MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas inicia un projecte per abordar l'adolescència i la cohesió familiar

Càritas inicia un projecte per abordar l'adolescència i la cohesió familiar

L’ús i abús dels mòbils i de les xarxes socials, les drogues o la convivència familiar són alguns dels temes que més preocupen les famílies amb fills adolescents. Durant aquesta etapa de canvis s’han de prendre decisions que afectaran el futur dels fills, com escollir el tipus d’estudis o el tipus de relacions amb l’entorn. Les transformacions i reptes d’aquest període reclamen un acompanyament adult, dels pares i mares o tutors, però no sempre es tenen prou eines o informació per afrontar-les adequadament. Des de Càritas, l’adolescència s’interpreta també com un moment important des de la perspectiva social, en la mesura que els vincles i les relacions de confiança que es creen, reforcen o perden, poden esdevenir la clau per poder viure una vida en dignitat i fer front a l’exclusió social.


Precisament, per abordar l’adolescència i millorar la cohesió familiar, Càritas, amb la col·laboració de l’ajuntament de Caldes de Malavella i el Consell Comarcal de La Selva, inicia aquesta tardor els tallers Famílies amb Flow. Es tracta d’una iniciativa pionera, dirigida a famílies del municipi o interessades en millorar aquests aspectes. Famílies amb Flow s’integra en el Programa Benestar i Comunitat de Dipsalut en la perspectiva innovadora de les accions comunitàries, desenvolupada per Càritas a través de diversos projectes arreu del territori. Les accions comunitàries aborden les problemàtiques socials facilitant, sobretot, la participació de persones en grups i activitats diverses, com els horts socials, els tallers de llengua i cultura o els grups d’empoderament.


Els tallers de Famílies en Flow estaran dirigits per una persona tècnica de l’entitat i s’organitzaran en 10 sessions d’una hora i mitja, repartides amb sessions només per a pares i mares, sessions per a adolescents de 10 a 14 anys i sessions compartides. L’objectiu principal és millorar la convivència entre pares i fills i generar relacions de comunicació i de major confiança. Està previst que comencin a l’Octubre i finalitzin al desembre d’aquest any.
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG