MENÚ
Home >> Diem >> Notícies

Històric: Notícies

05 Octubre 2014

Entrega del premi del I Concurs d´Instagram de Càritas Diocesana de Girona

Ja hem lliurat el premi del primer Concurs d’Instagram de Càritas Diocesana de Girona. La guanyadora ha estat Carme Juanhuix, amb el nom d’usuari @SITAJXC, i s’ha endut una bicicleta muntada per Ecosol, l’empresa d’inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona.

L’objectiu del concurs era fer visible la situació de precarietat que pateixen molts joves i les dificultats amb les que es troben a l’hora de voler accedir a un primer lloc de treball. Per això, la temàtica de les fotografies havia de ser sobre joves realitzant alguna acció (estudiant, llegint, treballant, fent esport,...).

Ecosol, l´empresa d´economia solidària de Càritas Diocesana de Girona, facilita l´inserció laboral de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral des d´un enfocament sostenible a nivell econòmic, social i ambiental. Es treballa en 4 línies d´activitat, on es desenvolupen itineraris i s´ofereixen contractes amb aplicació dels convenis col·lectius sectorials i formació adaptada als certificats de professionalitat: muntatge industrial de bicicletes (inclou manteniment, reparació i lloguer), serveis de manteniment integral d´edificis, comerç i gestió, i recollida de residus.

30 Setembre 2014

La Cursa Popular del Carrer Nou 2014 es volca en favor de la tasca solidària de Càritas sota el lema “Corre, atura la pobresa!”

Aquest matí s’ha presentat la 36ena edició de la Cursa Popular del Carrer Nou, organitzada per l’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, Càritas Diocesana de Girona, el Grup Excursionista i Esportiu de Girona GEiEG, i Fotinstant, que aquest any se celebrarà el diumenge 19 d’octubre sota el lema “Corre! Atura la pobresa!”.

La tradicional Cursa Popular del Carrer Nou reprèn el caràcter solidari que havia tingut en edicions passades i s’organitzarà a favor de Càritas Diocesana de Girona, que esdevindrà un dels actes de commemoració del 50è aniversari de l’entitat. Amb aquest objectiu, el promotor de la prova llegendària, Girona Centre Eix Comercial, i els seus organitzadors tècnics, Fotoinstant, han afegit a l’esdeveniment una caminada solidària que comptarà amb un recorregut de 1,6 km i valdrà cinc euros; d’aquests cinc euros, un es destinarà a Càritas, i Girona Centre i Fotoinstant complementaran la donació amb mil euros més. Per la seva banda, Càritas Diocesana aportarà a l’organització de la cursa un conjunt de voluntaris i ambaixadors que faran encara més visible la cara solidària de la cursa popular. Entre d’altres, participaran en la campanya l’atleta Àngel Mullera; l’esquiador de muntanya Marc Pinsach; o el corredor de fons Adel Mechaal.

Concretament, els diners recollits es destinaran als diferents programes que Càritas Diocesana té en funcionament per pal·liar la pobresa infantil, tant en l’àmbit d’acollida com en el camp educatiu. Segons ha dit el director de l’entitat, Ramon Barnera, “la pobresa infantil no afecta només el cobriment de les necessitats bàsiques dels infants, com el menjar o l’habitatge, sinó que, a més, ataca el seu dret a ser nens i a gaudir d’una infantesa digna”.

La 36ena edició de la Cursa Popular del Carrer Nou, a més d’incorporar la caminada solidària, manté les diferents modalitats de participació: les curses amb dret a classificació dels 10 i 5 km, que inclouen també la variant de la cursa d’empresa; i les tres curses infantils, a més de la participació de les escoles. Tant els organitzadors de la cursa com Càritas i el GEiEG estan col·laborant estretament per facilitar la participació.

Per inscripcions, clica aquí:

http://www.caritasgirona.cat/CA/2461/inscripcions-a-la-cursa.html
26 Setembre 2014

Càritas rep la visita de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, per conèixer de primera mà la seva tasca social

Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, va visitar les oficines dels serveis generals de Càritas Diocesana de Girona per tal de mantenir una reunió amb els seus responsables i conèixer de més a prop la tasca social de Càritas, i per saber quins són els reptes de futur que l’entitat s’ha fixat per pal·liar els efectes provocats per l’actual onada de pobresa.

El director de Càritas, Ramon Barnera, va ressaltar la coordinació institucional de totes les accions que fa l’entitat a tot el territori diocesà, i l’aposta pel treball en xarxa.

La trobada va continuar amb un intercanvi d’impressions per part dels caps dels programes socials de Càritas, que van mostrar a la consellera les principals preocupacions que pateixen en aquests moments d’incertesa econòmica les persones a les que l’entitat acull. Segons Raquel Carrión, responsable de l’Àrea d’Acció Social, “estem davant un moment que ens preocupa l’acompanyament a les famílies, sobretot a nivell d’infància, i de com cobrirem les seves necessitats bàsiques, emocionals i socioculturals”.

També es va recordar a la consellera la necessitat que es consideri la renda mínima d’inserció un dret universal i no subjecte a les limitacions pressupostàries, i les mesures que en l’àmbit de pobresa energètica s’han de prendre abans de l’hivern per tal d’evitar els perills que es poden derivar de talls de subministrament en les famílies més vulnerables, especialment els relacionats amb la salut.

Per la seva banda, Neus Munté va remarcar que des de la Generalitat “s’està treballant per mantenir tot el suport econòmic, centrant els esforços en el col·lectius més vulnerables”.

La consellera va acabar la visita dirigint-se a tot el personal tècnic de Càritas, als qui va mostrar el reconeixement per la tasca que realitza l’entitat, i va encoratjar a seguir treballant en favor dels més febles.

12345678910111213141516171819202122
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG