MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> 10 d’octubre Dia Mundial de la Salut Mental

10 d’octubre Dia Mundial de la Salut Mental

Cuida’t per cuidar 
 
El 10 d'octubre se celebra el dia mundial de la salut mental, una salut mental i emocional a la qual no sempre li donem la importància que li pertoca. Malauradament la pandèmia provocada pel virus covid-19 ha posat de manifest com de fràgils i vulnerables som davant d'una situació que ens ha fet sentir por, ansietat, incertesa… entre altres emocions que ja de per si són presents en l'ésser humà. No sempre ens aturem a pensar com les gestionem, ni amb nosaltres mateixos ni amb les persones que ens envolten. 

A l'assemblea general de l'Organització Mundial de la Salut del maig de 2021, governs del tot el món van reconèixer "la necessitat d'ampliar els serveis de salut mental de qualitat a tots els nivells". Les persones a qualsevol edat podem patir emocionalment i aquesta realitat de vida ens ha d'obligar aturar-nos i ser conscients que sentim, tot i que de vegades necessitem que algú altre ens ho digui i ens ho recordi. 

Cuida't per cuidar, és el missatge que des de Càritas Diocesana de Girona volem compartir amb totes les persones que formen part del dia a dia de la nostra acció, durant la setmana que se celebra el dia mundial de la salut mental. També volem que aquest crit d'alerta, arribi a la societat en general perquè cuidar-nos és una premissa molt important per viure, gaudir de la vida i ajudar a les persones més vulnerables.
 
Des de l'equip del Projecte S@NTIR Espai d'Atenció Psicosocial de Càritas Diocesana de Girona, us demanem que no només el dia 10 d'octubre, sinó la resta de dies de l'any també, us atureu i sigueu conscients en el moment, de com us sentiu emocionalment o si és necessari, demanar ajudar per cuidar-se i cuidar dels altres. 

Equip del S@NTIR Espai d'Atenció Psicosocial
 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG