MENÚ
Home >> Fem >> Acció Social >> Programa Accions Comunitàries

Acció Social

L’Acció Social es centra en l’atenció i l’acompanyament a les persones que es troben en situació o risc d’exclusió, en el seu procés de promoció i desenvolupament integral i en l’exercici dels seus drets, alhora que en la prevenció d’aquestes situacions de vulnerabilitat.
Programa Accions Comunitàries

Grups d’Empoderament

En aquestes espais de trobada, hi participen majoritàriament dones amb fills a càrrec, que estan vivint una situació personal complicada i necessiten sentir-se escoltades i guanyar autonomia. Aquí comparteixen experiències personals, s’acompanyen les unes a les altres i expressen sense embuts les seves idees i inquietuds, amb l’objectiu d’aconseguir eines per establir vincles, conèixer i participar dels recursos del seu entorn, millorar el seu benestar i superar situacions de vulnerabilitat. Des de Càritas ens encarreguem de dinamitzar aquests grups i fer-ne el seguiment.

Horts Socials

Cultivar i mantenir un hort és una activitat positiva per a la salut física i emocional de les persones que atenem. Sobretot, permet millorar la cohesió i els vincles de les persones que estan desmobilitzades i que poden caure en l’exclusió. Un tècnic organitza i fomenta la participació de les persones en grups i les aconsella sobre horticultura ecològica per a l’autoconsum. En aquests espais, les persones hi fan créixer molt més que verdures i hortalisses.

Taller d’Acollida Lingüística i Cultural

Aprendre la llengua de la societat d’acollida és un aspecte bàsic per poder-se integrar, compartir experiències amb els veïns i veïnes, entendre els comunicats de l’escola o trobar una feina. És per això que oferim tallers lingüístics per a persones nouvingudes. Gràcies a aquests tallers de llengua oral, a més d’aprendre vocabulari i gramàtica bàsiques, les persones també aprenen pautes culturals de la societat d’acollida i reben informació útil per integrar-se amb més facilitat en l’entorn social en què viuen.
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies


Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
NEORG