MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Un projecte innovador busca optimitzar el muntatge de bicicletes d’Ecosol

Un projecte innovador busca optimitzar el muntatge de bicicletes d’Ecosol

Les millores s'emmarquen en el projecte de Sistema Integral de Transformació i Integració Digital que també té per objectiu la formació tecnològica de les persones treballadores

Ecosol, l'empresa d'inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, està implementant el projecte SITID (Sistema Integral de Transformació i Integració Digital) amb el suport financer del grup Inditex. Aquest projecte té com a objectiu millorar l'eficàcia i l'eficiència de la cadena de muntatge de bicicletes mitjançant la seva digitalització.

La planta de muntatge de bicicletes de Vilablareix ha completat amb èxit la primera fase del projecte, que consistia en una prova pilot per optimitzar la cadena de muntatge. Durant aquesta fase inicial, s'han dissenyat, desenvolupat, provat i implementat solucions digitals, com l'ús de lectors i sensors. Això ha permès millorar els processos administratius i els Plans d'Inserció Personalitzats, oferint un valor afegit per als treballadors. A més, s'ha fet una anàlisi i avaluació per identificar oportunitats de millora competitives, aprofitant sinergies mitjançant col·laboracions en diferents àmbits.

Actualment, s'estan duent a terme les fases 2 i 3 de manera simultània. La segona fase se centra en la formació per reduir la bretxa digital dels treballadors de les empreses participants. Mitjançant un pla de facilitació i capacitació digital, s'estan organitzant cursos i tallers per millorar les seves competències digitals en l'àmbit laboral. D'altra banda, la tercera fase, d'Interconnexió, integra totes les dades en un sistema únic de manera automàtica. Això permet la presa de decisions més eficient, tant en l'àmbit productiu com social, mitjançant l'anàlisi de les dades recopilades.

La transformació digital de la planta de muntatge de bicicletes compta amb un pressupost de 51.353 euros, finançats per Inditex.


 

 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG