MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> La pandèmia augmenta les barreres en el desenvolupament personal i laboral de les dones acompanyades per Càritas

La pandèmia augmenta les barreres en el desenvolupament personal i laboral de les dones acompanyades per Càritas

En el Dia Internacional de la Dona, Càritas alerta de com la pandèmia sanitària provocada per la Covid-19 està fent augmentar les desigualtats entre homes i dones, i les greus vulnerabilitats a les que elles s'han d'enfrontar cada dia tant en els àmbits econòmic i social com educatiu.

A través de la seva àmplia xarxa de programes de suport i escolta (centres de dia, recursos residencials o serveis d'atenció, entre d'altres), Càritas és testimoni de com durant la pandèmia s'han disparat les dificultats de les dones acompanyades per accedir a una vida digna i minven encara més les oportunitats de triar el seu propi projecte de vida a causa de les barreres que impedeixen el seu desenvolupament personal i laboral.


La Covid-19 també té rostre de dona

Els efectes de la pandèmia no són neutres pel que fa a el gènere de les persones acompanyades per Càritas. Les dones són doblement colpejades per un model estructural, en el qual al flagell de les violències masclistes se’hi sumen les desigualtats múltiples, com són l'origen ètnic, l'edat, la situació socioeconòmica, la discapacitat o la ubicació geogràfica, que impacten en les dones en condicions més precàries i augmenta el seu risc d'exclusió social. Si el 2020 dèiem que la pobresa té rostre de dona, el 2021 podem testificar, per la nostra experiència, que els efectes de la pandèmia també el tenen.



Manifest_Caritas_8M.pdf
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG