MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> El jovent de Càritas organitza una trobada per compartir experiències i traçar futures accions

El jovent de Càritas organitza una trobada per compartir experiències i traçar futures accions

Nota de premsa (11 de juliol 2022). Una vintena de joves amb vinculacions diverses amb l’entitat va organitzar diumenge 10 de juliol la primera Trobada Jove de Càritas Diocesana de Girona a l’espai de la rectoria de Centenys (Pla de l’Estany). La Càritas Jove de Girona va ser la impulsora d’aquest acte, en el qual hi estava convidat tot el jovent d’entre 16 i 29 anys de la diòcesi de Girona, que volgués conèixer i participar a les accions que duu a terme el grup de voluntariat jove de l’entitat. 


La jornada va començar amb activitats disteses i dinàmiques de coneixement, en un entorn privilegiat, en plena natura, abans de centrar-se en els espais de reflexió. El grup participant, que incloïa voluntaris, professionals, persones ateses per l’entitat i jovent interessat en l’acció social, va compartir vivències, la seva pròpia història de vida, i va realitzar un anàlisi de les petites accions que tenim a l’abast i que contribueixen a fer un món amb justícia social.

 
La jornada va continuar amb la presentació de diverses activitats socials que comptem amb la involucració d’assistents a la trobada, i tot seguit va tenir lloc una estona més de treball, dedicada a identificar les situacions de la societat actual indignen els joves i a fer propostes de canvis. “Veiem cada dia moltes injustícies al nostre voltant, n’hi ha que les vivim i n’hi ha que ens arriben, i creiem que podem fer-hi alguna cosa. Qualsevol acció, per petita que sigui, ajudarà a canviar consciències i construir un planeta més just per tothom”, assegurava la Gisela, una de les joves participants. “Com a joves tenim molt a fer i molt a dir”, coincidien altres joves. “Càritas Jove de Girona és això, un espai de reflexió on els i les joves escollim quines accions volem impulsar”. 


Les persones participants van valorar molt positivament la trobada: “M’he sentit molt ben acollit”, deia l’Ayoub, “el grup m’ha ajudat a apartar la vergonya i poder ser jo en tot moment”, expressava la Laia; i també l’Amadou, que tancava la intervenció dient: “ens hem trobat un grup de persones molt maques i compromeses amb el nostre entorn. Compartir el dia amb cadascuna d’elles ha estat un regal”.  


Aquesta trobada jove de Càritas s’emmarca en la perspectiva comunitària que impulsa l’entitat, que treballa amb grups mixtos formats per voluntariat, persones participants o persones interessades, per aconseguir enfortir xarxes horitzontals i lluitar per la justícia social.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG