MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas organitza la Setmana de la Solidaritat i la Justícia

Càritas organitza la Setmana de la Solidaritat i la Justícia

Càritas Diocesana de Girona organitza la Setmana de la Solidaritat i la Justícia, com a cloenda de la campanya de sensibilització institucional d'enguany Practica la justícia. Deixa la teva empremta. L'objectiu de la Setmana de la Solidaritat i la Justícia, que tindrà lloc del 21 al 29 de maig, és apropar a les persones voluntàries de l'entitat i a la ciutadania en general propostes d'economia solidària, com Ecosol, les finances ètiques o el cooperativisme energètic, per aconseguir deixar una empremta personal de justícia en el nostre pas per aquest món.


A l'organització de la setmana hi col·laboren també altres entitats amb les quals Càritas treballa coordinadament, com Justícia i Pau, la Xarxa pels Drets Socials, SETEM i la Coordinadora d'ONGs Solidàries. El cap de setmana del 28 i 29 de maig, algunes Càritas locals també faran actes especials amb motiu del Dia de la Caritat (Corpus).


Càritas inicia els actes de la Setmana de la Solidaritat i la Justícia a Girona participant a la Festa del Comerç Just i l’Economia Solidària, que ha organitzat SETEM i altres entitats, i que tindrà lloc dissabte 21 de maig de 17h a 20h al carrer Argenteria i el Centre Cívic Barri Vell de Girona. A les 17h hi haurà un Install Party, un acte que té per objectiu presentar alternatives de consum més justes en el camp de l’energia, les comunicacions o les finances, entre d’altres. També hi haurà una fira d’entitats amb informació diversa per per fomentar una economia solidària, basada en les persones. Càritas hi tindrà un stand amb material de difusió de la campanya de sensibilització i productes d’Ecosol, l’empresa d’inserció de l’entitat.


Els actes de la Setmana de la Solidaritat i la Justícia inclouen també diverses xerrades. Dimecres, 25 de maig, de 19h a 21h a la Sala B de la Casa de Cultura de Girona, tindrà lloc “Parlem de Finances Ètiques”, convocada per Càritas Diocesana de Girona i Justícia i Pau, amb l’objectiu de fer conèixer la la banca ètica i les relacions entre les finances i temes d’actualitat com els refugiats o el canvi climàtic. Dijous, a la mateixa sala i a la mateixa hora, tindrà lloc la xerrada “Som energia. Impulsant un canvi en el model energètic” a càrrec de Tània Vicens i Aleix Badia, convocada per Càritas i per la Xara pels Drets Socials. Dissabte 28 de maig de 17:30h a 19:30h a la Parròquia de Santa Maria (Cadaqués), Càritas impartirà la formació Practica la justícia. Deixa la teva empremta, per fomentar accions personals que ajudin a crear un món més just. La setmana també inclou concerts benèfics i actes diversos arreu de la diòcesi, que podeu consultar al programa.


Descarregueu el programa en pdf.

#SomComerçJust #SomBancaÈtica #SomEconomiaSolidària

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG