MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Més de 600 alumnes gironins apadrinen un avi a través del voluntariat a Càritas

Més de 600 alumnes gironins apadrinen un avi a través del voluntariat a Càritas

Posar en relació joves estudiants i persones grans que viuen en centres residencials per fomentar la relació intergeneracional. Aquesta és la finalitat del projecte Apadrinar un Avi, que desenvolupa el Programa Acompanyament a la Gent Gran de Càritas Diocesana de Girona des de fa 9 anys. Els joves visiten els centres setmanalment -de forma individual, per parelles o en grup- i dediquen l’estona a la persona gran apadrinada, a través de la conversa, passejos o activitats conjuntes. D’aquesta manera, els joves contribueixen a l’autoestima i el benestar de les persones grans que viuen en residències. La trobada estimula el diàleg i la comprensió entre generacions, afirmen els responsables del projecte. Els joves aporten optimisme i futur, i les persones grans experiència i saviesa. "Ara quan veig una persona gran pel carrer la miro diferent, amb molt de carinyo. Penso que tenen una història que explicar i em venen ganes d'apropar-mi i parlar amb ells", assegura la Lídia, que té 16 anys i és una de les voluntàries del projecte. La Maria, treballadora d’un dels centres col·laboradors, afirma que “La presència dels jove ha creat un clima d’optimisme, que ha afavorit l’ambient de participació i les ganes de relacionar-se amb altres persones”.


El projecte Apadrinar un Avi és una iniciativa coordinada amb els centres educatius en què estudien els joves i els centres residencials on es troben ingressades les persones grans apadrinades. Durant aquest curs, ja són 608 els joves voluntaris que apadrinen i acompanyen 536 persones grans​. El projecte compta amb un equip de 10 persones contractades i una vintena de voluntaris de suport. Hi participen 53 centres residencials i 54 centres educatius de fins a 20 poblacions de tota la diòcesi.


Poblacions on es desenvolupa el projecte: Banyoles, Besalú, Cadaqués, Caldes de Malavella, Figueres, Girona, La Bisbal, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Malgrat de Mar, Olot, Palafolls, Palafrugell, Palamós, Pineda de Mar, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma, Sils i Torroella de Montgrí.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG