MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas agrupa els dos robers de Salt en un nou espai multifuncional

Càritas agrupa els dos robers de Salt en un nou espai multifuncional

Càritas ha inaugurat un nou equipament anomenat Espai amb Cor, ubicat al passeig Marquès de Camps 6 de Salt. L’Espai amb Cor agruparà els dos robers i els tallers i serveis relacionats que fins ara hi havia al municipi, vinculats a les parròquies de Sant Jaume i de Sant Cugat, en un nou espai pioner que representa una evolució del model tradicional de rober de l’entitat. Aquest nou equipament s’ha pensat per anar més enllà de l’entrega social de roba a persones en risc d’exclusió social. L’objectiu principal, a banda de proveir de roba les famílies que en necessiten i no poden accedir-hi, és fomentar la implicació de les persones participants a través de xerrades i tallers diversos pensats per compartir experiència i coneixement.


El nou Espai amb Cor, promogut per Càritas Salt Agrupació de Parròquies, obrirà de dilluns a divendres de 10h a 12h i de 17h a 19h, estarà gestionat per persones voluntàries i una persona tècnica de l’entitat i comptarà amb un espai diàfan per realitzar activitats diverses.


L’equipament s’utilitzarà per realitzar entrega social de roba a persones en risc d’exclusió social però també acollirà xerrades sobre consum responsable i reutilització i reciclatge de roba, entre d’altres temes, i tallers de costura que fins ara s’havien dut a terme en els espais antics. El nou equipament donarà atenció a persones amb nivells de coneixement diversos i potenciarà que s’ajudin mútuament i que comparteixin tècniques i experiència per trobar solucions innovadores per a la reutilització de roba. Les persones i entitats donants de roba s’hi poden adreçar directament. Càritas recorda que en aquest moment manca especialment roba d’home, de mainada i calçat en bon estat.


Un espai integrat a l’acció social de Càritas


L’Espai amb Cor s’emmarca en l’estratègia de dinamització comunitària que duu a terme l’entitat arreu del territori amb la voluntat de proporcionar una atenció integral a les famílies i oferir eines per establir vincles, conèixer i participar dels recursos de l’entorn per millorar el benestar i superar les situacions de vulnerabilitat.

Actualment, alguns projectes locals de rober, com el cas de Salt, es troben en una evolució del model més tradicional cap un model més inclusiu amb les persones i més participatiu. Una de les premisses de l’entitat és adequar físicament els espais que ocupen els robers, per oferir zones més amples i diàfanes, per facilitar l’acollida i la trobada entre les persones que s’hi adrecen.





Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG