MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Un centenar de persones voluntàries de la diòcesi de Girona assisteix a la Trobada de Càritas Catalunya a Tarragona

Un centenar de persones voluntàries de la diòcesi de Girona assisteix a la Trobada de Càritas Catalunya a Tarragona

Un centenar de persones voluntàries de Càritas a la diòcesi de Girona va assistir a la 3a Trobada de Càritas Catalunya, organitzada per Càritas Diocesana de Tarragona, celebrada dissabte 22 d’octubre al Teatre Auditori Camp de Mart de la capital tarraconense. El lema de la jornada va ser “Transformem la societat des de la Misericòrdia”. Gairebé dues mil persones van assistir a l’esdeveniment, procedents de les deu diòcesis amb seu a Catalunya (Girona, Vic, La Seu d’Urgell, Solsona, Lleida, Barcelona, Terrassa, Sant Feliu del Llobregat, Tarragona i Tortosa). Les dues trobades anteriors es van fer a Barcelona i Girona.


La Trobada va començar amb la benvinguda de l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, acompanyat de l’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, delegat dels bisbes a Catalunya, de la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès i del director de Càritas Diocesana de Tarragona, Francesc Roig. Beninge Rios, comunicador i radiofonista va conduir tota la Trobada


Ponències


L’acte va comptar amb el sociòleg basc Imanol Zubero, diplomat en Teologia i professor de la Universitat del País Basc, amb la ponència Mirar amb Misericòrdia ens posiciona per canviar el món i el teòleg tarragoní, Mn Miquel Barbarà, llicenciat en sociologia i mestre de capella de la Catedral de Tarragona, amb la conferència L’esperit de Càritas.


Missatge de la Trobada


Aquest esdeveniment ha estat una oportunitat per a la formació i per a intercanviar experiències; millorar les actuacions i aprofundir en el compromís de la transformació social a través de l’acció de Càritas.


Tot això s’ha fet en el marc de l’Any jubilar de la Misericòrdia, que és la font que il·lumina la nostra tasca. Com diu el papa Francesc: “la Misericòrdia és una gran llum d’amor i de tendresa”.


Experiència solidària


Un cop acabada la part de reflexió, els participants van gaudir d’una experiència solidària amb Pallassos sense fronteres. La colla jove Xiquets de Tarragona va aixecar un dels seus castells com a mostra de col·laboració i acció de treball de equip.


Finalment, es va celebrar una Eucaristia, presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, amb l’Schola Cantorum i l’Orquestra dels Amics de la Catedral. Carme Borbonès va llegir el Manifest i l’Arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella va clausuarar la jornada.

 

 
Manifest de Càritas Catalunya
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG