MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> La resposta de Càritas a la crisi del COVID-19

La resposta de Càritas a la crisi del COVID-19


Davant la situació excepcional que s’està vivint pel COVID-19, i tenint en compte les mesures dictades pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Espanya, Càritas Diocesana de Girona ha decidit implementar un seguit de mesures per poder continuar donant resposta a les persones més vulnerables, respectant els criteris de prevenció decretats i evitant riscos per al personal, el voluntariat i les persones participants dels projectes. 

 

L’entitat ha activat un equip específic en coordinació amb el territori, amb l’administració pública i amb altres agents socials, amb l’objectiu de fer un seguiment exhaustiu i diari de la situació i valorar i establir les mesures necessàries en cada moment. El deure de Càritas és no abandonar les persones en situació de vulnerabilitat i continuar acompanyant-les dins el marc d’acció actual.

 

Constatem:

 
  • Que som davant d’una situació que exigeix mesures excepcionals.

  • Que el voluntariat de l’entitat inclou persones d’edat avançada, que formen part del col·lectiu de risc, i que cal vetllar especialment per la seva salut.

  • Que cal adaptar la resposta de Càritas a l’actualització de les informacions oficials.

 

Mesures específiques adoptades:

 
  • Càritas facilitarà al màxim el teletreball per tal que el personal de l’entitat eviti sempre que sigui possible els desplaçaments i l’atenció presencial.

  • Càritas evitarà posar en risc el voluntariat d’edat avançada, que no realitzarà atenció presencial.

  • Queden temporalment suspesos tots els projectes i serveis d’atenció directa presencial arreu de la diòcesi (formacions, infància i família, robers, etc.).

  • S’han habilitat serveis punts d’acollida per temes específics d’aliments i ajudes econòmiques i per a medicaments. Sempre amb cita telefònica prèvia

  • Es mantenen els serveis d’aliments i els Centres de Distribució d’Aliments, entesos com a serveis de primera necessitat. En total són una trentena arreu de la diòcesi. S’han activat equips específics, en coordinació amb les administracions i els agents social locals, que adoptaran totes les mesures recomanades per minimitzar els riscos de contagi. Durant el cap de setmana, aquests equips ja han preparat lots per entregar i evitar així el contacte directe de les persones participants.

  • S’han solicitat EPIS (equips de protecció individual) a l’administració per garantir la seguretat de tot el personal i del voluntariat

  • S’acompanyarà de manera telefònica les persones grans participants dels projectes de l’entitat, per tal de fer un seguiment de la seva situació personal i evitar posar en risc la seva salut.

  • Els serveis d’acollida faran atenció telefònica a les persones que tenen cita programada.

  • S’han posposat totes les activitats i esdeveniments col·lectius programats.

  • S’ha establert que totes les trobades i reunions necessàries es facin remotament o es posposin quan sigui possible, així com extremar les mesures d’higiene, espais de seguretat i recomanacions generals fetes per les autoritats. 

  • Totes aquestes mesures seran vàlides fins a nou avís.

 

Els Centres de Distribució d’Aliments i els Serveis d’Aliments ja han començat a obrir aquest dilluns. S’espera poder repartir 150 lots a Girona i 85 a Salt durant el dia d’avui i fins a 1.250 durant la setmana en aquests dos municipis, a banda de les xifres de la resta de serveis de la diòcesi.


Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG