MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Ecosol insereix 3 persones al mercat laboral ordinari gràcies al projecte "Mejora"

Ecosol insereix 3 persones al mercat laboral ordinari gràcies al projecte "Mejora"

L'objectiu era millorar l'ocupabilitat de les 12 persones participants, que es troben en situació d'alta vulnerabilitat social

Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas, finalitza el projecte "Mejora" emmarcat en el Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social finançat pel Fons Social Europeu i el Grup Inditex, gràcies a la convocatòria "Empleo en igualdad de oportunidades". El projecte s'ha dut a terme en el taller de muntatge de bicicletes que té l'empresa a Vilablareix. L'objectiu era millorar l'ocupabilitat de les 12 persones participants, que es troben en situació d'alta vulnerabilitat social, a través d'itineraris integrats d'inserció en llocs de treball protegits en l'àmbit de la mecànica, en concret per al muntatge i reparació de bicicletes amb assistència elèctrica.

Els resultats d'aquest projecte han sigut molt satisfactoris. Cal destacar la inserció al mercat laboral ordinari de 3 de les 6 persones que han finalitzat l'itinerari i que han verbalitzat voler treballar. D'aquesta manera, s'aconsegueix el 50% d'inserció després d'haver participat en un itinerari sociolaboral. La resta de persones participants segueixen amb els itineraris a l'empresa d'inserció, millorant, així, les seves competències professionals i transversals; els que han finalitzat l'itinerari i no han trobat feina segueixen amb la recerca activa.

Mitjançant la personalització dels itineraris s'assoleix afavorir la consecució dels objectius que durant tot el procés es va proposant la persona participant i que permeten aquesta millora competencial a diferents nivells. En l'àmbit productiu, un tècnic de producció especialitzat, acompanya les persones durant la seva jornada laboral per a l'aprenentatge de la part professional i, en l'àmbit sociolaboral, una tècnica d'acompanyament a la inserció, les acompanya per treballar en la formació, consecució de propòsits i recerca de feina per assolir l'accés al mercat laboral ordinari.

En el marc dels objectius plantejats a l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, s'estableixen els compromisos dels països per aconseguir una societat més sostenible. L'objectiu 8 aborda la promoció del creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball decent per a totes les persones. Així doncs, Ecosol se centra a aprofitar les oportunitats del mercat, per poder oferir nous llocs de treball, mantenir els actuals, desenvolupant itineraris i formació professionalitzadora específica a persones en risc o situació d'exclusió social amb el propòsit de millora integral per a la persona.

                    

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG