MENÚ
Home >> Diem >> Notícies >> Càritas lluita contra el fracàs escolar i l’absentisme també durant l’estiu

Càritas lluita contra el fracàs escolar i l’absentisme també durant l’estiu

El projecte d’Atenció a l’Escolarització (PAE), de Càritas Diocesana de Girona, proporciona atenció escolar a una centena d’ alumnes a Girona, Banyoles i Sant Feliu de Guíxols durant tot el curs escolar. L’objectiu del PAE és oferir acompanyament individualitzat i suport a alumnes escolaritzats en cursos d’educació secundària obligatòria, que es troben en situació de vulnerabilitat, i que presenten dificultats en el procés d’escolarització normalitzat. Càritas, i la resta d’agents implicats en cada cas, lluiten d’aquesta manera contra l’absentisme i el fracàs escolar de l’alumnat en situació de vulnerabilitat. El projecte dóna suport a aquests joves a partir d’un intens treball de continguts, actituds i habilitats, pensat per facilitar el procés d’aprenentatge i de socialització. L’èxit del projecte exigeix la implicació coordinada de la família i del centre escolar. A l’estiu, aquest projecte de Càritas continua oferint el servei per evitar que els alumnes perdin el fil dels estudis durant les vacances.


Eulàlia Bofill, responsable del projecte, ha manifestat que “la coordinació amb els instituts i la participació dels equips mixtes, tècnic i voluntaris és clau per a l’èxit del projecte”. Els alumnes que han participat enguany del projecte, assegura, “han aprofitat l’espai, tant a l’hora de millorar els seus resultats acadèmics, com a l’hora de treballar aspectes de planificació, responsabilitat o hàbits de treball, que són també necessaris per al seu procés personal i educatiu”.


En el cas del PAE que es desenvolupa al barri de Pont Major de Girona, enguany l’ajuntament ha finançat 15 places més del servei per als mesos de juny, juliol i agost. La iniciativa forma part del projecte Estudia a l’estiu a Pont Major, del Pla Comunitari Construïm Ponts de Pont Major, impulsat per l’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de l’Institut Narcís Xifra, Serveis Socials Bàsics de Pont Major i el Servei Municipal d’Educació. Els participants al PAE de Pont Major són adolescents residents al barri o vinculats als seus recursos socioeducatius. Les activitats es duen a terme al local de Càritas i compten amb dues educadores contractades per l’entitat, persones voluntàries i un especialista en els continguts que s’imparteixen a l’ESO. El seguiment escolar es combina amb activitats lúdiques com la piscina, tallers i altres.


El PAE a l’estiu continua desenvolupant­se també al sector Est de Girona, amb el suport de l’ajuntament, a Banyoles i a Sant Feliu de Guíxols, amb normalitat, durant aquests mesos.


Càritas i Obra Social “la Caixa” signen un conveni per garantir la continuïtat del projecte


Càritas ha signat un nou conveni de col·laboració amb Obra Social “la Caixa”, que permetrà ajudar a donar continuïtat al projecte d’Atenció a l’Escolarització (PAE) de Càritas Diocesana de Girona. Josep Blanch, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona, i Ramon Barnera, director de Càritas Diocesana de Girona, van formalitzar el conveni a la seu de l’entitat bancària a Girona. Barnera va voler agrair la implicació d’aquesta entitat que “una vegada més, aposta per projectes compromesos amb les persones” i va afegir “lluitar contra el fracàs escolar i l’absentisme és clau per evitar que aquests alumnes acabin en el cercle de l’exclusió social”.

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG