MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Treballem per inserir persones al mercat laboral

Treballem per inserir persones al mercat laboral

Una de les vies més efectives per lluitar contra la desigualtat i l'exclusió social és la incorporació al mercat laboral de les persones que atenem. Des del programa d'inserció laboral, orientem i formem a les persones amb la finalitat que puguin tenir una oportunitat d'entrar al mercat laboral. Des de l'any passat hem detectat que les persones ateses tenen moltes dificultats per mantenir la motivació activa o no tenen les competències transversals que demana l’empresa. Es pot dir que avui dia la capacitació professional ja no té un valor absolut i determinant en la inserció i que el mercat laboral valora i exigeix altres capacitats, com són les competències transversals (tant per aconseguir una feina com per mantenir-la).

El projecte Anem x feina 2020 proposa una formació específica per treballar les competències transversals, ja que aquestes influeixen directament en l'ocupabilitat de les persones, són un dels principals punts d'atenció en les entrevistes de treball i els processos de selecció. Per aquest motiu, és clau que les persones sigui conscients que les tenen o no i tinguin eines per poder-les millorar. Les competències transversals es poden entrenar i millorar, i són un potent element de diferenciació quan hi ha diversos candidats per una feina vacant, sense oblidar ni restar importància a les competències tècniques. Les competències transversals són aquelles que expliquen les diferències entre un gran treballador i un treballador excel·lent quan tots dos compten amb la formació tècnica idèntica.

La proposta de el projecte és treballar amb quatre competències transversals a través de la metodologia de Emplea +: comunicació, treball en equip, compliment de normes i tasques i adaptabilitat / flexibilitat.

Es faran tres cursos formatius durant el 2020, cada curs consta de 40 hores de formació grupal en competències transversals (comunicació, treball en equip, compliment de normes i tasques i adaptabilitat i flexibilitat), formació transversal obligatòria (igualtat de gènere, sostenibilitat mediambiental , seguretat laboral, drets laborals i alfabetització digital). En el curs està previst la realització de pràctiques no laborals en empresa, en aquest curs es pot realitzar un conveni de pràctiques de 40 hores i també es pot realitzar un segon conveni de pràctiques de 44 hores (aquest pot ser en la mateixa empresa per poder ampliar la seva experiència laboral o en una altra empresa si l'alumne vol ampliar experiència en altres àmbits laborals.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG