MENÚ
Home >> Fem >> Acció Social >> Acompanyament a les Persones Grans

Acció Social

L’Acció Social es centra en l’atenció i l’acompanyament a les persones que es troben en situació o risc d’exclusió, en el seu procés de promoció i desenvolupament integral i en l’exercici dels seus drets, alhora que en la prevenció d’aquestes situacions de vulnerabilitat.

Acompanyament a les Persones Grans
Les relacions socials són una part important de la qualitat de vida, també durant la vellesa. El sentiment de soledat no està determinat només per  la freqüència de contactes amb altres persones, sinó també per la satisfacció que cada persona sent amb aquestes relacions. La soledat és el resultat del dèficit en les relacions socials i de suport, i de la percepció que les pròpies persones en tenen.

És per això que volem incidir en la conscienciació i sensibilització de la comunitat, per poder crear una xarxa de persones voluntàries que ofereixin acompanyament a les persones grans, potenciant la seva autonomia i participació social, sempre tenint en compte el seu grau de dependència i vulnerabilitat.

Aquí pots consultar les dades del programa referents a l'any anterior
 

Grans Moments

Cada curs, centenars de joves voluntaris i voluntàries, i persones grans que viuen en centres residencials, fan possible el projecte Grans Moments. Els i les joves visiten les persones grans i, junts, comparteixen activitats diverses. Aquests moments contribueixen a augmentar el benestar de les persones grans i representen un canvi en la mirada dels joves.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Alt Empordà Interior, Anglès, Baix Ter, Cadaqués, Calella, Garrotxa, Girona, La Bisbal d'Empordà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Malgrat de Mar, Palamós-Sant Joan, Pineda de Mar-Santa Maria, Pla de l'Estany, Salt, Sant Gregori.

En Bona Companyia

Cada setmana, persones grans que viuen al seu domicili o en residències, i no compten amb el suport de persones properes, reben la visita d’una persona voluntària de Càritas, amb qui passen una estona en Bona Companyia fent passejos, conversant i fent activitats conjuntes. Això contribueix a mantenir la persona gran activa i motivada.

Aquí pots consultar les dades del projecte referents a l'any anterior


Càritas locals on es realitza:
Alt Empordà Interior, Amer, Baix Ter, Begur, Cadaqués, Caldes de Malavella, Calella, Cassà de la Selva, Fornells de la Selva, Garrotxa, Girona, La Bisbal d'Empordà, Llagostera, Llambilles-Quart, L'Escala, Maçanet de la Selva, Malgrat de Mar, Pals, Pla de l'Estany, Salt, Vidreres, Vilablareix.

Àncora

Treballar la sensibilització de la població és clau per afavorir una comunitat atenta i implicada en el benestar de les persones grans. Prevenim l’aïllament facilitant espais oberts per a activitats i fomentem la participació de joves, veïns, comerciants, associacions i casals de gent gran.

 

Càritas Diocesana de Girona
Pujada de la Mercè 8, 17004 Girona
Tel. 972 20 49 80
caritas@caritasgirona.cat
Tots els drets reservats
Avís legal | Política de cookies
Si prefereixes donar per transferència bancària:
Caixabank: ES88-2100-0002-53-0200129121
Triodos Bank: ES38-1491-0001-26-2073033124
© Copyright NEORG 2023 by NEORG