MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas dedica la Segona Jornada Mundial dels Pobres al voluntariat

Càritas dedica la Segona Jornada Mundial dels Pobres al voluntariat

Ara fa un any el Papa Francesc va establir que la comunitat cristiana dedicaria un diumenge a la visualització del camí compartit amb les persones que es troben en situació de pobresa i que són acollides per les entitats d’Església. Va anomenar aquesta celebració Jornada Mundial dels Pobres. La segona edició de la jornada tindrà lloc aquest diumenge, 18 de novembre. En aquesta ocasió, el papa ha centrat el missatge en recordar que les persones en situació de pobresa descobreixen Déu en més profunditat, a partir de tres actituds: cridar, respondre i alliberar.


El text desenvolupa aquestes actituds i ens diu que quan les persones senten que la seva situació ja no es pot suportar, la seva reacció més natural és un crit, que esdevé una petició. Des de Càritas ens preguntem si la societat escolta prou aquest crit i si és capaç de reconèixer-ne les veus si no deixa pas primer al silenci. La segona actitud és respondre, i en aquest sentit la pròpia Jornada és ja una petita resposta que l’Església sencera dirigeix a les persones en situació de pobresa arreu del món, perquè sentin reconegut aquest crit. El Papa ens diu que la resposta dels creients no pot limitar-se a una forma d’assistència – si bé és necessària en situacions d’emergència–, sinó que exigeix una «atenció amant», que honra l’altre com a persona i que cerca el seu bé en un sentit molt més extens. Pel que fa alliberar, el missatge ens recorda que la pobresa no és mai buscada, sinó fruit de l’egoisme, de l’orgull, de l’avarícia i de la injustícia, que són mals tan antics com l’home, i que continuen provocant conseqüències socials dramàtiques.


La Bíblia és plena de referències i de crides a estendre la mà cap a les persones en situació de pobresa i ens recorda l’imperatiu d’oferir acollida, protecció i amistat. Càritas és una de les eines que per dur a terme aquesta crida i el voluntariat n’és l’expressió més clara. Per aquest motiu, Càritas vol centrar la Segona Jornada Mundial dels Pobres en compartir la mirada envers les persones vulnerables amb més persones i a ampliar la base social del voluntariat per poder escoltar tots els crits, donar més respostes i aconseguir alliberar, és a dir, dotar d’autonomia les persones en situació de pobresa, perquè puguin integrar-se plenament en societat.
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG