MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas surt al carrer per donar resposta a les persones sense llar

Càritas surt al carrer per donar resposta a les persones sense llar

Acabar amb el sensellarisme és possible, és imprescindible i és urgent. Amb aquest triple objectiu, les entitats socials que promouen el Dia de les Persones Sense Llar 2018, que se celebra el 25 de novembre, reclamen un any més la fi de les situacions de vulneració de drets, d’invisibilitat, de patiment, de viure al carrer, d’inseguretat, d’agressions, de no poder accedir a un habitatge digne i, en definitiva, de no tenir una llar. El sensellarisme afecta unes 40.000 persones arreu de l’estat.


Càritas Diocesana de Girona reclama a les administracions públiques i a la ciutadania posar límit a situacions tan doloroses i a transformar unes polítiques públiques que no afavoreixen l’accés i l’exercici dels Drets Humans a les persones que es troben en situació de sense llar. A més de veure negat el Dret a l’Habitatge, les persones sense llar que no disposen d’empadronament veuen vulnerat també els seu Dret a la Salut, a la Protecció Social i a l’exercici drets fonamentals, com el Dret a Vot.


L’acció directe al carrer de Càritas a Figueres

Càritas Diocesana de Girona gestiona diversos projectes en l’àmbit de l’Habitatge a la demarcació de Girona i vol aprofitar el Dia de les Persones sense Llar 2018 per donar visibilitat al Projecte d’Atenció a Persones Sense Llar, que desenvolupa a Figueres (Alt Empordà). L’objectiu d’aquest projecte és dotar d’autonomia personal les persones que viuen al carrer a Figueres i acompanyar-les en un procés d’inclusió social. Per aconseguir-ho, Càritas realitza una intervenció directe a peu de carrer. Un educador social de l’entitat identifica i s’apropa a les persones que es troben en aquesta situació per conèixer-ne les necessitats i crear un primer vincle de confiança, sempre que la persona hi accedeixi. Aquesta persona tècnica esdevé un referent i ofereix un itinerari de seguiment i orientació, coordinat amb la resta d’agents del territori, que inclou trobades quinzenals i un full d’objectius. L’entitat procura l’atenció bàsica d’aquestes persones en aspectes com els aliments, la roba, la higiene o el suport jurídic, o la derivació cap als serveis socials i els recursos municipals necessaris per garantir unes condicions de vida dignes durant tot el procés.

Si la persona expressa la voluntat d’abandonar aquesta situació -que no és una decisió senzilla, per la gran quantitat de problemàtiques relacionades amb el sensellarisme, com la salut mental, les addiccions o la falta de xarxa social- Càritas i la resta d’entitats i agents socials implicats, intenten trobar una solució efectiva per abandonar progressivament el carrer i fomentar l’autonomia i la inclusió social. Durant el 2017 el Projecte d’Atenció a Persones Sense Llar, ha permès acompanyar 47 persones.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG