MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas desmenteix els rumors sobre les persones migrants

Càritas desmenteix els rumors sobre les persones migrants

La migració pot ser un tema emocional i divisori de les polítiques de molts països, en les comunitats interessades i a les famílies i grups d’amics. Càritas, en el marc de la campanya Compartint el viatge, ha reflexionat i publicat un document sobre els rumors més comuns sobre la migració i la realitat que amaguen.


Entre els rumors més populars hi trobem la creença que el nombre de persones migrants ha augmentat en els darrers anys arreu del món, però la realitat és que durant més de mig segle, el nombre de migrants s’ha mantingut aproximadament en el 3% de la població mundial. Un altre dels rumors més populars és el que afirma que el tancament de fronteres és l’eina més efectiva per frenar la marea de migrants i refugiats. També en aquest cas, els fets demostren que no és veritat. En aquest cas, per exemple, el tancament de fronteres aconsegueix generar entre els migrants temporals, que no s'atreixen a tornar al seu país i es converteixen en migrants permanents. L'efecte contrari del que pretenen aquestes polítiques.


Tots aquests rumors, i molts d'altres estan recollits en el donatiu a Càritas i contribuiràs a la defensa dels Drets de les persones migrants.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG