MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Girona programa una desena d'activitats en el marc de la Campanya de Persones Sense Llar

Girona programa una desena d'activitats en el marc de la Campanya de Persones Sense Llar

Sota el lema “Comparteix la teva xarxa”, es duran a terme diferents actes del 20 al 26 de novembre

La ciutat de Girona ha organitzat una desena d’activitats dins la Campanya de les Persones Sense Llar, que tindrà lloc del 20 al 26 de novembre i que enguany porta per lema “Comparteix la teva xarxa”. L’objectiu és fer visible el col·lectiu de les persones sense llar a la ciutat a través de xerrades i exposicions. Aquest matí, ha tingut lloc la posada en marxa de la campanya i presentació de les activitats a càrrec de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la presidenta de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall; la presidenta de l’Associació Traçant Camins, Teresa Castanys, i la regidora d’Igualtat i Justícia Social de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabaly Balde.

La lluita per l'eradicació del sensellarisme ens necessita a totes i a tots i des de les institucions no podem donar l'esquena a aquesta problemàtica. Nosaltres som la xarxa que necessiten aquestes persones per tal de sortir d'aquestes situacions complicades i hem de posar totes les facilitats possibles perquè tinguin una nova oportunitat de portar una vida amb pa, sostre i treball, ha afirmat l’alcalde de Girona.

Per la seva banda, la regidora Amy Sabaly ha subratllat que visibilitzar les persones sense llar és el primer passet per entendre que hi ha una problemàtica”. “Des de l'Ajuntament i les entitats hem d'oferir totes les facilitats a aquestes persones perquè se'n puguin sortir i puguin tenir una vida digne, ha afegit.

La directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, ha destacat que “estem davant d'una campanya de conscienciació ciutadana ja consolidada, però cal continuar insistint per fer front al repte de continuar al costat dels col·lectius més vulnerables com, en aquest cas, el de les persones sense llar”.

El dia central de la programació serà aquest dijous 23 de novembre amb tres activitats. Al matí, es durà a terme una conferència sobre el gènere en el sensellarisme, a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG), a les 9.30 h. La xerrada anirà a càrrec de la directora de l’Àrea Social de l’Associació Centre d’Acollida ASSÍS, Elena Sala, i el doctorat en Psicologia i especialista en Drogodependències i Sensellarisme de la UdG, Fran Calvo.

El mateix dia, a la tarda, hi haurà una tertúlia a càrrec de diferents persones sense llar que explicaran la seva situació. La conversa estarà moderada per la referent de sensellarisme de l’Ajuntament de Girona i membre de la junta de govern del CEESC de Girona, Raquel Rico. L’acte tindrà lloc al Centre Cultura la Mercè, a partir de les 18 h.

Tot seguit, a les 19.45 h, es durà a terme una intervenció artística i una lectura del manifest de la campanya davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

D’altra banda, també s’ha programat una exposició de fotos al pont de Pedra, una xocolatada i es penjarà una pancarta a l’esplanada de La Copa amb el lema “No deixis que es quedin fora de cobertura”.

La campanya està organitzada per Càritas Diocesana de Girona, Traçant Camins i l’Ajuntament de Girona, a través del Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa.


 


Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG