MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas necessita triplicar les ajudes per fer front a les conseqüències socials de la crisi sanitària

Càritas necessita triplicar les ajudes per fer front a les conseqüències socials de la crisi sanitària

Les conseqüències socials de la COVID-19 es comencen a fer evidents i Càritas Diocesana de Girona ha posat en marxa un número de telèfon únic per poder atendre el gran nombre de consultes que està rebent. La gran majoria són consultes destinades a necessitats bàsiques com l'alimentació i la llar, perquè hi ha llars senceres que s’han quedat sense cap ingrés, però també hi ha famílies que s’adrecen a l’entitat perquè no tenen recursos per fer front a les despeses de subministrament energètic o el pagament de lloguers o relloguers, treballadors que han perdut la feina i les perspectives laborals, famílies que viuen en infrahabitatges, gent gran que pateix solitud i aïllament, persones que necessiten suport emocional per no caure en l’espiral de l’exclusió social més severa i fins i tot infants i joves que pateixen desigualtat a l’escola i que viuen amb molta angoixa aquesta situació d’incertesa. 

 

A més, Càritas Diocesana de Girona constata que hi ha una realitat que no es veu de moltes persones en situació administrativa irregular, sense llar o sense domicili fix que no poden acollir-se a cap de les mesures aprovades fins ara, i demana ampliar les ajudes perquè arribin també a aquests col·lectius. En aquest context d’extrema dificultat, el conjunt de les Càritas catalanes estimen que s’han multiplicat per tres les consultes que rebien abans de l’estat d’alarma decretat per culpa de l’expansió de la COVID-19.

 

L’entitat assumeix el cost de la nova línia telefònica (900 901 772), que és gratuïta per als usuaris i que ofereix servei a tota la diòcesi de Girona, de dilluns a divendres, de 9h a 18h, però necessita triplicar les ajudes per poder fer front a les conseqüències socials de la crisi sanitària. Per això, llança el missatge #Caritasx3, amb l’objectiu de poder captar donatius de les persones, entitats i empreses compromeses que permetin mantenir i reforçar els serveis i les mesures necessàries per frenar l’impacte que aquesta crisi està provocant a les famílies més vulnerables. 

 

El compromís no tanca

 

Càritas Diocesana de Girona manté operatius gairebé el 60% dels serveis, gràcies a l’esforç del personal, del voluntariat i de persones, empreses i entitats col·laboradores que han ofert tot tipus d’ajuda humana i material. Tot plegat fa possible mantenir i reforçar l’acollida telefònica, el repartiment d’aliments, el suport educatiu telemàtic a infants i joves, les consultes administratives, el seguiment individual dels processos de formació o d’inserció laboral, el suport econòmic en necessitats bàsiques, l’acompanyament a persones grans que viuen en solitud, el suport emocional o les emergències de roba i necessitats bàsiques, però les conseqüències socials i econòmiques d’aquesta crisi sanitària tot just estan començant. Càritas Diocesana de Girona preveu un augment important de demandes i consultes de persones i famílies que veuen com ha empitjorat la seva situació d’un dia per l’altre o que s’han vist abocades directament a situacions d’exclusió social. 

 

Com hi puc col·laborar?

Pots fer el teu donatiu de diverses maneres: a la web de Càritas Diocesana de Girona; fent una transferència bancària amb la paraula COVID19 al següent número de compte: ES29 2100 0002 57 0201445404 o trucant al telèfon d'atenció als col·laboradors: 683 14 32 39. 

 

On va el meu donatiu?

El teu donatiu ens servirà per ajudar i per atendre les persones més vulnerables del teu voltant. Les conseqüències d'aquesta emergència sanitària estan sacsejant les vides de les persones que atenem des de Càritas.

 

Puc desgravar el meu donatiu?

Sí, el teu donatiu té una recompensa fiscal. Podràs desgravar-te el 75% del teu donatiu fins a un màxim de 150€ si ets una persona física. En el cas de les empreses, es podran deduir el 35% de l’impost de Societats. Per a més informacions, detalls i certificats fiscals, cal contactar amb atenciodonant@caritasgirona.cat.

 

Podria col·laborar més periòdicament amb Càritas?

Clar que sí. Pots fer-te soci/a de la teva Càritas entrant a la nostra web: http://www.caritasgirona.cat/ca/3292/donatius.html o trucant al telèfon d'atenció a col·laboradors: 683 14 32 39. 


 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG