MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas celebra la cloenda anual del projecte Apadrinar un Avi

Càritas celebra la cloenda anual del projecte Apadrinar un Avi

El projecte Apadrinar un Avi, de Càritas Diocesana de Girona, està celebrant el final de curs arreu de la diòcesi de Girona durant els mesos de maig i juny. Fins a 19 Càritas porten a terme el projecte Apadrinar un Avi.


La iniciativa, que forma part del Programa Gent Gran de l’entitat, té per objectiu combatre la solitud de les persones grans, fomentant el contacte amb voluntaris joves, que realitzen visites setmanals a les residències geriàtriques, durant el període escolar. Càritas impulsa d’aquesta manera la relació intergeneracional a través de la convivència i el respecte cap a les persones grans. El projecte, que es desenvolupa des de l’any 2008, és present a 20 municipis de la diòcesi de Girona i acompanya 536 persones grans que viuen en centres residencials i compta amb 608 joves estudiants voluntaris implicats.


Més de 130 persones, entre joves i gent gran, van participar a l’acte del passat divendres 26 de maig al Teatre de l’Escola Maristes de Girona per celebrar la cloenda de l’edició d’enguany del projecte a la ciutat. La directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, i la presidenta de Càritas Interparroquial de Girona, Pilar Puigvert, van donar la benvinguda. Cristina Cervià, actriu, va fer de conductora de l’acte, i va comptat amb l’actuació dels 4 Gats de Palau, Joan Masaller, cantant d’havaneres, el conjunt de corda Stringjunts de l’Escola Municipal de Música de Girona, i alumnes de 4rt d’ESO de l’escola Maristes que van oferir un ball a tots els assitents.


Durant la celebració també hi van haver espais per presentar experiències intergeneracionals dutes a terme a la residències Creu de Palau i Can Regàs.


Un projecte consolidat


Apadrinar un Avi acompanya 536 persones grans que viuen en centres residencials, que pateixen solitud en diferents graus, i compta amb 608 joves estudiants que hi col∙laboren de manera totalment voluntària. Els joves són alumnes dels últims cursos d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i estudiants universitaris de les poblacions on es desenvolupa el projecte.


A més, Apadrinar un Avi compta amb 10 persones contractades, 19 voluntaris de suport als tècnics de Càritas, 53 tècnics referents de les residències de gent gran on es desenvolupa el projecte, 54 centres educatius i el finançament de la Fundació Onix.


Municipis on es desenvolupa el projecte


El projecte es desenvolupa a 20 poblacions: Banyoles, Besalú, Cadaqués, Caldes de Malavella, Figueres, Girona, La Bisbal, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Malgrat de Mar, Olot, Palafolls, Palafrugell, Palamós, Pineda, Salt , Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Sils i Torroella de Montgrí.











Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG