MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas prepara els equips davant l'augment de la precarietat

Càritas prepara els equips davant l'augment de la precarietat

Unes 500 persones es reuneixen a Banyoles en un acte que ha recollit els aprenentatges de la pandèmia

Nota de premsa (12 de novembre de 2022). El Pavelló de la Farga de Banyoles ha acollit aquest dissabte al matí la vuitena edició de la Trobada de Càritas. Unes 500 persones d’una quarantena d’equips locals repartits arreu de la diòcesi de Girona han assistit a l’acte. La iniciativa, que se celebra cada dos anys, ha sigut la primera gran trobada de Càritas Diocesana de Girona després de la pandèmia. 

Aquesta jornada ha reunit de forma conjunta persones voluntàries, contractades i participants dels projectes de l’entitat sota el lema “Som el que donem. Som Amor”, per mostrar tot allò que es regala i no es veu, com el temps, l’escolta, l’estima o l’acompanyament. La vuitena Trobada de Càritas ha sigut un acte d'agraïment, i ha volgut ser un regal per tota la feina feta pels equips durant aquests darrers anys de pandèmia. A més, s’ha generat un espai de reflexió on compartir coneixement i aprenentatges per afrontar les problemàtiques socials actuals. 

Dolors Solans, conductora de l’acte, ha donat el tret de sortida amb bon ritme i simpatia. Seguidament,  Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, ha donat la benvinguda als presents, “els cors de Càritas no bategarien sense el batec de cadascuna de vosaltres”.

El moment més destacat de la jornada ha sigut el de l’espai “Converses: L’aprenentatge a Càritas”, on s’ha reflexionat sobre les difícils circumstàncies viscudes durant la pandèmia i els aprenentatges davant l’augment de la precarietat a causa de la inflació. Segons el darrer estudi publicat aquesta setmana per la Fundació Foessa de Càritas sota el títol “El cost de la vida i estratègies familiars per abordar-lo” tres de cada deu llars no compten amb ingressos suficients per assolir unes condicions de vida dignes. 

Jordi Solà, de l’equip d’Amer ha posat el focus en l’aprenentatge que ens ha deixat aquesta experiència: “la covid ens ha ensenyat que som fràgils i vulnerables, ens ha posat a tots per igual i per poder tirar endavant hem de sumar esforços”. Per altra, Toni Morales de Banyoles, ha volgut destacar la part positiva de la seva vivència: “el confinament m’ha ensenyat a relativitzar els problemes”. Finament, Sònia Campos de Lloret de Mar, ha destacat una de les problemàtiques actuals més importants, “la pandèmia ha visibilitzat la importància de tenir cura de la salut mental i emocional, tant la pròpia com la de les persones que acollim i acompanyem”.

La jornada ha continuat amb diverses exposicions d’experiències. Mentre les persones assistents gaudien d’un deliciós esmorzar podien anar voltant pel pavelló per conèixer amb més detall projectes com el S@ntir, l'Observatori Diocesà de la Pobresa i l'Exclusió Social, l’Espai amb Cor, la Càritas Jove, entre altres iniciatives comunitàries.

El final de la jornada ha comptat amb un petit espectacle musical de la mà del Cor Gospel Girona, que ha fet aixecar de les seves butaques els allà presents. Amb Xavier Thió al capdavant, el grup de música espiritual i de gòspel ha emocionat amb un repertori d’allò més especial escollit per l'ocasió.

La Trobada de Càritas ha format part dels actes per commemorar la Jornada Mundial dels Pobres que se celebra aquest cap de setmana, impulsada pel papa Francesc. Així doncs, Càritas Diocesana de Girona se suma a les paraules del papa Francesc, que llança una crida a la solidaritat enmig d’un món ferit per la violència i la guerra, i convida a “compartir el poc que tenim amb aquells que no tenen res, per tal que ningú no pateixi”, i denunciant que “la pobresa que mata és la misèria, filla de la injustícia, l’explotació, la violència i la injusta distribució dels recursos”.

 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG