MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Ecosol crea dos nous llocs de feina al taller de muntatge de bicicletes de Vilablareix

Ecosol crea dos nous llocs de feina al taller de muntatge de bicicletes de Vilablareix

L'empresa d'inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona ho ha aconseguit a través del projecte "Mejora"


En el marc del Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social (POISES) amb el finançament del Fons Social Europeu i el Grup Inditex, Ecosol ha iniciat el projecte "Mejora" amb el que ha aconseguit crear dos llocs de feina, al taller de muntatge de bicicletes de Vilablareix, i consolidar els 8 llocs de treball que ja hi havia durant el 2021. El projecte forma part de la convocatòria "Empleo en igualdad de oportunidades" que té per objectiu millorar l'ocupabilitat de persones en situació o risc d'exclusió social. En aquest context, el programa para especial atenció als itineraris en mecànica per al muntatge i reparació de bicicletes amb assistència elèctrica, com és el cas del taller d'Ecosol.


El cost total del projecte és de 81.899,33 €, dels quals 48.636,89 € són finançats pel Grup Inditex i 26.645,49 € pel Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social (POISES), el que suposa un 90% del cost total. La resta es cobreixen amb fons propis. Aquesta inversió permet crear dos nous llocs de feina durant aquest 2022, a més de poder mantenir els 8 ja existents.


Així doncs, el projecte "Mejora" prepara i acompanya les persones més vulnerables per incorporar-se al mercat laboral, aprofitant les oportunitats d'ocupació en l'àmbit de la mecànica. A més, un dels valors afegits de l'assessorament és que es desenvolupa en un lloc de treball real i dins una empresa que competeix en el mercat actual.
 

Tanmateix, l'acompanyament a les persones es fa tant en l'àmbit productiu com pel que fa a la inserció laboral. D'una banda, un tècnic de producció especialitzat promou la productivitat i la millora de les competències professionals. Per altra, un tècnic d'acompanyament realitza el seguiment de l'itinerari i les formacions per a la millora de les competències transversals i d'accés al mercat laboral. Els objectius es planifiquen i personalitzen al llarg de tot el procés per a la millora de les competències tècnic-professionals, sociolaborals i personals.
 

Durant el 2021, el taller de muntatge de bicicletes ubicat a Vilablareix i gestionat per Ecosol va contractar un total de 70 persones que formaven part del programa d'inserció laboral i que van muntar un total de 80.000 bicicletes. Així, el projecte iniciat el 2014 es continua consolidant.


     


Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG