MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> 1 d'octubre Dia Internacional de les Persones Grans

1 d'octubre Dia Internacional de les Persones Grans

Avui és un dia de commemoració, agraïment i reconeixement

La pandèmia de la COVID-19 ens ha portat molts canvis de paradigma a l'hora de viure la nostra vida amb plenitud i llibertat. No cal dir que les persones més afectades han estat les persones grans: durant tot aquest temps, per tal de preservar la seva salut física es va estendre un corrent de paternalisme i proteccionisme que, en moltes ocasions, travessava la línia de la vulneració de molts dels seus drets com a ciutadans i ciutadanes que formen part activa de la societat.

Des de les mateixes institucions públiques i serveis d'atenció a les persones grans es va entrar en una dinàmica de protecció de la salut a qualsevol preu, deixant en un segon terme el seu benestar psico-afectiu. Afortunadament s'ha anat evolucionant i buscant un equilibri entre la salut i el benestar, ja que són dos aspectes directament relacionats que no es poden excloure si busquem una millor qualitat de vida per totes les persones grans. 

Per això a Càritas apostem per un model d'atenció centrat en la persona, on és la persona gran qui decideix com vol viure la seva vida, una vida que, tan sols pels anys viscuts, ja és enormement rica en experiències, recorreguts vitals, preses de decisions i una infinitat d'instants que l'aboquen a ser qui és. Apostem, també, per potenciar un envelliment de qualitat, acompanyant processos i preservant els drets de les persones grans. Evidentment no es tenen les mateixes necessitats, interessos i possibilitats als 65 que als 90 anys, i per això hem de poder atendre aquesta diversitat, igual que s'atenen a infants o a adults, reivindicar el seu lloc dins la societat i visibilitzar tot el que aquest col·lectiu pot aportar.

Equip d'Acompanyament a les Persones Grans.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG