MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas i Ecosol posen en marxa dos projectes per generar llocs de treball a la Garrotxa

Càritas i Ecosol posen en marxa dos projectes per generar llocs de treball a la Garrotxa

Càritas Diocesana de Girona i Ecosol, l’empresa d’inserció de l’entitat, han posat en marxa un taller de confecció professional i un servei de missatgeria sostenible amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat a la Garrotxa. Tots dos projectes estan enfocats al mercat i cerquen cobrir les necessitats dels clients complint tots els estàndards de qualitat.

El taller de confecció, ubicat a Càritas Garrotxa, està especialitzat en el disseny i la confecció de bosses amb teixits reutilitzats i sacs de cafè, que cedeix l’empresa Coffe-Center, que fa 6 anys que col·labora amb Càritas, i teles procedents de les donacions de l’empresa Impressme. Els productes del taller de confecció es poden adquirir a la botiga virtual elmercatsocial.cat i en fires i mercats d’arreu. Les gelateries Rocambolesc i l’obrador de Casa Cacao, iniciatives empresarials dels germans Roca, etc. compten amb el taller de confecció d’Olot com a proveïdor d’alguns dels seus packagings personalitzats. A més, el taller ja ha treballat per altres marques i clients com Esfèrica, per a qui produeix fundes d'ulleres i altres accessoris. El taller ha generat 3 llocs de treball. 2 a temps parcial, una persona encarregada. 2 persones que s’havien format per mitjà d’una càpsula Anem x Feina de confecció i tenien uns coneixements mínims de costura i confecció que estaven aturades i amb dificultats per accedir al mercat laboral.

Per altra banda, el projecte de missatgeria sostenible se centra en la distribució postal i de mercaderies a través d’una petita flota de vehicles de càrrega amb assistència elèctrica, que compten amb permís de circulació i d’utilització de zones de càrrega i descàrrega, i que són capaços de transportar fins a 180 quilos de pes sense generar emissions. El Consorci de Serveis Socials de la Garrotxa, Dinamig, DHL, GLS i Seur són alguns dels clients del projecte, que es troba en vies de consolidació i que resta obert a qualsevol empresa o institució que s’hi vulgui sumar. Aquest projecte ha generat 2 llocs de treball a jornada completa per a persones que han passat una situació d’atur de llarga durada. Aquestes noves activitats compten amb el suport d'una persona tècnica d’acompanyament a la producció i a la inserció i un pla de formació continuada personalitzat per cada persona treballadora.


Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG