MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Obra la botiga Moda Re de Càritas a Girona, una iniciativa de consum responsable a l'abast de tothom

Obra la botiga Moda Re de Càritas a Girona, una iniciativa de consum responsable a l'abast de tothom

Ahir es va inaugurar a Girona la botiga Moda Re, situada al Passeig d’Olot, 24.

Moda Re és una iniciativa de Càritas, l'empresa d'inserció ECOSOL i la cooperativa Avancem Santa Clara, basada en el consum responsable, la cura del planeta i la generació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat, a través de la gestió de la roba.

Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, va obrir l’acte d’inauguració destacant que “Moda Re és botiga i també inserció laboral, atenció a les persones i economia solidària i circular”. A continuació, Anna Güell, gerent d’ECOSOL, va parlar de tot el treball en xarxa que implica l’obertura i funcionament de la botiga i va acabar animant la ciutadania a donar suport al projecte: “tot això no té sentit si la gent no ve a comprar”

Seguidament, Sergi Clot, regidor d’acció climàtica de l’Ajuntament de Girona, va fer èmfasi en la “importància de les iniciatives basades en l’economia circular entorn a la indústria tèxtil, com és el cas de Moda Re, i la seva implementació a Girona”.

Per acabar, Yadira Lesbia Betancourth, participant del projecte Moda Re, va explicar com “aquesta iniciativa m’ha permès regularitzar la meva situació i treballar. És un projecte que cuida el medi ambient i les persones”.

Carlos Andrés Pérez (@monoperez), amb la seva música, va amenitzar la inauguració, i es va oferir un petit refrigeri ofert per la línia de restauració i càtering d’ECOSOL.

La botiga Moda Re és un espai on tothom que ho vulgui pot trobar, a preus molt assequibles, una gran varietat de peces de vestir, calçat i complements de dona, home i infantil, que provenen de donacions de particulars i empreses. Són articles nous o de segona mà, tots en perfectes condicions d'ús ja que prèviament han estat seleccionats, tractats i higienitzats, per allargar el seu cicle de vida. 

A la botiga es pot trobar, també, roba dissenyada per l’equip OKOLLECTIVE i confeccionada a Olot, al taller de confecció d’ECOSOL, empresa d’inserció de Càritas, a partir de peces de roba no aptes per a la venda, a les que se’ls dóna una nova vida generant peces úniques.

Pel que fa a la creació d’ocupació, la botiga Moda Re de Girona genera 6 llocs de treball en inserció, adreçats a persones en situació de vulnerabilitat.

D’aquesta manera, la botiga apropa a la ciutadania una nova opció de consum ètic i responsable, alhora que també realitza una tasca d’entrega social de roba, en el cas de persones en situació d’exclusió social, en coordinació amb l’Espai amb Cor de Càritas a la ciutat.

La botiga Moda Re de Girona està gestionada per Avancem Santa Clara, cooperativa nascuda com a iniciativa d’economia social de Càritas Diocesana de Girona i dedicada principalment als serveis de cura i de neteja.

Comprar a les botigues Moda Re és apostar per un consum responsable, la cura del medi ambient i la generació de llocs de treball per a persones en situació o risc d’exclusió.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG