MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Les entitats d’Església alerten de la precarietat laboral durant la jornada pel treball decent

Les entitats d’Església alerten de la precarietat laboral durant la jornada pel treball decent


Per sisè any consecutiu, les organitzacions que integren la Iniciativa Església pel Treball Decent (ITD), amb Càritas, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera, com representants a la diòcesi de Girona, reivindiquen i celebren el 7 d'octubre, la Jornada Mundial pel Treball Decent, per fer visible la precarietat que pateix el món del treball, augmentada per la situació d'emergència sanitària provocada per la pandèmia mundial de la COVID-19. Enguany, el manifest conjunt, porta per títol “Ens movem pel treball decent”.


«La crisi de la pandèmia ha posat en relleu les debilitats estructurals de l'Estat de benestar al nostre país i la necessitat de treball decent pel desenvolupament d'una societat fraterna. 

Aquesta crisi ens ha ensenyat que es pot consumir menys i millor i que el servei d'aquells oficis menys valorats, social i econòmicament són els que sostenen la vida i la cura comunitari.

La realitat en què ens trobem està visibilitzant les conseqüències d'un model productiu incapaç de generar ocupació amb alt valor afegit i marcat per les altes taxes de precarietat laboral. Amb llocs de treball que es destrueixen, xifres de ERTE i atur disparades, protecció social que no està arribant als qui tenen dret (com en el cas de l’ ingrés mínim vital o la prestació per les empleades de la llar) i milers de persones sense possibilitat d'accés a la mateixa per exercir la seva activitat en l'economia submergida. 
 

Massa llocs de treball considerats essencials mantenen condicions laborals tan precàries que algunes vegades freguen la vulneració de drets i moltes, la impossibilitat de sosteniment de la vida. Això està suposant que moltes persones es vegin abocades a acudir als serveis socials públics, als recursos socials de les organitzacions de l'Església o de la ajuda de les comunitats parroquials i veïnals per poder subsistir.  (Llegeix el manifest sencer a l'arxiu adjunt).

Càritas ofereix un webinar gratuït sobre teletreball
 

El proper dijous, 8 d’octubre, a les 17.30 h, tindrà lloc una webinar sobre el “El teletreball com a eina per l’acompanyament i creixement”, a càrrec de la Dra. Sònia Ruiz García, Directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l'Ajuntament de Barcelona. L’acte, que estarà moderat per Anna Güell, gerent d'Ecosol, empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona i vicepresidenta de la Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya, s'emmarca en la celebració de la Jornada del Treball Decent, reivindicada per entitats d'Església, compromeses amb el Dret a una feina digna.
 

Més informació


Manifest: Ens movem pel treball decent
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG