MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> “Som Refugi” és la resposta de Càritas a la crisi dels refugiats

“Som Refugi” és la resposta de Càritas a la crisi dels refugiats

Càritas ha emès diversos comunicats explicant el drama humanitari que representa el desplaçament massiu de refugiats dels territoris en conflicte, sobretot Síria però també Iraq, cap a Europa, a través de Turquia i altres vies. Aquestes persones es troben en una situació d’extrema vulnerabilitat i manca dels recursos bàsics necessaris per sobreviure amb condicions. A més, Càritas ha recordat en diverses ocasions que una gran majoria d’aquests refugiats són infants, fet que encara agreuja més la situació. Amb tot, la resposta política sembla no ser suficient o prou ràpida per pal·liar la situació.

Durant les darreres setmanes, Càritas ha rebut un bon nombre de consultes sobre les accions que s’estan duent a terme i no poques ofertes solidàries de col·laboració ben diverses. Per tal d’oferir informació sobre els accions que realitza l’entitat i facilitar les vies de col·laboració més eficients, l’entitat ha començat una campanya sota el lema “Som Refugi”.

“Som Refugi” és la resposta actual de Càritas a la crisi dels refugiats, però és també una crida a tota la societat perquè s'impliqui en l'acollida i en l'acompanyament integral de totes les persones que ho necessiten, sense distincions.

Càritas desenvolupa aquesta resposta a tres nivells:

Ajuda humanitària

Es tracta de captar i enviar fons a les Càritas que operen als països en guerra, fronterers o en trànsit. Amb aquests fons, les Càritas atenen les necessitats més urgents dels refugiats, que són aliments, sanejament, aigua i refugi sobre el territori on el drama humanitari és més evident.

Sensibilització

Càritas, i altres entitats com Justícia i Pau o CONFER, estan difonent la campanya #MigrantsAmbDrets per tal de garantir els drets de tots els migrants i evitar discriminacions de qualsevol tipus entre els migrants econòmics, els refugiats de guerra i les persones i col·lectius d’immigrants que ja es troben al nostre país. #MigrantsAmbDrets aposta per l’acollida i l’hospitalitat per a totes les persones que ho necessiten, més enllà dels motius del seu desplaçament.

Acollida i acompanyament integral

Càritas es posa a disposició de l’Administració per poder rebre refugiats quan sigui necessari. L’entitat està realitzant un inventari de recursos per tal de conèixer exactament de quins mitjans i infraestructures disposa per poder acollir refugiats. Tanmateix, l’entitat recorda que la crisi dels refugiats no suposa una emergència directa al nostre territori, i que en cap cas es tracta d’habilitar espais massificats o recollides directes d’aliments o provisions. Càritas posarà a disposició dels refugiats els itineraris d’acollida i acompanyament integrals que desenvolupa de manera habitual a través dels seus programes, gràcies als voluntaris i professionals. En aquest sentit, Càritas fa una crida per aconseguir nous socis, voluntaris i donants, amb l’objectiu d’enfortir els programes i les accions destinades a refugiats i a persones en situacions vulnerables, sense distinció.

Com pots col·laborar?

“Som Refugi” permet que qualsevol persona, organització o empresa que ho desitgi pugui col·laborar amb Càritas a tres nivells per aconseguir donar resposta a la crisi dels refugiats.

Ajuda humanitària

Pots fer una donació a través de la nostra web, o directament als números de compte, que enviarem a les Càritas dels països en conflicte, fronterers i en trànsit per garantir les necessitats urgents d’aliments, aigua, sanejament, refugi i mitjans de vida.

Números de compte per a donacions:

TRIODOSBANK ES 38 1491 0001 26 2073033124
CAIXABANK ES 29 2100 0002 57 0201445404

Sensibilització

Pots difondre els missatges de la campanya #MigrantsAmbDrets a través de les xarxes socials per garantir els drets i evitar que es generi discriminació de qualsevol tipus entre els refugiats, els migrants econòmics i les persones i col·lectius d’immigrants que ja acollim.

Acollida i acompanyament integral

Pots fer-te soci, donant o voluntari per reforçar els programes de l’entitat i millorar la capacitat de resposta davant d’una eventual arribada de refugiats.

Per a més informació segueix-nos:

Twitter: @caritasgirona
Facebook: /caritasgirona

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG