MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas, cerca vies per superar els efectes de la crisi

Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas, cerca vies per superar els efectes de la crisi

El dia 12 de març, l’empresa d’inserció Ecosol, de Càritas Diocesana de Girona, comptava amb una plantilla activa de 117 persones entre llocs d’inserció, personal tècnic i responsables, repartida entre les diverses línies d’activitat: muntatge de bicicletes, atenció al client, Centres de Distribució d’Aliments, hosteleria, neteja, manteniment, missatgeria i confecció. El dia 15 de març, just després de l’activació de l’estat d’alarma i el confinament, tan sols quedaven actives 12 persones als Centres de Distribució d’Aliments, 15 persones tècniques i responsables i 10 al servei de missatgeria. Del total de treballadors, només una quinzena podien fer teletreball, perquè la resta eren llocs vinculats a l’activitat productiva directa, que havia quedat aturada.

El 20 d'abril, gairebé tot el servei de logística -els vistosos tricicles elèctrics que circulen per Girona, Figueres i Olot- també va quedar aturat, perquè va caure de cop la demanda per la por inicial de la gent a rebre paquets a casa. Al cap de 10 dies, l’empresa rebia els primers encàrrecs per desinfectar espais, una nova via per reactivar els serveis. També durant l’abril, l'empresa va reactivar el servei de missatgeria, que va permetre incorporar una desena de treballadors i va començar a rebre un gran volum de comandes a domicili, gràcies sobretot a la confiança del petit comerç: des de pastisseries i bomboneries per Setmana Santa, floristeries i llibreries per Sant Jordi i fins i tot consultes de restaurants que volen activar el repartiment a domicili. Aquesta setmana, l'ajuntament de Girona ha presentat una app per facilitar el repartiment a domicili del petit comerç i que comptarà amb Ecosol com a col·laborador. Aquestes oportunitats complementen el servei que Ecosol ja ofereix a grans empreses de logística.

Anna Güell, gerent d’Ecosol, destaca que tot i la progressiva millora en l’ocupació de les línies, “l'impacte econòmic és molt gran, perquè hi ha unes despeses d'estructura molt importants i no sempre hem pogut negacionar els lloguers, tot i que hi ha propietaris d’immobles que ens ho han facilitat. Així com els rentings de vehicles que estan parats que tampoc hem pogut renegociar. Hem fet diverses previsions a diferents terminis, sobre els escenaris que ens venen. Tenim una previsió d’un any vista que ja l’hem descartat. Creiem que recuperar les pèrdues ens pot costar, com a mínim, dos anys. L’impacte per a l’economia social és incalculable ara mateix”.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG