest concepte es lliurarien íntegrament a Càritas.
A banda dels diners aportats, Càritas Garrotxa ha agraït a La Cuina del Mercat i als seus treballadors el testimoni i la difusió que han fet durant tots aquests mesos del missatge de Càritas i de la seva opció en defensa dels més necessitats. 
25
Abril
2017

Campanya de Càritas amb guardioles: "No et quedis el canvi"

Un any més, i en el marc de la Fira de Primavera, el dia 01 de maig, Càritas Garrotxa hi serà present convidant els nois i noies, nens i nenes a  participar en la pintada de guardioles que es durà a terme d'11 a 12 del matí, a la Plaça Major. Hi col·laboren l'Escola d'Art i l'ACO. Aquestes guardioles, juntament amb moltes altres, que han estat pintades aquest any, pels nens i nenes de primària de les escoles de Sant Roc d'Olot, Escola "El Castanyer", de Sant Joan les Fonts i l'Escola "Castellroc" de Castelfollit de la Roca, es repartiran pels comerços d'Olot i rodalies, i durant tot el mes de maig, aquells que vulguin, en anar a comprar, podran col·laborar deixant el canvi en la guardiola. La quantitat que es reculli serà aportada a Càritas per ajudar a la subvenció dels diversos programes i activitats que es duen a terme. Gràcies per endavant a tothom per la vostra aportació i col·laboració.
FIRA_PRIMAVERA_2017.pdf
13
Abril
2017

Butlletí Informatiu de Càritas Garrotxa Març 2017

El Butlletí de Càritas Garrotxa és un mitjà per difondre les principals accions que la nostra Càritas ha dut a terme en els darrers tres mesos i d'algunes de les actuacions més immediates previstes.
No es pot oblidar, però, tota l'acció que Càritas desenvolupa, sovint de manera anònima i silenciosa. Per això agraïm als voluntaris i tècnics tot allò que, en el dia a dia, fan al servei dels altres.
15_Comunicaci___voluntaris_i_col__laboradors_Mar___2017.pdf
03
Abril
2017

Representació teatral a benefici de Càritas

Aquest passat dissabte, el grup Pas a Pas Teatre va oferir al públic una representació de l'obra: "L'amor venia amb taxi", de Rafael Anglada.
L'actuació es va fer a la sala municipal Cal Tronc, de Besalú, a 2/4 de 9 del vespre.
Hi van assistir més de cinquanta persones que van poder riure una bona estona i alhora col·laborar amb Càritas amb l'aportació de la seva entrada.
El grup Pas a Pas Teatre ha col·laborat ja en diverses ocasions amb Càritas i cal agrair-los la seva bona predisposició solidària, lliurant l'import total de la taquilla a Càritas Garrotxa per al desenvolupament dels programes d'ajut a la pobresa.
29
Març
2017

Curset de formació bàsica sobre el voluntariat a Càritas Garrotxa

Avui, a les dependències de Càritas Garrotxa, s'ha impartit un curset de formació bàsica per a nous voluntaris. Ha estat una exposició amena i entenedora. Hi han assistit 9 nous voluntaris que han participat amb molt d'interès. L'exposició ha consistit a presentar l'organigrama de Càritas, així com també les actituds, drets i deures que s'han de tenir en compte com a voluntaris de la institució. Des d'aqui agraïm l'assistència dels voluntaris, com també al ponent del curset, en Fran, dels Serveis Generals. Gràcies a tots.  
28
Març
2017

Roda de premsa del balanç 2016 de Càritas Garrotxa

Ahir dilluns, dia 27, a 2/4 de 10 del matí, i a les dependències de Càritas Garrotxa, es va fer la presentació, davant els mitjans de comunicació, del balanç de les activitats deenvolupades al llarg de l'any 2016, així com dels reptes que tenim per desenvolupar i dur a terme al llarg d'aquest any. Es van presentar, a grans trets, els programes desenvolupats al llarg del 2016, facilitant les dades necessàries. Hi van assistir representants de Ràdio OLOT, OLOT TV, el Setmanari LA COMARCA i l'ACN (Agència Catalana de Notíces), als quals agraïm llur assistència. Aprofitem des d'aquí, una vegada més, agrair també als col·labordors (empreses, entitats, particulars...) que fan possible el desenvolupament dels programes de la nostra Càritas, sense oblidar, és clar, el treball diari i constant de tots els voluntaris i voluntàries, sense els quals seria impossible de poder-los tirar endavant. Gràcies!!!
10
Març
2017

Nou taller de voluntariat dels alumnes de l'INS Bosc de la Coma

Per tercer any consecutiu, alumnes de l'Institut Bosc de la Coma escullen participar en un Taller de voluntariat dins de les Jornades d'Esport Cultura i Lleure que anualment se celebren a l'institut.
Aquest any, han estat 13 els joves que han participat al Taller de tres dies de durada. Els dos primers dies han pres contacte amb la realitat de Càritas i han participat en el desenvolupament d'alguns programes, en alguns casos de manera simulada i altres de manera real i efectiva.
El 3r dia, aquest alumnes han fet una convivència amb Gent Gran d'una residència de la ciutat.
La valoració de l'activitat, per part dels alumnes, del seus professors i dels tècncis i voluntaris de Càritas que hi han participat, és molt positiva.
07
Març
2017

La XXXVII Marxa Popular de Vall de Bianya més solidària

Un any més la Marxa Popular de Vall de Bianya col·laborarà amb Càritas Garrotxa amb l'aportació d'1 euro per participant a la sortida.
Es preveu que la XXXVII Marxa Popular sigui un èxit de participació com en les edicions anteriors. Els participants frueixen, any rere any, d'una sortida fantàstica, amb una gran organització i alhora saben que fan una col·laboració als programes socials de Càritas Garrotxa.
Podeu consultar el programa de la Marxa en l'enllaç adjunt.
XXXVIIMARXAPOPULAR_BIANYA.pdf
03
Març
2017

Energy Tools Consulting fa una nova donació a Càritas Garrotxa

Per segon any consecutiu, l'empresa garrotxina Energy Tools Consulting ha fet una significativa aportació a Càritas Garrotxa.
Els treballadors d'aquesta empresa dipositen en una guardiola una quantitat simbòlica, prèviament acordada amb l'empresa, cada vegada que fan ús de la màquina de cafès que l'empresa posa a disposició dels seus treballadors.
Un cop l'any es buida la guardiola i el diners recollits es lliuren a Càritas per donar suport al desenvolupament dels programes socials de l'entitat.
Càritas agraeix la generositat de l'empresa i dels seus treballadors i valora en gran manera la complicitat i la col·laboració de tots per fer possible aquest gest solidari.
Una vegada més es posa de manifest la força i el poder dels petits gestos.
10
Febrer
2017

Nova recepció a Càritas Garrotxa

Aquest divendres s'han inaugurat les obres de la nova recepció de l'edifici de Càritas Garrotxa.
Les obres han consistit a crear un espai reservat per escoltar les persones que vénen a Càritas a fer alguna consulta, alguna demanda o a exposar la seva situació personal o familiar.
Aquest espai de recepció permet mantenir molt millor la discreció i la reserva en els temes que es comenten i facilita la comunicació més natural entre el participant i la persona de Càritas que l'atén. La nova distribució fa possible, també, que les informacions més irrellevants es puguin gestionar sense necessitat d'accedir al despatx de recepció.
Estem contents d'haver fet aquest pas que diginifica les persones ateses i que facilita la comunicació i l'intercanvi.
27
Gener
2017

Cicle de xerrades: De rumors, tòpics i discriminació

Bé. Arribem al final d'aquest cicle de xerrades, que ha organitzat Càritas Garrotxa amb la col·laboració del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.
Aquesta darrera xerrada serà el proper dilluns, di 30, a les 7 de la tarda, i al Casal Marià, com s'han fet les anteriors. 
El títol d'aquesta darrera xerrada és: "la remor del que s'acosta, l'encontre i la convivencia". Aquesta vegada el ponent serà el Sr. Joan Canimas i Brugué, Doctor en Filosofia i Professor de la UDG.
Creiem que serà un bon colofó a teninr en compte, que de segur, ens farà aterrar, tot inidcant-nos com hem d'estar a l'aguait de qui, i com hem d'actuar, i com ha de ser el nostre trobament amb cada persona, grup o realitat que se'ns creui en algun moment de la nostra vida.
Cicle_rumors_Confer__ncia_30_gener_Joan_Canimas.pdf
19
Gener
2017

Cicle de xerrades: De rumors, tòpics i discriminació

Continuem amb aquest cicle de xerrades, organitzat per Càritas Garrotxa i amb  la col·laboració del Consorci d'Acció Social de La Garrtoxa.
El proper dilluns, dia 23, a les 7 de la tarda, i al Casal Marià, tindrà lloc la segona xerrada del cicle. Aquesta vegada el ponent serà el Sr. Xavier Casademont i Falguera, tècinc del Consorci d'Atenció Social de La Garrotxa, i Doctor per la UDG.
El títol: Estratègies per combatre rumors, prejudicis i estereotips.
De segur que ens farà descobrir com hi hem d'actuar en cada situació concreta que ens trobem en el dia a dia, i que ens ajudarà a superar aquests rumors i prejudicis que ens poden fer caure en la discriminació.
Cicle_rumors_Confer__ncia_23_gener_Xavier_Casademont.pdf
11
Gener
2017

Abacus amb Càritas Garrotxa: "No t'emboliquis! Deixa que ho fem per tu"

Com ja es va anunciar, aquestes festes nadalenques, Abacus Cooperativa ha col·laborat amb Càritas Garrotxa, en la campanya "No t'emboliquis! deixa que ho fem per tu." 
Ha estat una experiència enriquidora de col·laboració entre ambdues entitats i que, a més, ha servit per obrir portes a possibles futures col·laboracions.
Val a dir que aquesta campanya també s'ha dut a terme a Girona (Abacus Cooperativa i Càritas Girona). Gràcies per col·laborar-hi!!!!
11
Gener
2017

Cicle de xerrades: De rumors, tòpics i discriminació

Comencem ja amb el cicle de xerrades, organitzat per Càritas Garrotxa, amb la col·laboració del Conorci d'Acció Social de la Garrotxa, i que ja anunciàvem la setmana passada. 
Aquesta primera xerrada, com es deia en la presentació, serà aquest proper dilluns, dia 16, a les 7 de la tarda al Casal Marià.
El ponent serà el Sr. Pere Cortada i Hortalà, Tècnic de la Direcció General d'Immigració de la Generalitat de Catalinya, i professor de la UdG.
El títol: "La llavor de la discriminació". Aspecte important per situar-nos, com i per què sorgeix la discriminació enmig nostre...
Cicle_rumors_Confer__ncia_16_gener_Pere_Cortada.pdf
08
Gener
2017

Cicle de xerrades: De rumors, tòpics i discriminació

Càritas Garrotxa organitza, amb la col·laboració del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, un cicle de xerrades, que es durà a terme al Casal Marià d'Olot els dies 13, 23 i 30 de gener, a les 7 del vespre.
Objectius: 1- Oferir un espai de reflexió i debat al voltant dels rumors estereotips i prejudicis en relació a les persones migrades. 2- Facilitar eines per abordar informacions, tòpics i rumors respecte a aquestes persones. 3- Prendre consciència de la responsabilitat de cada un de nosaltres en la lluita contra aquesta discriminació.
Aquests rumors, tòpics i prejudicis formen part del nostre dia a dia. Conscientment o incoscientment, cada un de nosaltres pot haver estat, en un moment o altre potser, creador d'aquest rumors i tòpics.
Molts col·lectius poden ser víctima de rumors, tòpics, i prejudicis. Cal, doncs, que prenguem consciència d'aquesta realitat i combatre aquestes actituds. Aquestes conferències ens poden ajudar a facilitar-nos aquesta tasca i a obrir camins de col·laboarció a la integració.
Cartell_cicle_confer__ncies_2016_2017.pdf Cicle_rumors_Confer__ncia_23_gener_Xavier_Casademont.pdf Cicle_rumors_Confer__ncia_30_gener_Joan_Canimas.pdf Cicle_rumors_Confer__ncia_16_gener_Pere_Cortada.pdf
31
Desembre
2016

Butlletí Càritas Garrotxa Desembre 2016

El Butlletí de Càritas Garrotxa és un mitjà per difondre les principals accions que la nostra Càritas ha dut a terme en els darrers tres mesos i d'algunes de les actuacions més immediates previstes.
No es pot oblidar, però, tota l'acció que Càritas desenvolupa, sovint de manera  anònima i silenciosa. Per això agraïm als voluntaris i tècnics tot allò que, en el dia a dia, fan al servei dels altres.
14_Comunicaci___voluntaris_i_col__laboradors_DESEMBRE_2016.pdf
12
Desembre
2016

Abacus amb Càritas Garrotxa: "No t'emboliquis! Deixa que ho fem per tu"

Dins la campanya "No t'emboliquis! Deixa que ho fem per tu", Càritas Garrotxa i la Cooperativa Abacus enceten les seves col·laboracions a la Comarca de la Garrotxa. Aquest tipus de campanya s'ha portat a terme amb èxit a altres territoris de la diòcesi. Aquest any la iniciem a la nostra Càritas.
Del 18 al 24 de desembre i 2 al 5 de gener, un voluntari de Càritas embolicarà les compres dels clients de la Cooperativa Abacus que aixì ho desitgin. A canvi, les persones poden col·laborar fent un donatiu que anirà, integrament, en benefici dels programes de Càritas Garrotxa.
Cartell_ABACUS.pdf
12
Desembre
2016

Càritas Garrotxa fa parada al Mercat de Nadal d'Olot

Entre els dies 8 i 11 de Desmbre, Càritas Garrotxa va tenir una parada al mercat de Nadal d'Olot.Va etar molt con correguda. Hi va haver una bona resposta per partdels visitants de la Fira. Gràcies per la vostra col·laboració.S'hi van vendre productes artesanals, en bona part elaborats pels mateicos voluntaris de Càritas Garrotxa, als quals des d'aquí agraïm la seva col·laboració. Com també hi havia productes cedits per diverses emepreses de la Comarca.Els diners recollits serviran per ajudar a fer possible el dsenvolupament dels programes socials que porta a terme Càritas Garrotxa.
05
Desembre
2016

El Pessebre Vivent de Joanetes renova, un any més, la seva col·laboració amb Càritas Garrotxa

En el marc de la presentació del cartell del Pessebre Vivent de Joanetes d'enguany, obra de l'artista Joan Ferrés, s'ha signat el conveni de col·laboració amb Càritas Garrotxa. Agraïm la predisposició mostrada, un any més, d'aquesta entitat, en l'ajut de difusió de les activitats i projectes de Càritas. El Pessebre Vivent de Joanetes, com en anys anteriors es compromet a fer una aportació econòmica a favor de Càritas Garrotxa, en funció del nombre de visitants al Pessebre Vivent.
PESSEBRE_JOANES_2016_2.pdf
05
Desembre
2016

Renovació Conveni de col·laboració amb els mitjans de comunicació local

La passada setmana va tenir lloc amb els diversos mitjans comunicació (OLOT TV, Ràdio Olot, La Comarca i el Digital de Girona), la renovació del Conveni de col·laboració amb Càritas Garrotxa.
Càritas Garrotxa agraeix la bona predisposició, per quart consecutiu, en col·laborar, passant diferents falques, anuncis i espots de difusió dels diversos programes de Càritas.
El suport dels mitjans de comunicació i la seva col·laboració és essencial per difondre al màxim de gent possible el treball dels tècnics i voluntariat de Càritas Garrotxa.
15
Novembre
2016

Concert del Cor Gospel Girona a favor de Càritas Garrotxa

El Cor Gospel Girona oferirà aquest diumenge, dia 20 de novembre, a les 6 de la tarda, a l'església de l'Escola Pia d'Olot, un concert de cançons del seu ampli repertori de gospel espiritual i contemporani.
Aquest grup de gospel va néixer el 2004. Actualment, és dirigit per Xavier Thió i consta d'un nombrós grup de cantaires que sol ser de 40 a 50 persones en cada concert.
Les entrades es poden comprar a Càritas Garrotxa, a la llibreria Drac o el mateix dia del concert, una hora abans. El diners recaptats seran a benefici de Càritas Garrotxa.
31
Octubre
2016

Gran concert de l'Orquestra Unesco Barcelona a benefici de Càritas Garrotxa

L'església de Sant Pere de Besalú va ser, aquest diumenge, el marc incomparable pr al concert que va oferir l'Orquestra de Cambra Unesco Barcelona, a benefici de Càritas Garrotxa i per recaptar fons contra la pobresa infantil.
Més de 160 persones van poder gaudir d'un concert, dirigit per Gonçal Comellas, en el qual es van interpretar dues de les Estacions de Vivaldi i la "Serenata per a cordes en do major op 48" de Txaikovski.
El públic va gaudir d'un extraordinari concert i alhora va poder col·laborar amb els programes de Càritas, sentit-se un membre més de la institució que s'esforça per fer costat a les persones més vulnerables del nostre entorn.
24
Octubre
2016

Voluntaris de Càritas Garrotxa assisteixen a la 3a Trobada de Càritas Catalunya

Diversos voluntaris de Càritas Garrotxa han assistit, el passat cap de setmana, a la "3a Trobada de Càritas Catalunya", celebrada al Camp de Mart de Tarragona, sota el lema "Transformem la societat des de la Misericòrdia".
La trobada va ser un èxit participatiu, amb l'assistència d'uns 2.000 voluntaris de totes les Càritas de Catalunya. I alhora va ser un èxit organitzatiu en un espai difícil de gestionar amb tanta gent vinguda de tots els punts de Catalunya i un temps que amenaçava pluja. A banda dels parlaments d'acollida, la jornada es va iniciar amb dues interessants ponències i va tenir, també, un component lúdic i cultural amb l'actuació de Pallassos sense Fronteres, castellers, i la visita a diversos punts de la ciutat. Finalment es va celebrar una Eucaristia, presidida per diversos bisbes per a tots els que hi van voler assistir.
24
Octubre
2016

La cursa Fira de Sant Lluc fa entrega de la seva col·laboració amb Càritas

Agustí Jiménez, president del Club d'Atletisme Olot, Terra de Volcans i Santi Guillamon, en nom del Patronat d'Esports i Lleure d'Olot, han fet entrega a Càritas Garrotxa de la participació solidària de la cursa d'enguany.
La Cursa Fira de Sant Lluc s'ha dut a terme en la seva 34ena edició i ha aplegat uns 200 participants. Es pot dir que la cursa de 10 Km. de recorregut per l'interior de la ciutat d'Olot i per la zona dels Tossols està plenament consolidada i es manté estable.
Els organitzadors van fer, també, donació al CDA dels productes d'alimentació, destinats als corredors, que els van sobrar.
Càritas Garrotxa agraeeix a l'organització de la cursa la seva sensibilitat per fer costat als voluntaris de Càritas en la seva tasca de lluitar contra la pobresa.
21
Octubre
2016

Presentació del Concert per a Càritas Garrotxa de l'Orquestra Unesco Barcelona

Càritas Garroxa, la Fundació Música Solidària i la Fundació Antigues Caixes Catalanes del BBVA CX han presentat el concert de música solidària a benefici de Càritas Garrotxa i contra la pobresa infantil.
El concert de l'orquestra de la Unesco Barcelona, dirigida per Gonçal Comellas es farà el diumenge 30 d'octubre, a l'església de Sant Pere de Besalú, a les 7 de la tarda i interpretarà els dos concerts "Estiu" i "Hivern" de Vivaldi, i la Serenata per a cordes en do major op 48 de Tchaikovsky.
El preu de l'entrada és de 15€ l'anticipada i de 18€ a taquilla i es venen a l'antiga oficina de turisme de Besalú, a la llibreria Drac d'Olot i per Internet a:
www.entrades.musicasolidaria.org.
Càritas Garrotxa ha explicat que dedicarà els diners recollits al programa d'Acollida per treballa per atendre les famílies en situació de pobresa.
17
Octubre
2016

El col·lectiu d'artistes "9 Art" continua col·laborant amb Càritas

Un any més, el col·lectiu d'artistes "9 Art" ha decidit col·laborar amb Càritas, amb motiu de l'exposició que cada any fa a la capella de Sant Ferriol d'Olot, per la Fira de Sant Lluc.
Els artistes faran una aportació a Càritas del 30% de l'obra venuda a l'exposició.
L'estreta relació d'aquest grup d'artistes amb Càritas ja ve de lluny i és d'agrair que, per part seva, hagin fet una aposta decidida perquè el món de l'art tingui present la preocupació pels més necessitats del nostre entorn.
10
Octubre
2016

Valoració molt positiva de la 1a edició de Dansem.Garrotxa

Aquest diumenge s’ha dut a terme, al Teatre Principal d’Olot, la primera edició de “Dansem.Garrotxa”. Càritas Garrotxa n’ha fet una valoració molt positiva, tant per l’afluència de públic com pels beneficis obtinguts en la venda d’entrades.
Val a dir que l’opinió generalitzada entre els assistents, a la sortida de l’espectacle, era molt satisfactòria sobretot per haver pogut fer un tastet, i de tant de nivell, de la dansa que es practica en les escoles de la nostra comarca.
Càritas ha felicitat les 10 escoles de dansa participants en l’esdeveniment pel bon nivell exhibit i els ha agraït molt sincerament la seva bona predisposició a col·laborar i la confiança que també voldran ser-hi presents ens futures edicions.
Els diners recollits (uns 1.500 euros), tal com s’havia anunciat, Càritas els destinarà a la promoció de dos programes que promouen la inserció social de persones en risc d’exclusió: “Ubuntu” i “Espai de trobada”.
06
Octubre
2016

Presentació de Dansem.Garrotxa

Avui s'ha fet la presentació pública de "Dansem. Garrotxa" als mitjans de comunicació. El Regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olot s'ha felicitat de la iniciativa que ha qualificat d'una rèplica natural del Sismògraf, un dels festivals més importants dels món de la dansa al nostre país.
Maria Cresswell ha explicat els orígens d'aquest festival en el sentit que és donar continuïtat a "Dansem" que ja fa set anys que es fa, amb molt d'èxit, a Càritas Girona i a Càritas Salt.
Per la seva part, Carles Oller, president de Càritas Garrotxa, ha posat de relleu l'extraordinària resposta de les escoles de dansa de la Garrotxa per tal de donar suport al desenvolupament dels programes solidaris de Càritas.
També ha explicat que els beneficis obtinguts es destinaran a donar cobertura als programes "Ubuntu" i "Espai de trobada". Dos programes que lluiten, amb molt d'èxit, per la inserció social de les persones que hi participen.
Finalment, Eva Durban, en nom de les escoles, ha agraït que se'ls hagi convidat, ha expressat que se sentien molt felices de col·laborar en un projecte solidari com el que els proposa ara Càritas i ha convidat a la ciutadania a assistir a un espectacle de molt d'interès, que serà una mostra de bona part de la diversitat de la dansa que es fa a la Garrotxa.
30
Setembre
2016

Donació a Càritas d'una part dels menús servits

El bar restaurant Monicar d'Olot ha fet donació a Càritas Garrotxa dels diners recollits en el projecte solidari que va endegar fa sis mesos. La seva iniciativa ha consistit en aportar a una guardiola de Càritas, l'import de 0,40 euros per cada menú servit al seu bar restaurant, de dilluns a divendres.
Càritas ha agraït als seus propietaris que hagin tingut aquesta voluntat efectiva de compromís social i alhora que hagin pensat en Càritas com a receptora d'aquests diners per dedicar-los als projectes socials de l'entitat.
30
Setembre
2016

Butlletí Càritas Garrotxa Setembre 2016

El Butlletí de Càritas Garrotxa és un mitjà per difondre les principals accions que la nostra Càritas ha dut a terme en els darrers tres mesos i d'algunes de les actuacions més immediates previstes.
No es pot oblidar, però, tota l'acció que Càritas desenvolupa, sovint de manera  anònima i silenciosa. Per això agraïm als voluntaris i tècnics tot allò que, en el dia a dia, fan al servei dels altres.
13_Comunicaci___voluntaris_i_col__laboradors_SETEMBRE_2016.pdf
29
Setembre
2016

"Dansem. Garrotxa" La solidaritat de la dansa de la Garrotxa

El dia 9 d'octubre a les 5 de la tarda, al Teatre Principal d'Olot, aixeca el teló "Dansem. Garrotxa" una iniciativa de Càritas Garrotxa que segueix els passos de "Dansem" que, des de fa diversos anys, es desenvolupa amb molt d'èxit a Salt i a Girona.
En aquesta primera versió, hi participaran 10 escoles de dansa, cadascuna de les quals farà una o dues actuacions.
Les entrades ja són a la venda (7 i 5 euros), pels procediments ordinaris del Teatre Principal (Taquilles del Teatre, Can Trincheria i per Internet).
Els beneficis obtinguts es destinaran a potenciar el programa Ubuntu de suport a persones en risc d'exclusió social.
DansemGarrotxa_Octubre_2016_Cartell.pdf
22
Setembre
2016

El CE Besalú fa donació a Càritas Garrotxa de la recaptació del partit

El C.E. Besalú, dins del marc del partit amistós a benefici de Càritas, jugat la tarda del passat dimecres, va fer donació a Càritas Garrotxa de l'import íntegre de l'entrada i dels diners recollits en la darrera quina celebrada mesos enrere.
El president de Càritas va agrair als dos clubs participants la seva presència en el Memorial Joan Quei i que, més enllà del futbol, juguessin també fort en el partit de la solidaritat, fent costat als voluntaris de Càritas en la seva tasca. I va acabar felicitant-los perquè -va dir- "sou el clar exemple que es pot fer futbol d'una altra manera, sense oblidar els altres".
17
Setembre
2016

Partit de futbol a benefici de Càritas Garrotxa entre el C.E. Besalú i la U.E. Olot

Un any més el C.E Besalú i la U.E. Olot s’han posat d’acord per oferir un partit de futbol als seus socis i simpatitzants, a benefici de Càritas Garrotxa.
El partit, que es disputarà en el marc del 13è Memorial Joan Vergés, “Quei”, que cada any celebra el C.E. Besalú, es jugarà el dimecres, 21 de setembre, a les 8 del vespre, al camp del Besalú.
El partit respon a la voluntat dels dos clubs de donar suport als projectes socials de Càritas i vol donar compliment al conveni de col•laboració que ambdós clubs tenen signat amb Càritas Garrotxa.
Cartell_CE_Besal_____UE_Olot_Setembre_2016.jpg
06
Setembre
2016

La cursa popular de Sant Lluc enceta una col·laboració amb Càritas

La propera Cursa Popular Ciutat d'Olot. Fires de Sant Lluc, que es correrà el diumenge, dia 2 d'octubre, ja ha obert les inscripcions a tots els aficionats que vulguin participar-hi.
La cursa de Fires de Sant Lluc ja fa més de 30 anys que s'organitza i té un recorregut de 10 Km. amb la voluntat de potenciar l'esperit popular i esportiu.
El llibre 100 Curses que has de fer alguna vegada a la vida, del conegut periodista de TV3, Sebas Guim, inclou aquesta cursa entre les 100 curses que, al seu criteri, tot corredor hauria de plantejar-se fer alguna vegada.
Aquest any, a més, la cursa col·laborarà amb Càritas Garrotxa, aportant 1€ de cada inscripció a la nostra entitat.
01
Agost
2016

Presentació del partit de futbol de la UE Olot a benefici de Càritas

Representants de la Junta de la UE Olot i de Càritas Garrotxa han fet avui la presentació del partit de futbol que es jugarà el dimecres, dia 3 d'agost, a les 19,30, entre la UE Olot i el Nàstic de Tarragona de 2a A, a benefici de Càritas Garroxta.
En l'acte de presentació, el president del club esportiu, Joan Agustí, ha posat de manifest la coincidència d'alguns valors entre la UE Olot i Càritas, i ha remarcat que aquest partit dóna resposta a una part del conveni que es va signar entre ambudes entitats l'any 2011. 
Per la seva part, Carles Oller, ha agraït la voluntat de servei de la UE Olot, el seu compromís a fer Càritas des del món de l'esport i els ha agraït, també, la seva col·laboració per vehicular la solidaritat dels socis i simpatitzants del club. 
Cartell_UE_Olot_Nastic_de_Tarragona_Agost_2016.jpg
22
Juliol
2016

Participació de Càritas Garrotxa al Campus 2016 del CE Besalú

Un any més, voluntaris de Càritas Garrotxa han participat al Campus del C.E. Besalú. Els quatre voluntaris de Càritas, amb la col·laboració dels monitors del Campus, han ajudat els 53 nois participants, d'entre 6 i 14 anys, a reflexionar sobre el valor de la solidaritat. Amb els més petits ho han fet a partir del conte "El nou poder del petit Serafí", en el qual han fabricat un antifaç amb el poder de detectar les necessitats dels companys.
Els més grans han desenvolupat l'activitat: "Atrapa un milió". El joc els ha permès constatar algunes de les injustícies del nostre món i reconèixer entitats properes que col·laboren a fer-hi front. I, a partir dels seus "solidaris" endegar accions per col·laborar a fer un món millor.
04
Juliol
2016

Butlletí Càritas Garrotxa Juny 2016

La nostra voluntat és que tingueu la màxima informació de l'acció social que està duent a terme la nostra Càritas i del conjunt de l'activitat que s'hi realitza.
12_Comunicaci___C__ritas_voluntaris_i_col__laboradors_JUNY_2016.pdf
22
Juny
2016

Càritas Garrotxa celebra l'Assemblea de voluntariat amb l'assistència del bisbe Francesc Pardo

Càritas Garrotxa va celebrar el dilluns, dia 20 de juny, l'Assemblea anual de voluntaris i voluntàries.
La trobada va consistir en la presentació del moment actual de Càritas Garrotxa i va tractar més a fons el tema del voluntariat de Càritas, aprofitant que fa uns mesos que, Càritas Diocesana de Girona havia publicat el nou Pla del voluntariat.
A la trobada hi va assistir el bisbe Francesc Pardo per conèixer de primera mà la vitalitat de la nostra Càritas i en particular la del seu voluntariat. El bisbe va agrair als voluntaris i voluntàries el seu compromís amb la solidaritat i els va encoratjar a no defallir en aquesta actitud.
 
17
Juny
2016

Càritas entrega els diplomes del curs Incorpora

Càritas Garrotxa ha tancat molt satisfactòriament el primer any del curs Incorpora: “Operari de producció en cadena, manipulats i magatzem”, finançat per la Caixa i gestionat, conjuntament, per Càritas Diocesana de Girona i Càritas Garrotxa.
 El curs, de 300 hores de durada, va començar el dia 1 de febrer, i ha finalitzat aquestes darreres setmanes amb les 80 hores de pràctiques que els participants han fet en alguna de les set empreses de la Garrotxa que col·laboraven en el projecte.
 Les dades han sigut molt satisfactòries: 20 de les 27 persones inicialment inscrites han acabat el curs amb èxit i, d'aquestes, 17 ja han trobat feina i estan treballant actualment.
 El dijous de la setmana passada es va fer l’acte de cloenda i l'entrega dels diplomes de participació i aprofitament a tots els assistents. A l’acte, a més dels alumnes, hi van assistir els formadors del curs i els responsables del programa per part de Càritas Diocesana de Girona i de Càritas Garrotxa.
10
Juny
2016

Cloenda del programa "Apadrinar un avi"

Aquesta setmana s'ha fet l'acte de cloenda del programa "Apadrinar un avi" de Càritas Garrotxa. Hi van assistir 26 joves que durant tot el curs han fet acompanyament a la Gent Gran en les residències geriàtriques convingudes.
La valoració que van fer els joves ha sigut molt satisfactòria i això ens esperona a continuar el programa un any més.
La trobada es va cloure amb un berenar i amb el lliurament als joves d'un certificat de participació i d'una carta d'agraïment i de felicitació a les seves famílies per la participació dels seus fills en aquest programa.


 
Apadrinar_un_avi_2016_Valoracions.pdf
10
Juny
2016

Càritas Garrotxa desenvolupa el projecte “Ubuntu”: grups socioterapèutics per la integració social

Càritas Garrotxa ja fa temps que observa que, en aquests darrers anys, i principalment arrel de la més recent crisi econòmica, les persones que s’atansen a l'acollida de l’entitat per a una demanda d'ajuda econòmica, sovint presenten un intens patiment personal i emocional.
 Per això, davant de la necessitat d'una atenció especialitzada per respondre a les demandes d'atenció més psicològica i relacional, va aparèixer el Projecte Ubuntu com a resposta en la creació d'uns espais de trobada grupals on les persones comparteixen  experiències i poden integrar eines de gestió emocional, vàlua personal, habilitats socials i relacionals i desenvolupar actitud cooperatives i d'ajuda mútua.
Actualment, Càritas Garrotxa ha desenvolupat, per primer any, un grup de treball dirigit per una psicòloga i una voluntària. En aquests moments hi assisteixen una desena de persones que treballen molt satisfactòriament segons la dinàmica d’aquest programa.
03
Juny
2016

Nova "Trencada de guardioles" per Càritas

Avui s'ha fet la corresponent Trencada de les guardioles de la campanya: "No et quedis el canvi" que ha organitzat, per quart any consecutiu, Càritas Garrotxa i l'Associació de Comerciants d'Olot, amb el suport de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot.

Aquest any, per primera vegada, en la trencada hi han participat alumnes de dues de les escoles de la ciutat que havien participat en la pintada: l'Escola Petit Plançó i l'Escola del Morrot. L'acte ha sigut àgil, simpàtic i educatiu.

Més endavant, quan es tingui el recompte fet dels diners recollits en les guardioles ja es farà el corresponent comunicat. En una primera impressió, sembla que la quantitat recollida serà força semblant a la de l'any anterior.
24
Maig
2016

Trobada anual del voluntariat de Ser Gran en Dignitat

Aquest dissabte, 21 de maig, s’ha celebrat, a Caldes de Malavella, la XVIIena trobada del voluntariat del Programa “Ser Gran en Dignitat” de Càritas diocesana de Girona. La trobada va aplegar més d’un centenar de voluntaris i voluntàries, 14 dels quals eren de Càritas Garrotxa.
 
La trobada va començar amb la benvinguda de l’alcalde i de la presidenta de Càritas de la població. Al llarg del matí es va fer un interessant Cine Fórum entorn de la pel·lícula Gran Torino, dinamitzat per Miquel Gusart, psicòleg i terapeuta familiar.
 
A banda dels actes programats, la trobada va donar peu a molts espais per compartir vivències i experiències sobre aquest voluntariat. “Això sol, ja es tan enriquidor, que ja justifica aquesta trobada” –deia una de les voluntàries de la nostra Càritas.
18
Maig
2016

Tallers d'empoderament a Càritas Garrotxa

Durant els mesos d’abril, maig i juny s’estan realitzant tres tallers d’empoderament a la seu de Càritas Garrotxa. Aquests tallers s’ofereixen, tant des de CASG com des del propi Centre de Distribució d’Aliments (CDA), a les persones derivades al CDA, espai destinat a contribuir a la cobertura de la necessitat bàsica de l’alimentació, principalment.
 
Des del programa d’aliments de Càritas es treballa per a dur a terme un model de servei que promocioni la persona, que fugi del model assistencial, i els tallers ofereixen la possibilitat de formar-se en temes relacionats amb el dia a dia de la llar i la família i, sobretot, es treballa per crear espais de benestar i confiança mútua per poder incidir en els hàbits i possibilitar la presa de decisions.
 
El mètode de treball dels tallers d’empoderament és sempre vivencial i participatiu, convidant la persona a prendre consciència sobre la pròpia situació i ajudant-la activament en la recerca de solucions. Per això, aquestes formacions reben el nom de tallers, perquè són un espai de treball personal sobre diferents temes.
 
Durant aquests darrers mesos s’estan realitzant tres tallers de 20 hores cadascun: “Gestió de l’economia familiar sostenible”, “Reparacions de la llar” i “Eines per a l’educació infantil en la sostenibilitat”. Un any més, una cinquantena de persones beneficiàries del CDA poden participar activament en la creació d’aquests espais de trobada i grups d’ajuda mútua on poder intercanviar coneixements segons les seves capacitats i necessitats, amb la col·laboració d’un formador/a.
 
A partir del 14 de setembre, a la seu de Càritas Garrotxa, s’iniciaran les inscripcions per als tres últims tallers de l’any: “Alimentació i cuina econòmica i saludable”, “Tècniques sostenibles de neteja a la llar” i “Reciclar roba usada”.
03
Maig
2016

Donatiu a Càritas amb valor afegit

Càritas Garrotxa va rebre ahir un donatiu anònim de 100 euros. A banda que és un gest generós i d'agrair, això segurament no seria notícia. Però aquest donatiu té un valor afegit que fa que sigui un bon testimoni i que és bo d'explicar.

Fa sis mesos, una persona es va presentar a les dependències de la Policia Municipal d'Olot comunicant que havia trobat pels carrers un bitllet de 100 euros i que els el lliurava per si sortia el seu propietari. La policia li va fer saber que, segon diu la normativa, al cap de sis mesos, si no s'havia pogut identificar el propietari, se l'avisaria per informar-lo.
Transcorregut el termini, la Policia Municipal d'Olot el va cridar per explicar-li que, no havent pogut localitzar el propietari, i segons deia la normativa, ell passava a ser-ne el propietari.
Aquesta persona es va negar a acceptar uns diners que deia que no eren seus i, malgrat la Policia va intentar fer-li veure que això era correcte i legal i suggerir-li alternatives profitoses per gastar aquells diners, ell, en tot moment, s'hi va negar al·legant que amb els diners que guanyava treballant ja en feia prou.
Donat que aquesta persona havia de fer d'immediat un viatge a l'Índia, el seu país d'origen, se li va proposar de lliurar els diners a una entitat social. Aquesta proposta li va semblar bé, i va signar el corresponent document de recepció per tal que la mateixa Policia transmetés a Càritas Garrotxa l'import d'un donatiu que, en tot moment, va voler que fos anònim, perquè es tractava -deia- de diners que no eren seus. 
01
Maig
2016

Quarta pintada de Guardioles per Càritas, a Olot

Per quart any, i en el marc de la Fira del 1r de maig, s'ha celebrat l'acte obert de la pintada de guardioles. La campanya, com hem explicat anteriorment, està organitzada per l'Associació de Comerciants d'Olot i Càritas Garrotxa, amb el suport de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot.
La seixantena de guardioles pintades avui, per nens i nenes voluntaris, se sumaran al centenar ja pintades anteriorment per tres escoles de la ciutat i, a partir de dimecres que ve es trobaran en totes les botigues de l'ACO i en altres comerços d'Olot i de la comarca, convidant els compradors, durant el mes de maig, a col·laborar amb Càritas amb el lema de: "No et quedis el canvi".
29
Abril
2016

Presentació de la campanya 2016 de les Guardioles per Càritas

L'Associació de Comerciants d'Olot, Càritas Garrotxa i l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot han fet la presentació de la nova campanya d'aquest any "Trenquem la guardiola per Càritas". L'actuació, que durarà tot el mes de maig, tindrà l'eslògan que ja s'ha fet tradicional de: "No et quedis el canvi".
Una part important de les guardioles ja han estat prèviament pintades per alumnes de tres escoles d'Olot (aquest any han sigut de l'Escola Petit Plançó, del Morrot i del Pla de Dalt). La resta es pintaran el proper diumenge, en el marc de la Fira del 1r de maig a Olot, a la Pça del Mig, a partir de les 11 del matí.
Les guardioles, un cop pintades, romandran durant el mes de maig en les botigues de l'ACO, i en algunes farmàcies, fleques i carnisseries d'Olot i de pobles de la comarca.
La trencada es farà el dia 3 de juny, a les escoles del Petit Plançó i del Morrot.
28
Abril
2016

Postres solidàries a La Cuina del Mercat

Els restaurant "La Cuina del Mercat" d'Olot ha inclòs a la seva carta unes postres solidàries rememorant el tradicional "Pa, vi i sucre".
L'import de les postres (3,5€) es lliurarà a Càritas Garrotxa per ajudar en les despeses d'un programa concret de l'entitat: "Projecte d'inserció laboral de mosso de magatzem per al Centre de Distribució d'Aliments".

A la pàgina web del restarurant s'hi diu el següent:
Les postres solidàries són “El pa vi i sucre”, un plat típic català de cuina d’aprofitament amb què molts nens i nenes de mitjans del segle XX vàrem créixer i gaudir, i l’hem readaptat i modernitzat per al segle XXI, sense perdre l’essència ni el sabor. Cada vegada que un client el demani de la nostra carta de La cuina del Mercat, contribuirà amb 3,5€ en aquest projecte de Càritas Garrotxa.
 Anecdòticament, hem de reconèixer que el primer dia de tast vàrem plorar al rememorar la pròpia infantesa.
28
Abril
2016

La Marxa de Bianya torna a col·laborar amb Càritas

La XXXVIa Marxa Popular Vall de Bianya ha col·laborat un any més amb Càritas Garrotxa amb l'aportació d'un euro per cada participant inscrit.
Càritas agraeix, també, a l'organització i als particpants a la Marxa les aportacions fetes que, sens dubte, ajudaran al desenvolupament dels programes socials contra la pobresa a la nostra comarca.
 
28
Abril
2016

La Marxa Nadalenca 2016 fa entrega a Càritas dels diners recaptats

David Juvanteny, en nom del grup organitzador de la Marxa Nadalenca, he fet entrega a Càritas Garrotxa dels diners de la 8a Marxa Nadalenca, celebrada el passat diumenge 10 de gener.
Càritas els ha agraït la seva col·laboració desinteressada al llarg de tots aquests anys i el fet d'haver confiança, un any més, en l'entitat.
Els diners aportats ajudaran, sens dubte, a pal·liar la pobresa familiar que pateix un nombre prou importants de persones de la nostra comarca.  
25
Abril
2016

Càritas Garrotxa presenta les primeres dades de la Memòria 2015

Càritas Garrotxa ha fet la presentació als mitjans de comunicació de les primeres dades de la Memòria 2015 de l'entitat.
En la roda de premsa, Càritas ha fet incís en l'actual cronificació de la pobresa que pateixen moltes persones de la comarca. En la pobresa silenciosa que pateix un segment significatiu de la població, que no troba prou oportunitats i suports per sortir de la situació d'enquistament de la seva situació de vulnerabilitat.
Per altra banda, Càritas també ha agraït el suport rebut durant aquest any 2015 per tal de disposar de mitjans per atendre les persones que truquen a la seva porta en demanda d'ajut.
Tanmateix, Càritas Garrotxa s'ha felicitat, també, del significatiu augment de voluntaris. Un degoteig permanent de persones que s'acosten a les dependències de Càritas per informar-se i per oferir el seu temps per ajudar.
Mem__ria_2015_Algunes_dades.pdf
25
Abril
2016

La 4a Cursa de la Moixina col·labora amb Càritas

La 4a Cursa de la Moixina 2016 col·labora amb Càritas Garrotxa per 2n any consecutiu.
http://cursadelamoixina.linkinesis.com/
 
Una mostra més de la solidaritat de la gent de la Garrotxa cap a Càritas, amb la voluntat de d'aportar el seu granet de sorra en la lluita contra la pobresa i per fer costat a les persones més vulnerables del nostre entorn.
24
Abril
2016

Nova col·laboració de la Lletissonada amb Càritas Garrotxa

Per segon any consecutiu, la Lletissonada, d'en Bas col·laborarà amb Càritas Garrotxa. Els seus presidents han signat un nou acord de col·laboració.
Càritas agraeix a la Junta del GECA la seva sensibilitat amb la tasca de Càritas i que, un any més, hagi volgut fer costat a la tasca dels seus voluntaris en la lluita contra la pobresa.
16
Abril
2016

Càritas Garrotxa present en la Marató de donació de sang de Besalú

El dissabte 9 d’abril, Càritas Garrotxa va ser present en la Marató de donació de sang de Besalú.
El grup de voluntaris de Càritas van tenir un estand propi al pavelló municipal de la vila des d’on facilitaven informació de la tasca de Càritas, alhora que oferien als visitants uns bunyols boníssims elaborats per la voluntària Lupe Pleite.
 
04
Abril
2016

Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa. Març 2016

La nostra voluntat és que tingueu la màxima informació de l'acció social que està duent a terme la nostra Càritas i del conjunt de l'activitat que s'hi realitza.
11_Comunicaci___voluntaris_i_col__laboradors_MAR___2016.pdf
31
Març
2016

Olot TV es fa ressò del programa laboral Incorpora

Olot TV ha emès un petit reportatge del programa Incorpora que desenvolupa Càritas a la Garrotxa, amb el suport de la Caixa.
En aquests moments el programa és a punt de concloure les 220 hores de les sessions de formació teòricopràctiques i aviat començarà, de manera generalitzada, les 80 hores de pràctiques a les empreses que ja estan concertades.
Podeu veure la informació apareguda a Olot TV clicant sobre el següent enllaç:
19
Març
2016

Olot TV parla del programa "Apadrinar un avi" a "Joves i què?!"

Olot TV, dins del programa Joves i què?! ha entrevistat dues joves (Clàudia Castanyer i Sandra Barea), i la coordinadora del programa "Apadrinar un avi" de Càritas Garrotxa, Sònia Ariño. Aquest any intervenen en aquest programa 38 joves de la comarca que han iniciat un voluntariat visitant gent gran de les residències de la comarca. Es tracta d'avis i àvies que pateixen solitud i que els joves els ofereixen unes hores d'acompanyament, afecte i distracció amb la voluntat de fer-los suport i d'enriquir-se mútuament.

Podeu vere el tall del programa en el següent enllaç (des del mínut 18,48, fins al minut 22,15): http://olottv.xiptv.cat/joves-i-que/capitol/programa-17.

 
19
Març
2016

Un importartant grup de voluntaris de Càritas Garrotxa participen en l'acte de cloenda dels 50 anys de Càritas a Girona

Trenta-cinc voluntaris de Càritas Garrotxa van assistir, el passat dijous a l'acte de cloenda del 50è aniversari de Càritas Diocesana de Girona.
L'acte, la finalitat del qual era fer un reconeixement a les persones que fem Càritas, va durar dues hores i va oferir un repàs àgil i emotiu pels principals programes que desenvolupa Càritas en els diferents territoris.
L'equip organitzador de l'acte va fer una feina impecable i va aconseguir que els assistents, que omplien de gom a gom l'Auditori de Girona, se sentissin identificats amb els testimonis que hi van intervenir així com en les diferents referències a la tasca social de les persones que fem Càritas.
 
16
Març
2016

El restaurant "La Cuina del Mercat" fa donació de les propines a Càritas Garrotxa

El restaurant "La Cuina del Mercat" d'Olot ha fet donació a Càritas Garrotxa dels 1.522 euros de les propines, recollides aquests darrers mesos.
El seu propietari, Miquel Fluvià, i el conjunt dels treballadors del restaurant van acordar patrocinar una de les accions solidàries de Càritas Garrotxa, aportant-hi la totalitat de les propines recollides al restaurant, al llarg dels darrers cinc mesos.
Càritas Garrotxa, en nom de les persones ateses, els ha agraït la seva iniciativa solidària i els ha comunicat quina ha estat la destinació dels diners recollits.
09
Març
2016

Col·laboració solidària d'Energy Tools cap a Càritas Garrotxa

La direcció de l'empresa Energy Tools Consulting d'Olot, de comú acord amb els seus 18 treballadors, van acordar fa un any fer donació a Càritas Garrotxa de l'import dels cafès que se subministren a l'empresa en les estones de descans.
L'empresa fa actualment la compra dels cafès i els treballadors que se'n serveixen un aporten 30 ct. per cafè a una guardiola oberta per a aquesta finalitat.
Un cop a l'any la coordinadora d'aquesta iniciativa, Anna Buch, en nom de la direcció de l'empresa i dels seus treballadors, lliura a Càritas Garrotxa l'import recaptat.
Càritas Garrotxa agraeeix aquest gest de col·laboració i la confiança que han tingut, per 2n any consecutiu, en la institució i amb la tasca social que desenvolupa.
08
Març
2016

Espai de reflexió cristiana amb Ramon Bufí

Càritas Garrotxa, conjuntament amb les parròquies de l'Arxiprestat, ha dut a terme, per 2n any consecutiu, l'"Espai de reflexió cristiana", i aquesta vegada el tema duia el títol de "La causa dels pobres, la causa de Déu".
Mn. Ramon Bufí, rector de Roda de Ter, ha sigut l'encarregat d'ajudar a reflexionar els assistents. Ho ha fet presentant presentat Jesús de Natzaret com l'autèntic pobre; que no només parla de pobresa i es posiciona a favor dels pobres, sinó que esdevé realment pobre per compartir la seva mateixa sort.
A partir de dades reals i properes, Mn. Ramon ha denunciat actituds personals i col·lectives poc adients amb el que Jesús volia per als seus seguidors i per a la seva Església. Tanmateix, al llarg de la conferència, ha anat citant diversos textos, bíblics i de pensadors que han marcat clarament el camí a seguir. Des de Tolstoi que deia: “Si no sents afecte pels homes, ocupa’t del que vulguis, però no t’ocupis dels homes”, fins a Emmanuel Mounier que predeia que “en el futur, els homes ja no es dividiran en si creuen o no en Déu, sinó en si es preocupen o no pels altres i sobretot pels pobres”.
 
06
Març
2016

Ja s'ha presentat la XXXVI Marxa Popular de la Vall de Bianya

Un any més la "Marxa Popular de la Vall de Bianya" col·laborarà amb Càritas Garrotxa. En el programa s'hi especifica que "cada participant col·labora als programes d’ajut a la pobresa de Càritas Garrotxa, amb 1€ de la seva inscripció".

La Marxa es durà a terme el diumenge 13 de març de 2016. La inscripció per participar a la Marxa val 6€ (inclou l'esmorzar) i es podrà fer des de mitja hora abans de la sortida.
XXXVI_MARXA_BIANYA_Cartell2016.pdf
01
Març
2016

Interessant conferència de Víctor Küppers organitzada per Càritas Garrotxa

El Casal Marià d’Olot es va fer petit per acollir les gairebé 200 persones que omplien de gom a gom la sala d’actes. I el conferenciant, Víctor Küppers, un cop més, no va defraudar. Al llarg de gairebé una hora i mitja, amb un do distès, i a voltes còmic, Küppers va saber transmetre il·lusió per viure, estratègies per fer front a les dificultats i compromís per fer de cadascú de nosaltres gent positiva i entusiasta.
 
Víctor Küppers, amb aquesta conferència, va voler col·laborar de manera desinteressada amb Càritas Garrotxa per ajudar a difondre la tasca de Càritas i dels seus voluntaris, fent-los l’encàrrec, però, d’ajudar els qui ho passen realment malament, sense perdre mai de vista l’alegria per les coses petites.
27
Febrer
2016

Taller de voluntariat dels alumnes de l'INS Bosc de la Coma

Per tercer any consecutiu, durant dos dies -dins de les Jornades d'Esport Cultura i Lleure que es realitzen al centre- un grup de 13 alumnes de l'institut Bosc de la Coma d'Olot, acompanyats per dos professors, han fet un taller de voluntariat a Càritas Garrotxa. L'activitat ha consistit, aquest any, també, a conèixer què és Càritas i quina tasca desenvolupa. Alhora, quan el desenvolupament dels programes ho ha permès, els alumnes han participat en alguna activitat real d'atenció a les persones. En els casos que això no era possible, la pràctica s'ha plantejat com una dinàmica, o una simulació. El contacte directe amb els voluntaris i el coneixement directe d'algun dels àmbits de treball de Càritas ha enriquit molt els alumnes, que ho han valorat molt satisfactòriament.
24
Febrer
2016

Anna Legares fa entrega a Càritas dels beneficis del seu llibre

Un cop esgotats tots els exemplars de la 1a edició del seu llibre, Les vides de Carma, Anna Legares ha fet entrega a Càritas Garrotxa dels beneficis obtinguts en la seva venda. L'Anna ja havia fet públic en la presentació de la novel·la, la seva intenció de fer donació dels drets d'autor a Càritas Garrotxa, donació que avui ha fet efectiva.
Càritas li ha agraït la confiança dipositada en l'entitat i en el treball compromès dels seus voluntaris i tècnics.
08
Febrer
2016

La gent gran i la presa de decisions

El dijous, 4 de febrer, es va du a terme una sessió de formació adreçada al voluntariat de la Gent Gran de Càritas Garrotxa. El títol complet de la conferència era: “La gent i la presa de decisions. Decidir sobre les atencions que es volen rebre, qui ens ha de cuidar i on. Voluntats anticipades”. Hi van assistir 23 voluntaris i voluntàries, i la formació va anar a càrrec d’Esther Celda, metgessa i cap del servei sociosanitari del Centre Bernat Jaume, de l’Hospital de Figueres.
 
L’Esther Celda va començar la seva intervenció amb la pregunta de “Quan i/o en quines circumstàncies una persona perd la capacitat de decidir?”. Va explicar la diferència entre dependència/independència i incapacitat/autonomia.
 
Després d’aquestes consideracions, explicà què significa el procés d’incapacitació i què són les voluntats anticipades, què és el Document de Voluntats Anticipades (DVA) o Testament Vital, especificant quina informació pot contenir, com es formalitza, qui fa de representant, què es fa després, si es pot canviar i quan es fa.
 
En l’última part de la sessió va parlar del paper dels voluntaris en la presa de decisions de les persones grans i en la importància d’acompanyar respectant l’autonomia i empoderant els participants d’aquest i altres programes.
Cartell_La_gent_gran_i_la_presa_de_decisions.pdf
05
Febrer
2016

Càritas Garrotxa ha iniciat un curs de formació del Programa Incorpora

Càritas Garrotxa ha iniciat aquest mes de febrer el “Curs d’operador de producció en cadena, manipulats i magatzem” que forma part del Programa Incorpora, subvencionat per la Caixa de Pensions.
 
Aquest curs consta de 300 hores de formació, 220 de les quals són teòrico-pràctiques, i les 80 restants són de pràctiques en empreses de la comarca.
 
La finalitat del curs és doble: per una banda formar persones que es troben en situació de risc d’exclusió social i alhora posar en contacte aquestes persones -un cop formades- amb empreses per tal que valorin la possibilitat de la seva contractació, si hi ha una oportunitat.
 
La formació que s’hi ofereix abasta les competències més simples i transversals com poden ser les de puntualitat, elaboració de currículums, mantenir una bona presència, aprendre a treballar en equip, etc. I hi inclou altres continguts més específics: manipulació d’aliments, seguretat alimentària, conducció de carretons per desplaçar matèries, línies de manipulació del producte (etiquetatge, envasat...), etc.
 
Amb l’oferiment d’aquest curs, Càritas Garrotxa, amb el suport dels Serveis Generals de Càritas diocesana de Girona i la Caixa, ha volgut fer un pas més en la inserció de les persones i en la seva promoció, que va més enllà de la atenció assistencial que, malgrat tot, continua essent encara també necessària.
03
Febrer
2016

Que tothom tingui un plat a taula.

En David i la Dolors, propietaris del bar Monicar, de l’Avinguda Jaume II, núm. 47 d’Olot, van optar per ampliar l’atenció als seus clients, a partir del gener, oferint també menús diaris al preu de 9,90€. Conjuntament amb aquest canvi van decidir que, alhora, destinarien 0,40€ de l’import del menú a Càritas Garrotxa. D’aquesta manera ha nascut el “Menú solidari” del bar Monicar, per una iniciativa completament seva, que Càritas agraeix.
El bar disposa, doncs, des del gener d’enguany, d’una guardiola amb l’anagrama de Càritas i el rètol de “Menú solidari”, on els propietaris dipositen aquest percentatge per cada menú diari servit, a una finalitat social, perquè com diu en David: “Tothom tingui un plat a taula”.
02
Febrer
2016

Davant de la injustícia, és lícit mirar cap a un altre costat?

El professor i tècnic de Càritas Barcelona, Eduard Sala, va fer, al Casal Marià d’Olot  una interessant conferència, la primera del nou cicle d’aquest any que organitza Càritas Garrotxa.
L’Eduard va ser contundent i directe en la denúncia de les nostres actituds davant de la pobresa. I va interpel·lar també els voluntaris de Càritas convidant-los a ser sal i a ser llum, però sobretot a ser portadors d’esperança entre les persones que passen necessitat. “Ser de Càritas, va dir Sala, t’ha de canviar d’estil de vida”. En aquest sentit va passar un breu vídeo del bisbe Bergoglio -quan encara no era el Papa Francesc- en què s’adreça directament als voluntaris demanant-los si de veritat volen ser d’una ONG de bona voluntat o bé volen ser de Càritas.
Al llarg de la conferència, Eduard Sala va fer referència a realitats molt crues de la pobresa que van ajudar a entendre-la com una realitat més propera. Tanmateix, va despertar vivament l’interès dels assistents per les constants referències, a vegades crítiques, als mateixos programes que Càritas desenvolupa: Centres de distribució d’Aliments, Ser Gran en Dignitat, Acollida, etc.
29
Gener
2016

Un any més, Càritas Garrotxa du a terme el programa “Apadrinar un Avi”

Per sisè curs consecutiu, Càritas Garrotxa du a terme el programa “Apadrinar un Avi”. Com és sabut, aquest programa vol afavorir la relació entre el col·lectiu de joves, a partir de 15 anys, i les persones grans que viuen en centres residencials de la comarca. Així, es pretén fomentar una relació personal intergeneracional a través d’un projecte vivencial i anònim que, per una banda, vol potenciar el compromís solidari dels més joves i, de l’altra, pal·liar la solitud i augmentar l’autoestima de les persones més grans.
 
Un element essencial del programa és la formació dels joves voluntaris, de manera que, com ve essent habitual, el passat 22 de gener tingué lloc la sessió de formació per a tots aquells voluntaris que han començat aquest curs 2015-2016, i que entre els mesos d’octubre a desembre, s’han anat incorporant a les diferents residències. La sessió anà a càrrec d’Esther Celda, metgessa i cap del servei sociosanitari del Centre Bernat Jaume, de l’Hospital de Figueres.
 
Aquest any, participen en el projecte un total de 38 joves, provinents de diversos centres d’educació secundària d’Olot i Besalú, que es comprometen a visitar els avis i/o àvies assignades un cop a la setmana, tant per fer un acompanyament individual o bé per participar en les activitats grupals que realitzen. Les residències de la 3a edat que han establert conveni de col·laboració amb el programa són: La Caritat, Santa Maria del Tura, Residència Sant Jaume, La Tardor, Edat 3, Residència geriàtrica Montsacopa, Residència Torreblanca (Sant Joan les Fonts) i Edat 3 Besalú.
10
Gener
2016

Bona participació en la trencada de les guardioles de Càritas a Besalú.

Com estava previst, el dissabte 9 de gener, a les 12 del migdia, es va fer a la plaça de la Llibertat de Besalú, la trencada de guardioles a benefici de Càritas Garrotxa.
Gairebé el mateixos nens i nenes que havien participat en la pintada inicial de les guardioles el dissabte, 5 de desembre del 2015, han estat els encarregats de trencar-les, (una tasca menys artística però més fàcil i festiva). 
 Aquestes guardioles han estan presents durant més d'un mes en diferents comerços de la vila a la vista de les persones que volguessin col·laborar en la campanya “NO ET QUEDIS EL CANVI”.
En total s'han recollit 310€. Està previst repetir l'activitat en propers anys, però canviant l'època de l'any.
La iniciativa ha estat un èxit gràcies a la Unió de Comerciants i Botiguers de Besalú, a l'Institut Escola "Salvador Vilarrasa", a l'Ajuntament de la vila i al grapat de nens i nenes que hi han col·laborat.
02
Gener
2016

Recapte de productes bàsics al barri de Masbernat

Per tercer any consecutiu,l'Associació de Veïns del barri de Masbernat i Sant Cristòfol i Càritas han promogut un petit recapte de productes de primera necessitat en l'acte de l'arribada del Patge Reial al barri.
Vincular aquest acte popular amb un recapte d'aliments i de productes de primera necessitat és una mostra de sensibilitat d'aquesta associació i de la gent del barri que no oblida que durant les festes nadalenques també hi ha gent que passa necessitat.
20
Desembre
2015

La Marxa Nadalenca 2016 també col·laborarà amb Càritas Garrotxa

Un any més, la Marxa Nadalenca col·laborarà amb Càritas Garrotxa. Així ho han expressat els organitzadors de la marxa popular en la roda de premsa que s'ha fet a l'Ajuntament d'Olot, el dijous 17 de desembre.

Com en edicions anteriors, la Marxa farà el donatiu d'un euro per inscripció, a Càritas Garrotxa, per tal de col·laborar en els programes de l’entitat.

Carles Oller, president de Càritas Garrotxa ha manifestat el seu agraïment per tractar-se d'una aportació ja consolidada que els permet garantir alguns aspectes concrets del programa de gestió del Centre de Distribució d'Aliments, sobretot en allò que es refereix a la creació de llocs de treball dins del marc de l'organització d'aquest espai solidari.
Programa_8a_Marxa_Nadalenca_2016.pdf
16
Desembre
2015

Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa de desembre de 2015

La nostra voluntat és que tingueu la màxima informació de l'acció social que està duent a terme la nostra Càritas i del conjunt de l'activitat que s'hi realitza.
10_Comunicaci___voluntaris_DESEMBRE_2015.pdf
13
Desembre
2015

El Pessebre Vivent de Joanetes renova la seva col·laboració amb Càritas Garrotxa

Un any més, el Pessebre Vivent de Joanetes ha renovat el conveni de col·laboració amb Càritas Garrotxa.
El dissabte 12 de desembre, la junta del Pessebre Vivent va fer la presentació del cartell -aquest any obra de Llorenç Danés- i en el mateix acte, el president de l'entitat, Lluís Juvanteny, i Carles Oller, president de Càritas Garrotxa, van renovar, un any més, el conveni de col·laboració.
Carles Oller va agrair molt sincerament la reiterada col·laboració del Pessebre amb Càritas, un agraïment que va fer extensiu a la junta i a tots els voluntaris, que d'alguna manera, amb el seu compromís d'any rere any, fa que també ells actuïn com a veritables voluntaris de Càritas.
12
Desembre
2015

L'Obra Social "la Caixa" subvenciona una part dels programes laborals de Càritas Garrotxa

Antoni Tremosa, director  d’Àrea de Negoci de CaixaBank a la Garrotxa – Ripollès, actuant en representació de la Fundació Bancària “la Caixa”, i Carles Oller, president de Càritas Garrotxa, han signat un acord de col·laboració, mitjançant el qual l’Obra Social “la Caixa” fa una donació de 6.500 euros a Càritas Garrotxa per ajudar a subvencionar un dels programes laborals que Càritas està desenvolupant en el territori, per tal d’ajudar persones en risc d’exclusió social a inserir-se en el món laboral.
 
Càritas ha agraït a la Fundació “la Caixa” que hagi atès el projecte que li va presentar, la finalitat del qual és plenament coincident amb el objectius que la Fundació bancària preconitza.
 
L’Obra Social ”la Caixa”, amb un pressupost anual de 500 milions d’euros, aposta un any més per renovar el seu compromís social oferint suport a milers de projectes solidaris que pretenen donar resposta a les necessitats emergents de la nostra societat. El desenvolupament de programes de caràcter social, adequats a aquestes necessitats socials en l’actual context aglutina la major part de la inversió. La superació de la pobresa infantil, el foment del treball entre col·lectius amb dificultats, l’envelliment actiu i saludable de les persones grans i l’atenció a  les persones amb malalties avançades continuen sent les quatre línies de treball prioritàries.
 
A més d’aquestes, l’Obra Social ”la Caixa” impulsa altres iniciatives dirigides a cobrir diferents carències i problemàtiques socials, com ara la prevenció del consum de drogues, l’accés a l’habitatge, el foment de la diversitat i la interculturalitat com un valor social positiu, el foment del voluntariat, la concessió de microcrèdits o la cooperació internacional. Aquests objectius, a més del suport a l’educació i la investigació, la conservació del medi ambient i la divulgació de la cultura com a instrument de cohesió social, completen els objectius essencials de l’Obra Social ”la Caixa”.
12
Desembre
2015

Important ajuda del Rotary Club Olot-La Garrotxa a Càritas Garrotxa

El dia 10 d’aquest mes de desembre, en un senzill acte celebrat amb ocasió de la reunió setmanal del Rotary Club d’Olot-La Garrotxa, el President de l’entitat, Sr. Josep Viñas va fer lliurament al President de Càritas Garrotxa, Sr. Carles Oller, d’un xec per import 12.105 euros.
 
La quantitat donada es destinarà al pagament total de dos dels programes que Càritas porta a terme a la nostra comarca, concretament als de Ser gran en dignitat i d’Apadrinar un avi, que tenen com a objectiu pal·liar el sentiment de solitud que pateixen moltes persones grans, sigui en el seu domicili o sigui en centres residencials, i a les quals dotzenes de voluntaris –adults i joves- els acompanyen i conversen amb ells cada setmana.
 
Cal dir que un dels objectius de Rotary internacional és el servei a la comunitat i aquest servei és competència de cada club, el qual, per a cada any, fixa amb llibertat quins dels seus recursos s’han de destinar a finalitats assistencials del seu entorn més proper; i enguany, a més a més de la molt important aportació al programa de prevenció del càncer de còlon i recte, el club Rotary d’Olot ha decidit fer l’esmentada donació, com una contribució més a una obra social ben propera i estimada per tots.
 
En l’acte abans indicat, Carles Oller, President de Càritas Garrotxa, i Sònia Ariño, responsable del programa, van donar les gràcies en nom de la gent gran i de les dotzenes de voluntaris que hi dediquen el seu temps, ja que amb la quantitat rebuda es fa possible complir els dos programes d’atenció a aquestes persones grans tan necessitades d’afecte i companyia.
05
Desembre
2015

Càritas Garrotxa present a la Fira del Pessebre d'Olot

Càritas Garrotxa manté una parada oberta a la Fira del Pessebre d'Olot 2015. La presència de Càritas al llarg dels quatre dies de la Fira potencia la difusió del missatge de Càritas i alhora fa captació de diners per al desenvolupament dels programes socials de l'entitat. En aquesta parada, Càritas hi ven el SolidariSac i altres productes artesanals que han elaborat grups de voluntaris.
05
Desembre
2015

Pintada de Guardioles a Besalú

Els voluntaris de Càritas Garrotxa a Besalú, amb el suport de la Unió de Comerciants i Botiguers de Besalú, han endegat avui la campanya: "No et quedis el canvi", convidant a les persones que van a comprar a dipositar el canvi, o a fer un donatiu, a les guardioles que estaran situades durant un mes en els comerços de Besalú.
Avui dissabte, 5 de desembre, una trentena de nens i nenes han pintat les guardioles que, després, es repartiran entre els comerços de la vila.
Després de Reis -el dia 9 de gener, a les 12, a la Pça de la Llibertat- es farà l'acte de la trencada de les guardioles i es recomptaran els diners recollits.

 
05
Desembre
2015

Extraordinària participació en la Jornada Central del Gran Recapte

La Jornada Central del Gran Recapte d’enguany ha tingut una gran participació en els diferents supermercats de la comarca de la Garrotxa. Al final de la jornada, les dades apuntaven a un lleuger augment dels quilos recollits a Olot, respecte de l'any passat.
A finals de gener es podran donar les dades definitives que inclouran, naturalment, les quantitats recollides en el conjunt de la comarca, que tot apunta que enguany també seran força superiors.
Un altre èxit de tots. Un altre èxit de la solidaritat dels garrotxins!
 
06
Novembre
2015

La UE Olot renova el seu compromís amb Càritas Garrotxa

La UE Olot ha aprofitat la foto oficial de l'equip de 2aB, de la temporada 2015-2016, per fer explícit el seu compromís amb Càritas Garrotxa, deixant constància de la seva aposta pels valors de la solidaritat. La foto oficial fa molt més palès, encara, el ferm compromís del club per les persones més necessitades del nostre entorn.
06
Novembre
2015

El grup PAS A PAS TEATRE fa una nova representació per Càritas

El grup "Pas a Pas Teatre", vinculat a Esplai Caixa Olot "Obra Social la Caixa", representa el dia 14 de novembre, l'obra: "Ens ha caigut la sogra", de Lluís Coquart. Una divertida obra, dirigida per Ma Teresa Daró, que vol entretenir el públic assistent i alhora fer una recollida de fons per ajudar Càritas, cobrant una senzilla entrada de 8€.
La representació es farà al teatre Els Catòlics d'Olot, i començarà a les 6 de la tarda.
L'entrada també donarà dret, a la mitja part, a la degustació de productes garrotxins, donació de diverses empreses i que seran servits per voluntaris de Càritas: coca, embotit i ratafia.
Cartell_Teatre_14_11_2015.pdf
06
Novembre
2015

Presentació del Gran Recapte 2015 de la Garrotxa

La roda del premsa del Gran Recapte de la Garrotxa 2015 ha permès posar de manifest l'excel·lent coordinació entre el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, el Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca, el Banc d'Aliments, Creu Roja i Càritas per tirar endavant aquesta acció solidària que es durà a terme el dia 28 de novembre. El recapte, en alguns llocs, s'amplia unes setmanes abans o després de la data central.

El Gran Recapte mobilitza, a banda de les entitats esmentades a uns 200 voluntaris, empreses de transport, botigues i supermercats, etc, que, tots plegats, fan una tasca molt important per facilitar aquesta eclosió de solidaritat.

L'objectiu d'aquest any és superar els 41.000 recollits l'any 2014 i consolidar la recollida extensiva, durant l'any, a partir d'aportacions d'empreses i particulars.
NP_GranRecapte2015.pdf
06
Novembre
2015

Per Nadal, convida Càritas a taula

Per segon any consecutiu, Càritas Garrotxa promociona la venda del SolidariSac, amb el lema de: “Per Nadal, convida Càritas a taula”.
 
El SolidariSac és una bossa de roba, confeccionada per voluntaris, adequadament lligada amb una cinta i amb una etiqueta de Càritas que inclou un text. La bossa conté, aquest any, nous del país o llaminadures Haribo, i es ven al preu de 5€.
 
Els beneficis que s’obtenen de la venda de les bosses serveixen per consolidar el desenvolupament dels programes socials que Càritas Garrotxa està duent a terme.
 
Les bosses es poden adquirir trucant a Càritas Garrotxa (972.272840), o bé es poden comprar en el Mercat del Pessebre d’Olot, els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre.
26
Octubre
2015

Trobada de formació dels voluntaris de Càritas Garrotxa

Una quarantena de voluntaris de la nostra Càritas es van aplegar el dimecres, 21 d’octubre, per a una trobada de formació d’inici de curs.
La formació va tenir un caire participatiu i va permetre reflexionar a fons sobre el tema de la coresponsabilitat dels participants de Càritas. Al llarg de la trobada es van exposar diferents punts de vista amb la voluntat de fer llum sobre la possibilitat i la conveniència -i en quins termes- que els participants puguin esdevenir, també, voluntaris, i al revés.
 
La trobada de formació la va conduir Martí Batllori, secretari general de Càritas Diocesana de Girona, que va ajudar a clarificar alguns punts de vista, des de la perspectiva del Model d’Acció Social de Càritas.
18
Octubre
2015

La UEO fa donació a Càritas Garrotxa de l’import de l’entrada del partit de pretemporada

Aquesta setmana la Unió Esportiva Olot ha fet entrega a Càritas Garrotxa de la recaptació del partit amistós d’aquest estiu contra el Nàstic de Tarragona. D’aquesta manera, el club referma els seus compromisos socials i es mostra obert a properes col·laboracions amb Càritas.
 
El partit contra el Nàstic es va disputar a l’Estadi Municipal el passat 16 d’agost i més enllà del resultat (1-1), el més important va ser el caràcter solidari de la jornada. Hi van posar el seu granet de sorra els aficionats, els dos clubs, els mateixos jugadors i fins i tot l’estament arbitral.
17
Octubre
2015

El grup d'artistes 9ART pensa en Càritas per la Fira de Sant Lluc d'Olot

El grup "9Art" format pels artistes: Enric Rubió, Tomàs Vilà, Fermí Colomer, Ventura Julià, Joan Colomer, Francesca Escobar, Xavier Bisbe, Lluís Perramon i Joan Abras, ha decidit fer donació solidària del 30% de les vendes que facin els dies de l'exposició de les seves obres a la Capella de Sant Ferriol. Per aquesta ocasió han pensat en Càritas Garrotxa com a receptora de la seva donació.
L'exposició romandrà oberta durant els dies 16 i 17 d'octubre, amb motiu de la Fira de Sant Lluc d'Olot. 
03
Octubre
2015

Anna Legares fa donació a Càritas dels drets d'autor de la seva novel·la

Avui dissabte, el periodista Joan Manel Robles ha fet la presentació, a Can Trincheria d'Olot, de la novel·la d'Anna Legares Cererols, Les vides de Carma, de l'editorial Seleer.

La novel·la, que també ha estat comentada per la seva autora en l'acte de presentació, és una obra molt sensible i crua alhora, que, més enllà de la ficció, conté notables trets autobiogràfics. La protagonista, la Carma, veu la seva vida seriosament condicionada per la malaltia de la fatiga crònica.

L'Anna Legares, qui darrerament s'ha iniciat com a voluntària de Càritas Garrotxa, ha fet donació, en l'acte de presentació, dels drets d'autor de la seva obra a Càritas Garrotxa.
02
Octubre
2015

Els mitjans de comunicació de la Garrotxa renoven els seus convenis amb Càritas Garrotxa

OlotTV i Ràdio Olot han renovat, per tercer any consecutiu, els seus convenis de col·laboració amb Càritas Garrotxa. A aquestes dues entitats cal sumar-hi el setmanari La Comarca i el diari El digital de Girona, així la majoria de les ràdios local de la comarca, que també han ofert el seu suport a Càritas.
 
La col·laboració dels mitjans de comunicació consisteix en la inclusió dels espots, falques o anuncis gràfics que elaboren un equip de voluntaris de Càritas Garrotxa, en els seus mitjans respectius.
 
Tanmateix tots es mostren receptius a incloure, també, en els seus formats, i dintre de les seves possibilitats, tots els continguts que la nostra Càritas els proposi, així com fer-se ressò de les notícies relacionades amb l’àmbit de la preocupació pels més desfavorits.
25
Setembre
2015

Tornaboda solidària a les Festes de Besalú

La Tornaboda de la fi de les Festes de Besalú d'quest any ha volgut solidaritzar-se, també, amb Càritas Garrotxa.
Com estava anunciat, la recaptació total del tiquets venuts a la berenada popular, conjuntament amb algunes altres aportacions (gairebé 900€, en total), s'han lliurat, íntegrament, a la nostra Càritas per ajudar les persones més necessitades.
La Tornaboda d'enguany ha estat una festa molt lluïda, amb participació , sobretot de gent gran, que han pogut fruir d'una excel·lent ballada de sardanes i d'un berenar ben complet. 
22
Setembre
2015

Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa de Setembre de 2015

La nostra voluntat és que tingueu la màxima informació de l'acció social que està duent a terme la nostra Càritas i del conjunt de l'activitat que s'hi realitza.
09 Comunicació voluntaris i col·laboradors SETEMBRE 2015.pdf
22
Setembre
2015

Lluèrnia col·labora amb Càritas

El grup organitzador de Lluèrnia ha ofert a Càritas Garrotxa tots els diners que es puguin obtenir amb la venda a 1€ dels llantions que s'adquireixin per il·luminar  la ciutat des de cada casa. La invitació a la gent porta l'eslògan de "Posa una lluèrnia al balcó", i vol ser una col·laboració amb Càritas per fer costat als programes socials de la nostra entitat i alhora una invitació a la gent a fer un senzill gest de complicitat, adquirint una lluèrnia i col·locant-la al balcó o finestra de casa seva durant la realització dels actes que s'han preparat per al dissabte 7 de novembre.

Podeu trobar més informació a:
www.lluernia.cat
https://www.facebook.com/Lluernia
https://www.flickr.com/search/?text=lluernia
twitter: @lluernia
https://vimeo.com/108881165
 
Logo Lluèrnia2015.jpg
19
Setembre
2015

El C.E. Besalú orgnaitza una partit a benefici de Càritas

El C.E. Besalú, en compliment del conveni signat amb Càritas Garrotxa, i aprofitant la festa major de Besalú, ha organitzat el seu partit anual, memorial Joan Quei, a benefici de Càritas. En aquesta ocasió el contrincant ha estat, també, la UE Olot de 2aB, un altre club compromès amb Càritas Garrotxa.

La recaptació de taquilla, conjuntament amb la col·laboració afegida pel club ha estat lliurada a Càritas per ajudar les persones més necessitades, mitjançant el desenvolupament dels programes de l'entitat.
03
Setembre
2015

Riudaura col·labora amb el Programa d'Aliments

Dissabte 30 d'agost, més de 90 persones van respondre a la crida de Riudaura per col·laborar amb el Programa d'Aliments de Càritas Garrotxa, Consorci d'Acció Social i Creu Roja, fent una pedalada "contra la fam".
Els diners recollits a les inscripcions es destinaran a la compra d'aliments per al CDA de la Garrotxa.
01
Setembre
2015

Artistes i compradors fan costat a Càritas Garrotxa

El Centre de Psicologia de la Casica de l’Obrador, a Mieres, que dirigeix la Sra. Maria del Mar García, i l’equip de col·laboradors que li han fet costat, el pintor Enric Rubió, la Sra. Laura Porquet, i altres, han coordinat la trobada d’artistes i simpatitzants de l’art que ha tingut lloc el passat 29 d’agost en aquesta casa de Mieres.
 
La trobada “Cool Art 2015” tenia per finalitat potenciar artistes i les seves obres, discutir sobre l’art i alhora crear un espai distès i agradable de tertúlia i d’intercanvi. Aquest primer esdeveniment, va incloure, també, una subhasta solidària d’obres d’art -donació d’una trentena d’artistes de diversos punts d’Espanya.
 
Els diners recollits -uns 2.000 euros- s’han lliurat a Càritas Garrotxa per donar suport als diferents programes que la nostra entitat desenvolupa.
13
Agost
2015

Partit de pretemporada entre la UE Olot i el Nàstic de Tarragona a benefici de Càritas Garrotxa

La UE Olot ha organitzat per al diumenge 16 d’agost, a 2/4 de 8, un partit amistós a benefici de Càritas Garrotxa.
 
Aquest partit es fruit del conveni que la UE Olot té signat amb Càritas Garrotxa i que  contempla la realització de diverses accions de promoció i de suport per part del club cap a Càritas Garrotxa.
 
Càritas agraeix la fidelització i el compromís de la UE Olot, que ja porta sis anys de vigència i de col·laboració amb Càritas Garrotxa.
05
Agost
2015

La Casica Cool Art 2015 organitza una subhasta solidària d'art a benefici de Càritas Garrotxa

La Casica Cool Art organitza una trobada amb artistes de reconegut prestigi i amb simpatitzants del món de l’art (pintura i escultura) la tarda vespre del dia 29 d’agost, a la masia de la Casica de l’Obrador i Centre de Psicologia i Salut, a Mieres.
La trobada inclou xerrades debat sobre art, una exposició dels artistes convidats i una subhasta benèfica a favor de Càritas Garrotxa.
A la vetllada també, si es vol, es podrà degustar un menú preparat per a l’ocasió, pel preu de 35€. Cal fer la reserva prèvia per al sopar gastronòmic en aquest compte: ES66 2100 1334 9001 0040 4856
Més informació a:
- https://www.facebook.com/pages/La-Casica-Cool-Art/723017487824461?ref=hl
- http://www.psicologiaysalud.eu/event/primer-encuentro-la-casica-cool-art-2015-en-la-garrotxa/?lang=ca
- enricrubioserra@gmail.com
- lporquet@hotmail.com
INVITACIÓ CASICA COOL ART 2015.pdf
23
Juliol
2015

Càritas Garrotxa participa al Campus 2015 del CE Besalú

El dijous 23 de juliol, cinc voluntaris de Càritas -la Pilar, en Jordi, en Pere, l’Aina i l’Angel- han participat en el Campus que el CE Besalú desenvolupa en les instal·lacions esportives de la població. Hi ha assistit més de quaranta nens i nenes d’edats entre 5 i 12 anys, que s’ho han passat d’allò més bé jugant i alhora reflexionant, una estona, sobre la solidaritat.
 
L’activitat ha consistit en la realització de jocs per potenciar valors com la col·laboració, la responsabilitat, la igualtat, l’austeritat, la solidaritat, la transparència i l’amor. Uns valors, que defineixen CÀRITAS i que els nens i nenes del campus han hagut de representar mitjançant la mímica, el dibuix, la música, etc. posant en pràctica la seva creativitat, sobretot amb exemples extrets de la vida diària.
 
Prèviament aquests nens, per grups i amb l'ajuda d'una brúixola, havien hagut de cercar unes lletres per acabar formant la paraula CÀRITAS.
29
Juny
2015

Butlletí Càritas Garrotxa Juny 2015

La nostra intenció és que tingueu la màxima informació de l'acció social de la nostra Càritas i del conjunt de l'activitat que s'hi desenvolupa.
08 Comunicació voluntaris JUNY 2015.pdf
26
Juny
2015

Càritas Garrotxa participa al Campus de la UE Olot

Aquest divendres 26 de juny, cinc voluntaris de Càritas -la Pilar, en Jordi, la Carmina, la Carme i l’Aina- han participat en el Campus de la UE Olot i, amb el suport dels monitors del club, han desenvolupat una activitat sobre la solidaritat per a la trentena de nens que hi participaven.
 
L’activitat ha consistit en la realització de jocs per potenciar valors com la col·laboració, la responsabilitat, la igualtat, l’austeritat, la solidaritat, la transparència i l’amor. Uns valors, que defineixen CÀRITAS i que els nens del campus han hagut de representar mitjançant la mímica, el dibuix, la música, etc. posant en pràctica la seva creativitat, sobretot amb exemples extrets de la vida diària.
Prèviament aquests nens, per grups i amb l'ajuda d'una brúixola, havien hagut de cercar les lletres per acabar formant la paraula CÀRITAS.
24
Juny
2015

Terra de Remences fa una donació a Càritas Garrotxa

L'organització de la Marxa cicloturista Terra de Remences, a l'espera de tancar el comptes definitius, ha fet avui una donació a Càritas Garrotxa de 1.500€ i ha manifestat la seva voluntat de col·laborar en la tasca de Càritas, fent costat al treball dels voluntaris, en la preocupació per les persones més febles del nostre entorn.
Càritas els ha agraït la seva confiança i el fet de sentir-se acompanyada en la seva tasca solidària per una entitat de tant d’èxit com la Marxa Terra de Remences.
Revista Terra de Remences 2015
17
Juny
2015

Nova donació a Càritas de la Cursa de Bonavista

El passat dissabte, 13 de juny, es va dur a terme la 8a edició de la Cursa de Bonavista, de 6,7 Km de llargada, a través de la Fageda d’en Jordà.
Un any més, l'organització de la cursa ha fet donació a Càritas Garrotxa dels diners de la recaptació de les inscripcions dels participants en l'activitat atlètica.
Els diners de la donació d'aquest any, com hem dit, corresponen a la totalitat íntegra de la recaptació per les inscripcions.
Càritas Garrotxa agraeix als organitzadors aquest nou gest de generositat i haver pensat en els altres, sobretot en els més necessitats de la nostra comarca.
16
Juny
2015

Assemblea del voluntariat de Càritas Garrotxa juny 2015

El dilluns 15 de juny es va celebrar, als locals de l’entitat, l'Assemblea anual del voluntariat de Càritas Garrotxa, amb l'assistència d'uns cinquanta voluntaris.
Aquest any la voluntat de les comissions organitzadores -la del voluntariat i la de difusió- va ser donar veu a voluntaris dels diferents programes per tal que transmetessin a la resta del voluntariat com viuen i con veuen la tasca que estan duent a terme.
Hi van intervenir, també, voluntaris de l'àmbit de la gestió que van aportar el seu testimoni de com viuen ells la col·laboració amb Càritas des d'un àmbit que, encara que no té relació directa amb les persones, és del tot necessari perquè tot funcioni correctament.
Cap al final, es va fer un recull de les accions més significatives del darrer any i hi va haver, encara, espai per fer aportacions i reflexions sobre cap on hauria de caminar Càritas i quines coses s'haurien de millorar.
La trobada va acabar amb un petit refrigeri, donació d'unes persones.
09
Juny
2015

Donació de la XXXVI Lletissonada a Càritas Garrotxa

El passat diumenge, 3 de maig, es va fer la XXXVI edició de la Lletissonada de Sant Esteve d’en Bas.
La Lletissonada ja és un clàssic en les caminades populars de la nostra comarca i al llarg dels anys s’ha guanyat un meritós prestigi.
Aquest any es va fer rècord de participació, amb 1.509 inscrits. Un èxit que l’organització atribueix a la gent, sense oblidar, però, el treball de més de 150 persones (voluntaris, col·laboradors i ajudants) que hi col·laboren de manera anònima i desinteressada perquè tots els participants frueixin d’una jornada fantàstica, com així va ser.
A més a més, aquest any, la Lletissonada ha volgut tenir un caràcter solidari i ha fet una aportació a Càritas transformant el nombre d’inscrits en euros solidaris.
Càritas Garrotxa els ha agraït que els fessin confiança i que volguessin vincular la marxa del 2015 amb la preocupació pels més pobres i necessitats de la nostra comarca, amb el compromís de destinar els 1.509€ recollits a les inscripcions, al programa de formació.
05
Juny
2015

Presentada la 2a edició d'Enfilem poemes

El dijous 4 de juny es va presentar la 2a edició d'Enfilem poemes, organitzada per l'associació Garrotxa Cultural, que pretén potenciar la poesia de les comarques gironines i de la resta de Catalunya.
En aquesta edició, l'organització ha convidat Càritas Garrotxa a implicar-s'hi. Càritas ha agraït l'oferiment i lliurarà als assistents a l'acte una bossa estampada amb una rosa i decorada amb una poesia. A canvi, demanarà a l'entrada, un donatiu voluntari per a la institució.
L'acte es farà el dia 12 de juny, a la 7 de la tarda, al Casal Marià d'Olot.
04
Juny
2015

Donació a Càritas de la 6a Cursa pel Cor de la Fageda

La 6a cursa “Corre pel Cor de la Fageda” ha fet donació, avui, a Càritas Garrotxa d’un xec de 1.100€, corresponent a un euro per inscripció de la cursa del passat 16 de maig. La decisió de col·laboració amb Càritas la van prendre conjuntament la Comissió Organitzadora de la Cursa i el Consell Comarcal d’Esports de la Garrotxa, responsables de l’activitat esportiva que enguany, que va ser un èxit de participació i alhora un èxit organitzatiu.
Corre pel Cor de la Fageda Cartell 2015.pdf
03
Juny
2015

Èxit de la 3a Campanya TRENQUEM LA GUARDIOLA PER CÀRITAS

El dissabte 30 de maig es va fer al Firal d’Olot, la Trencada de Guardioles per Càritas. Aquesta actuació solidària de l’Associació de Comerciants d’Olot, s’ha dut a terme per tercer any consecutiu, amb el suport de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot dels comerços de l’ACO, i d’altres comerços d’Olot i comarca que s’hi han sumat, i de  l’Ajuntament d’Olot.
Càritas Garrotxa està molt satisfeta del desenvolupament de la campanya que, a falta del recompte final, sembla que ha superat els resultats obtinguts en edicions anteriors.
Les 150 guardioles, prèviament pintades per alumnes de dues escoles d’Olot i altres nens i nenes voluntaris, han romàs durant el mes de maig als comerços convidant els compradors a fer-hi una aportació sota el lema de: “NO ET QUEDIS EL CANVI”.
Càritas Garrotxa destinarà els diners recollits al manteniment dels programes socials que desenvolupa. Sense la col·laboració de la ciutadania, Càritas, en cap cas, podria atendre la nombrosa població que li demana ajut.
Relació de comerços, botigues i establiments col·laboradors Campanya 2015.pdf
02
Juny
2015

Conferència de Càritas Garrotxa a Besalú

Càritas Garrotxa està potenciant la seva presència al Sector de Besalú, i ho ha fet format un nou equip de voluntaris que actuïn com a referents en el territori, i per això
s’han programat diverses accions per tal d’augmentar la seva presència en la població. Així per exemple, aquests darrers dies s’ha fet la distribució de la Memòria de Càritas 2014 a totes les vivendes, i dilluns, dia 1 de juny, es va fer una conferència al Saló de plens de l’Ajuntament de Besalú en la qual hi van parlar l’alcalde, Lluís Guinó; Ramon Barnera, director de Càritas diocesana de Girona; Carles Oller, president de Càritas Garrotxa i Pere Cerro, voluntari i responsable del Sector de Besalú.
Llegir més
19
Maig
2015

XVI Trobada del voluntariat per a la gent gran de Càritas Diocesana de Girona

El passat dissabte 16 de maig tingué lloc la XVI trobada del voluntariat per a la Gent Gran, a Torroella de Montgrí. La finalitat de la jornada era oferir un espai de trobada i formació per al voluntariat d’acompanyament a la gent gran, en el marc del programa Ser Gran en Dignitat, de totes les Càritas de la diòcesi de Girona. En aquesta ocasió, l’esdeveniment va reunir a 117 persones, 13 de les quals eren de Càritas Garrotxa.
Llegir més
01
Maig
2015

Pintada de Guardioles Maig 2015

Aprofitant la Fira de l'1 de Maig, s'ha fet l'acte públic de la Pintada de les guardioles a la Pça del Mig d'Olot.
Molts nens i nenes s'han apropat a les taules preparades per l'ACO, l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot i Càritas Garrotxa per pintar les guardioles que es col·locaran als comerços col·laboradors durant el mes de maig.
Fins al dia 5, les 150 guardioles pintades (a la Fira i les pintades anteriorment per l'Escola Malagrida i l'Escola Pia) es troben exposades en el local annex a la llibreria Drac. A partir de dimarts es distribuiran entre els comerços per tal que els ciutadans puguin fer-hi les seves aportacions, fins al dissabte 30 de maig, que es farà La Trencada, al Firal d'Olot.
01
Maig
2015

Presentada la nova campanya de les Guardioles per Càritas

L'Associació de Comerciants d'Olot, l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot i Càritas Garrotxa han presentat la nova campanya d'enguany de "Pintem i Trenquem la Guardiola per Càritas".
Per tercer any consecutiu, la campanya portarà l'eslògan NO ET QUEDIS EL CANVI i convidarà la ciutadania a dipositar les monedes del canvi o a fer alguna petita aportació a les guardioles que es trobaran, durant el mes de maig, als comerços olotins i a alguns de col·laboradors de la comarca.
A més, als comerços de l'ACO s'obsequiarà amb un bolígraf les persones que facin alguna aportació.(Es disposa de 10.000 bolígrafs).
Cartell Guardioles 2015.pdf
01
Maig
2015

Dues noves marxes i curses se sumen a la col·laboració amb Càritas

Dues noves marxes se sumen a la col·laboració amb Càritas. La Marxa cicloturista TERRA DE REMENCES i la cursa CORRE PEL COR DE LA FAGEDA se sumen a la col·laboració amb Càritas Garrotxa i aportaran diners als programes solidaris de Càritas en funció del nombre d'inscrits a les seves activitats esportives.
Cal felicitar les dues entitats organitzadores per la sensibilitat que mostren amb aquesta aportació. Càritas depèn d'actituds generoses com aquestes per lluitar contra la pobresa i poder donar un cop de mà a les persones més necessitades del nostre entorn.
Cartell TERRA REMENCES 2015.pdf Cartell Corre Cor Fageda 2015.pdf
23
Abril
2015

Càritas Garrotxa participa a la festa de Sant Jordi amb una parada al Firal d'Olot

Aquest any, per Sant Jordi, Càritas Garrotxa ha tingut una parada al Firal d'Olot per voluntat expressa de l'equip de Noves Iniciatives i amb la intenció de recaptar fons per a l'acció social de la nostra Càritas, però sobretot per fer-se present enmig d'una diada tan simpàtica i festiva com és la de Sant Jordi, a tot Catalunya. Finalment s'han recaptat 750€ nets i s'ha tingut l'oportunitat de parlar amb moltes persones i donar a conèixer, una mica més, la tasca que Càritas Garrotxa desenvolupa en favor de les persones més febles de la nostra societat.
22
Abril
2015

Acord de col•laboració GECA (La Lletissonada) i Càritas Garrotxa

Càritas Garrotxa i el GECA de Sant Esteve d’en Bas han signat un acord de col·laboració per tal de donar suport als programes de Càritas Garrotxa amb una de les activitats més emblemàtiques de la GECA, la Lletissonada.
Nota web Conveni GECA La Lletissonada i Càritas.pdf Cartell Letissonada Maig 2015 CaraA.pdf Cartell Letissonada Maig 2015 CaraB.pdf
17
Abril
2015

Càritas Garrotxa presenta la Memòria 2014

Càritas Garrotxa ha fet la presentació, als mitjans de comunicació, de la Memòria 2014 de l’entitat.
En les paraules introductòries el seu president, Carles Oller, ha posat de manifest el contrast que es dóna entre la versió oficial de fi de la crisi i la constatació fefaent que té Càritas que hi ha un augment constant i permanent de la desigualtat entre els diversos sectors de la societat.
A continuació, Joan Pelàez, responsable de la comissió de difusió i col·laborador de la d’economia, ha presentat les dades més rellevants dels ingressos i despeses de l’any 2014, posant l’accent en l’important increment que hi ha hagut en la col·laboració d’empreses i institucions, així com en el significatiu creixement en donants.
Finalment, Josep Lorca, coordinador de Càritas Garrotxa i responsable de l’acollida, ha parlat del voluntariat i ha comentat el conjunt de l’acció social de la Càritas, fent especial atenció a les dades dels serveis i als perfils de les persones participants.
Ja en el torn de preguntes el president ha fet un repàs de les principals línies d’actuació de la nostra Càritas.
 
Podeu consultar el conjunt de les dades en el dossier adjunt: “Dossier de premsa Memòria 2014 de Càritas Garrotxa”.
Dossier Memòria Càritas Garrotxa 2014
16
Abril
2015

Signat un nou conveni Càritas - ACO - La Caixa

Aquest mes s'ha signat un nou conveni entre Càritas Garrotxa, l'Associació de Comerciants d'Olot i la Caixa, mitjançant el qual aquestes darreres entitats fan donació a Càritas de 1.500€ per ajudar a cobrir les despeses del programa del Centre de Distribució d'Aliments.
L'Associació de Comerciants d'Olot i La Caixa va optar enguany per donar suport a aquest projecte exposat a la web del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa (#connectemlasolidaritat).
01
Abril
2015

Butlletí Càritas Garrotxa Març 2015

Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa, del març de 2015. La nostra intenció és que tingueu la màxima informació de l'acció social i del conjunt de l'activitat de la nostra Càritas.
07 Comunicació voluntaris MARÇ 2015.pdf
19
Març
2015

Bassols Energia renova el seu conveni de col·laboració amb Càritas Garrotxa

L’empresa elèctrica garrotxina Bassols Energia SA ha renovat per dos anys més el seu conveni de col·laboració amb Càritas Garrotxa, que inclou una aportació econòmica anual destinada al desenvolupament dels programes que du a terme Càritas.
 
La col·laboració de les empreses, entitats i particulars són del tot imprescindibles perquè Càritas pugui atendre les persones que, diàriament, truquen a la seva porta demanant ajut.
 
Els programes que desenvolupa Càritas Garrotxa: d’acollida, laborals, de distribució de productes de primera necessitat, d’atenció a la gent gran que passa solitud, de formació bàsica, d’orientació, assessoraments en deutes familiars, documentació, etc. esdevenen una eina imprescindible per a la cohesió social i l’atenció a les persones que estan passant una situació personal o familiar crítica o que es troben, directament, ja en risc d’exclusió social.
14
Març
2015

Nou donatiu de la Marxa Nadalenca d’Olot a Càritas Garrotxa

David Juvanteny, membre de la comissió organitzadora de la Marxa Nadalenca 2015 d’Olot ha fet entrega a Càritas Garrotxa dels 500€ corresponents a l’euro per inscripció de la cursa d’enguany.
 
Ja són tres els anys consecutius que la Marxa Nadalenca dedica aquests diners a Càritas Garrotxa perquè confia en la tasca que s’està duent a terme des de Càritas i perquè valora la feina que fan els seus voluntaris.
 
El president de Càritas va aprofitar l’acte públic d’entrega dels diners per recordar que la totalitat dels donatius recollits provinents de marxes, caminades i curses populars es destinaran enguany a la gestió del programa del Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa que, per aquest any 2015, suposarà 16.165,99€.
11
Març
2015

La XXXV Marxa Popular Vall de Bianya més solidària

La Comissió organitzadora de la XXXV Marxa Popular Vall de Bianya ha fet entrega a Càritas Garrotxa dels 529€ recollits en la darrera cursa del diumenge 8 de març. La Comissió organitzadora havia decidit ja, prèviament, dedicar un euro de  cada inscripció a aquesta entitat social.
Càritas, per la seva part, ha agraït aquest gest solidari i ha rebut amb satisfacció aquests diners que aniran destinats -com la resta d’aportacions que provinguin d’aquests actes populars- a cobrir les despeses de gestió del programa del Centre de Distribució d’Aliments que li corresponen a Càritas Garrotxa, que aquest any puja a 16.165,99€.
10
Març
2015

Eradicar la pobresa o repartir la riquesa? Canviar l'economia

Elvira Durán, membre del grup d’estudis de “Cristianisme i Justícia”, va pronunciar el dia 9 de març una interessant conferència al Casal Marià d’Olot, organitzada per Càritas Garrotxa i l’Arxiprestat de l’Alt Fluvià que portava per títol: “Eradicar la pobresa o repartir la riquesa? Canviar l’economia”.
Elvira Duran Ressenya Març 2015.pdf Guió conferència Elvira Duran Març 2015.pdf
10
Març
2015

Butlletí Càritas Garrotxa Desembre 2014

06 Comunicació voluntaris DESEMBRE 2014.pdf
27
Febrer
2015

Extraordinària resposta de la ciutadania a la crida solidària del Carnaval d’Olot

El dissabte passat, 21 de febrer, es va dur a terme al Supermercat Carrefour, el recapte extraordinari, a benefici de Càritas Garrotxa, promogut pel Centre d’Iniciatives turístiques d’Olot, organitzador del Carnaval, que aquest any, com és sabut, ha tingut un segell ben solidari.
 
La participació de la ciutadania ha estat extraordinària i s’han comptabilitzat 2.500 Kg de productes recollits, que s’han traslladat immediatament al magatzem del Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa per al seu repartiment.
 
Els organitzadors s’han felicitat, també, pel fet que la immensa majoria de les aportacions s’hagin ajustat al llistat dels productes que fan més falta en aquests moments, tal com s’havia demanat.
 
Un cop més s’ha posat de manifest l’extraordinària resposta de la nostra ciutadania  davant de la crida feta per ajudar les persones més necessitades del nostre entorn, fins i tot en accions tan festives i populars com pot ser el Carnaval d’Olot.
27
Febrer
2015

Signat el nou Conveni de col·laboració del Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa

Aquest dimecres, 25 de febrer, a la seu del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa es va signar el nou conveni de col·laboració per a la gestió del Centre de Distribució d’Aliments entre el mateix Consorci, Creu Roja, Càritas Diocesana de Girona i Càritas Garrotxa.
 
En aquest nou conveni que s’ha signat fins al 2017, Càritas Diocesana de Girona continuarà portant la coordinació general del programa i Càritas Garrotxa s’encarregarà de la gestió ordinària del centre i dels voluntaris. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa es continuarà fent càrrec de les despeses de lloguer i manteniment de l’edifici i de la compra dels aliments que no es rebin i que calen per completar la cistella bàsica. Creu Roja de la Garrotxa hi aportarà, sobretot, els kits d’alimentació infantil.
 
 • Vegeu, clicant sobre l’enllaç, aquesta notícia recollida a Ràdio Olot:
 http://www.radiolot.cat/noticies/el-centre-de-distribucio-daliments-de-la-garrotxa-aten-cada-vegada-mes-persones/
 
 • Vegeu, clicant sobre l’enllaç, aquesta notícia recollida a OlotTV:
 http://olottv.xiptv.cat/les-noticies/capitol/729-families-garrotxines-son-demandants-de-cistelles-del-centre-de-distribucio-daliments
 
 • Vegeu, clicant, sobre l’enllaç, aquesta notícia recollida a naciodigital.cat/lagarrotxa:
 http://www.naciodigital.cat/lagarrotxa/noticia/13777/centre/distribucio/aliments/frena/augment/demanda
16
Febrer
2015

La Marxa Popular Vall de Bianya col·labora amb Càritas Garrotxa

Càritas Garrotxa ha signat darrerament diversos convenis i acords amb entitats comarcals per tal d’establir línies de col•laboració mútues. En aquest sentit, la Marxa Popular de la Vall de Bianya ha decidit, aquest any, col•laborar amb Càritas Garrotxa aportant un euro de cada inscripció per donar suport als programes solidaris de l’entitat.
La cursa tindrà lloc el diumenge 8 de març de 2015 i celebra ja la seva 25è edició.
Per a més informació de la Marxa podeu consultar el programa adjunt.
Programa Marxa Popular Bianya 2015.pdf
03
Febrer
2015

Carnaval d'Olot més solidari

La Junta que organitza el Carnaval d’Olot ha decidit aquest any tirar endavant dues iniciatives solidàries que fessin visible la seva voluntat de col·laboració amb algunes de les necessitats més urgents en el nostre territori.
 
Així doncs, ha previst fer donació d’un euro per cada persona assistent al sopar de les penyes que se celebra el dia de la rua. Els diners recaptats, en aquest cas, aniran destinats a l’AMIPA de l’escola de disminuïts psíquics Joan XXIII.
 
Per altra banda, la Junta, de comú acord amb el centre comercial Carrefour, organitza també, per al dissabte 21 de febrer, un recapte excepcional d’aliments i productes bàsics en aquest supermercat d’Olot. Totes les persones que facin algun tipus d’aportació rebran, a canvi, el punt de llibre que cada any edita el Centre d’Iniciatives Turístiques, organitzadora del Carnaval.
02
Febrer
2015

El grup teatral Camina Llums col•labora amb Càritas Garrotxa

El grup Camina Llums que pertany a la secció de teatre de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa ha representat al Casal Marià l’obra El meu veí és un barrut, una comèdia de Francesc Lorenzo Gàsia. La representació ha estat dirigida per Dolors Demiquels.
 
El grup teatral porta més de 10 anys d’existència i actualment consta de cinc actors i actrius més cinc persones responsables de la tramoia i de l’atrezzo.
 
Aquesta era la 5a vegada que el grup representava l’obra i en aquest cas la recaptació es va lliurar íntegrament a Càritas Garrotxa.
30
Gener
2015

Conferència de Francesc Torralba a Càritas Garrotxa

Francesc Torralba va dictar una extraordinària conferència a Olot, organitzada per Càritas Garrotxa i l’Arxiprestat de l’Alt Fluvià sota el títol de: “És possible una societat més humana i més justa? I tu i jo, com hi col·laborem?”.
 
El conferenciant va començar reclamant l’esperança com a motor de l’acció davant dels nombrosos diagnòstics de desesperació. En aquest sentit va voler centrar la seva exposició en la defensa de cinc “brots verds” (valors emergents) que, al seu entendre, es perceben enmig de la confusió i el desànim existent en alguns sectors.
Llegir més
29
Gener
2015

Càritas Garrotxa rep una donació de l'escola oficial d'idiomes d'Olot

Una representació de l’Associació d’Alumnes i exalumnes de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Olot fa entrega a Càritas Garrotxa dels diners recollits en la subhasta solidària realitzada amb motiu de les passades festes de Nadal.
 
El mateix grup ha difós una nota de premsa en la qual, a més d’explicar l’acció solidària, agraeix la col·laboració de particulars, comerços i entitats en aquesta subhasta.
nota web EOI.pdf
23
Gener
2015

Exposició fotogràfica Retrats d'inserció, un procés d'esperança

L’exposició “ Retrats d’inserció, un procés d’esperança”de Càritas es pot visitar fins el 8 de febrer a Can Trinxeria d’Olot. La mostra explica 13 casos reals de persones que han acudit a Càritas per aconseguir trobar una feina
Coincidint amb la commemoració del 50è aniversari de Càritas Diocesana de Girona, Can Trinxeria d’Olot acull l’exposició que mostra la feina de Càritas a favor de la inserció laboral dels més dèbils.
 
La mostra, obra del fotògraf David Salcedo, continua el recorregut per les Càritas de la diòcesi de Girona i es podrà visitar, des del 15 de gener i fins el 28 de gener a les instal·lacions de Can Trinxeria d’Olot. L’exposició s’emmarca dins les activitats de celebració del cinquantenari de l’entitat. En aquest context, vol reflectir el treball que es duu a terme amb els participants dels programes laborals, i com se’ls acompanya en el seu accés al món laboral. També busca sensibilitzar la societat i implicar més les empreses en aquesta realitat, per a una inclusió real i necessària.
 
L’exposició està formada per 13 fotos de 16 persones, cadascuna de les quals es troben en diferents moments d’aquest procés d’inserció, seguint el seu pla de treball individual. Cada imatge va acompanyada d’un petit text, que resumeix el cas concret de cada protagonista. Una història d’esforç i superació que ens enorgulleix com a entitat.
 
La mostra  es va inaugurar el passat mes de juny a l’estació de Tren de Girona i Figueres, gràcies a la cessió d’espais d’Adif,  i des de llavors ha iniciat un recorregut per les Càritas de la diòcesi de Girona,on aquests dies es pot visitar fins el 8 de febrer  a l’espai Can Trinxeria d’Olot,i seguidament es traslladarà a Lloret de Mar.

Objectiu: conscienciar els ciutadans
La finalitat d’aquesta exposició és donar a conèixer l’acció social de Càritas i conscienciar a la ciutadania sobre la difícil situació en la que es troben les persones afectades per l’actual situació de crisi econòmica alhora d’accedir a un lloc de treball que els permeti viure amb dignitat. L’exposició vol mostrar aquesta realitat personal, i també sensibilitzar les empreses sobre la necessitat i els avantatges de la inserció de persones que es poden trobar en risc d’exclusió.

Durant l’any 2013, els programes laborals de Càritas van atendre 1043 persones permeten diagnosticar la situació concreta de cada persona i fent-ne un acompanyament en el seu procés d’inserció; destacant-ne que gaire bé el 80% van millorar en algunes de les seves competències, bàsicament en competències transversals i d’accés al mercat laboral.


Us animem a visitar-la!
09
Gener
2015

Butlletí informatiu Càritas Garrotxa octubre 2014

Ja teniu disponible el Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa de l'octubre de 2014, on hi ha recollides algunes de les informacions que us poden interessar. Volem que tingueu al vostre abast la màxima informació del treball que realitza la nostra entitat, per valorar la tasca que tants voluntaris i col·laboradors fan per construir un món millor.
Butlletí informatiu Càritas Garrotxa octubre 2014.pdf
09
Gener
2015

Important donació d'una partida d'edredons a Càritas Garrotxa

El passat 29 de desembre de 2014, la Sra. Patrícia Masias, Promotion Manager, i el Sr. Jaume Brugell, General Manager de Fluvitex, empresa de Sant Joan les Fonts, del Grup Masias i amb una secció a Valls, comarca de l’Alt Camp, van fer donació a Càritas Garrotxa d’un centenar d’edredons nous per ser distribuïts a persones amb pocs recursos econòmics o amb risc d’exclusió social.

Aquesta empresa fabrica aquest producte per a una important multinacional de la llar i ha fet donació d’aquests articles que no poden ser comercialitzats per no haver passat els estrictes controls de qualitat de l’empresa, però que estan en molt bon estat i poden ser molt útils per a la seva distribució en projectes solidaris.
18
Desembre
2014

L'autoescola Garrotxa fa una donació a Càritas Garrotxa

L'autoescola Garrotxa fa entrega de l'import recollit de la campanya endegada entre els seus alumnes. En els darrers mesos, l'autoescola venia oferint la possibilitat de donar per cada alumne matriculat, l'import de 10€ a una entitat solidària de la comarca, essent el mateix alumne, l'emissari de triar el destí del
donatiu.
Càritas Garrotxa agraeix els diners lliurats, però sobretot fa palès el seu agraïment per la col·laboració en la difusió de Càritas entre els estudiants que assisteixen a les classess per a l'obtenció del carnet de conduir, que són majoritàriament joves.
15
Desembre
2014

NOU CONVENI ENTRE EL PESSEBRE VIVENT DE JOANETES I CÀRITAS GARROTXA

El passat divendres, 12 de desembre, en la seu social del Pessebre Vivent de Joanetes, a les 9 del vespre, es va dur a terme la signatura del conveni de col·laboració entre aquesta entitat i Càritas Garrotxa. L’acte va coincidir amb la presentació del cartell del pessebre d’enguany, obra de la jove artista Mireia Costa; així mateix s’hi va presentar la nova pàgina web del pessebre, http://pessebrejoanetes.org/, a càrrec de Natàlia Pastor i altres col·laboradors. Els organitzadors dels Pessebre Vivent de Joanetes es comprometen a fer una important col·laboració a Càritas en funció del nombre de visitants d’aquest any a les diferents representacions del pessebre vivent.
Càritas Garrotxa els va agrair el compromís de l’organització del pessebre amb Càritas i en la lluita per ajudar a les persones més necessitades del nostre entorn.
15
Desembre
2014

Concert de Nadal a favor de Càritas Garrotxa

El passat dissabte 13 de desembre, al Santuari de la Mare de Déu del Tura d'Olot, es va dur a terme el concert solidari a favor de Càritas Garrotxa.
Enguany, va anar a càrrec de la coral Fructus Temporis, que va oferir una actuació sensible i delicada, que va entusiasmar als assistents que omplien l'església. La coral va oferir una compilació de nadales i altres cançons del seu repertori més simpàtic i intimista. 
A l'entrada, els assistents podien col·laborar amb Càritas fent una aportació a les guardioles que hi havia a la recepció de l'acte. Al final de la nit es van recollir 1200€ que en bona part ajudaran a tancar el pressupost que Càritas Garrotxa havia previst per aquest any.
12
Desembre
2014

Èxit primera edició Solidari Sac

Es tanca amb èxit la primera edició del SolidariSac. La iniciativa que ha dut a terme Càritas Garrotxa s'ha clos amb un gran èxit. El tancament de la campanya ha superat les expectatives previstes per al primer any d'aquesta nova iniciativa. La finalitat de la qual era captar fons per als programes solidaris de Càritas. S'ha venut la totalitat de les bosses fabricades (2.000 bosses), en bona part a empreses de la comarca, per a ser incloses en la seva tradicional panera de Nadal. També s'han venut en a la fira nadalenca d' Olot dels dies 6,7 i 8 de desembre. Fins i tot es va haver de tancar amb antelació la parada per falta d'existències.
23
Octubre
2014

Butlletí informatiu Càritas Garrotxa desembre 2014

Ja teniu disponible el Butlletí informatiu de Càritas Garrotxa del mes de desembre de 2014, on hi ha recollides algunes de les informacions que us poden interessar. Volem que tingueu al vostre abast la màxima informació del treball que realitza la nostra entitat, per valorar la tasca que tants voluntaris i col·laboradors fan per construir un món millor.
Butlletí informatiu desembre 2014
10
Setembre
2014

Partit de fútbol amistós entre el CE Besalú i la UE Olot

El dimecres 17 de setembre, a les 8 del vespre, tindrà lloc a Besalú el partit de fútbol amistós entre el CE Besalú i el UE Olot a benefici de Càritas Garrotxa.
Ambdues entitats són col·laboradores de Càritas i han programat aquest partit amistós per col·laborar un cop més en els programes solidaris de Càritas Garrotxa.
02
Setembre
2014

El partit solidari entre la U.E. Olot i el C.E. Sabadel recapta 1500 euros per Càritas

El dia 30 de juliol la U.E. Olot i el C.E. Sabadell van jugar un partit solidari amb la doble finalitat de seguir ambdós equips amb la seva pretemporada i alhora col·laborar amb Càritas Garrotxa, fent-t’hi una aportació econòmica per al desenvolupament dels seus programes socials.
La resposta de l’afició va ser molt satisfactòria i la U.E. Olot va poder lliurar a Càritas una part de la recaptació de la taquilla i de la venda de butlletes del sorteig d’una samarreta del l’equip amb la signatura de tots els jugadors, totalitzant la donació un import de 1.510 euros.
Des d’aquí agraïm la mostra de solidaritat mostrada per l’afició que va venir al camp i la implicació de la Junta del club, mostra de la confiança que la societat i l’entitat esportiva tenen en el projecte de Càritas Garrotxa i en el treball dels seus tècnics i voluntaris.
12
Juny
2014

Èxit de la pintada i trencada de guardioles de Càritas Garrotxa

Els habitants d'Olot guarden el canvi de la compra per ajudar a Càritas.

El Dissabte 7 de juny, al Firal d’Olot, es va cloure la campanya “No et quedis el canvi”, una acció organitzada, per segon any consecutiu, per l’Associació de Comerciants d’Olot, amb el suport de l’Escola Municipal d’Expressió de la ciutat.
Durant un mes, 134 guardioles han estat exposades als comerços de l’associació de comerciants, gairebé en totes les farmàcies, i en algunes fleques i carnisseries que hi han volgut col·laborar, convidant els compradors a dipositar-hi el canvi de la compra o a fer alguna petita col·laboració per ajudar a subvencionar els programes de Càritas.
Aquest segon any s’han recollit uns dos mil euros, una important quantitat que posa de manifest que hi ha hagut una participació molt gran de persones que han fet algun tipus d’aportació, fet que es percep en la quantiosa moneda fraccionària recollida.
Un cop més, la ciutadania de la nostra comarca ha respost a la crida de l’ACO per ajudar Càritas. Un èxit del qual tots ens en sentim orgullosos.
28
Abril
2014

Càritas Garrotxa presenta la memòria 2013 de l'entitat

Carles Oller, president de Càritas Garrotxa, va començar la roda de premsa posant de manifest la necessitat de ser transparents en tot allò que Càritas rep i en la utilització que se’n fa per coherència i agraïment als donants i als voluntaris que són els qui fan possible que Càritas Garrotxa sigui una realitat i no solament una bonica il·lusió.
 
A continuació va donar algunes dades per confirmar que la situació real de la immensa majoria de la societat -contràriament al que es vol fer veure- no ha millorat, ni de bon tros. En la majoria de casos, la pobresa tendeix a cronificar-se, i tot apunta a una nova onada de pobresa i d’exclusió social, amb uns efectes possiblement més intensos.
 
El president va facilitar les dades més significatives de les despeses corresponents a aquest any 2013 -d’un total de 114.965.11€- i en va destacar la partida dedicada al món laboral i a l’atenció als joves sense feina i amb risc d’exclusió social, que va representar el 37% del pressupost.
Més informació Memòria 2013
28
Març
2014

Èxit absolut de l'exposició-subhasta d'art solidari a favor de Càritas Garrotxa

Dissabte 22 de març, tal i com estava previst, es va tancar l'exposició-subhasta d'art solidari. Càritas Garrotxa valora molt positivament l’activitat solidària en el seu conjunt i creu que ha estat una eclosió de solidaritat i ajut a les persones més necessitades.
 
Com ja s’ha destacat en diverses ocasions, cal felicitar-se per l’extraordinària col·laboració dels artistes garrotxins, familiars d’artistes desapareguts i de donants particulars que han fet possible aquesta gran mostra de solidaritat, sense oblidar les importants col·laboracions, com consta en la relació d’agraïments recollida al catàleg i al bloc, per tal que l’activitat fos tan reeixida.
 
A aquesta relació d’agraïments cal sumar-hi ara, la dels nombrosos visitants i compradors que, conjuntament amb l’adquisició d’una obra, han fet un important donatiu a Càritas Garrotxa per al desenvolupament dels seus programes d’atenció a les persones.
 
Finalment, la quantitat recollida en la subhasta i la de la venda de catàlegs ha sigut de 12.152 euros, que suposa un important ajut per cobrir el pressupost anual de Càritas Garrotxa.
18
Març
2014

Última setmana de l'exposició subhasta a benefici de Càritas Garrotxa

L'exposició subhasta solidària a benefici de Càritas Garrotxa arriba a la tercera i decisiva setmana.

L'exposició subhasta activa d'obres d'artistes garrotxins que organitza Càritas Garrotxa encara la 3a i decisiva setmana. La subhasta es clourà el dissabte 22 de març, a dos quarts de nou del vespre. A partir d'aquell moment, les obres s'adjudicaran a la puja més elevada.

La comissió organitzadora de l'activitat ha fet una crida a la ciutadania perquè col·labori en aquesta activitat de manera que cap obra quedi sense ser adquirida en subhasta. Més enllà del valor econòmic de cada obra i del preu que s'acabi pagant per ella, no ens podem oblidar que totes les obres s'han ofert de manera solidària i esperen ser adquirides per raons, fonamentalment, solidàries.
04
Març
2014

Inaugurada la subhasta contínua d'obres d'art, organitzada per Càritas Garrotxa

El passat 28 de febrer es va inaugurar en el centre cultural Els Catòlics, de la ciutat d'Olot, la subhasta contínua d'obres d'art organitzada per Càritas Garrotxa, amb la finalitat de recaptar fons per desenvolupar els programes previstos d'atenció a les persones més vulnerables. Els parlaments de la inauguració van anar a càrrec de Carles Oller, president de Càritas Garrotxa, qui va posar de relleu l’alt grau d’implicació de particulars, entitats i institucions en el projecte i va agrair, públicament, a l’equip de voluntaris responsables de l’activitat el seu entusiasme i compromís en el dia a dia d’aquesta iniciativa.
 
A continuació van prendre la paraula les dues autoritats convidades a la inauguració: Salvador Alsius, qui va reflexionar sobre què vol dir ser solidari i Domènec Moli que va  fer una emotiva dissertació sobre les vicissituds del món de l’art a la Garrotxa i sobre el doble vessant de la solidaritat dels artistes i la que s’espera, a partir d’ara, per part dels compradors. L’acte inaugural es va concloure amb la visita a les diferents seus.
 
L’exposició subhasta, com se sap, romandrà oberta fins al dissabte, 22 de març, i fins al moment del seu tancament s’hi podran fer puges per a l’adquisició de les obres.

Animeu-vos i visiteu-la!
enllaç notícia Olot TV
28
Febrer
2014

La marxa nadalenca de la Garrotxa col·labora amb Càritas Garrotxa

La Marxa Nadalenca de la Garrotxa col·labora per tercer any consecutiu amb Càritas Garrotxa. Aquesta marxa popular, que està a cavall de l’activitat esportiva i lúdica, en el moment de la inscripció comunica a tots els participants que un euro de la quota es lliurarà a Càritas Garrotxa per ajudar a cobrir els seus programes solidaris.
Aquesta activitat continua consolidant-se any rere any i, cada vegada més, rep inscripcions de persones de fora de la comarca atretes per les característiques d’aquesta prova popular i per la bona organització de l’esdeveniment.
Enguany, el president de Càritas Garrotxa ha rebut de mans de David Juvanteny, responsable de l’organització, la quantitat de 502€. Veure notícia
07
Febrer
2014

Espais de difusió a favor de Càritas Garrotxa

El passat 9 de desembre, Càritas Garrotxa va presentar l'inici de la campanya “Espais de Difusió a favor de Càritas Garrotxa”.
L'actuació solidària consisteix a difondre el missatge de Càritas durant un any. Amb esuns espais de difusió adequats al seu mitjà de comunicació, i elaborats per un equip de voluntaris que els han dissenyat i confeccionat per ajudar a difondre el missatge de Càritas.
Comunicat
Històric de notícies
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Finançadors

Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
Crèdits