MENÚ
Home >> 52 Càritas A prop teu >> Salt

Salt

Horari i on som

Horaris
Per demanar cita prèvia al Servei d'Acollida, truqueu dimarts o dijous de 10 h a 12 h al tel. 972 24 24 72 o presencialment a l'Hotel d'Entitats, els dimarts i dijous de 10 h a 12 h. 

Despatx
Hotel d’Entitats, Despatxos 1.07 i 1.09 Carrer Sant Dionís, 42 17190 SALT
Tel. 972 24 24 72
salt@caritasgirona.cat

CDA (Centre de Distribució d’Aliments)
C/ Pere Coll i Guitó, 6

Espai amb Cor (Rober, Trobades, Formació,...)
Passeig Marquès de Camps, 6.
Horari: de dilluns a dijous de 9 h a 12:30 h. A l’hivern (a partir de l’1 de setembre) també els dimarts de 16:30 h a 18:30 h.
També es poden deixar les donacions de roba als contenidors vermells d’Ecosol.

Què fem

ACOLLIDA I ACOMPANYAMENT

Servei d’Acollida i Acompanyament Integral
Escoltem les persones que se’ns adrecen i establim un pla de treball per superar les situacions de vulnerabilitat.
 
Taller de Costura
Ens reunim per compartir coneixements pràctics de costura, de reutilització i de reciclatge de roba, i, alhora, fomentem els vincles entre persones d’una comunitat per evitar les situacions d’exclusió social.

Fem Comunitat
Proporcionem espais de trobada oberts a tothom amb l’objectiu de millorar la participació en les activitats socials per evitar l’exclusió.

Espai amb Cor
Oferim un espai, vinculat a les activitats del rober, amb l’objectiu principal que les persones participants estableixin vincles i s’impliquin en la vida social de l’entorn per evitar l’aïllament i l’exclusió.

Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural
Oferim tallers lingüístics per a persones nouvingudes amb l’objectiu que aprenguin la llengua i coneguin l’entorn per poder participar de la comunitat.

COBERTURA DE NECESSITATS BÀSIQUES

Centre de Distribució d’Aliments
Els Centres de Distribució d’Aliments són fruit d’un conveni amb diverses entitats i institucions públiques i permeten cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene de persones i famílies amb greus dificultats econòmiques, a través d’un sistema d’entrega dignificada i equitativa.

Servei d’Ajuda Econòmica
Oferim ajudes econòmiques puntuals a famílies en risc d’exclusió per fer front a despeses bàsiques i revertir situacions d’alta vulnerabilitat.

ACOMPANYAMENT A LES PERSONES GRANS

Apadrinar un Avi
Fomentem les relacions intergeneracionals entre persones grans que viuen en residències i voluntariat jove de centres educatius per lluitar contra la solitud no volguda i l’aïllament. Durant la pandèmia, la majoria de trobades i accions han estat telemàtiques.

Ser Gran en Dignitat
Acompanyem les persones grans que viuen en residències o al seu domicili per lluitar contra la solitud no volguda i l'aïllament. Aquesta tasca la duem a terme a través de visites o trobades telemàtiques gràcies a persones voluntàries.

INFÀNCIA, JOVES I FAMÍLIA

Servei d’Intervenció Educativa
Obrim espais i oferim acompanyament per garantir la igualtat d’oportunitats en l’educació de tots els infants, comptant amb la participació de les famílies i de l’entorn educatiu.

Fes+
Millorem les oportunitats per accedir a estudis superiors o al mercat laboral a joves en risc d’exclusió.
 
Proinfància
Abordem l’exclusió a través d’un model d’atenció d’infants de 0 a 18 anys que mobilitza les famílies i l’entorn educatiu i social en espais de trobada compartits durant tot el curs escolar.

SENSE LLAR I HABITATGE

Pisos d’Acollida Temporal per la Inclusió
Dones i mares amb fills a càrrec que pateixen precarietat econòmica severa conviuen de manera temporal en pisos compartits per millorar l’autonomia personal.

Llaços
Procurem que les persones sense llar puguin accedir a un habitatge i que esdevingui una eina per arrelar en un entorn, crear vincles socials i evitar l’aïllament.

ITINERARIS D’INSERCIÓ SOCIOLABORAL
 
Orientació Sociolaboral
Millorem el nivell d’ocupabilitat de les persones amb especial dificultat per trobar feina a través d’un itinerari personal.
 
Intermediació amb Empreses - Incorpora
Un equip professional, en el marc del Programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”, fa d’intermediari entre les persones ateses per Càritas que han rebut orientació i acompanyament i que participen activament en la recerca de feina i les empreses que ofereixen llocs de treball.

ECOSOL - EMPRESA D’INSERCIÓ
Fomentem la inserció laboral a través de la contractació de personal per al Centre de Distribució d’Aliments, el projecte de bicicletes i serveis de neteja.
 
Memòria Salt 2021 Memòria Salt 2020 Memòria Salt 2019 Memòria Salt 2018 Memòria Salt 2017 Memòria Salt 2016 Memòria Salt 2015 Memòria Salt 2014 Memòria Salt 2013 Memòria Salt 2012
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG