MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Vellesa

Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Vellesa

L’Equip de Persones Grans del grup Tècnic Mixt de Càritas a nivell confederal comparteix una reflexió en el marc del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a la Vellesa, que se celebra aquest dimarts 15 de juny. 

«La situació sanitària que estem vivint des de març de 2020 està donant lloc a moltes reflexions sobre diversos aspectes relacionats amb les persones grans: el model de cures, l'equilibri entre la salut física i la mental-emocional, l'edatisme -discriminació per raó d'edat -, la vulneració de drets ...

Avui 15 de juny, Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament a la Vellesa, des de Càritas volem animar a seguir reflexionant i treballant per canviar la visió social de l'envelliment i avançar cap al concepte de bon tracte cap a les persones de més edat. Això implica, entre altres coses, el reconeixement dels seus drets, el respecte i el suport per a l'exercici de la seva autonomia i la cura centrada en el desenvolupament del projecte de vida que fa única a cada persona.

Tot i que el desig de protegir i la por a vegades ens frenin, volem convidar  totes les organitzacions, projectes, col·lectius, etc. que treballen amb persones grans, a consultar a les protagonistes -cada persona gran i voluntàriament sobre els seus desitjos. Animem també a facilitar espais i condicions que donin seguretat, però evitant prendre decisions generals que coartin o limitin la seva autonomia.

Com et sents tu quan decideixen sobre tu sense comptar amb tu, sense escoltar el què vols, el què necessites...? Com creus que et sentiràs quan tinguis 20, 30, 40... anys més i et passi això mateix? Avui us proposem que tractem a la gent gran com volem que ens tractin quan ho siguem. Construïm una societat que respecti i doni el millor tracte a totes les persones sigui quina sigui la seva edat.»

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG