MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Ecosol i Càritas posen en marxa un servei de missatgeria sostenible

Ecosol i Càritas posen en marxa un servei de missatgeria sostenible

Ecosol, l’empresa d’inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, lidera un projecte de transport i distribució de mercaderies amb un tricicle elèctric, anomenat El Tricicle Verd. El projecte ha comptat amb la col·laboració d’empreses i institucions diverses i té per objectiu la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.


Càritas Diocesana de Girona i l’empresa d’inserció laboral de l’entitat, Ecosol, han presentat aquest migdia a Girona un nou servei innovador, ecològic i sostenible de repartiment i distribució de paqueteria que s’iniciarà el proper mes de maig a la ciutat de Girona. El projecte, anomenat El Tricicle Verd, compta amb un vehicle de càrrega elèctrica, desenvolupat amb la col·laboració de la UdG, la participació de diverses empreses, el suport de l’Ajuntament de Girona, i el finançament d’Obra Social “la Caixa”. El primer prototip del vehicle es va presentar públicament per primera vegada a l’estand de Càritas i Ecosol durant la darrera Fira de Mostres de Girona. El vehicle és capaç de transportat fins a 180 quilos de pes i està pensat per al repartiment de paqueteria al centres de les ciutats.


Un projecte centrat en la inserció laboral


L’objectiu principal d’El Tricicle Verd és la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social a través del servei de repartiment i distribució de paqueteria amb un transport sostenible i amb compromís social.


El Tricicle Verd està dirigit a particulars, petits comerços i empreses de transport que necessiten un servei de repartiment ràpid i eficient al centre de les ciutats. El vehicle no genera emissions de C02 ni soroll. A més, les seves dimensions reduïdes contribueixen a descongestionar el trànsit i li permeten accedir sense restriccions horàries a zones de vianants o de difícil circulació.


El Tricicle Verd iniciarà l’activitat de repartiment d’última entrega durant el mes de maig. El servei, anomenat “Repartim amb cor”, ofereix el repartiment final de paqueteria a altres empreses de transport des d’un magatzem centralitzat.


Fases del projecte

En la primera etapa del llançament, el servei estarà disponible a la ciutat Girona, i l’àrea de cobertura comprendrà el Barri Vell, l’Eixample, Sant Narcís, la Devesa i Montilivi. Tanmateix, la voluntat dels responsables d’Ecosol és fabricar més unitats del vehicle a partir del més de setembre gràcies a la col·laboració de les empreses Sartruck, SEMAB, Tandem Enginyers i el Col·legi d’Enginyers Industrials, que estàn treballant conjuntament per poder ajustar-ne els costos de producció.


Durant el 2016, Ecosol espera genera 3 llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social gràcies al projecte d’El Tricicle Verd. Tanmateix, en previsió de creixement del servei, Ecosol ha format 15 persones, gràcies al suport d’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de capacitar-les per a la conducció del vehicle i per al repartiment de mercaderies. El programa integral del Servei de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya a Girona permetrà formar 15 persones més durant l’abril, en un curs impartit per l’empresa Vanapedal, dedicada també a la missatgeria sostenible.


Finalment, Ecosol iniciarà un altre curs de repartiment sostenible a Figueres, gràcies al finançament del programa PICE de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç de Girona, impartit per la gestoria administrativa Mediterrània de Serveis. Anna Güell, gerent d’Ecosol, afirma que “és un sector amb una alta demanda de treballadors. La missatgeria sostenible és un mercat emergent i hi ha un alt índex de possibilitats d’inserció”. Durant el 2017 esperen crear 2 llocs més de treball per a persones en risc d’exclusió social.


Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG