MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas rep el suport de la Fundació "la Caixa" per reforçar la col·laboració i oferir oportunitats a les persones més vulnerables

Càritas rep el suport de la Fundació "la Caixa" per reforçar la col·laboració i oferir oportunitats a les persones més vulnerables

Càritas Diocesana de Girona ha rebut el suport de la Fundació ”la Caixa”, a través de CaixaBank, que permetrà continuar desenvolupant el projecte Pisos d’Acollida Temporal per a la Inclusió, dirigit a les persones i famílies en situació de sensellarisme, i la consolidació del projecte del servei de bar del Casal del Pensionista de Llagostera, que gestiona Ecosol, l’empresa d’inserció de l’entitat. Segons els acords del conveni, signat aquest mes de juliol a Girona entre els representants de totes dues organitzacions, Fundació “la Caixa” realitza una aportació de finançament que es destinarà a executar aquests dos projectes d’acció social. 

Els Pisos d'Acollida Temporal per a la inclusió (PATI) és un projecte de Càritas Diocesana de Girona que té per objectiu recuperar l’autonomia econòmica, emocional i social de persones i famílies en situació de sense llar. L’entitat gestiona diversos pisos compartits per a dones i mares amb infants a càrrec que pateixen precarietat econòmica severa i els ofereix el suport integral necessari per superar les situacions d’exclusió i recuperar l’autonomia. Actualment, aquest projecte permet atendre directament una vintena de persones. 

L’altra acció beneficiada d’aquesta col·laboració és el projecte de gestió del bar del Casal del Pensionista de Llagostera, que desenvolupa Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona. Aquest projecte té per objectiu millorar l’ocupabilitat de persones aturades en risc d’exclusió social, oferint formació en el sector de la restauració i de l’atenció a les persones dependents. Ecosol impulsa les oportunitats laborals a través de l’economia social, cooperant amb tots els agents públics i privats implicats, del municipi. En aquest cas, s’han generat dos llocs de treball per a persones en risc d’exclusió. 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s'ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats.
 


Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG