MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> El voluntariat jove de Càritas envia missatges a la gent gran apadrinada que viu en residències

El voluntariat jove de Càritas envia missatges a la gent gran apadrinada que viu en residències


La crisi provocada per la COVID19 ha situat la gent gran al focus de l’atenció mediàtica, perquè representa un dels col·lectius més vulnerables davant del virus. Les residències d’avis van ser els primers equipaments en limitar l’entrada i sortida de persones externes per evitar la propagació del virus entre els avis i àvies, però aquest aïllament ha empitjorat la solitud que habitualment ja senten moltes d’aquestes persones. 

 

Per sort, el confinament no ha impedit que desenes de persones grans puguin mantenir el contacte amb els nois i noies voluntàries de Càritas Diocesana de Girona que durant cada curs participen al projecte Apadrinar un Avi. Es tracta d’estudiants d’instituts col·laboradors de tota la diòcesi de Girona que dediquen unes hores cada setmana a visitar persones grans que viuen en residències. Durant el curs,  aquest temps serveix per compartir converses i realitzar activitats com jocs de taula i d’altres. Les trobades contribueixen a augmentar l’autoestima i el benestar de les persones grans. Els joves, en canvi, reben l’experiència i la saviesa de les persones apadrinades. En alguns casos, aquestes relacions s’allarguen i continuen un cop finalitzat el període d’apadrinament, perquè les relacions humanes que es forgen acaben transcendint els propis objectius d’aquest projecte, que ja té més de 10 anys i que ha estat premiat i reconegut en diverses ocasions.

 

Les circumstàncies actuals han obligat a canviar a marxes forçades la dinàmica d’aquestes trobades, que ara es realitzen utilitzant les noves tecnologies, en el que ja s’ha rebatejat com Apadrinar un Avi 2.0. La iniciativa va començar amb l’enviament de vídeos, textos i fotografies del jovent cap als seus avis apadrinats, que necessiten ara més que mai aquest contacte per fer front a la situació d’aïllament. Ja són desenes els missatges que els joves han enregistrat i fet arribar als avis, però continuen creant-ne de nous cada dia. A més, l’alumnat d’alguns dels serveis d’intervenció educativa de Càritas Diocesana de Girona i AMPA’s d’escoles i instituts s’han volgut sumat a la iniciativa, gràcies a la col·laboració de diverses residències, amb l’objectiu que totes les persones grans rebin missatges de suport i acompanyament virtual que les ajudi a superar el confinament. Càritas continua treballant intensament per sensibilitzar la societat i fomentar un canvi de mirada respecte la gent gran a través d’aquest i d’altres projectes, que no s’han aturat durant la crisi. 

 

Fins a 18 Càritas locals de la diòcesi de Girona participen del projecte Apadrinar un Avi. Enguany, el projecte ha apadrinat 622 persones grans, gràcies a la participació de 673 joves voluntaris, 52 centres residencials, 53 centres educatius, 21 persones de suport i 10 persones tècniques. 


 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG