MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas reivindica el Dret a l’habitatge digne en el Dia de les Persones sense Llar

Càritas reivindica el Dret a l’habitatge digne en el Dia de les Persones sense Llar

La mirada de la Sara, una dona de 41 anys en situació de sensellarisme, i el lema “Posa-hi cara”, són els elements de la campanya de la Jornada de les Persones Sense Llar, que se celebra el 27 d’octubre arreu de l’estat, però que concentra la majoria d’actes el dijous 24, com és el cas de Càritas Diocesana de Girona, que sortirà al carrer a Figueres. L’entitat instal·larà una parada a la plaça de l’ajuntament, de 10:30h a 13h, per oferir informació i testimonis del projecte dedicat a les persones sense llar. A més, es recolliran signatures i roba i material d’hivern per a les persones que viuen al carrer. A les 12 del migdia es llegirà un manifest per reivindicar el Dret a l’habitatge digne.

Càritas Diocesana de Girona gestiona diversos projectes en l’àmbit de l’Habitatge a la demarcació de Girona i vol aprofitar el Dia de les Persones sense Llar 2019 per donar especial visibilitat al Projecte Sense Llar, que desenvolupa a Figueres (Alt Empordà). L’objectiu d’aquest projecte és que les persones que han caigut en una situació d’exclusió social per manca d’habitatge participin en processos de promoció i inserció social que els permetin, de nou, prendre les regnes de la seva vida, accedir a una llar i ser protagonistes d’una millora en la seva qualitat de vida. Una persona tècnia del projecte surt al carrer per localitzat persones en aquesta situació i les informa de les accions de Càritas i dels recursos que té a la seva disposició. Totes les intervencions es realitzen comptant amb la participació lliure i voluntària de les persones sense llar. Si la persona expressa la voluntat d’abandonar aquesta situació -que no és una decisió senzilla, per la gran quantitat de problemàtiques relacionades amb el sensellarisme, com la salut mental, les addiccions o la falta de xarxa social- Càritas i la resta d’entitats i agents socials implicats, intenten trobar una solució efectiva per abandonar progressivament el carrer i fomentar l’autonomia i la inclusió social.

Durant el 2019 el projecte ha a atès 23 persones noves (18 homes i 5 dones). En tots els casos han estat intervencions amb un seguiment que ha durat, com a mínim, un mes. L’entitat també té en compte les persones que reben seguiment continuat amb diferents regularitats (diari, setmanal, mensual, etc.) que es van incorporar al projecte el 2017 o 2018 i que són 28 persones més en total (3 dones i 25 homes).

Nota de premsa
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG