MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> La VII Trobada de Càritas reuneix més de 300 persones compromeses a Salt

La VII Trobada de Càritas reuneix més de 300 persones compromeses a Salt

La Factoria Cultural Coma Cros de Salt ha acollit aquest dissabte al matí la setena edició de la trobada de Càritas Diocesana de Girona. Més de 300 persones, entre voluntariat i personal dels equips d’arreu de la diòcesi, han assistit a l’acte, que se celebra cada dos anys. El bisbe Francesc Pardo ha donat la benvinguda als presents, recordant la importància de construir comunitat a cada poble i ciutat, per tal que cap persona es quedi enrere. “Fem comunitat, transformem” era precisament el lema de la trobada, dedicada a explicar i aprofundir en el model d’acció social comunitària que desenvolupa l’entitat. Aquest model té per objectiu principal la implicació i la participació horitzontal de les persones ateses, el voluntariat i el personal tècnic, per construir i enfortir els vincles i les xarxes, perquè cap persona quedi socialment exclosa.

La directora de l’entitat, Dolors Puigdevall, ha recordat les xifres i dades principals de l’últim informe FOESSA sobre pobresa i desigualtat a Catalunya i a la resta de l’estat, i ha destacat que el risc de caure en l’exclusió augmenta en cas de ser dona, migrant, en situació d’atur o en casos de famílies nombroses o monoparentals. L’acte ha continuat amb una xerrada de Flora Ridaura, tècnica de l’entitat, que ha tornat a posar el focus en l’importància de recuperar el sentit de la comunitat per fer front a l’individualisme, a la manca de participació i a la deixadesa de les responsabilitats socials i amb l’entorn. El moment més destacat de la jornada l’ha protagonitzat un grup de nois i noies de la Càritas Jove, creada ara fa un any, que arrencat forts aplaudiments quan ha reivindicat el paper i la força del voluntariat jove i la necessitat d’organitzar-se i fer-se sentir la veu. Aquest mateix grup ha interpretat una cançó en directe, que versava sobre l’esperança en la societat, que ha deixat l’auditori de la Coma Cros visiblement emocionat. La jornada ha continuat amb exposicions breus d’experiències diverses de les Càritas de tota la diòcesi, com el projecte artístic i social per a joves de L’Obrador de Pla de l’Estany, els Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC) o un grup de conversa en llengua catalana d’Anglès, liderat per un grup de dones migrants, entre d’altres iniciatives comunitàries.


El final de la jornada ha comptat amb un petit recital de participants de Les Veus de Salt, una iniciativa de gran èxit que mostra la diversitat cultural del municipi a través de la lectura de poemes d’arreu del món, i el reconeixement a persones voluntàries.


Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG