MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas proposa marcar les dues caselles de l’assignació tributària

Càritas proposa marcar les dues caselles de l’assignació tributària

Càritas torna a proposar a tots els contribuents el mateix missatge que ve llançant en els darrers anys en l’inici de la campanya anual de la Renda, per animar-los a posar la “X” de manera conjunta a les dues caselles solidàries de l’Assignació Tributària: la destinada a l’Església catòlica i la d’Activitats d’Interés Social.


Per això s’ha editat un vídeo i diversos materials de difusió sota el lema «Algunes persones no donen res. Unes altres només la meitat. Millor 2» , amb el que es pretén cridar l’atenció dels ciutadans sobre la possibilitat que tenen de multiplicar per dos el seu compromís solidari a través de la Declaració de la Renda. Es tracta d’una opció molt senzilla, ja que quan es marquen totes dues opcions de forma simultània, els ciutadans poden col·laborar a la vegada, i sense cost afegit, amb un 0,7% de la seva base imponible a sostenir l’acció de l’Església i amb l’altre 0,7% a donar suport a les finalitats socials que desenvolupa Càritas i altres moltes organitzacions que reben fons de l’IRPF per finançar una part de la seva labor solidària.


7 preguntes bàsiques sobre l’assignació tributària a través de l’1,4% de l’IRPF


- De veritat puc marcar les dues caselles a la vegada? Sí. Es poden marcar totes dues caselles conjuntament.

- És cert que marcant les dues caselles es duplica l’ajuda? Sí. Cada casella marcada genera el 0,7%. Si les marques totes dues s’hi destina l’1,4%.

- I a mi em costa alguna cosa? No. No et costa res. Tu decideixes el destí de l’1,4% dels teus impostos.

- I si no marco cap casella? Hisenda destinarà l’import corresponent a altres partides dels pressupostos generals de l’Estat.

- Per què és bo marcar la casella de l’Església catòlica? Perquè així pots destinar un porcentatge dels teus impostos a col·laborar amb les necessitats de l’Església.

- Per què he de marcar també la casella Finalitats Socials? Perquè d’aquesta manera, un porcentatge dels teus impostos es destinen a projectes socials a Espanya i en països desfavorits.

- Percep Càritas recursos de les caselles de l’Església Catòlica i de Finalitats Socials? Sí. Càritas és part escencial de l’Església Catòlica i, a més, com a organització social rep fons de la casella Finalitat Socials.






Nota de premsa Falca de ràdio Cartell
Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG