MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Històric: Notícies

27 Febrer 2015

Signat el nou Conveni de col·laboració del Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa

Aquest dimecres, 25 de febrer, a la seu del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa es va signar el nou conveni de col·laboració per a la gestió del Centre de Distribució d’Aliments entre el mateix Consorci, Creu Roja, Càritas Diocesana de Girona i Càritas Garrotxa.

 
En aquest nou conveni que s’ha signat fins al 2017, Càritas Diocesana de Girona continuarà portant la coordinació general del programa i Càritas Garrotxa s’encarregarà de la gestió ordinària del centre i dels voluntaris. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa es continuarà fent càrrec de les despeses de lloguer i manteniment de l’edifici i de la compra dels aliments que no es rebin i que calen per completar la cistella bàsica. Creu Roja de la Garrotxa hi aportarà, sobretot, els kits d’alimentació infantil.

 
25 Febrer 2015

Càritas i COAC renoven el conveni per treballar pel dret a l´habitatge

La demarcació de Girona del Col·legi d´Arquitectes de Catalunya i Càritas renoven el conveni per treballar conjuntament pel dret a l´habitatge.
El president de la demarcació de Girona del Col·legi d´Arquitectes de Catalunya, Narcís Reverendo, i el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, van reafirmar el conveni de col·laboració per a treballar conjuntament pel dret a l´habitatge. L´acte va tenir lloc a la sala de juntes del Col·legi d´Arquitectes de Girona i va servir per formalitzar aquesta col·laboració que ja es va iniciar el passat 2014
Narcís Reverendo va remarcar que el conveni de col·laboració materialitza la seva funció com a institució, de preservar els drets fonamentals del dret a l'habitatge de qualsevol persona, i consolida la col·laboració iniciada ara fa un any amb Càritas. Tanmateix,  la Demarcació de Girona del COAC, assumirà, dins el seu àmbit territorial, els compromiso que consisteixen, entre altres a difondre i promoure el projecte de Lloguer Social de Càritas; donar suport a les diferents iniciatives d'habitatge social que vagin sorgint; subvencionar les taxes de drets de visat de determinats treballs relacionats amb els habitatges gestionats per Càritas; obrir i gestionar una borsa d'arquitectes voluntaris que col·laborin amb Càritas, entre altres aspectes

.
24 Febrer 2015

Apadrinar un Avi arriba a Palafrugell

Càritas Palafrugell endega el projecte Apadrinar un Avi juntament amb la residència Palafrugell Gent Gran.
El projecte posa en relació estudiants, d´entre 15 i 16 anys dels col·legis Sant Jordi i Prats de la Carrera i de l´Institut Baix Empordà, amb persones grans de la Residència Palafrugell Gent Gran per acompanyar-les amb visites setmanals durant tot l´any escolar.

Prèviament, aquests estudiants han rebut, de la mà d'un tècnic de Càritas, una formació amb continguts relacionats amb l'envelliment. Els objectius principals són fomentar el diàleg i la comprensió entre la persona gran i el jove, contribuir a l'autoestima de la persona i potenciar els valors de convivència i respecte dels joves envers les persones grans.

Durant les visites s'afavoreixen les converses entre uns i altres obrint una oportunitat per conèixer-se, iniciar vincles i compartir activitats i experiències. El programa potencia un envelliment digne i fomenta les relacions entre dues generacions.

Més informació
123456
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG